Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 46480
Acord del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears pel qual s'accepta la donació a favor del Servei de Salut de les Illes Balears de l’escultura de fusta d’olivera, titulada Cor meum i valorada en 45.000 €, per ser destinada a l’Hospital Can Misses (Exp. PATRIM 38/2021)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 24 de novembre de 2021, te entrada per VALIB la sol·licitud de la directora gerent de l'Àrea de Salut de Eivissa i Formentera per tramitar la donació del senyor Cayetano Miró Fernández de l'escultura titulada Cor meum per al Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació a l'Hospital Can Misses.

La documentació remesa i que consta en l'expedient és la següent:

a) Nota interna de la directora gerent de l'Àrea de Salut de Eivissa i Formentera, de data 24 de novembre de 2021, sol·licitant l'efectuació dels tràmits pertinents per a la donació.

b) Memòria de l'escultor Cayetano Miró Fernández del mes de juny de 2021.

c) Oferiment de la donació per part de Cayetano Miró Fernández, on s'estableixen les clàusules de la donació; d'entre aquestes, en destaquen les següents:

  • La donació té caràcter extraordinari i no suposa l'assumpció de responsabilitats addicionals. Tampoc no beneficia cap professional sanitari ni constitueix un incentiu per a la recomanació, prescripció, compra, subministrament, venda o administració de productes d'una marca determinada.

  • L'obra es titula Cor meum.

  • Els materials amb què està feta són els següents: fusta d'olivera, pedra calcària Capri per a la peanya i fusta d'albercoquer.

  • A l'escultura se li ha aplicat un tractament amb Xylamon® fons i cera verge. La peanya ha estat tractada amb protector Akemi®.

  • L'obra té les dimensions següents: escultura, 160 cm d'alt per 120 cm ample i 105 cm d'ample; peanya,10 cm d'alt per 88 cm de diàmetre

  • L'obra fa un pes de 379 kg, aproximadament: 243 kg la peanya i 136 kg l'escultura.

d) Informe de necessitat, de data 24 de novembre de 2021, emès per la directora gerent

e) Identificació del senyor Cayetano Miró Fernández com a donant.

f) Fotografies de l'escultura.

2. En data 10 de desembre de 2021, es remet un correu electrònic a l'Àrea de Salut de Eivissa i Formentera que sol·licita la valoració de l'escultura.

3. En data 13 de desembre de 2021, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, a proposta del subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa, resol l'inici de l'expedient d'acceptació de la donació del senyor Cayetano Miró Fernández de l'escultura Cor meum per al Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació a l'Hospital Can Misses.

4. El dia 10 de gener de 2022, la Gerència de l'Àrea de l'Hospital ens remet l'escrit d'oferiment de data 28 de novembre de 2021 on s'estableix que la donació es fa de manera gratuïta i sense compromís de contraprestació i n'estableix un valor de 45.000 €.

5. El 12 de gener de 2022 el subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa emet l'informe favorable.

6. L'article 6 j) del Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts del Servei de Salut de les Illes Balears, estableix que correspon al Consell de Direcció acceptar les donacions a favor del Servei de Salut.

Per tot això, el Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears adopta el següent

 

Acord

1. Autoritzar l'acceptació de la donació que fa el senyor Cayetano Miró Fernández a favor del Servei de Salut de les Illes Balears de l'escultura de fusta d'olivera titulada Cor meum, valorada en 45.000 €, per ser destinada a l'Hospital Can Misses.

2. Facultar el director general del Servei de Salut per signar tots els documents relatius a la donació que siguin pertinents.

3. Assenyalar que l'acceptació de la donació no implica l'assumpció de cap obligació del Servei de Salut de les Illes Balears envers el donant ni constitueix un incentiu per a la recomanació, compra o venda d'altres obres d'art del donant.

4. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb l'article 41 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  

Palma, 26 de gener de 2022

La presidenta del Consell de Direcció

Patricia Gómez Picard