Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 47904
Acord del Consell de la Sindicatura pel qual es modifica l’Acord de 8 d’agost de 2018 pel qual es designen els membres permanents de les meses dels òrgans de contractació de l’SCIB

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

  1. El 8 d'agost de 2018, el Consell de la Sindicatura va aprovar l'Acord pel qual es designen els membres permanents de les meses dels òrgans de contractació de l'SCIB.

  2. La presidenta i un dels vocals designats en l'Acord esmentat no ocupen actualment cap càrrec ni lloc de treball en la institució, per la qual cosa és necessari designar nous membres.

  3. Atès que la designació dels membres de les meses dels òrgans de contractació de l'SCIB es va fer de manera nominativa, per tal d'evitar modificacions recurrents en el temps, es considera convenient modificar l'Acord esmentat en el sentit que les designacions dels membres siguin genèriques i referides al càrrec o al lloc de treball ocupat.

Fonaments de dret

  1. L'article 326 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, disposa que, en determinats procediments, els òrgans de contractació de les administracions públiques han d'estar assistits per una mesa de contractació, la qual han de constituir un president, els vocals que es determinin reglamentàriament i un secretari; que la composició de la mesa s'ha de publicar en el perfil de contractant de l'òrgan de contractació corresponent; que el secretari ha de ser designat entre funcionaris i entre els vocals hi ha de figurar necessàriament un funcionari d'entre els qui tenguin atribuït l'assessorament jurídic i un interventor, i que, en cap cas, poden formar part de les meses de contractació els càrrecs públics representatius.

  2. L'article 21 del Reial decret 817/2009, de 8 de maig, pel qual es desplega parcialment la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic, estableix que la designació dels membres de la mesa de contractació es pot fer amb caràcter permanent o de manera específica per a l'adjudicació de cada contracte. Si és una mesa permanent, se n'ha de publicar la composició en el Boletín Oficial del Estado, en el de la comunitat autònoma o en el de la província, segons que es tracti de l'Administració general de l'Estat, de l'autonòmica o de la local.

  3. L'article 3 del Decret 14/2016, d'11 de març, pel qual s'aprova el text consolidat del Decret sobre contractació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preceptua que la designació dels membres de les meses es pot fer per a cada contracte o de manera permanent mitjançant un acord publicat en el BOIB, sens perjudici, en aquest darrer cas, de poder incorporar nous vocals a les contractacions quan, per l'especialitat o la importància, així ho determini el mateix òrgan de contractació.

  4. L'article 16 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, disposa que correspon al Consell adoptar les mesures i aprovar les disposicions que siguin necessàries per a l'exercici de les comeses i el compliment de les finalitats que la llei assigna a la Sindicatura.

Per tot això, el Consell de la Sindicatura en la sessió de 24 de gener de 2022

Acorda

1. Modificar el punt dispositiu primer de l'Acord del Consell de la Sindicatura, de 8 d'agost de 2018, pel qual es designen els membres permanents de les meses dels òrgans de contractació de l'SCIB, el qual passa a tenir la redacció següent:

«Designar els membres permanents de les meses de contractació dels òrgans de contractació de l'SCIB:

»- President/Presidenta: el secretari/la secretària general de l'SCIB

»- Vocals:

»L'interventor/la interventora de l'SCIB

»La persona que ocupi el lloc de treball de cap del Servei Jurídic de l'SCIB

»- Secretari/Secretària: la persona que ocupi el lloc de treball de cap del Servei de la Secretaria General de l'SCIB

»S'han d'incorporar nous vocals a les contractacions a causa de l'especialitat o la importància, quan així ho determini el mateix òrgan de contractació.

»En cas de vacant, absència o malaltia o una altra causa legal que li impedeixi assistir-hi, l'interventor/la interventora suplent de l'SCIB ha de substituir l'interventor/la interventora.

»En cas de vacant, absència o malaltia o una altra causa legal que li impedeixi assistir-hi, la persona que ocupi el lloc de treball de cap de la Secció III de l'SCIB ha de substituir el secretari/la secretària de la mesa.

»En cas de vacant, absència o malaltia o una altra causa legal que impedeixi  assistir a la resta de membres, l'òrgan de contractació n'ha de designar un substitut.»

2. Publicar aquest Acord en el perfil de contractant de l'SCIB i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, document signat electrònicament (27 de gener de 2022)

El síndic major Joan Rosselló Villalonga