Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA

Núm. 556163
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització d'espais municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap reclamació o suggeriment durant el període d'exposició al públic, respecte a l'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització d'espais municipals,  havent-se publicat l'anunci relatiu en el Boib núm. 135 de dia 2 d'octubre de 2021, d'acord amb l'article 17.3 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es dóna per aprovada definitivament l'esmentada modificació,  publicant-se íntegrament a continuació el text complet de l'ordenança:

Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització d'espais municipals

Art. 1.- Fonament i naturalesa.

A l'empara del previst als arts. 57 i 20 del RDL 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix la taxa per la utilització privativa d'espais municipals.

Art. 2.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la utilització privativa d'espais municipals.

L'obligació de pagament neix, amb caràcter general, en el moment de la sol·licitud de l'equipament i dels serveis que contempla aquest preu.

Art. 3.- Subjecte passiu.

Són subjectes passius del preu, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, així com les entitats a què es refereix la Llei General Tributària que sol·licitin la utilització dels espais.

Art. 4.- Responsables.

Responen solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què es refereix la Llei General Tributària.

Art. 5.- Beneficis fiscals.

Els Ajuntaments, els centres escolars de Santa Eugènia, els partits polítics amb representació municipal i les entitats, associacions o clubs del municipi sense afany de lucre legalment inscrits al Registre Municipal d'Associacions es troben exempts del pagament dels preus que regula aquesta ordenança en el que faci referència a la utilització de l'espai per a la realització d'actes o activitats que l'ajuntament consideri d'interès públic general. Així mateix, sempre es prioritzaran les peticions que procedeixin d'aquestes entitats o del propi Ajuntament de Santa Eugènia, que tenen un caire públic, sobre les de particulars.

Art. 6.- Quota tributària.

La quota tributària es determinarà per l'aplicació de les tarifes que es detallen. Les tarifes dels serveis regulats en aquesta taxa són les següents:

Utilització edificis municipals per actes o activitats:

Ajuntament Antic 

Quota trimestral

Quota Mensual

Quota Diària

Sala Polivalent 3ª Planta 

Centre Juvenil 2ª Planta 

Sala de Juntes 2ª planta

75,00 €

30,00 €

5,00 €

75,00 €

30,00 €

5,00 €

75,00 €

30,00 €

5,00 €

Centre Persones Majors

90,00 €

35,00 €

7,50 €

Pavelló Escola

90,00 €

35,00 €

7,50 €

Coberta Pista

90,00 €

35,00 €

7,50 €

Local Bar Poliesportiu

75,00 €

30,00 €

5,00 €

Centre Parroquial

90,00 €

35,00 €

7,50 €

Utilització d'espai lliure:

Utilització privativa o aprofitament especial del sòl, subsòl o vol de les vies públiques municipals, a favor d'empreses explotadores de serveis de subministres que resultin d'interès general o afectin a la generalitat o a una part important dels veïnats: l'1,5 % dels ingressos bruts procedents de la facturació que obtinguin anualment en el terme municipal aquestes empreses.

Utilització de la via pública per col·locació de taules i cadires amb finalitat lucrativa:

-Per cada m.2 d'ocupació: 1,00 € / mes

Utilització d'espais públics amb parades, barraques, casetes de venda, espectacles i atraccions:

Nucli urbà:

-Mercat setmanal: 0,50 € - m.2 / dia

-Fira agrícola: 1,00 € - m.2 / dia

Utilització de l'espai públic per material de construcció o instal·lacions anàlogues 0,15 € - m.2 / dia.

Utilització d'espai públic per rodatge cinematogràfic: 140,92 €/dia.

Utilització d'espai per entrada de vehicles a edificis o cotxeres particulars o aparcaments de propietat individual dins d'un aparcament general (Gual permanent):

a)S'estableix un mòdul general de 40,00 € per 4 metres lineals i any d'ocupació del domini públic local.

Per cotxeres amb vàries places la tarifa a aplicar serà la següent:

- 4 a 6 places 55,00 €

- 7 a 8 places 65,00 €

- 9 o més places 85,00 €

b)En el cas de senyalitzacions per entrades, que per la seva poca amplària no permetin realitzar la maniobra d'entrada i sortida del vehicle de la cotxeria,i sempre que es consideri necessari senyalitzar, a més de la porta d'accés, la voravia d'enfront, la quota a satisfer s'incrementarà en 10,00 €

c)La senyalització es farà mitjançant una placa de pas permanent, per obtenir aquesta placa s'haurà de fer efectiu el pagament de l'esmentada placa en el moment de l'atorgament de l'autorització i el preu serà fixat per la corpora-ció que el fixarà segons el preu del mercat del moment.

En aquesta placa reglamentària hi constarà el nombre de registre de l'autorització i l'escut de l'Ajuntament i haurà d'esser instal·lada, de forma permanent delimitant la longitud de l'aprofitament.

Altres usos de l'espai públic: 0,64 € - m.2 / dia

Article 7.- Pagament.

El preu per la utilització de l'espai s'haurà de pagar en el moment de l'autorització de la utilització. En el cas de denegació se reintegrarà l'import ingressat.

En el cas de concessions d'aprofitaments ja autoritzats i prorrogats el dia primer de cada un dels períodes de temps senyalats a les tarifes.

Article 8.- Gestió.

El  sol·licitant  és  fa  responsable  del  bon  ús  de  l'espai  cedit  per l'Ajuntament de Santa Eugènia pot actuar d'ofici contra el sol·licitant que en faci un mal ús o el destini a una finalitat diferent a la sol·licitud. Els desperfectes que s'ocasionin hauran de ser abonats pel sol·licitant segons el pressupost que hagi elaborat un professional adient. Si la fiança dipositada, de la qual s'extrauria en principi la quantitat a abonar, no fos suficient, es practicarà liquidació complementària.

 

​​​​​​​L'autorització de l'ús de l'espai i altres qüestions (claus, per exemple) serà recollida pel sol·licitant de les oficines municipals en el dia i l'hora que li sigui assignada. Així mateix el retorn de l'espai es farà de la mateixa manera.

L'Ajuntament es reserva el dret de denegar alguna petició, especialment en cas de coincidència de dates. Així mateix també pot demanar una fiança si ho trobés oportú per garantir la devolució en perfecte estat dels espais cedits.

Les sol·licituds es tramitaran per rigorós ordre de Registre d'Entrades.

La sol·licitud de qualsevol cessió d'espai municipal per a la realització d'activitats de caràcter lucratiu haurà d'acreditar que compleix els requisits legals per desenvolupar les activitats, especialment s'haurà d'acreditar l'alta a la seguretat social dels professionals que duguin a terme l'activitat. En aquest sentit s'entendrà que una activitat té caràcter lucratiu si es cobra un preu als assistents a la mateixa, independentment de si l'entitat que sol·licita l'espai tengui caràcter lucratiu o no.

Qualsevol interpretació d'aquesta Ordenança així com els criteris extrems que no estiguin incorporats en aquesta Ordenança, són de l'Autoritat Municipal.

Disposició Final.

Aquesta ordenança entrarà en vigor a partir de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en haver transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i estarà en vigor fins que es modi-fiqui o es derogui expressament.

 

Santa Eugènia, 17 de novembre de 2021

El batle Joan Riutort Crespí