Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 526386
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’incrementa el crèdit que preveu la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 30 de gener de 2021, per la qual s’aprova la convocatòria, per a l’any 2021, de les ajudes destinades al pagament compensatori per a zones de muntanya de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 30 de gener del 2021 es va publicar al BOIB núm. 13 la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 28 de gener de 2021, per la qual s'aprova la convocatòria, per a l'any 2021, de les ajudes destinades al pagament compensatori per a zones de muntanya de les Illes Balears.

La convocatòria esmentada es va dotar amb la quantitat de 1.000 € amb càrrec als pressupostos del FOGAIBA de l'any 2021 i amb possibilitat de incrementar-ne els crèdits que es puguin destinar a aquesta finalitat.

Aquesta convocatòria es va publicar amb uns percentatges de cofinançament d'un 41,00% a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), en un 4,10% a càrrec del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i en un 54,90% a càrrec de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Amb motiu de la incorporació dels Fons de Transició és necessari modificar els percentatges de finançament que preveu el Pla de desenvolupament rural (PDR), que seran els següents: un 50% a càrrec del FEADER, un 5% a càrrec del MAPA i un 45% a càrrec de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Vist que aquesta línia d'ajudes està en procés de tramitació i que la demanda d'ajudes ha estat superior a la que es preveia inicialment i atesa la disponibilitat pressupostària, es fa necessari incrementar la dotació econòmica prevista inicialment.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Incrementar en 1.154.923,84 € el crèdit que preveu la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 28 de gener de 2021, per la qual s'aprova la convocatòria, per a l'any 2021, de les ajudes destinades al pagament compensatori per a zones de muntanya de les Illes Balears, publicada al BOIB núm. 13, de 30 de gener de 2021, i queda destinat un crèdit final a aquesta convocatòria d'ajudes d'un milió cent cinquanta-cinc mil nou cents vint-i-tres euros amb vuitanta-quatre cèntims (1.155.923,84 €).

Segon

L'efectivitat d'aquesta resolució queda condicionada a l'aprovació definitiva per part de la Comissió Europea del Programa de desenvolupament rural de les Illes Balears en els termes que preveu la Resolució esmentada. En cas contrari, es modificarà amb la finalitat d'adaptar-la al text aprovat.

Tercer

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de novembre de 2021

La presidenta del FOGAIBA María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño