Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 67891
Informació pública de l’exhumació de les fosses ubicades al pati 2 del cementiri municipal de Formentera (Sant Francesc) per desenvolupar el projecte d’intervenció per localitzar les restes mortals dels presos de la colònia penitenciària de la Savina

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Insular de Formentera, per Resolució de la Vicepresidència tercera i conselleria de Benestar Social de 8 de febrer de 2022, autoritzar l'exhumació de les tombes i restes cadavèriques ubicades al Pati 2 del Cementeri Municipal de Formentera (Sant Francesc), de conformitat amb el següent: 

“RESOLUCIÓ DE VICEPRESIDÈNCIA TERCERA I CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL PER AUTORITZAR L'EXHUMACIÓ DE LES FOSSES UBICADES AL PATI 2 DEL CEMENTIRI MUNICIPAL DE FORMENTERA (SANT FRANCESC) QUE ES SOTMETRAN AL PROJECTE D'INTERVENCIÓ PER LOCALITZAR LES RESTES MORTALS DELS PRESOS DE LA COLÒNIA PENITENCIÀRIA DE LA SAVINA 

Amb registre d'entrada al Consell Insular de Formentera núm. 2021/29263, de 29 d'octubre, es va presentar el Projecte d'intervenció en el Cementeri de Formentera per localitzar les restes mortals dels presos de la Colònia penitenciària de la Savina, document elaborat sota la direcció de la Dra. Almudena García-Rubio Ruíz, que consta a l'expedient 2021/6491 promogut per la Direcció General de Memòria Democràtica de les Illes Balears. 

Aquesta actuació en el Cementeri de Formentera es troba contemplada en el Pla d'Actuacions en Fosses de la Guerra Civil i el Franquisme 2021-2022 del Govern de les Illes Balears i l'empresa que resultà guanyadora de la licitació de les feines d'exhumació és Sociedad de Ciencias Aranzadi.  

Vistos els acords del punt 10 de la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, celebrada de forma presencial en sessió de caràcter ordinari el 3 de febrer de 2022.  

Vist l'informe tècnic de data 4 de febrer, emès per la tècnica dels serveis funeraris de l'àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, on s'informa favorablement l'exhumació de les tombes i restes cadavèriques ubicades al Pati 2, objecte d'intervenció. 

Vist el Decret 11/2018, de 27 d'abril, pel qual es regula l'exercici de la sanitat mortuòria de les Illes Balears (BOIB núm. 52 de 28/04/2018). 

Conforme a les competències de la LBRL i/o de la Llei de consells insulars (art. 9 en relació a l'art. 11) i el Decret d'Organització del Consell Insular, de data 15 d'octubre de 2021 (Conforme a les competències de la LBRL i/o de la Llei de consells insulars (art. 9 en relació a l'art. 11) i el Decret, de data 15 d'octubre de 2021 (pendent de publicació al BOIB), de Delegació de competències de la presidència del Consell Insular en favor de la Comissió de Govern, on es delega la signatura de la presidenta al Sr. Rafael Ramírez Gutiérrez, vicepresident 3r, i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència. 

HE RESOLT 

PRIMER.- AUTORITZAR l'exhumació de les tombes i restes cadavèriques ubicades al Pati 2, que es relacionen a continuació:

Filera

Tomba

Restes cadavèriques

1

8

M.M.M.

1

9

E.M.H.H.

1

10

E.E.S.

1

11

K.H.L.

1

12

V.V.V.

J.V.J.

M.J.V.

2

8

H.K.

2

9

S.K.

2

10

T.L.M.

2

11

C.J.O.

2

12

E.B.J.

3

8

Desconegut

3

9

J.C.F.

C.S.J.

3

10

W.D.

3

11

E.H.J.R.

3

12

C.T.E.

M.F.T.

M.F.T.

4

8

H.Ó.D.F.

4

9

E.P.L.

4

10

J.M.T.

4

11

C.C.M.

5

8

Desconegut

5

9

B.

5

10

J.T.R.

5

11

Desconegut

6

8

K.W.L.

6

9

J.R.

M.R.Z

6

10

W.F.B.

6

11

Desconegut

SEGON.- PUBLICAR la present resolució al BOIB, al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera, així com al tauler d'anuncis del Cementiri Municipal de Formentera, per tal que, conforme al que estableix l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'expedient es sotmeti a informació pública, per un període de 20 dies, als efectes generals que hom puga formular al·legacions o manifestar el seu parer. 

TERCER.- AUTORITZAR que les tasques d'exhumació les porti a terme la Societat de Ciències Aranzadi, d'acord amb la informació que consta al document “Proyecto de intervenció en el Cementerio nuevo de Sant Francesc, Formentera, Propuesta de actuación”, tot respectant les prescripcions que es recullen a l'acord núm. 10 de la Comissió de Govern celebrada en data 3 de febrer de 2022, i tenint en compte que els treballs concrets no podran començar fins que se n'hagin resolt les al·legacions derivades de la informació pública general i/o les al·legacions de possibles interessats específics, si se'n formulen. (...)” 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i de conformitat a l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, d'informació pública per un termini de 20 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquests anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i als efectes de poder formular les al·legacions que s'estimin oportunes o bé, manifestar el vostre parer.

 

Formentera, amb la data de la signatura electrònica (8 de febrer de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres