Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 35317
Aprovació definitiva de les Bases Específiques Reguladores per als Premis de la Rua de Carnaval de l'Ajuntament d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada en data 30 de gener de 2020, va aprovar inicialment les bases específiques reguladores per als premis de la Rua de Carnaval de l'Ajuntament d'Eivissa.

Havent transcorregut el període d'exposició pública de l'expedient, sense que s'hagin presentat reclamacions, l'esmentat acord plenari d'aprovació inicial, resulta elevat a definitiu sense necessitat d'adopció d'acord exprés, essent el text íntegre de les bases aprovades definitivament el que es transcriu a continuació:

 

Eivissa, a data de la signatura electrònica (25 de gener de 2022)

El secretari Acctal

Joaquin Roca Mata

 

ANNEX 1

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES PER ALS PREMIS DE LA RUA DE CARNAVAL DE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA

 

Article 1.

Objecte

L'objecte d'aquestes bases específiques és regular la concessió, en règim de concurrència competitiva, dels premis de la Rua de Carnaval de l'Ajuntament d'Eivissa.

Article 2.

Requisits que han de reunir les persones beneficiàries.

Poden ser persones beneficiàries d'aquests premis les persones físiques i/o jurídiques, públiques o privades, ja siguin entitats, grups associatius o organismes legalment constituïts amb anterioritat a la finalització del termini de presentació d'instàncies, que participin en la convocatòria corresponent i que compleixin els requisits establerts en aquestes Bases i en la normativa específica d'aplicació.

Article 3.

Diari oficial en què es publicarà l'extracte de la convocatòria, per conducte de la Base de Dades Nacional de Subvencions, un cop que s'hagi presentat davant aquesta el text de la convocatòria i la informació requerida per a la seua publicació; i forma i termini en què han de presentar-se les sol·licituds.

1. Aquestes bases es publiquen a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa. De conformitat amb els articles 18.2 i 23.2 de la Llei general de subvencions, l'Ajuntament d'Eivissa remet a la BDNS la convocatòria corresponent i un extracte d'aquesta es publica al BOIB, d'acord amb el procediment establert a l'article 20.8 de la Llei general de subvencions.

2. Les persones interessades a concórrer en la convocatòria corresponent han de presentar la sol·licitud en el Registre d'Entrada General de l'Ajuntament o bé a través d'alguna de les formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. A la sol·licitud han d'indicar el nom i el telèfon d'una persona amb qui poder contactar abans i durant la rua.

La presentació de la sol·licitud comporta l'autorització del sol·licitant perquè l'Ajuntament obtengui de forma directa els certificats telemàtics, si escau, per a l'acreditació de les circumstàncies previstes en els articles 18 i 19 del RD 887/2006, de 21 de juliol, de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració estatal, autonòmica i l'Ajuntament d'Eivissa, així com estar al corrent del compliment de les obligacions davant la Seguretat Social, en aplicació del Conveni en matèria de interoperabilitat telemàtica entre les administracions públiques de l'àmbit territorial de les Illes Balears, al qual s'ha adherit l'Ajuntament. La persona sol·licitant pot denegar de forma expressa el consentiment i aportar els corresponents certificats.

3. La documentació i/o les dades que ha d'acompanyar la sol·licitud és la següent:

a. Fotocòpia del permís de circulació dels vehicles en vigor.

b. Fotocòpia del permís de conduir dels conductors i dels suplents en vigor.

c. Fotocòpia de la fitxa tècnica dels vehicles en vigor.

d. Fotocòpia de l'assegurança dels vehicles en vigor.

La documentació original s'ha de presentar al començament de la rua per ser revisada pel personal funcionari de l'Ajuntament d'Eivissa. Només seran admesos els conductors que hagin presentat el permís de conduir dins el termini per presentar les sol·licituds.

4. El termini de presentació de sol·licituds és el que determini la convocatòria corresponent.

Article 4.

Condicions de solvència i eficàcia que hagin de reunir les persones jurídiques a les quals es refereix l'apartat 2 de l'article 12 de la Llei general de subvencions.

No es preveuen entitats col·laboradores.

Article 5.

Procediment per a la concessió dels premis.

El procediment de concessió dels premis es tramita en règim de concurrència competitiva. Té la consideració de concurrència competitiva el procediment mitjançant el qual la concessió dels premis es realitza a partir de la comparació de les sol·licituds presentades, a fi d'establir una prelació entre elles d'acord amb els criteris de valoració fixats en aquestes bases i adjudicar, havent notificat la resolució de concessió amb el límit fixat i dins del crèdit disponible, aquelles que hagin obtingut major valoració, en aplicació dels criteris o principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, no discriminació, eficàcia i eficiència.

1. Inici

El procediment de concessió de premis, s'inicia mitjançant la presentació d'una instància en la qual se sol·licita participar en el concurs de la rua de carnaval per optar als premis de les diferents categories.

2. Instrucció

En cas que la sol·licitud o la documentació siguin incorrectes o incompletes, l'Ajuntament requerirà la seua esmena en un termini de deu dies. Un cop transcorregut aquest termini sense que la persona sol·licitant hagi donat compliment al requeriment, se la tendrà per desistida de la seua petició i s'arxivarà l'expedient. D'acord amb l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, la publicació d'aquests requeriments d'esmena es farà al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa, segons el número de Registre d'Entrada de la sol·licitud de premi.

Durant la celebració de la rua de carnaval pels carrers del nostre municipi, es reuneix un jurat format per representants del mitjans de comunicació locals per avaluar la participació en les diferents modalitats i categories que opten als diferents premis.

Aquest jurat, de conformitat amb els criteris establerts a l'article 6 d'aquestes bases, formula la proposta de resolució provisional, que es notifica a les persones interessades mitjançant publicació al tauler d'anuncis electrònic de la corporació de la seu electrònica municipal, amb un termini de deu dies per formular al·legacions.

Es pot prescindir de l'audiència quan no figuri al procediment ni siguin tenguts en compte altres fets que els adduïts per les persones interessades. En aquest cas, la proposta de resolució formulada tendrà el caràcter de definitiva.

Les propostes de resolucions provisionals i definitives no creen cap dret a favor de la persona beneficiària proposada en tant no se'ls hagi notificat la concessió per l'òrgan competent.

3. Resolució

L'acte que resolgui el procediment de concessió del premi ha de ser motivat i expressar el sol·licitant o la relació de sol·licitants als quals es concedeix la subvenció i la quantitat atorgada. Així mateix s'ha de fer constar de manera expressa la desestimació de la resta de sol·licituds. D'acord amb l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, la publicació d'aquesta resolució es fa al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa, segons el número de Registre d'Entrada de la sol·licitud de premi.

La competència per atorgar els premis correspon a l'òrgan fixat a l'article 9.

4. Termini per resoldre i efectes del silenci

El termini per resoldre i notificar la resolució del procediment no pot excedir de sis mesos des de la data de finalització del termini per presentar les sol·licituds. Si en aquest termini no s'hagués produït resolució expressa s'entendrà desestimada per silenci negatiu la sol·licitud de subvenció, de conformitat amb l'article 25 de la Llei 39/2015.

5. Publicitat dels premis concedits

L'acord de resolució del procediment de concessió es publica a la seu electrònica del tauler d'anuncis electrònic de la Corporació i a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).

Article 6.

Criteris objectius d'atorgament dels premis i, en el seu cas, ponderació dels mateixos.

- Coreografia

- Carrossa

- Vestuari

- Originalitat

- Harmonia del conjunt

- Sostenibilitat del medi ambient

No es preveuen criteris de ponderació.

Article 7.

Quantia dels premis.

La quantia dels premis serà la que determini la convocatòria corresponent, d'acord amb les Bases d'Execució del Pressupost municipal vigent i el Pla estratègic de subvencions.

Article 8.

Composició del jurat per a la valoració de les persones beneficiàries dels premis.

De conformitat amb el que es regula per als òrgans col·legiats, als articles 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, l'òrgan col·legiat estarà format per:

Membres del jurat: entre 3 i 5 representants dels mitjans de comunicació d'Eivissa, del sector de l'escenografia i del sector de les arts plàstiques.

Article 9.

Òrgans competents.

D'acord amb la base 46a, punt 5è, de les Bases d'Execució del Pressupost municipal vigent, l'òrgan competent per a l'aprovació de les bases reguladores específiques serà el Ple de la corporació o les juntes rectores, en el cas dels organismes autònoms i/o consorcis adscrits.

L'òrgan competent per a l'aprovació de les successives convocatòries, així com els acords de concessió, serà la Junta de Govern Local o les juntes rectores, en el cas dels organismes autònoms i/o consorcis adscrits, excepte en el cas d'aquells que tinguin caràcter plurianual, que hauran de ser aprovades pel Ple de la corporació.

Article 10.

Pagament.

El pagament dels premis s'efectuarà en un termini màxim de 30 dies des de la concessió del premi.

Article 11.

Determinació, en el seu cas, dels llibres i registres comptables específics per garantir l'adequada justificació de la subvenció.

Atès que es tracta de premis, no es preveu la justificació.

Article 12.

Termini i forma de justificació per part de la persona beneficiària o de l'entitat col·laboradora, en el seu cas, del compliment de la finalitat per a la qual es va concedir la subvenció i de l'aplicació dels fons percebuts.

Atès que es tracta de premis, no es preveu la justificació.

Article 13.

Mesures de garantia que, en el seu cas, es consideri precís constituir a favor de l'òrgan concedent, mitjans de constitució i procediment de cancel·lació.

No es preveuen.

Article 14. Possibilitat d'efectuar pagaments anticipats i abonaments a compte, així com el règim de garanties que, en el seu cas, hauran d'aportar les persones beneficiaries.

No es preveuen.

Article 15.

Circumstàncies que, com a conseqüència de l'alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció, podran donar lloc a la modificació de la resolució

No es preveuen.

Article 16.

Compatibilitat amb altres ajudes o subvencions per a la mateixa finalitat.

Els premis regulats en aquestes Bases i en la convocatòria corresponent són compatibles amb la percepció d'altres ajudes procedents de qualsevol altra administració o ens públic o privat, sempre que el seu import sigui de tal quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions no superi el cost total de l'activitat subvencionada, d'acord amb el previst a l'article 19.3 de la Llei general de subvencions.

Article 17.

Criteris de graduació dels possibles incompliments de condiciones imposades amb motiu de la concessió dels premis. Aquests criteris resultaran d'aplicació per a determinar la quantitat que finalment hagi de percebre la persona beneficiària o, en el seu cas, l'import a reintegrar, i hauran de respondre al principio de proporcionalitat.

No es preveuen.

Article 18.

Responsabilitat, règim sancionador i inspecció.

Les persones beneficiàries d'aquests premis romandran sotmeses al règim de responsabilitat i sancions previst a la normativa vigent que resulta d'aplicació en matèria de subvencions.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Les remissions a articles que fan aquestes Bases s'entendran realitzades als preceptes respectius de les normes posteriors que, si escau, els puguin derogar, modificar, i/o substituir.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

A partir de l'entrada en vigor d'aquestes Bases, queden derogades les disposicions generals de l'Ajuntament d'Eivissa, que s'oposin, contradiguin, o resultin incompatibles amb aquesta.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Quan existeixin regulacions específiques de superior rang, les prescripcions d'aquestes Bases s'aplicaran amb subjecció al principi de jerarquia normativa i com a complement d'aquelles.

Segona. Tot allò que no estigui previst en aquestes Bases i/o a la convocatòria corresponent, es regirà per les Bases d'Execució del Pressupost Municipal vigent de l'Ajuntament d'Eivissa, l'Ordenança general reguladora de les bases per a l'atorgament de subvencions vigent a l'Ajuntament d'Eivissa, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la resta de normativa específica que resulti d'aplicació.

Tercera. Aquestes Bases entraran en vigor una vegada aprovades definitivament pel Ple de la corporació, un cop publicat el seu text íntegre en el BOIB. 

Contra aquest acord d'aprovació definitiva, que exhaureix la via administrativa, s'hi pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.