Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 94403
Resolució del president de l'AETIB, de 21 de febrer de 2022, per la qual s'aproven les bases de la convocatòria per a la realització de convenis de col·laboració de co-màrqueting estratègic amb l’agència d’estratègia turística de les Illes Balears (AETIB) en accions que millorin la connectivitat turística de la destinació Menorca amb els mercats emissors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (d'ara endavant AETIB), a data 14 de febrer de 2022 va signar un conveni interadministratiu amb el Consell Insular de Menorca a través de la Fundació Foment de Turisme de Menorca (d'ara endavant FFTM) per tal de promoure una convocatòria de co-màrqueting conjunta on sumar esforços i recursos, per tal de millorar la connectivitat de la destinació Menorca amb el mercats emissors, presents al  als Pla de Connectivitat de Menorca.

L'objectiu és, mitjançant un acord de col·laboració públic- públic, oferir al sector turístic un marc de col·laboració públic-privat que permeti unir esforços per tal d'optimitzar i potenciar la eficiència i eficàcia dels recursos existents. La finalitat és afavorir l'ocupació mitjançant l'eina del co-màrqueting estratègic.

Dins d'aquest conveni s'estableix a la seva clàusula tercera que l'AETIB es compromet a assumir la tramitació administrativa necessària per a la realització de les bases de la convocatòria pública de co-màrqueting amb l'illa de Menorca.

La crisis sanitària de la Covid-19 ha marcat els temps del darrers dos anys, on les mesures sanitàries i de control de la pandèmia s'han adaptat a la gravetat de la situació en cada moment. La vacunació massiva iniciada al 2021 ha obert el camí cap a la recuperació de la normalitat i per tant, de la economia, greument afectada per la crisis desencadenada per la pandèmia.

Tant el Govern Balear com el Consell Insular de Menorca, mitjançant aquesta convocatòria, volen fomentar les accions que contribueixin a impulsar la connectivitat de la destinació Menorca als països emissors.

Per tal d'assolir aquesta tasca, ara més que mai es fa necessària la col·laboració tan interadministrativa com del sector públic amb les companyies aèries, marítimes i agents que comercialitzen la destinació per retornar progressivament la recuperació del sector turístic menorquí.

La participació en aquesta convocatòria de co-màrqueting estratègic per l'illa de Menorca, subjecta als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat no discriminació, eficàcia i eficiència de la utilització dels recursos públics, suposa l'acceptació dels termes i condicions establerts en aquestes bases.

L'objecte d'aquesta convocatòria, pública i oberta, serà oferir a entitats privades dins de la cadena de valor turística i vinculades directament a la connectivitat de la destinació, la possibilitat de realitzar convenis de col·laboració en modalitat de co-màrqueting estratègic per tal de millorar la connectivitat aèria i marítima de la destinació Menorca, tant en l'àmbit nacional com a internacional.

La convocatòria va dirigida a 2 línies d'actuació concretes: connectivitat aèria i  connectivitat marítima. Per tant, només seran les entitats que s'incloguin dins d'aquestes línies d'actuació les úniques que hi podran optar. Es tracta de dur a terme una acció conjunta, AETIB i entitats privades incardinades dins d'aquestes línies, que potenciï la rendibilitat en la gestió dels recursos, tant públics com a privats. Així mateix, el co-màrqueting estratègic reforça la imatge de marca de les entitats que hi participen, convertint els seus atributs en traccionadors de la demanda.

L'AETIB i la FFTM volen contribuir i impulsar la millora de model turístic cap a la sostenibilitat estratègica de la destinació, per aquest motiu, es requerirà que les entitats que, participant a les campanyes de co-màrqueting, també desenvolupin campanyes de sostenibilitat vinculades a accions que desenvolupen des de les seves àrea de responsabilitat social corporativa (RSC). Per tant, de forma simultània a la campanya de co-màrqueting estratègic, les entitats col·laboradores hauran de realitzar campanyes de comunicació que donin a conèixer les iniciatives realitzades i que s'ajusten alguna de les accions propostes en aquesta convocatòria.  

Aquestes pràctiques van en consonància amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), el qual s'articula a través dels següents eixos:

  • La transició verda.
  • La transició digital.
  • L'eliminació de les bretxes de gènere.
  • La cohesió i la inclusió.

Serà obligació de l'entitat col·laboradora complir amb les Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB que es lliurin per part de l'AETIB.

El termini de presentació de propostes de col·laboració estarà obert des de l'endemà de la publicació de les bases de la convocatòria en el BOIB, fins a l' 1 d'octubre de 2022 o fins que s'exhaureixi el pressupost assignat per a aquesta convocatòria, sempre amb anterioritat a aquesta data límit.

Entre les finalitats de l'AETIB, d'acord amb l'article 5 del Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, reestructura i regula l'Agencia d'Estratègia Turística de les Illes Balears, cal destacar que l'AETIB és l'entitat encarregada de la planificació general i el foment de l'activitat econòmica de les Illes Balears que afecti el sector turístic, i entre els àmbits d'intervenció, es contempla el de donar suport a la creació, organització dels productes i serveis turístics de les Illes Balears.

Per tot això, s'aproven, annexes a aquesta resolució, les bases d'una nova convocatòria pública per realitzar convenis de col·laboració amb l'AETIB, per a les entitats que compleixin amb els requisits establerts a les bases que s'acompanyen.

 

Palma, 21 de febrer de 2022

El president de l'AETIB

Jaume Colom Adrover

(Per Resolució del President de l'AETIB de 28 de setembre de 2021, de delegació de signatura)

Documents adjunts