Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 33882
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 29 de novembre de 2021, relatiu a l’aprovació de la convocatòria d’ajuts de suport a situacions de vulnerabilitat social i econòmica sobrevingudes del Consell Insular de Menorca del 2021 (Exp. 1856-2021-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 607134

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/607134):

Primer. Beneficiaris.

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones en situació de vulnerabilitat econòmica que no disposin de recursos econòmics suficients per fer front a les seves necessitats bàsiques i que disposin de resolució ferma denegatòria de les prestacions de l'ingrés mínim vital (IMV) i la renda social garantida (RSG), que compleixin amb la resta de condicions de les bases de la convocatòria i que acreditin els següents requisits:

Podran ser persones destinatàries de l'ajut:

  • Com a titulars, les persones que sol·liciten i perceben l'ajut.
  • Com a beneficiàries, la resta de persones que formen part de la unitat de convivència de la persona titular.

Amb relació als requisits, la persona titular i les persones beneficiàries, si escau, han de:

  • Estar empadronats en el moment de fer la sol·licitud en qualsevol dels municipis de Menorca.
  • Acreditar la residència continuada i efectiva a Menorca amb un mínim de sis mesos d'antelació a la data de presentació de sol·licitud d'aquest ajut.
  • Constituir una llar independent, com a mínim, 6 mesos abans de la data de presentació de la sol·licitud. Queden exemptes d'aquests requisits les persones que es trobin en les situacions següents:
    • que tenguin menors o persones amb disminució al seu càrrec
    • que hagin patit maltractaments
    • persones en procés de desinstitucionalització
    • persones en procés de separació o divorci
  • Major de 25 anys. Queden exemptes d'aquest requisit les persones que es trobin en les situacions següents:
    • persones en procés de desinstitucionalització
    • que tenguin menors o persones amb disminució al seu càrrec
    • que hagin patit maltractaments
    • situació d'orfandat
  • No disposar el nucli familiar (per qualsevol concepte, treball, prestació pública, o altres, inclosos els generats per qualsevol immoble o moble) dels mitjans econòmics necessaris per atendre les necessitats bàsiques.
  • Haver sol·licitat aquelles prestacions públiques a les que en poguessin tenir dret, o, que percebent-les, l'import de les mateixes no superi el barem de límit d'ingressos establert a les bases de la convocatòria.
  • Disposar de la resolució denegatòria ferma de les prestacions Ingrés Mínim Vital i Renda Social Garantida i no tenir dret a percebre altres prestacions públiques l'import de les quals superi el barem de límit d'ingressos anterior.
  • No haver renunciat a una oferta de treball normalitzada o no haver causat baixa voluntària a la seva feina en els tres mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud de l'ajut.

Segon. Objecte

L'objecte de la convocatòria és el suport a la cobertura de les necessitats socials bàsiques d'aquelles persones i famílies que van deixar de percebre la renda mínima d'inserció, atesa la seva derogació, o que haurien pogut accedir-hi en cas que la prestació s'hagués mantingut. Alhora, tampoc han pogut percebre, per resolució denegatòria, a altres prestacions del sistema per no encaixar en els requisits establerts.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu de 29.11.2021.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 343.033,44 € (tres-cents quaranta tres mil trenta-tres euros amb quaranta-quatre cèntims).

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds serà de trenta dies naturals des del dia següent a la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades

Ni el titular de la sol·licitud, ni els membres del nucli familiar podran ser beneficiaris de l'ajut a cap altre nucli familiar. En el supòsit de custòdies compartides, els menors en aquest règim poden ser beneficiaris en els dos nuclis dels progenitors, atribuint-se a cada nucli un 50% de l'increment per membre addicional corresponent.

L'import màxim que es pot concedir per unitat de convivència serà de 4.699,65 euros.

 

Maó, 24 de gener de 2022

Per delegació de la presidenta, ​​​​​​​El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)