Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PETRA

Núm. 26809
Aprovació definitiva ordenança taxa ocupació via pública per taules i cadires

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap tipus d'al·legació, durant el període d'exposició al públic, amb respecte a l'aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora  de la taxa per ocupació de la via pública amb taules, cadires i para-sols dels bars i restaurants (edicte núm. 3121, BOIB núm.52 de 4 d'abril de 2020, secció V, pàgina 11033); d'acord amb l'article 17.3 del Text Refós de la Llei Reguladora  de les Hisendes Locals (Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març), es dóna per aprovada definitivament la referida modificació, publicant-se íntegrament a continuació el text complet de dita Ordenança ja modificada:

 

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA, TAULES, CADIRES I PARA-SOLS DELS BARS/RESTAURANTS

ARTICLE 1.-Naturalesa, objecte i fonament.

1. En us de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i pels articles 106 de la llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Regim Local, i de conformitat amb els articles 15 i 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

2. Constitueix l'objecte d'aquest pagament (exacció): L'activitat de poder estendre taules i cadires per part dels propietaris/titulars dels bars i/o restaurants que donin a les places Juníper Serra, Ramon Llull, Caparrot de Ca N'Oms i altres espais de domini públic  d'aquesta localitat, sota el condicionants que segueixen:

a) No es podran estendre taules, cadires i para-sols als carrers o llocs públics sense autorització expressa per alguna activitat puntual.

b) L'Ajuntament tendra discrecionalitat per autoritzar els m2 que consideri pertinents en be dels interessos de la localitat. No s'admetrà música forta a l'interior dels locals que dificulti escoltar alguna possible actuació pública programada. Cada Bar/Restaurant se n'ha d'en cuidar de la neteja de la seva zona i mantenir una estètica d'acord amb les característiques del lloc.

c) No es podran posar taules, cadires i para-sols dins les places ni a altres espais de domini públic els dies que l'Ajuntament consideri oportú per a la celebració d'actes en general i, sempre que es pugui, avisant amb 15 dies d'antelació.

d) No es podran estendre taules, cadires i para-sols, els dies que es diran a continuació, a la Plaça Ramón Llull:

 

- El dia de Sta Praxedis, durant l'actuació de ball de bot, entre els arbres i el cadafal, no es podran estendre taules, cadires i para-sols. Aquest espai s'usarà per a cadires blanques que aportarà l'Ajuntament.

- Per Pasqua, el dia de l'Encontre, no es podran estendre taules, cadires i para-sols enlloc de la plaça fins després de l'Encontre.

- Durant el Mercadet de Nadal no es podran estendre taules, cadires i para-sols fins a 2 metres de les paradetes del Mercadet de Nadal.

- Durant tot l'any a 1 metre del jardí del brollador no es podran posar taules, cadires i para-sols. Per facilitar la circulació de persones envoltant la plaça.

- El dia de la Fira de Setembre no es podran posar taules, cadires i para-sols a 2 metres del recinte que s'usi per a les paradetes.

- En haver-hi actuació al cadafal o activitats de ball de saló i/o línia, entre els arbres i el cadafal, no es podran estendre taules, cadires i para-sols.

- Es podran posar barres exteriors amb autorització expressa de l'Ajuntament i sempre que l'establiment estigui obert per ús de tots els serveis.

- Només es podran tenir taules, cadires i para-sols exposats si el local està obert al públic, mai en períodes de vacances pròpies o descans.

- En temporada baixa (novembre, desembre, gener, febrer), només s'admet l'ocupació de la meitat del lloc assignat.

 

e) No es podran estendre taules, cadires i para-sols, els dies que es diran a continuació, a la Plaça Juníper Serra

 

- Durant les berbenes de Sta. Praxedis, no es podran posar taules, cadires i para-sols dins el recinte de la plaça. Excepcionalment l'Ajuntament podrà autoritzar algun lloc concret dins el recinte, sempre que no es dificulti la visió de l'espectacle per part dels assistents.

- Per Pasqua, el dia de l'Encontre, no es podran posar taules, cadires i para-sols dins el carrer que va del C/ Hospital a la Plaça Ramon Llull, fins després de l'Encontre.

- El dia de la Festa de Sant Juníper, no es podran posar taules, cadires i para-sols dins el recinte de la plaça. Excepcionalment l'Ajuntament podrà autoritzar algun lloc concret dins el recinte, sempre que no es dificulti la visió de l'espectacle per part dels assistents.

- El dia de la Fira del Llibre, no es podran posar taules, cadires i para-sols a 2 metres del recinte que s'usi per a les paradetes de venda de llibres, ni entre el cadafal i l'estàtua del Pare Serra quan hi hagi actuació.

- El dia de la Fira de Setembre no es podran posar taules, cadires i para-sols a 2 metres del recinte que s'usi per a les paradetes.

- Durant tot l'any, davant el reixat Oest de l'estàtua de Pare Serra i a 1 metre del tancat del monument, no es podran posar taules, cadires i para-sols. Per facilitar la circulació de persones envoltant i per poder contemplar sense obstacles la figura del Pare Serra.

- En haver-hi alguna altra actuació damunt el cadafal únicament es podrà usar la meitat de l'espai assignat, la que quedi més enfora del cadafal.

- Es podran posar barres exteriors amb autorització expressa de l'Ajuntament i sempre que l'establiment estigui obert per ús de tots els serveis.

- Només es podran tenir taules, cadires i para-sols exposats si el local està obert al públic, mai en períodes de vacances pròpies o descans.

- En temporada baixa (novembre, desembre, gener, febrer), només s'admet l'ocupació de la meitat del lloc assignat.

ARTICLE 2.-Obligació de contribuir.

1.-Fet Imposable.- Està determinat per l'activitat municipal desenvolupada amb motiu dels fets que constitueixen l'objecte de l'exacció.

2.- Obligació de contribuir.- L'obligació de contribuir neix des del moment en què per part del titular/propietari del Bar/restaurant interessat ho sol·liciti, sempre abans del dia 20 de desembre de cada any natural, especificant els m2 a ocupar per l'any vinent.

3.- Obligació de sol·licitar-lo.- Cada any els interessats estaran obligats a sol·licitar els m2 a ocupar. L'Ajuntament discrecionalment, autoritzarà els m2 a ocupar que consideri convenients.

3.- Subjecte passiu.- Estan obligades al pagament les persones físiques i jurídiques i les Entitats a que es refereix l'article 33 de la Llei General Tributaria, que donin lloc a la prestació del servei.

ARTICLE 3.- Base de gravamen.

La base de gravamen de la present exacció és la següent: - La quantitat a pagar per m2/any assignat.

ARTICLE 4.- Tarifes.

Per l'ocupació́ del m2/any assignat per l'Ajuntament per poder estendre taules i cadires a les places municipals serà de 19,50 €/m2/any els primers 60m2 i 25€/m2/any els m2 que excedeixin dels 60m2. Preus que s'incrementaran anualment segons l'IPC.

Per la instal·lació de barres exteriors, prèvia sol·licitud i autorització, serà de 100 €/m i dia.

ARTICLE 5.- Exempcions i bonificacions.

1.-En casos excepcionals es podrà autoritzar estendre taules i cadires a les places a qualque Bar que per tradició ho ha fet o que estiguin ubicats amb la façana cap a una de les places, sempre i quan no dificulti la circulació de vehicles i persones.

2.- L'Ajuntament admetrà sol·licituds  per poder usar carrers adjacents o més m2 de les pròpies places els dies de festes i altres dies excepcionals.

ARTICLE 6.-Sancions.

En cas de que per part del titular del Bar i/o Restaurant ocupes més m2 del que en el seu dia se li varen autoritzar, tenint en compte la reducció de la temporada baixa, se li aplicarà la sanció de 10 €./m2. i dia.

En cas de que s'estenguin taules i cadires sense la autorització prèvia municipal o romanguin esteses en períodes de local tancat, se li aplicarà la sanció de 250 € de multa i 20 €/m2 i dia.

En cas que es posin barres exteriors sense autorització prèvia municipal, se li aplicarà una sanció de 300€ de multa i 200€/m i dia.

 

Petra,  19 de gener de 2022

El batle

Salvador Femenias Riera