Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 602672
Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de 9 de desembre de 2021, mitjançant el qual s’aprova la modificació de l’Acord de 2 de maig de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en la sessió de dia 9 de desembre de 2021, ha adoptat l'acord següent: 

«El Ple del Consell Insular de Mallorca, en data 2 de maig de 2018, va acordar ratificar l'acord mitjançant el qual es regulen la jornada i els horaris generals i especials del personal del Consell de Mallorca, adoptat per la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i del personal laboral del Consell de Mallorca i de l'IMAS en sessió de dia 30 de novembre de 2017, amb l'esmena d'errades de la de 9 de gener de 2018 (BOIB núm. 67, de 31 de maig de 2018).

 L'article 3.3 de l'esmentat Acord preveu que les hores de formació corresponents a cursos organitzats o impartits pel Consell de Mallorca o degudament reconeguts pel departament competent en matèria de funció pública, relacionats directament amb les funcions del lloc de treball, computen com a temps efectiu de treball. Només computen a aquest efecte els cursos dels quals s'hagi obtingut el certificat d'aprofitament corresponent i que són de contingut diferent als ja fets, excepte els de reciclatge, d'acord amb l'establert en les instruccions del conseller o consellera competent en matèria de funció pública.

 Aquest Acord es va adoptar desprès d'una conjuntura econòmica molt complicada que va exigir per part de l'Estat l'adopció de una sèrie de mesures per a la reducció del dèficit públic, que tingueren una incidència directa sobre les despeses de personal i  sobre alguns drets dels empleats públics. Així, es varen veure suspesos o reduïts determinats permisos i llicències, el gaudi de dies addicionals de vacances, a la vegada que es va incrementar la jornada laboral del personal de totes les administracions públiques.  

Una vegada superada la crisi i de manera paulatina, s'ha anat promulgant normativa bàsica estatal, i també en l'àmbit autonòmic i insular s'han dictat disposicions normatives i s'han adoptat acords, amb incidència sobre la matèria, que han permès anar recuperant aquests drets a la vegada que assolir altres mesures de conciliació, com ara la prestació de serveis en modalitats diferents de la presencial.  

La proposta de modificació de l'article 3.3 de l'Acord del Ple de dia 2 de maig de 2018 ha estat sotmesa a negociació en el si de la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i del personal laboral del Consell Insular de Mallorca i de l'IMAS, en sessions realitzades els dies 3 i 22 de novembre de 2021, amb rectificació d'errades en la sessió de dia 25 de novembre de 2021, sense que s'hagi produït un acord amb la part social, motiu pel qual correspon als òrgans de govern  de l'Administració establir les condicions de treball conforme preveu l'article 38.7 de l'esmentat Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. 

Per part del cap del Servei Tècnic de Recursos Humans i del cap del Servei d'Administració Econòmica, ambdós de la Direcció Insular de Funció Pública del Departament d'Hisenda i Funció Pública, han estat emesos els corresponents informes favorables a la proposta d'acord. 

Per això, en ús de les atribucions conferides, propòs que el Ple del Consell Insular de Mallorca adopti el següent 

ACORD

 Primer. Modificar l'article 3.3 de l'Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca, de 2 de maig de 2018, mitjançant el qual es regula la jornada i els horaris generals i especials del personal al servei del Consell de Mallorca (BOIB núm. 67, de 31 de maig de 2018), el qual resta redactat de la manera següent:

 “3. Les hores de formació corresponents a cursos organitzats o impartits pel Consell de Mallorca o degudament reconeguts pel departament competent en matèria de funció pública, relacionats directament amb les funcions del lloc de treball, computen com a temps efectiu de treball, sempre que es duguin a terme en horari laboral. La formació voluntària feta fora de l'horari laboral computa com a temps efectiu de treball fins a un màxim de 7,5 hores anuals, que només podran ser objecte de compensació com a permís retribuït a gaudir per hores, sense que el seu gaudi pugui implicar l'absència d'una jornada completa. Només computen a aquests efectes els cursos dels quals s'hagi obtingut el certificat d'aprofitament corresponent i que són de contingut diferent als ja fets, excepte els de reciclatge, d'acord amb l'establert en les instruccions del conseller o consellera competent en matèria de funció pública.” 

Segon. Deixar sense efecte tots aquells acords i actes que contradiguin o s'oposin a allò que preveu l'acord present.  

Tercer. Aquest acord es publica en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i té efectes a partir del dia següent de la seva publicació. 

Quart. Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar, alternativament, els recursos següents:

a) El recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

b) El recurs de reposició potestatiu davant el Ple del Consell de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs de reposició. Si ha transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició potestatiu i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta. 

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.»

 

Palma, 9 de desembre de 2021

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, (Decret de 26-01-2021, BOIB núm. 12, de 28-01-2021) Josep Lluís Colom Martínez