Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 551962
Àrea Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat. Oficina del Pla General i Model de Ciutat. Anunci. Exp.: PA 2010/12. Aprovació inicial del Pla General i Pla d’Ordenació detallada del municipi de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Àrea Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat

Gerència d'Urbanisme

Oficina del Pla General i Model de Ciutat. Exp: PA2010/12

El Ple de l'Ajuntament de Palma, en sessió de 28 d'octubre de 2021, va acordar el següent:

1. Aprovar inicialment la Revisió del Pla General del municipi de Palma formulada en dos documents plenament diferenciats, segons s'estableix a la Disposició Transitòria 2ª de la LUIB: el Pla General i el Pla d'Ordenació Detallada; juntament amb els estudis complementaris que els acompanyen; en concret la documentació que en data 13/09/2021, 16/09/2021 i 23/09/2021 va tenir entrada al Registre General de l'Ajuntament i que ha estat elaborada per l'equip de l'assistència tècnica TERRITORIO Y CIUDAD SL que es correspon amb els arxius electrònics vinculats al següent link:

https://ajtpalma.sharepoint.com/:f:/s/OPGAPROVACIINICIALREVISIPLAGENERAL/Ei5ejOh_HGVMsVvl3GPSs0kBZyOLXKDAdknF4Gy-ujzitQ?e=H5zheZ

(documentació en català),

https://ajtpalma.sharepoint.com/:f:/s/OPG-APROVACIINICIALREVISIPLAGENERAL/EudXIVI5-AVMlfdp-ENFUTgBitMETsV7fE4HpAPPc1d_9Q?e=Tusx3K

(documentació en castellà).

La revisió del Pla General de Palma consta de la següent documentació: EL PLA GENERAL: Memòria del Pla General (Memòria Informativa, Memòria Justificativa, Memòria de Participació i Memòria Social), Estudis Econòmics i previsions temporals del Pla General  (Estudi Econòmic Financer, informe de Sostenibilitat, Memòria de Viabilitat Econòmica), Memòria Resum del Pla General, Plànols del Pla General (Plànols d'informació i d'ordenació), Normes del Pla General i Annexos de Fitxes de planejament i Gestió, Document d'Avaluació Ambiental Estratègica del Pla General (Memòria EAE, Informe de Repercussió Ambiental XN2000, Estudi de Paisatge, Estudi petjada de Carboni, Plànols EAE ). EL PLA D'ORDENACIÓ DETALLADA: Memòria del Pla d'Ordenació Detallada (Memòria Informativa i Justificativa), Plànols del Pla d'Ordenació Detallada  (Plànols d'informació, plànols d'ordenació detallada i plànols d'ordenació del Centre Històric), Normes Urbanístiques i Annexos de Fitxes de planejament i Gestió de les actuacions propostes, Estudis Econòmics i previsions temporals del Pla d'Ordenació Detallada (Estudi Econòmic Financer de les actuacions d'ordenació detallada, informe de Sostenibilitat, Memòria de Viabilitat Econòmica del POD), Estudi ambiental Estratègic del POD complementari al EAE del Pla General, Catàleg d'elements i espais protegits, Annex Adaptació al PIAT, Memòria Resum del POD. ELS ESTUDIS COMPLEMENTARIS: Annex “Estudi de mobilitat del nou model de ciutat en el marc de la Revisió del Planejament General de Palma”, Annex “Estudi hidrològic del Terme Municipal de Palma”, Annex “Estudi de la Suficiència hídrica pel desenvolupament de la Revisió del planejament general de Palma ”, Annex “Estudi de mercat d'homogeneïtzació de mostres de valor en venta i determinació del valor de repercussió del sòl”, Annex “Infraestructura verda”.

Prèviament a l'aprovació definitiva s'haurà obtenir informe favorable de la Direcció General d'Aviació Civil.

2. Sotmetre la documentació aprovada inicialment a informació pública de 45 dies hàbils, segons estableix l'article 55.3 LUIB; mitjançant la publicació en el BOIB, en un dels diaris de majora circulació de la província i en la Seu Electrònica (al tauler d'edictes municipal) de l'Ajuntament de Palma.

3. Suspendre l'atorgament de tota classe d' autoritzacions i de llicències urbanístiques, i la possibilitat de presentar comunicacions prèvies per a tot el municipi de Palma, segons estableix  l'article 51LUIB.

4. Assenyalar com àrees afectades per la suspensió de l'atorgament de llicències a totes les del terme municipal que resultin afectades per les determinacions del nou planejament i que suposin modificacions del règim urbanístic vigent.

 

5. Sol·licitar els informes que pertoquin als organismes afectats per raó de la matèria, segons art. 55.3 LUIB. S'haurà de demanar informe a:

- Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Comissió Balear de Medi Ambient de les Illes Balears.

- Conselleria de Medi Ambient i territori . Direcció General de Recursos Hídrics.

- Conselleria de Medi Ambient i territori. Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat.

- Conselleria de Medi Ambient i territori. Direcció General d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus.

- Conselleria de Medi Ambient i territori. Direcció General de Territori i Paisatge.

- Conselleria d'agricultura, pesca i alimentació. Direcció General d'Agricultura Ramaderia i Desenvolupament Rural) Servei de Reforma i Desenvolupament   Agrari

- ABAQUA

- Conselleria  d'Administracions Públiques i Modernització. Direcció General d'Emergències i Interior.

- Conselleria d' Administracions Públiques i Modernització. IBETEC

- Conselleria de Mobilitat i Habitatge. Direcció General Mobilitat i transports terrestres.

- Conselleria de Mobilitat i Habitatge. Ports de les Illes Balears

- Conselleria de Mobilitat i Habitatge. Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

- Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. Servei de canvi climàtic i atmosfera

- Conselleria Salut i consum. Direcció General de Salut Pública i Participació. Servei de Salut Ambiental

- Conselleria Model Econòmic, turisme i treball. Direcció General de Turisme

- Consell Insular de Mallorca. Direcció insular de residus

- Consell Insular de Mallorca. Direcció Insular de medi ambient

- Consell Insular de Mallorca. Departament de cultura, patrimoni i política lingüística

- Consell Insular de Mallorca. Direcció insular de territori i paisatge.

- Consell Insular de Mallorca. Direcció Insular d'Urbanisme

- Consell Insular de Mallorca. Direcció Insular de Patrimoni Històric.

- Consell Insular de Mallorca. Direcció Insular de Mobilitat

- Consell Insular de Mallorca. Direcció Insular de Mobilitat e Infraestructures

- Comissió de centre històric i catàleg. 

- Departament municipal d'Infraestructures.

- Mobilitat de l'ajuntament/ SMAP.

- Servei de Consum i Mercats

- Ports de les Balears (Autoritat Portuària de les Illes Balears)

- Delegació de Defensa

- GOB

- Terraferida

- Amics de la Terra

- Federació d'associació de Veïns de Palma

6. Establir un regim addicional pel qual es determina que l'acord d'aprovació inicial del present Pla General així l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Detallada -que es tramita de manera simultània-, no impediran la continuïtat de la tramitació d'aquells expedients de Modificació del PGOU de 1998 en els quals ja hagi recaigut acord d'aprovació inicial, podent aquests expedients culminar amb la resolució d'aprovació definitiva i aconseguir eficàcia abans de l'entrada en vigor del nou Pla General, tot això, sense perjudici que aquest Pla General i, en el seu desenvolupament, el POD puguin, de manera justificada, en fases següents incorporar aquelles alteracions que millorin l'ordenació detallada d'aquells àmbit.

7. Donar trasllat del present acord als Departaments i Serveis municipals que puguin estar afectats.

La documentació es pot consultar a la web www.palma.cat.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. El termini per interposar-lo és d'un mes comptat des de l'endemà de rebre aquesta notificació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició.

El recurs potestatiu de reposició, s'haurà de presentar en el Registre General de les Oficines Municipals d'Atenció a la Ciutadania, la ubicació de les quals es pot consultar a la web www.palma.cat, o a les dependències a què es refereix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. El recurs s'entendrà desestimat quan no s'hagi resolt ni notificat la resolució, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà que s'interposi i en aquest cas quedarà expedita la via contenciós administrativa.

 

​​​​​​​Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article abans esmentat i els 8.1, 45 i següents  de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant la Sala Contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de rebre aquesta notificació, tot això sense perjudici de qualsevol recurs acció que es consideri convenient.  

 

Palma, 11 de novembre de 2021

La cap de servei Coordinadora de l'Oficina del Pla General

Pilar Simón Aznar

Documents adjunts