Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 95544
Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves Youtubers de Maó

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BNDS:  611318  https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index

Per resolució de Decret d'Alcaldia núm. 2022/DA/0000560 de 18 de febrer de 2022, s'han aprovat les bases i s'obre la convocatòria de subvencions del Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves Youtubers de Maó,  amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, dirigit a joves d'entre 14 i 30 anys.

El termini de presentació de les obres acaba dia 24 d'abril de 2022.

D'acord amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Publicitat de les bases reguladores

Les Bases reguladores estaran disponibles, durant el període de vigència de la promoció, a la pàgina web http://joventut.ajmao.org

Beneficiaris

Podran participar els joves que resideixen, estudiïn o treballin a Maó, de 14 i 30 anys d'edat. S'estableixen dues categories.

- Categoria A: joves de 14 a 17 anys

- Categoria B: joves de 18 a 30 anys

La participació pot ser individual o col·lectiva (màxim: 2 participants)

Bases reguladores

Les bases reguladores estan publicades a la pàgina web de l'Ajuntament.

Quantitat

L'import total serà de 175,00€ amb càrrec a la partida pressupostària E01 3370 4840311 de l'exercici 2022.

Dotació del Premi

S'atorgarà un premi a cada categoria de 75€ (bescanviable a una botiga de llibres del municipi) i una subscripció anual a la Plataforma  FilminCAT.

Característiques dels vídeos

Cada participant o grup de 2 participants pot presentar una vídeorecomanació, tant de llibres com de sèries i/o pel·lícules.

Videorecomanacions de llibres (bibliotubers):

  • Per participar-hi, cal enregistrar i publicar un vídeo breu, en el qual la persona participant exposi davant la càmera, la seva opinió o valoració sobre un llibre (o llibres) que hagi llegit o les expectatives sobre un llibre que hagi adquirit recentment.
  • Els llibres triats han de ser en català (original o traducció); la llengua dels vídeos també ha de ser el català.
  • L'edició dels vídeos no és necessària. Si n'hi ha, es recomana que sigui edició al tall i no gaire recarregada (no s'ha d'abusar de transicions, efectes, etc).
  • La portada del llibre ha d'aparèixer clarament en el vídeo, ja sigui perquè la persona participant la mostri a càmera o bé perquè hi introdueixi una imatge de la portada.
 

Videorecomanacions de sèries i pel·lícules (filmtubers):

  • Per participar-hi, cal enregistrar i publicar un vídeo breu, en el qual la persona participant exposi davant la càmera —preferiblement, a peu dret— la seva opinió́ o valoració́ sobre una (o més d'una) obra audiovisual (sèrie o pel·lícula, de ficció o documental...) que hagi vist.
  • Les sèries o les pel·lícules triades han de ser en català (bé en versió original catalana o bé en versió doblada o subtitulada en català). La llengua dels vídeos també ha de ser el català.
  • L'edició dels vídeos no és necessària. Si n'hi ha , es recomana que sigui edició al tall i no excessivament recarregada.

Característiques comunes:

  • La durada dels vídeos no pot ser inferior a 30 segons ni superior a 120 segons.
  • La composició de la imatge ha de ser horitzontal i, preferiblement, s'ha d'enregistrar sobre un trípode.
  • Els vídeos s'han de presentar conjuntament amb el formulari, via correu electrònic, a l'adreça electrònica joventut@ajmao.org. Amb la finalitat que es pugui descarregar el vídeo, es pot enviar en format comprimit, per WeTransfer o amb enllaç a Google Drive.
  • A més, cada participant pot publicar la seva videorecomanació a les següents plataformes: A YouTube, preferiblement en el canal de la persona participant, amb les etiquetes (hashtags) #AjuntamentDeMaó #JovesYoutubersMaó. Via Instagram, esmentant el compte @joventut_ajmao i amb les etiquetes (hashtags) #AjuntamentDeMaó #JovesYoutubersMaó.
  • També es poden presentar de forma presencial, en un USB, juntament amb el formulari emplenat, a l'edifici Principal de Guàrdia, plaça de la Constitució, núm. 13 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h).
  • Els vídeos presentats per les diferents vies seran publicats al canal de YouTube de l'Ajuntament de Maó.
  • La data de publicació dels vídeos ha de ser posterior a la data de l'aprovació o publicació de les presents bases i anterior a l'acabament del termini d'inscripció.
  • Es valoraran l'originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva (comunicació fluida de les idees i de les emocions, teatralitat) i la capacitat per captar l'atenció de les persones espectadores.
  • Quedaran automàticament exclosos del concurs aquells vídeos amb continguts violents, denigrants o ofensius. L'aplicació eventual d'aquest punt es farà a criteri del jurat, la decisió del qual serà inapel·lable.

Admissió de les obres

El termini d'admissió de les obres acaba el 24 d'abril de 2022

El vídeos s'han de presentar conjuntament amb el formulari, via correu electrònic, a l'adreça electrònica joventut@ajmao.org.

Cada participant o grup de dos participants pot presentar més d'un vídeo (màxim: 4 vídeos en total).

Difusió

Les persones participants en el concurs autoritzen l'organització perquè difongui els vídeos a les plataformes digitals i a les xarxes socials d'Internet, amb l'objectiu de compartir el contingut de les recomanacions de llibres o d'obres audiovisuals, únicament en el marc del concurs i amb la finalitat de promoure la lectura i el consum d'obres audiovisuals en llengua catalana entre el jovent. També se'n podrà fer difusió en els actes de promoció i en l'acte de lliurament de premis, així com en els mitjans de comunicació generals (premsa escrita, ràdio, televisió, mitjans digitals...), si escau.

Per a la difusió dels vídeos participants a través de les xarxes socials d'Internet es recomana emprar l'etiqueta #AjuntamentDeMaó #JovesYoutubersMaó

Veredicte i comunicació a les persones premiades

El jurat estarà format per cinc persones relacionades amb la cultura, la literatura, l'audiovisual, la creació i difusió de continguts digitals, i la normalització de la llengua catalana.

La resolució final del jurat es donarà a conèixer a l'acte de lliurament dels premis, que tindrà caràcter públic i obert i que es celebrarà a principis dels mes de maig de 2022.

La resolució final del jurat serà inapel·lable.

Exclusió de vídeos del concurs

En cas que una persona participant suprimeixi el vídeo de la plataforma YouTube o en restringeixi el visionat (de manera que l'obra deixi de ser pública) abans de l'acte de lliurament de premis, el vídeo serà exclòs del concurs. Si s'escau això, es retiraran les imatges del vídeo exclòs que hagin estat difoses per l'organització, si fos el cas.

Acceptació de les bases i altres disposicions

Les persones participants -o els seus tutors o tutores legals- seran responsables de les reclamacions que es produeixin per danys a terceres persones (plagis, danys morals, etc.)

L'Ajuntament de Maó no cedirà les dades a terceres persones ni a altres destinataris, excepte en els casos previstos legalment o quan sigui d'obligat compliment, i tampoc no seran objecte de cap altre tractament.

D'acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades, podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament o portabilitat mitjançant un escrit dirigit a l'Ajuntament de Maó, responsable del tractament.

El fet de concursar implica la total acceptació d'aquestes bases i el consentiment per al tractament de les dades personals, amb les finalitats esmentades.

 

Maó, 22 de febrer  de 2022

L'alcalde Héctor Pons Riudavets