Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEIS FERROVIARIS DE MALLORCA (SFM)

Núm. 77498
Resolució del director i gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca per la qual es fa pública la convocatòria del concurs de trasllats per al personal laboral de Serveis Ferroviaris de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 23 de desembre de 2019 es va acordar amb el Comitè d'Empresa l'oferta pública d'ocupació tant del 2019 com del 2020, així com la relació de places incloses en el concurs de trasllats.

El concurs de trasllats acordat amb el Comitè d'Empresa incloïa un total de desset places de les categories professionals, segons el Conveni col·lectiu d'SFM, de maquinista principal i gestor/a estacions/factor de circulació; concretament, set places de maquinista principal, una amb residència laboral a Inca i sis amb residència laboral a Manacor; i deu places de gestor/a de circulació, sis amb residència laboral a Palma, una a Inca, una a Son Rutlan i dues a Manacor.

2. El Decret 44/2015, de 22 de maig, pel qual s'aproven els nous Estatuts de l'entitat pública empresarial Serveis Ferroviaris de Mallorca, estipula en l'article 18.8 que correspon al Consell d'Administració l'aprovació de la plantilla de personal de l'empresa, així com els criteris de selecció, admissió i retribució.

3. En la sessió del Consell d'Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca de 19 de gener de 2022 es varen aprovar, amb l'informe previ favorable de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressuposts, les bases de la convocatòria del concurs de trasllats, així com el nomenament dels membres de la Comissió Tècnica de Valoració segons el punt 7.2 de les bases del concurs de trasllats.

Fonaments de dret

1. Serveis Ferroviaris es regeix, a més a més de pels seus Estatuts, per les disposicions de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aplicables a les entitats públiques empresarials, i per la resta de disposicions que li siguin aplicables se sotmet als principis de legalitat, servei i interès general, eficàcia, eficiència, estabilitat i transparència, i s'ha d'ajustar al principi d'instrumentalitat respecte a les finalitats i als objectius que té assignats.

2. L'article 30 del VII Conveni laboral de Serveis Ferroviaris de Mallorca estipula les normes que han de regular el concurs de trasllats del personal fix de l'empresa, les quals han estat consensuades amb la representació dels treballadors.

Per tot això, en compliment de l'Acord del Consell d'Administració de 19 de gener de 2022 d'SFM i fent ús de les meves atribucions, dict la següent

Resolució

1. Publicar la convocatòria del concurs de trasllats i les bases específiques que han de regir aquesta convocatòria i procés selectiu, en els termes que estableix l'annex 1.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el programa de gestió Convoca i en la pàgina web de l'ens.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució es pot interposar una demanda davant la jurisdicció social de Palma, en el termini de dos mesos des de la publicació, d'acord amb l'article 10.4.a) i concordants de la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social.

 

Palma, en el dia de la signatura electrònica (14 de febrer de 2022)

El director i gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca

Mateu Capellà Ribot

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria del concurs de trasllats

 

Primer

Normes generals

1.1. Es convoca un concurs de trasllats voluntari per proveir places vacants i de nova creació especificades en l'annex 3 d'aquesta convocatòria. La convocatòria del concurs s'ha d'anunciar mitjançant la publicació en el BOIB, en el programa de gestió Convoca i en el portal de l'empleat.

1.2. Les places estan codificades perquè puguin ser identificades (annex 3). Els treballadors hauran de fer una sol.licitud per cada residència laboral de la seva categoria a la qual vulguin concursar, sense afectar el nomenament del treballador ni limitar les possibilitats de reorganització de conformitat amb la normativa vigent.

Segon

Forma de proveïment

Les places s'assignen per concurs de mèrits.

Tercer

Requisits de les persones aspirants

3.1. Poden participar en aquest concurs de trasllats els treballadors laborals fixos de Serveis Ferroviaris de Mallorca sigui quina sigui la seva situació administrativa — excepte els suspesos ferms mentre es trobin en aquesta situació— que no hagin obtingut plaça en els dos anys anteriors, comptadors des de la data del nomenament fins a la data corresponent al darrer dia de presentació d'instàncies, i pertanyin a la categoria laboral a la qual es concursi indicada per a cada lloc de feina en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

3.2. Igualment hi poden participar els treballadors en situació d'excedència voluntària que hagin superat el període. Si obtinguessin plaça es posarà fi a l'excedència.

De la mateixa manera, també hi poden participar els excedents voluntaris per ocupació de càrrecs d'alta direcció en l'àmbit estatal, regional o provincial en els partits polítics i sindicats, així com els excedents forçosos per nomenament o elecció per càrrec de l'Estat, regió, província, municipi o sindical, els quals poden participar en aquest concurs en les mateixes condicions que el personal actiu.

3.3. D'acord amb la normativa vigent en matèria de coneixements de llengua catalana, les persones aspirants, per participar en aquesta convocatòria, han d'acreditar que disposen, com a mínim, del nivell B2.

3.4. Les persones interessades que tenguin alguna discapacitat que ja estigui reconeguda davant Serveis Ferroviaris de Mallorca poden instar, en la sol·licitud de llocs de feina vacants, l'adaptació del lloc o llocs de feina sol·licitats que no suposi una modificació substancial del context de l'organització.

Serveis Ferroviaris de Mallorca demanarà a la persona interessada la informació que cregui necessària, com també el dictamen dels òrgans tècnics de què disposa, sobre la procedència de l'adaptació i sobre la compatibilitat d'aquesta amb les tasques i funcions del lloc en concret.

En la resolució que posi fi al concurs de mèrits s'ha de resoldre, així mateix, sobre l'adaptació sol·licitada del lloc o llocs de feina de què es tracti. 

Quart

Sol·licituds

4.1.La sol·licitud per prendre part en aquest procés selectiu s'ha d'ajustar al model que s'adjunta en format d'annex (annex 2), el qual també es pot descarregar a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca, https://trensfm.convoca.online, i es pot presentar telemàticament seguint les instruccions especificades a la seu electrònica. En tot cas, és necessari presentar la sol·licitud en temps i forma d'acord amb el que estableixen els apartats següents.

4.2. El formulari model també estarà disponible a la seu de Serveis Ferroviaris de Mallorca, situada al passeig de Cala Figuera núm. 8, Son Rutlan, de Palma, en horari d'oficines. Igualment, aquest formulari estarà a disposició de les persones aspirants en el portal de l'empleat d'SFM, així com els annexos. El Departament de Recursos Humans es posarà en contacte amb el personal que estigui en situació d'incapacitat temporal, vacances, excedència voluntària, etc.

4.3. Per acreditar els coneixements de llengua les persones candidates, en el moment de presentar la sol·licitud de participació, han de presentar el certificat corresponent al nivell B2 de coneixement de la llengua catalana, expedit o reconegut com a equivalent o que estigui homologat per la Direcció General de Política Lingüística, o bé expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.

4.4. El termini per presentar les sol·licituds és de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de l'anunci d'aquesta convocatòria en el BOIB. Si el darrer dia és inhàbil, el termini s'ha d'entendre prorrogat al primer dia hàbil següent.

4.5. Totes les sol·licituds i la resta de documentació es poden presentar, a part de telemàticament, dins el termini previst, en el Registre Central de Serveis Ferroviaris de Mallorca ubicat a Son Rutlan o davant qualsevol altre registre dels establerts a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

S'arxivaran sense més tràmit les sol·licituds que es presentin fora del termini previst.

4.6. Amb el venciment del termini per presentar sol·licituds caduca el termini per renunciar a participar en el concurs o desistir-ne.

Cinquè

Acreditació dels requisits i dels mèrits

5.1. Els requisits i els mèrits de totes les persones candidates han d'estar referits al darrer dia del termini general dels deu dies hàbils per presentar sol·licituds, el qual es computa a partir de l'endemà d'haver-se publicat l'anunci d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5.2. Es valoren els mèrits següents:

a) Experiència professional en la categoria (en dies).

b) En cas d'empat es resol a favor del peticionari o peticionària amb més antiguitat a Serveis Ferroviaris de Mallorca.

c) Si persisteix l'empat decideix la major edat de la persona peticionària.

 

Sisè

Llistes de persones admeses i excloses

6.1. En haver finalitzat el termini per presentar sol·licituds, la Comissió Tècnica de Valoració ha de fer pública la llista provisional de persones admeses i excloses del concurs amb expressió de la causa d'exclusió per a cada persona. Aquesta resolució s'ha de publicar a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca https://trensfm.convoca.online, així com al portal de l'empleat.

6.2. Les persones excloses disposen d'un termini de tres dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca https://trensfm.convoca.online, així com al portal de l'empleat, per esmenar les deficiències detectades i per aportar els documents preceptius.

6.3. La llista definitiva de persones admeses i excloses del concurs de trasllats s'ha de notificar al programa de gestió Convoca i al portal de l'empleat, amb expressió de les causes d'exclusió.

Setè

Comissió Tècnica de Valoració

7.1. És l'òrgan encarregat de valorar i elaborar la proposta d'adjudicació de les places vacants a la vista de les sol·licituds presentades en funció dels mèrits acreditats per les persones aspirants.

7.2. Hi ha una única Comissió Tècnica de Valoració la composició de la qual és la següent: un president o presidenta i un o una vocal designat pel Consell d'Administració d'SFM, d'entre el personal funcionari de la Conselleria d'adscripció de l'entitat, i dos vocals elegits per sorteig d'entre el personal fix d'SFM (annex 4).

Constituïda la Comissió, aquesta ha de designar un secretari o secretària d'entre els membres, persona que serà l'encarregada de la realització de les actes de reunió.

Es nomena un o una suplent per a cada lloc de la Comissió Tècnica de Valoració, seguint el mateix sistema d'elecció aplicat per a l'elecció dels membres titulars. La identificació dels membres suplents s'especifica també en l'annex 4.

7.3. Les persones integrants de la Comissió s'han d'abstenir de formar-ne part si concorren els motius d'abstenció que preveu la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Igualment, tampoc no poden formar-ne part els càrrecs de naturalesa política, el personal eventual de l'Administració ni els funcionaris interins, d'acord amb el que preveu la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

7.4. Perquè la Comissió Tècnica de Valoració es constitueixi vàlidament, a l'efecte de dur a terme les sessions, les deliberacions, les valoracions, les puntuacions i la presa d'acords, es requereix sempre la presència del president o presidenta i de la persona que realitzi les funcions de secretari o secretària.

7.5. Les persones integrants de la Comissió Tècnica de Valoració han d'aplicar els mèrits de conformitat amb el que disposa el punt cinquè. La persona que faci les funcions de secretari o secretària de la Comissió ha de signar els fulls de baremació, si bé tots els integrants presents han de donar la conformitat a l'acta a la qual s'adjuntin. S'ha d'estendre una acta de totes les reunions de la Comissió que, en acabar la sessió o abans de començar-ne la següent, han de signar tots els presents que hi hagin assistit. Les decisions s'han de prendre per majoria simple i en cas d'empat decideix el vot de qualitat del president o de la presidenta.

Si alguna persona de la Comissió no vol signar l'acta, se n'ha de deixar constància a aquesta, la qual es donarà per vàlida sense la seva signatura i sens perjudici de la responsabilitat en què incorri aquesta persona.

Quan a la Comissió li resulti necessari aplicar criteris d'interpretació de les bases per valorar determinats mèrits, en aplicació de la denominada discrecionalitat tècnica, aquests criteris s'han d'indicar clarament en l'acta de la sessió en què s'hagin acordat.

Els integrants de la Comissió poden fer constar en l'acta el seu vot contrari a l'acord i els motius que el justifiquen, i fins i tot el sentit del seu vot favorable.

Vuitè

Resolució

8.1. El termini per resoldre el concurs és de deu dies hàbils comptadors des del dia en què es publiqui la llista definitiva de persones excloses i admeses en el concurs de trasllats.

8.2. Cinc dies abans, com a mínim, de l'acompliment del termini màxim per resoldre previst en el punt anterior, la Comissió ha de publicar a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca https://trensfm.convoca.online, així com al portal de l'empleat, la proposta provisional d'adjudicació dels llocs de feina objecte de la convocatòria.

8.3. Atesa la proposta provisional esmentada, les persones interessades poden formular observacions o reclamacions en el termini de tres dies hàbils, comptadors des de l'endemà de l'exposició pública de la llista a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca https://trensfm.convoca.online, així com al portal del empleat.

8.4. Després d'haver examinat les observacions i les reclamacions presentades dins el termini i, si es considera convenient, d'haver escoltat les persones afectades per la proposta, la Comissió ha d'elevar a definitiva la proposta d'adjudicació dels llocs de feina, la qual pot incloure, en tot cas, els canvis que siguin conseqüència de les observacions i reclamacions abans esmentades.

Així mateix la proposta definitiva pot incloure, respecte de la provisional, l'esmena d'ofici dels errors detectats.

S'ha de donar a la proposta definitiva d'adjudicació dels llocs de feina objecte de la convocatòria la mateixa publicitat que a la proposta provisional.

8.5. La Comissió ha de trametre la llista definitiva a la Direcció i Gerència de Serveis Ferroviaris de Mallorca per dictar la resolució corresponent, que s'ha d'anunciar mitjançant la publicació en el BOIB, a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca https://trensfm.convoca.online, així com al portal de l'empleat.

Novè

Adjudicació de destinacions

9.1. L'adjudicació de la nova destinació s'ha de fer efectiva en el termini màxim de vint dies hàbils des que es dicti la resolució a què es refereix l'apartat 8.5.

9.2. No obstant això, quan les circumstàncies del servei ho aconsellin, per raons justificades degudament, l'òrgan competent de Serveis Ferroviaris de Mallorca es reserva la facultat de posposar el trasllat del treballador o treballadora que hagi obtingut una nova destinació fins al moment en què quedi assegurada la prestació del servei en les destinacions afectades. A aquest efecte el treballador o treballadora ha de continuar ocupant el lloc des del qual es concursa fins que si li comuniqui el canvi efectiu i mentre romangui en aquesta situació no podrà reclamar cap tipus d'indemnització i/o compensació econòmica.

 

​​​​​​​ANNEX 2

Concurs de trasllats. Model de sol·licitud de participació

 

DNI/NIE

 

Nom

 

Llinatge 1

 

Llinatge 2

 

Data de naixement

 

Núm carnet ferroviari

 

Adreça

 

Localitat

 

CP

 

Telèfon mòbil

 

Correu electrònic

 

Patiu algun tipus de discapacitat (marcau amb una creu l'opció que correspon)

No

< 33%

> 33%

Nivell de català que acreditau (marcau amb una creu l'opció/les opcions que correspon/en):

Nivell B2

Nivell C1

Nivell C2

Nivell LA

Categoria professional

 

Residència laboral actual

 

Antiguitat en la categoria

 

Residència laboral a la qual vol concursar

 

La convocatòria d'aquest concurs de trasllats ha estat anunciada mitjançant la publicació en el BOIB, igualment hi ha una còpia de les bases de participació per consultar a les oficines de Son Rutlan i a la pàgina web de Serveis Ferroviaris de Mallorca, així com al portal de l'empleat.

La persona sol·licitant en aquest concurs de trasllats declara que reuneix els requisits establerts en aquesta convocatòria. La participació en aquest concurs voluntari de trasllats implica l'acceptació de les bases.

Qualsevol inexactitud o falsedat que la Comissió Tècnica de Valoració pugui detectar en les dades facilitades per la persona interessada suposa l'expulsió automàtica, definitiva i sense més tràmit del procés del concurs de trasllats. En conseqüència, el treballador o treballadora es responsabilitza de la veracitat i exactitud de les dades i mèrits al·legats.

Als efectes que preveu la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, s'informa que en aquest document se sol·liciten algunes dades personals als efectes únics de dur a terme la gestió i formació del personal correctament, la gestió d'estadístiques internes, la promoció, la selecció i el trasllat de personal, i la prevenció de riscs laborals. Qui signa autoritza el

tractament automatitzat de les dades personals que voluntàriament subministra i que són necessàries per participar en les proves selectives per promoció interna, per incloure-les en els fitxers automatitzats de l'Àrea de Recursos Humans la titularitat dels quals correspon a Serveis Ferroviaris de Mallorca.

Els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició d'aquestes dades es poden exercir a l'Àrea de Recursos Humans en els termes estipulats en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre.

Son Rutlan,             d                        de 2022                     

El treballador/La treballadora

[Signatura]

 

ANNEX 3

Concurs de trasllats. Oferta de places

 

CATEGORIA: FACTOR CIRCULACIÓ / GESTOR/A D'ESTACIONS

Núm. total

Codi identificatiu

Residència

Observacions

 

L0196000G-9

Palma

 

L0196000G-10

Palma

 

L0196000G-15

Palma

 

L0196000G-19

Palma

 

L0196000G-20

Palma

 

L0196000G-21

Palma

 

L0196000J-5

Inca

 

L0196000P-2

Son Rutlan

 

L0196000M-4

Manacor

 

L0196000M-5

Manacor

 

10

-

-

 

 

CATEGORIA: MAQUINISTA PRINCIPAL

N.º total

Codi identificatiu

Residència

Observacions

 

L0196000E-1

Inca

 

L0196000F-1

Manacor

 

L0196000F-2

Manacor

 

L0196000F-5

Manacor

 

L0196000F-6

Manacor

 

L0196000F-7

Manacor

 

L0196000F-8

Manacor

 

7

-

-

 

 

 

ANNEX 4

Concurs de trasllats. Composició de la Comissió Tècnica de Valoració

 

CATEGORIA: FACTOR CIRCULACIÓ / GESTOR/A D'ESTACIONS

Titulars:

Presidenta: Vilaret González, Catalina (cap d'Administració de Personal)

Vocal 1: Coll Galindo, Sebastià (cap del Negociat VI/UGE)

Vocal 2: Garcias Fuster, Pere (maquinista principal)

Vocal 3: González Peris, Olga (maquinista principal)      

Suplents:

Presidenta: Gayà Batle, Catalina (informàtica)    

Vocal 1:  Nadal Lázaro, Sebastián (cap de la Secció II/UGE)      

Vocal 2: Juaneda Ortiz, Jaime (maquinista principal)      

Vocal 3: Adrover Ballester, Micaela (interventora principal)

CATEGORIA: MAQUINISTA PRINCIPAL

Titulars:

Presidenta: Villalonga Zaforteza, Francisca (cap de la Secció XXIII)

Vocal 1: Fernández López, Alejandro (cap del Negociat VII)

Vocal 2: Bermúdez del Cerro, J. Jesús (gestor d'estacions)

Vocal 3: Matamalas Madrid, Margarita (maquinista principal) 

Suplents:

President: Coll Galindo, Sebastià (cap del Negociat VI/UGE)

Vocal 1: Moreno Cantallops, Maria Isabel (cap del Negociat II)

Vocal 2: Calafat Fernández, Sebastián (maquinista principal)   

Vocal 3: Ferriol Ferriol, Margalida (interventora principal)