Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 90566
Acord del Consell de Govern de 21 de febrer de 2022 d’extinció de la concessió d’una emissora municipal de freqüència modulada (107,4 MHz) al municipi de Maria de la Salut (Mallorca)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 29 de març de 2004 el senyor Guillem Ferriol, batle de Maria de Salut, va presentar la sol·licitud, (R.E. núm. 5.021/04, de 15 d'abril), per la qual demanava la reserva provisional de freqüència per a l'emissora municipal de radiodifusió sonora d'FM a Maria de la Salut, amb explicació de les característiques demanades al Decret 86/1995, de 7 de setembre, pel qual es regula el règim i el procediment de concessió d'emissora de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, juntament amb l'acord del Ple respecte de la sol·licitud esmentada, indicació d'hores d'emissió setmanals i certificació de la població empadronada al seu moment al municipi.

Des de aquella data, s'han fet les passes necessàries per a posar en coneixement dels diversos batles que hi ha hagut fins ara, els tràmits i requisits necessaris per posar en funcionament la concessió atorgada al seu dia:

  • Comunicació a l'Ajuntament, en data de 19 d'octubre de 2004, de la reserva provisional de la freqüència de 107,4 MHz per a constituir una emissora d'FM municipal, aprovada pel Ministeri d'Indústria i Turisme.

  • Comunicació, mitjançant escrit de 5 d'octubre de 2007, de l'Acord del Consell de Govern de 21 de setembre de 2007, en el qual s'adjudica provisionalment la concessió demanada.

  • Comunicació de data 17 de maig de 2010, de l'entrada en vigor de la Llei 7/2010, general de la comunicació audiovisual.

  • Comunicació de data 18 d'abril de 2017, en la qual s'indica la necessitat d'aportar el projecte tècnic de les instal·lacions de l'emissora, i s'avisa del fet que la mancança pot provocar la pèrdua de la reserva de freqüència. El termini per a aquesta presentació era de quatre mesos (4).

Atesa la manca de resposta per part de l'Ajuntament de Maria de la Salut al respecte, dia 25 de novembre de 2021, la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, va emetre una resolució per la qual es cancel·la la reserva provisional de freqüència realitzada a favor seu.

Una vegada examinat l'expedient complet de l'emissora municipal de Maria de la Salut, el director general de Modernització i Administració Digital va emetre, en data de 7 de febrer de 2022, el preceptiu informe favorable a l'extinció de la concessió.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de dia 21 de febrer de 2021, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Procedir a l'extinció de la concessió d'una emissora municipal de freqüència modulada (107,4 MHz) al municipi de Maria de la Salut (Mallorca).

Segon. Ordenar la inscripció de l'extinció de la concessió d'una emissora municipal de freqüència modulada (107,4 MHz) al municipi de Maria de la Salut (Mallorca) en el Registre de Prestadors de Serveis de Comunicació Audiovisual de les Illes Balears, d'acord amb l'article 38 de la Llei 5/2013, d'1 d'octubre, audiovisual de les Illes Balears.

Tercer. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Maria de la Salut.

Quart. Ordenar la publicació d'aquest Acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 21 de febrer de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez