Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'INCA

Núm. 525215
Extracte de les bases de la convocatòria per a l'atorgament de subvencions “Reiniciam Inca-Emprèn II” en règim de concurrència no competitiva del Ajuntament d'Inca per a l'any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 592324

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Persones Beneficiàries:

Podran ser persones beneficiàries d'aquestes subvencions: les persones físiques i jurídiques privades, les agrupacions de persones físiques o jurídiques privades i les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat, amb els següents criteris:

1.1. Criteris generals

a. Que l'activitat econòmica sigui desenvolupada per una persona autònoma o una microempresa. La microempresa és aquella definida conforme a l'art. 4 del Pla General Comptable per a les PIMEs, aprovat pel Reial decret 1515/2007, de 16 de novembre. Segons els criteris assenyalats en els apartats d'aquest article, es considerarà microempresa aquella que durant dos exercicis consecutius reuneixi, a la data de tancament de cada un d'ells, almenys dues de les circumstàncies següents:

a. Que el total de les partides de l'actiu no superi el milió d'euros.

b. Que l'import net de la xifra anual de negocis no superi els dos milions d'euros.

c. Que el nombre mitjà de treballadors empleats durant l'exercici no sigui superior a deu.

 

b. Estar donat/ada d'alta en el règim de la Seguretat Social o en la mútua professional corresponent i en Hisenda en el moment de la presentació de la instància.

c. Que el domicili fiscal o, en el seu cas, el local de desenvolupament de l'activitat mercantil, empresarial o professional es trobi en el terme municipal d'Inca. En el cas de l'activitat ambulant, a més de l'anterior, serà necessari que la persona beneficiària tengui la seva residència habitual al municipi d'Inca.

d. Estar al corrent del compliment de les seves obligacions tributàries amb la Hisenda estatal (AEAT), amb l'Ajuntament d'Inca i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS).

e. En cas de comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica ha de nomenar-se una persona representant apoderada, amb poders bastants per complir les obligacions que corresponen a l'agrupació o comunitat de béns. Així mateix, i en els termes previstos a l'article 11.3 de l'LGS, l'agrupació o comunitat de béns no podrà dissoldre's fins que transcorri el termini de prescripció a què fan referència els articles 39 i 65 de l'LGS.

f. Presentar la sol·licitud en els termes i amb el requisits que s'estableixen a l'apartat 7 d'aquesta convocatòria.

g. No trobar-se culpable en cap de les circumstàncies recollides als articles 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

h. No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes, ni de sentències condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, en compliment de l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

1.2. Criteris específics per la línia 3

A efectes de les sol·licituds de subvenció de la línia 3, a més dels criteris generals, tindran la consideració d'establiments que han sofert perjudicis degut a les obres municipals realitzades al pàrquing del mercar cobert d'Inca i per tant podran tenir la consideració de persones beneficiares els següents:

a. Els comerços que duen a terme la seva activitat a l'interior del mercat cobert.

b. Els establiments comercials que duen a terme la seva activitat únicament en els trams dels carrers que són adjacents al mercat cobert, específicament:

- Carrer des Born

- Plaça Mare de Déu de Lluch

- Carrer de Sant Francesc

- Carrer de La Pau

1.3. En qualsevol cas, no podran ser persones beneficiàries d'aquests ajuts:

a. Les persones autònomes col·laboradores que no estiguin integrades en alguna de les societats incloses en els requisits. S'hi consideren les persones que, sense ser titulars d'una activitat de naturalesa autònoma, col·laboren en l'activitat esmentada, encara que sigui de manera personal, habitual i directa.

b. Les administracions públiques, les societats públiques i les entitats vinculades o dependents de qualsevol d'aquestes.

c. Les empreses instrumentals.

d. Les persones sol·licitants que hagin estat sancionades o condemnades en els darrers tres (3) anys per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o sentència judicial ferma.

Segon. Finalitat:

Constitueix l'objecte d'aquestes bases la regulació de la convocatòria pública per a la concessió de subvencions, amb la finalitat d'incentivar a la recuperació econòmica i fomentar l'emprenedoria local, així com donar suport per a aconseguir superar l'important impacte econòmic sofert arran de la crisi sanitària de la COVID-19, a través de les següents línies d'ajudes:

a. Línia 1:

L'objecte de la qual és el de fomentar la reactivació econòmica i la implantació de noves empreses en el municipi d'Inca, o d'aquelles que sense tenir el seu domicili dins del terme municipal d'Inca, duguin a terme activitats dins del seu territori i resultin beneficiaris o beneficiàries els ciutadans i les ciutadanes d'Inca.

b. Línia 2:

L'objecte de la qual és el de millorar l'estètica interior i exterior dels comerços del municipi d'Inca i fer més atractiva i competent l'oferta comercial.

c. Línia 3:

L'objecte de la qual és el de cobrir els perjudicis soferts per certs establiments comercials a causa dels treballs d'obra municipals en el pàrquing del mercat cobert d'Inca.

Tercer. Bases reguladores:

Les Bases reguladores generals per a la concessió de subvencions de l'Ajuntament d'Inca estan regulades en l'Ordenança general de subvencions publicada en el BOIB núm. 66, de 26 de maig de 2016.

http://www.caib.es/eboibfront/es/2016/10494/580630/aprobacion-definitiva-de-la-ordenanza-general-de-subvencions

Quart. Import:

La quantia destinada a atendre aquestes subvencions ascendeix a un import total de 50.000,00€.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds:

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 30 de novembre de 2021.

 

Inca, 29 d'octubre de 2021

El batle Virgilio Moreno Sarrió