Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 526747
Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual modifica la convocatòria de subvencions Gaudeix l’illa Sènior

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 582142

Antecedents

1. El 4 de setembre de 2021, (BOIB núm. 120), s'ha publicat l'extracte de la convocatòria de subvencions Gaudeix l'illa Sènior.  

2. L'objecte de la convocatòria és el foment del sector turístic de Mallorca, mitjançant la concessió d'ajudes a entitats que gestionen places d'establiments d'allotjament turístic hoteler perquè puguin allargar la temporada turística i mantenir els establiments oberts. La finalitat de la convocatòria és reactivar l'economia de Mallorca durant la crisi econòmica i social ocasionada per la Covid-19.

3. Resolució de concessió de la convocatòria de subvencions Gaudeix l'illa Sènior de 5 d'octubre de 2021 (BOIB núm. 141, de 14 d'octubre).

4. El punt 5 de la convocatòria diu que “la quantia exacta de la subvenció que correspon al beneficiari es determina en la resolució de concessió, una vegada rebudes les sol·licituds dels beneficiaris i el sorteig de les estades. Si no hi ha canvis, renúncies o manca de sol·licituds li correspon cinquanta-sis mil dos-cents cinquanta euros (56.250 €) a cada beneficiari.”

El punt 15 de la convocatòria, en matèria de justificació i pagament de les subvencions, disposa que per a la justificació, el beneficiari de la subvenció ha de lliurar a la Fundació, pel seu registre electrònic:

  • Una llista dels guanyadors del sorteig que s'han allotjat a l'establiment.
  • Una còpia dels bons gaudits dels guanyadors dels bons.
  • Còpia dels DNI dels guanyadors dels bons.
  • Còpia de les factures que s'ha emès als guanyadors dels bons.
  • Memòria explicativa de l'activitat realitzada. 

5. Les estades en els hotels beneficiaris són escollides per sorteig davant notari entre les persones que han presentat una sol·licitud per participar. Des de la Fundació es verifica que els guanyadors assistiran als hotels per evitar que les habitacions reservades quedin buides, però s'ha demostrat que un percentatge important de guanyadors no assisteix finalment a l'hotel el qual suposa produir un perjudici a l'establiment que s'ha organitzat per rebre als guanyadors amb personal suficient per atendre els visitants i amb la mitja pensió.

6. Reservar les habitacions dels hotels sense que després hi vagin els guanyadors dels bons causa un perjudici als beneficiaris de la convocatòria que no tenen el perquè haver de suportar perquè és la Fundació la que reserva i confirma a l'establiment les persones que hi ha d'assistir, i per això és necessari modificar la convocatòria per admetre com a subvencionable les estades reservades que queden desertes finalment almenys en un 50% del preu del bo per cobrir les despeses.

Fonaments de dret

1. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei 38/2003, esmentada.

2. Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, amb modificació de 14 de juny de 2018, BOIB núm. 96, de 4 d'agost).

Per tot això,

Resolc

Primer. Modificar el punt 5 de la convocatòria per afegir el paràgraf següent:

L'hotel tindrà dret a cobrar un 50% del preu del bo si els guanyadors no assisteixen a l'establiment, per poder fer front a les despeses causades davant la previsió d'allotjament al seu local.

Segon. Modificar el punt 15.1 de la convocatòria de subvencions Gaudeix l'illa Sènior en el següent sentit:

Allà on diu:

15.1 Per a la justificació, el beneficiari de la subvenció ha de lliurar a la Fundació, pel seu registre electrònic:

* Una llista dels guanyadors del sorteig que s'han allotjat a l'establiment.

* Una còpia dels bons gaudits en el seu establiment.

* Còpia dels DNI dels guanyadors dels bons.

* Còpia de les factures que s'ha emès als guanyadors dels bons.

* Memòria explicativa de l'activitat realitzada: amb un comentari i avaluació dels resultats obtinguts i altres aspectes que siguin rellevants. Explica que l'actuació s'ha realitzat i si s'han assolit els objectius. Ha d'anar signada i datada.

* Documentació justificativa de la publicitat de l'ajuda de la Fundació Mallorca Turisme, amb el logotip actualitzat de l'entitat.

* Amb la primera justificació de la subvenció: adjuntar un certificat expedit per l'entitat bancaria de la titularitat. No s'admet cap altre document per acreditar la titularitat de compte bancari (ni rebuts, ni documents elaborats per la persona interessada, ni captures de pantalla, etc.).

* L'annex VII: Declaració responsable de la realització del projecte subvencionat.

Ha de dir:

15.1 Per a la justificació, el beneficiari de la subvenció ha de lliurar a la Fundació, pel seu registre electrònic:

* Una llista dels guanyadors del sorteig que s'han allotjat a l'establiment.

* Una llista dels guanyadors del sorteig que no han acudit a l'hotel i que estaven inclosos dins la llista de persones que esperaven.

* Una còpia dels bons gaudits en el seu establiment.

* Còpia dels DNI dels guanyadors dels bons que han acudit al seu establiment

* Còpia de les factures que s'ha emès als guanyadors dels bons que han acudit al seu establiment.

* Memòria explicativa de l'activitat executada: amb un comentari i avaluació dels resultats obtinguts i altres aspectes que siguin rellevants. Explica que l'actuació s'ha realitzat i si s'han assolit els objectius. Ha d'anar signada i datada.

* Documentació justificativa de la publicitat de l'ajuda de la Fundació Mallorca Turisme, amb el logotip actualitzat de l'entitat.

* Amb la primera justificació de la subvenció: adjuntar un certificat expedit per l'entitat bancaria de la titularitat. No s'admet cap altre document per acreditar la titularitat de compte bancari (ni rebuts, ni documents elaborats per la persona interessada, ni captures de pantalla, etc.).

* L'annex VII: Declaració responsable de la realització del projecte subvencionat.

Tercer. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar un recurs d'alçada davant el president de la Fundació Mallorca Turisme en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, podeu interposar el recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això d'acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, 3 de novembre de 2021  

El director de la  Fundació Mallorca Turisme Miguel Pastor Jordá