Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 551411
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 15 de novembre de 2021, per la qual es publica el resultat de la fiscalització de l'Informe 191/2021 del Compte general de l’Ajuntament d’Eivissa corresponent a l’exercici 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Dia 8 de setembre de 2021, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 191/2021 del Compte general de l'Ajuntament d'Eivissa corresponent a l'exercici 2017.

2. Dia 3 de novembre de 2021, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat de l'Informe a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 26 d'octubre de 2021.

Fonaments de dret

1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la seva publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que s'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de la fiscalització de l'Informe 191/2021 del Compte general de l'Ajuntament d'Eivissa corresponent a l'exercici 2017, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, la data de la signatura electrònica (15 de novembre de 2021)

El síndic major

Joan Rosselló Villalonga

 

ANNEX

EDICTE PEL QUAL ES FA PÚBLIC EL RESULTAT DE LA FISCALITZACIÓ DE L'INFORME DEL COMPTE GENERAL DE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA CORRESPONENT A L'EXERCICI 2017

L'Informe 191/2021 del Compte general de l'Ajuntament d'Eivissa corresponent a l'exercici 2017 és un informe de caràcter general, no necessàriament anual, que l'SCIB ha dut a terme, d'acord amb l'article 82 del nostre Estatut d'autonomia, com a «òrgan al qual correspon la fiscalització externa de l'activitat econòmica, financera i comptable del sector públic de les Illes Balears», del qual forma part l'Ajuntament d'Eivissa.

En la sessió de dia 8 de setembre de 2021, el Consell de la Sindicatura va tenir coneixement que no s'havien rebut al·legacions a l'Informe provisional, per la qual cosa esdevé definitiu, de conformitat amb l'article 30.g del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears.

L'àmbit subjectiu de l'Informe és l'Ajuntament d'Eivissa i les seves entitats dependents, i la fiscalització ha abastat el Compte general de l'Ajuntament, que inclou els comptes anuals de l'Ajuntament, els organismes autònoms, la societat mercantil, la fundació dependent i el consorci adscrit corresponents a l'exercici 2017.

Com a resultat de la fiscalització que ha dut a terme, l'opinió de la Sindicatura, respecte dels comptes anuals de l'Ajuntament d'Eivissa corresponents a l'exercici 2017, és favorable amb excepcions, la qual cosa significa que, excepte pels efectes dels ajusts que es podrien haver considerat necessaris si no s'haguessin tingut determinades limitacions de l'abast del treball i llevat de per l'efecte de les excepcions indicades en l'apartat d'opinió financera i de la legalitat de l'Informe, aquests comptes anuals expressen, en tots els aspectes significatius, la imatge fidel de la liquidació del pressupost, del patrimoni i de la situació financera a 31 de desembre de 2017, així com dels resultats de les seves operacions corresponents a l'exercici anual acabat en aquesta data, de conformitat amb el marc normatiu d'informació financera aplicable i els principis i els criteris comptables aplicables.

Aquesta opinió no inclou els comptes anuals dels organismes autònoms, la societat mercantil, la fundació dependent i el consorci adscrit, atès que l'abast limitat de la fiscalització no permet la formació d'una opinió respecte d'aquestes entitats. No obstant això, en l'Informe s'exposen, si escau, les incidències detectades en la realització del treball de fiscalització sobre aquestes.

A més de les incidències que es detallen al final de cada apartat, l'Informe inclou vint-i-vuit recomanacions a les entitats de l'àmbit subjectiu encaminades a millorar-ne la gestió econòmica financera: dotze de caràcter general a l'Ajuntament d'Eivissa i setze de caràcter específic, de les quals deu són a l'Ajuntament i sis, a les entitats dependents i vinculades.

També s'hi inclouen com a apèndix els estats consolidats, les observacions addicionals sobre l'Administració general de l'Ajuntament i sobre les entitats dependents i vinculades, i s'acompanya l'Informe amb els annexos, que contenen el marc normatiu i set fitxes individualitzades que corresponen a cada una de les entitats, amb les dades més rellevants.

Podeu consultar l'Informe del Compte general de l'Ajuntament d'Eivissa corresponent a l'exercici 2017 al portal web de la Sindicatura, amb el número 191/2021.