Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 543883
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 8 de novembre de 2021 per la qual s’autoritza el canvi de la denominació específica de l’escola d’Educació Infantil Santa Eugènia per Escola d’Educació Infantil de primer cicle Maria Sánchez Servera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura (BOIB núm. 116, de 26 de setembre de 2002), es va autoritzar l'obertura i el funcionament de l'escola d'Educació Infantil de Santa Eugènia, amb el codi de centre 07012901 i amb 2 unitats d'educació infantil de primer cicle.

2. El 30 de juny de 2021, el batle de l'Ajuntament de Santa Eugènia, com a representant de la titularitat, va presentar una sol·licitud de canvi de denominació especifica del centre i va adjuntar un certificat de la Junta de Govern de l'Ajuntament on es va aprovar per unanimitat dels assistents el canvi de denominació de l'Escola Infantil Santa Eugènia per la d'Escola Infantil Maria Sánchez Servera.

3. El 2 de novembre de 2021, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització del canvi de denominació específica de l'Escola Infantil Santa Eugènia per la d'Escola Infantil Maria Sánchez Servera.

4. El 3 de novembre de 2021, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza el canvi de denominació de l'Escola Infantil Santa Eugènia per la d'Escola Infantil Maria Sánchez Servera.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Decret 23/2020 de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 d'agost).

5. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 21 de gener de 2021 per la qual es modifica la Resolució del Conseller d'Educació i Cultura de 12 de març de 2010 per la qual s'estableixen la denominació i les sigles que han de constar al Registre de Centres Docents de les Illes Balears (BOIB núm. 15, de 4 de febrer; correcció d'errades publicada al BOIB núm. 32, de 6 de març)

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 3 de novembre de 2021, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar el canvi de la denominació específica de l'Escola Infantil Santa Eugènia, amb el codi 07012901, per la d'Escola Infantil de primer cicle Maria Sánchez Servera.

2. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07012901

Denominació genèrica: escola d'educació infantil de primer cicle

Denominació específica: Maria Sánchez Servera

Titular: Ajuntament de Santa Eugènia

Domicili: c/ de Josep Balaguer, s/n

Localitat: Santa Eugènia

Municipi: Santa Eugènia

CP: 07142

Ensenyaments autoritzats: 2 unitats d'educació infantil de primer cicle:

  • 1-2 anys: 1 unitat
  • 2-3 anys: 1 unitat

3. Inscriure la nova denominació en el Registre de centres docents de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i donar-la d'alta al Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD).

4. Comunicar aquesta Resolució al titular del centre i a l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, perquè en prenguin coneixement.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 8 de novembre de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March Cerdà