Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 540700
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 9 de novembre de 2021 per la qual s’amplia el termini d’execució de les subvencions per donar suport a la projecció exterior de l’edició i la promoció de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració de les Illes Balears per a l’any 2021, en el context de l’actual pandèmia de COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 94, de 15 de juliol de 2021, es va publicar la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 9 de juliol de 2021 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a la projecció exterior de l'edició i la promoció de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració de les Illes Balears per a l'any 2021, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19.

2. El punt 1.1 de la convocatòria indica que aquesta «té per objecte contribuir a la projecció exterior de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració de les Illes Balears de caràcter professional durant el període comprès entre l'1 de desembre de 2020 i el 15 de novembre de 2021, amb la finalitat de fomentar l'intercanvi i la relació cultural entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i entre les Illes Balears i l'exterior, i de pal·liar els efectes directes de les mesures en relació amb la pandèmia COVID-19».

3. L'apartat 6.1 disposa que «el termini per presentar les sol·licituds, adreçades a l'IEB, comença l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB i romandrà obert fins al dia 30 de setembre de 2021».

4. L'apartat 7 indica que «l'activitat subvencionada s'ha de dur a terme entre l'1 de desembre de 2020 i el 15 de novembre de 2021, com a màxim. Les factures han de ser emeses i pagades en aquest mateix període».

5. Pel que fa a la justificació, d'acord amb l'apartat 19.2 de la convocatòria, «no tenen la consideració de justificants de la despesa subvencionada les factures emeses o els extractes bancaris fets abans del dia 1 de desembre de 2020 ni després del 15 de novembre de 2021».

6. La tècnica responsable de la línia de subvenció esmentada informa que:

– A causa de la situació sobrevinguda de manca de proveïment i de circulació de certs productes a escala mundial, la qual afecta també la indústria del paper, les editorials que han sol·licitat una subvenció per editar un llibre en aquesta convocatòria tenen dificultats per complir el termini d'execució establert per tenir el llibre objecte de subvenció imprès.

– Que la dificultat per complir el termini d'execució es deu a la manca de paper manifesta a les impremtes, atès que les comandes de paper no arriben al seu destí, la qual cosa endarrereix la producció dels llibres. A més a més, la situació es veu agreujada per la campanya de Nadal, en què les editorials treuen gran nombre de novetats literàries.

– Que és un cas de força major i que afecta de manera global els sol·licitants de subvenció d'aquesta convocatòria.

Fonaments de dret

1. L'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sobre l'ampliació de terminis establerts indica el següent:

1. L'Administració, excepte precepte en contra, pot concedir d'ofici o a petició dels interessats una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercer. L'acord d'ampliació s'ha de notificar als interessats.

2. L'ampliació dels terminis pel temps màxim permès s'aplica en tot cas als procediments tramitats per les missions diplomàtiques i oficines consulars, així com a aquells que, substanciats a l'interior, exigeixin completar algun tràmit a l'estranger o en els quals intervinguin interessats residents fora d'Espanya.

3. Tant la petició dels interessats com la decisió sobre l'ampliació s'han de produir, en tot cas, abans del venciment del termini de què es tracti. En cap cas pot ser objecte d'ampliació un termini ja vençut. Els acords sobre ampliació de terminis o sobre la seva denegació no són susceptibles de recurs, sense perjudici del procedent contra la resolució que posi fi al procediment.

2. L'article 70 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, sobre l'ampliació del termini de justificació disposa el següent:

L'òrgan concedent de la subvenció pot atorgar, llevat de precepte en contra contingut a les bases reguladores, una ampliació del termini establert per a la presentació de la justificació, que no excedeixi la meitat d'aquest i sempre que amb això no es perjudiquin drets de tercer.

Per tot això, d'acord amb les competències que m'atorga l'article 10.1.j) del Decret 48/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, dict la següent

Resolució

1. Ampliar el termini màxim per executar la convocatòria de subvenció aprovada mitjançant la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 9 de juliol de 2021 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a la projecció exterior de l'edició i la promoció de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració de les Illes Balears per a l'any 2021, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19, fins al 20 de desembre de 2021.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'IEB, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 9 de novembre de 2021

El president de l'IEB Miquel Company i Pons