Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 68302
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, a proposta del secretari general, per la qual s’aprova l’adjudicació directa dels cobertors tèrmics de la piscina ubicada al Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 8 d'octubre de 2021 es va rebre una petició del club Best Centre Sports de la Colònia de Sant Jordi en què es demanava la possibilitat de reutilitzar les flassades tèrmiques per a la seva piscina climatitzada exterior de 50 m.

2. El dia 13 de gener de 2022 es va emetre un memòria justificativa del director del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears amb el vistiplau de director general d'Esports, de data 14 de gener de 2022, relativa de la necessitat d'alienar les tres flassades tèrmiques de la piscina de 50 metres del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears.

3. El dia 13 de gener de 2022 l'enginyera de la Fundació per a l'Esport Balear va informar que el preu residual dels cobertors tèrmics ubicats al Poliesportiu Príncipes d'Espanya en la data de l'emissió de l'informe era de 519,00 euros.

4. D'acord amb la memòria justificativa, de data 13 de gener de 2022, a la piscina descoberta de 50 m. del CTEIB hi ha tres flassades tèrmiques amb el sistema corresponent de recollida i desplegament motoritzat mòbil, que consisteix en tres cilindres i tres motors alimentats elèctricament. En aquest moment, el sistema motoritzat no funciona i les flassades tèrmiques es troben en molt mal estat. Una, en concret, està trencada. Això suposa que no és factible reparar aquest sistema de cobriment tèrmic, que va deixar de funcionar abans de l'any 2009.

5. Els cobertors tèrmics objecte d'alienació directa figuren a l'Inventari General de Béns i Drets del servei de Patrimoni de la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, on consten registrats amb el núm. d'inventari 100000009166 com a Estructura auxiliar i lona.

6. El 17 de gener de 2022 el Departament jurídic de la Conselleria d'Afers Socials i Esports va emetre un informe pel qual es feia saber que el procediment a seguir per alienar les flassades tèrmiques de la piscina de 50 metres del CTEIB era el de l'alienació directa, d'acord amb els articles 70.2 de la Llei 6/2001 i 140.5 lletra a) i b) del Decret 127/2005.

7. El 17 de gener de 2022 la consellera d'Afers Socials i Esports va dictar una resolució per la qual s'ordenava l'inici del procediment per a l'alienació directa dels cobertors tèrmics de la piscina ubicada al CTEIB i designava la secretaria general per a tramitar-ne l'expedient.

Fonaments de dret 

- L'article 89. f) de la Llei 6/2001 d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina les atribucions dels consellers, i atribueix als titulars de les conselleries del Govern, entre d'altres, les atribucions d'aprovar l'alienació de béns mobles quan el seu valor sigui inferior a 30.000 euros.

- En el Decret 11/2021, de 15 de febrer ( BOIB núm. 21, de 15 de febrer), de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, figura que el CTEIB, anteriorment anomenat Poliesportiu Príncipes d'Espanya, pertany al Govern de les Illes Balears, concretament a la Conselleria d'Afers Socials i Esports, i està gestionat per la Direcció General d'Esports.

- L'article 70 la Llei 6/2001 d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, relatiu a l'alienació de béns mobles determina que:

1. La venda de béns mobles propietat de la Comunitat Autònoma s'ha de dur a terme mitjançant subhasta pública, i s'ha de sotmetre a les mateixes regles previstes per als immobles establertes en aquesta Llei.

2. No obstant això, quan el valor del béns a alienar no sigui superior a 3.000 euros, l'alienació es pot efectuar de manera directa.

 

3. També es pot efectuar l'alienació de manera directa quan es tracti de béns tecnològicament obsolets o greument deteriorats per l'ús, o quan s'hagi declarat deserta la primera subhasta.

4. L'acord de venda implica per si mateix la desafectació dels béns de què es tracti.

- L'article 140 del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, que regula amb major detall l'alienació dels béns mobles, determina que:

1. El Consell de Govern ha d'acordar l'alienació de béns mobles de forma directa i per valor superior a 500.000 euros.

2. El titular de la conselleria que hagi d'emprar els béns és l'òrgan competent per aprovar l'alienació de béns mobles per valor inferior a 30.000 euros.

3. El conseller competent en matèria de patrimoni és l'òrgan competent per autoritzar l'alienació de béns mobles en els supòsits restants no compresos en els dos apartats anteriors.

4. La resolució o acord d'alienació implica per si sol, si escau, la desafectació dels béns de què es tracti.

5. L'alienació s'ha d'efectuar mitjançant una subhasta pública, de conformitat amb les regles previstes per als béns immobles. Tanmateix, es pot efectuar l'alienació directa en els supòsits següents:

a) Quan el valor dels béns per alienar no sigui superior a 3.000 euros.

b) Quan es tracti de béns tecnològicament obsolets o greument deteriorats per l'ús.

c) Quan s'hagi declarat deserta la primera subhasta.

6. L'alienació directa dels béns mobles es regeix per les normes previstes per als béns immobles en tot allò que sigui compatible amb la seva naturalesa.

7. Les alienacions de béns mobles de la Comunitat Autònoma regulades en aquest capítol s'han d'inscriure a l'Inventari General de Béns i Drets.

D'acord amb l'informe de l'enginyera de la Fundació per a l'Esport Balear de data 13 de gener de 2022, el valor residual del bé objecte de alienació directa es va determinar en 519,00 euros, atès els desperfectes de la instal·lació de les flassades i el seu estat, i la reparació o substitució dels elements que hi fan falta.

-  L'article 140.6 del Reglament afirma que l'alienació directa dels béns mobles es regeix per les normes previstes per als béns immobles en tot allò que sigui compatible amb la seva naturalesa.

Per tant, a l'hora de resoldre l'alienació directa dels cobertors tèrmics del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, cal observar la normativa esmentada anteriorment.

Així, segons els criteris exposats, la normativa aplicable i tenint en compte la valoració del bé, correspon a la consellera d'Afers Socials i Esports dictar una resolució relativa a alienació directa dels cobertors tèrmics.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Adjudicar de manera directa i amb caràcter definitiu a l'entitat club Best Centre Sports de la Colònia de Sant Jordi (nom comercial) constituïda amb el nom de Blue Water Elite Swim Training Centre, SL amb CIF B57567448 , els cobertors tèrmics de la piscina ubicada al Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, que consten detallats en l'apartat 4 dels antecedents.

2. Fixar el preu de l'alienació directa per l'import de 519,00 euros.

3. Requerir el senyor Matthew O'connor, amb NIE X2711445-H en representació de l'entitat club Best Centre Sports de la Colònia de Sant Jordi (nom comercial) i constituïda amb el nom de Blue Water Elite Swim Training Centre, SL amb CIF B57567448, perquè ingressi, en un termini de 15 dies des del dia següent a la notificació, l'import de 519,00 euros.

4. Facilitar un tràmit telemàtic a la pàgina de l'ATIB per efectuar-hi l' ingrés corresponent.

 

5. Formalitzar l'acta de lliurament dels béns.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

7. Comunicar al Servei de Patrimoni, una vegada formalitzats tots els tràmits relatius a l'alienació continguts en aquesta Resolució, la baixa definitiva del bé objecte d'alienació.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (8 de febrer de 2022)

El secretari general

Xavier L. Bacigalupe Blanco

Conforme amb la proposta. En dict resolució

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez