Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 605075
Informe proposta de modificació del decret de batlia d'aprovació de bases de mercats

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

INFORME PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL DECRET DE BATLIA DE DATA 17/10/2020, D'APROVACIÓ DE LES BASES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DE LES AUTORITZACIONS PER L' EXERCICI DE LA VENDA, AMBULANT O NO SEDENTÀRIA, EN ELS MERCATS PERIÒDICS DE CALVIÀ VILA, PEGUERA, SON FERRER I SANTA PONÇA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER.- En data 17 d'octubre de 2020, es dictà el decret d'aprovació de les bases que ha de regir la concessió de les autoritzacions per l'exercici de la venda, ambulat o no sedentària, en els mercats periòdics de Calvià Vila, Peguera, Son Ferrer i Santa Ponça (BOIB núm. 179, de 24/10/2020).

SEGON.- En en el punt segon de l'esmentat Decret es disposava el següent:

Ordenar la publicació del present Decret, de les Bases (Annex I), així com els plànols de situació dels llocs (Annex II); en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en el Taulell d'Anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web municipal”.

CONSIDERACIONS JURÍDIQUES

PRIMER.- L'article 2 del Reglament municipal regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de mercats periòdics i temporals en el terme municipal de Calvià (BOIB núm. 158 de 9/11/2004, correcció d'errades en BOIB núm. 175 de 9/12/2004), estableix el següent:

“1er.- Els mercats periòdics i temporals comptaran amb superfícies delimitades d'ocupació que es denominaran, a l'únic efecte d'identificació, Llocs o Parades. Els mercats igualment, es podran organitzar per sectors.

2on.- El Batle-President podrà, en qualsevol moment, ampliar o reduir, tant el número com l'extensió dels esmentats llocs i sectors, així com modificar la ubicació o línies de venda segons les necessitats de la població o quan, en qualsevol cas, així ho requereixin les circumstàncies”:

SEGON.- L'article 48 de la Llei 11/2014 de 15 d'octubre, de comerç de les Illes Balears, regula les autoritzacions de la venda ambulant. En el seu punt 4art regula:

“[...]

4art.- Els llocs de venda no es poden situar en els accessos o edificis d'ús públic, ni davant establiments comercials i industrials, de tal forma que impedeixin o dificultin l'accés o la visibilitat dels mostradors, ni en llocs que dificultin, igualment, l'accés i la circulació.”

En base a tot l'anterior, es proposa per part de la secció tècnica del Servei de Comerç, la modificació i/o implantació dels següents llocs:

En el Mercat de Calvià Vila:

La modificació dels següents llocs:

- El sis (6) llocs ubicats a la Plaça de la Vila passen al Carrer Major a partir del núm 61.

La implantació dels següents llocs:

-Tres (3) nous llocs a la Plaça de la Vila, 2 i tres (3) nous llocs en Plaça de la Vila,4.

- Dos (2) nous llocs davant del Passatge de Ca's Ferrer.

En el Mercat de Peguera:

L'eliminació dels següents llocs:

- Números 110B a 115 B.

En el Mercat de Son Ferrer:

La implantació del següent lloc:

- Número 181A, ubicat al carrer Rossinyol, 2.

Per tot l'exposat, segons el que disposa l'article 2 del Reglament municipal regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de mercats periòdics i temporals en el terme municipal de Calvià, segons el que disposa, també, la Llei 11/2014, de Comerç de les Illes Balears i d'acord amb la resta de la normativa d'aplicació i informe que precedeix, es proposa a aquesta Batlia que, en ús de les atribucions que confereix la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, adopta la següent,

RESOLUCIÓ

PRIMER.- MODIFICAR l'annex II (plànols de situació dels llocs), aprovat per Decret de Batlia de data 17/10/2021 d'aprovació de les bases que han de regir la concessió de les autoritzacions per a l'exercici de la venda, ambulant o no sedentària, en els mercats periòdics de Calvià Vila, Peguera, Son Ferrer i Santa Ponça, pels motius exposats en la valoració jurídica.

SEGON.- ORDENAR la publicació del present Decret, així com de l'annex II (plànols de situació dels llocs) en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el Taulell d'Anuncis de l'Ajuntament i en la pàgina web municipal.

PEU DE RECURS.- Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició, davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb el que es disposa a l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (en endavant LPAC). El plaç per a interposar el recurs és d'un (1) mes, a comptar des del dia següent de la recepció de la present notificació. No podent, en aquest cas, interposar recurs contenciós-administratiu fins que s'hagi resolt expressament el de reposició o se n'hagi produït la desestimació presumpta. El recurs de reposició s'haurà de presentar en el Registre General d'aquest Ajuntament o en les dependències i mitjans a que es fa referència en l'article 16.4 de la LPAC. S'entendrà desestimat quan no es resolgui i notifiqui en el termini d'un mes a comptar del dia següent al de la seva interposició, quedant, en aquest cas, expedita la via contenciosa-administrativa. De no emprar el recurs potestatiu de reposició, hi cap interposar directament, recurs contenciós-administratiu conforme al que estableix l'article 123 anteriorment citat, i en els articles 45 i següents de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa-administrativa, davant els Jutjats Contenciosos-administratius en el plaç de dos (2) mesos, a comptar des del dia següent al de la recepció de la present notificació. Tot això sense cap perjudici a qualsevol altre recurs o acció que s'estimi pertinent.

La TAG de Comerç i Activitats

Signat: Francisca Pons Mir

Vist i plau El Cap de Servei de Comerç i Activitats

Jesús Font Camacho

Vist l'informe anterior així com la proposta de resolució, examinats els fonaments fàctics i jurídics que el sustenten, i amb plena admissió dels mateixos, S'ELEVA A DECRET la proposta que antecedeix

 

Calvià, el dia de la signatura electrònica (1 de desembre de 2021)

El tinent d'alcalde delegat d'Urbanisme, Comerç i Activitats
(Decret de Delegació de 17/06/19)
Marc López Expósito

 

ANNEX II PLÀNOL DE SITUACIÓ DELS LLOCS