Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'INCA

Núm. 525210
Aprovació definitiva de la proposta de Modificació Puntual núm. 1 del Catàleg d'Elements d'Interès Artístic, Històric, Ambiental i Patrimoni Històric del terme municipal d'Inca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per l'ajuntament en Ple, en sessió ordinària de dia 28 d'octubre de 2021 es va adoptar, entre d'altres, el següent acord:

«1.- APROVAR DE FORMA DEFINITIVA, la proposta de Modificació Puntual núm. 1 del Catàleg d'Elements d'Interès Artístic, Històric, Ambiental i Patrimoni Històric del terme municipal d'Inca amb l'objecte de la incorporació de nous elements i/o béns a protegir i amb les prescripcions introduïdes a l'informe del Servei de Patrimoni del Consell de Mallorca:

- Pou del Teatre amb codi INC-F075.

- Casa urbana situada al carrer Sant Bartomeu, núm. 70-72 amb codi INC-D135.

Prescripcions Servei de Patrimoni Consell de Mallorca:

«a) Respecte a la fitxa del Pou del Teatre (codi INC-F075):

1.- A l'apartat sobre els materials i les tècniques de construcció, on diu: “carreus de pedra viva”, ha de dir: “carreus de pedra viva, al coll, i paredat en sec, al pou.”

2..- A l'apartat referent als perills eventuals, diu: “a l'hora de dur a terme les obres de rehabilitació del Teatre Principal s'ha de preservar completament el pou i fer-lo visible.”

Atès que la preservació de l'element està assegurada amb la inclusió de la fitxa al catàleg, no té sentit mantenir aquesta frase, per la qual cosa s'ha d'eliminar.

3.- A l'apartat relatiu a la protecció proposada, on diu: “conservació íntegra del coll del pou”, ha de dir: “conservació íntegra del conjunt (pou i coll)”.

b) Respecte a la fitxa C/ Sant Bartomeu, 70-72 (codi INC-D135):

1.- A l'apartat referent als elements destacats a preservar, al paràgraf d'intervencions preferents i admissibles, s'haurà d'incloure la necessitat de substituir la porta principal, i la portassa.

2.- S'ha d'incorporar plànol de situació.»

2.- PUBLICAR el present acord al butlletí oficial de les Illes Balears i a la seu electrònica de l'Ajuntament d'Inca.

3- NOTIFICAR, el present acord a les persones i/o interessades.

4.- TRAMETRE, un exemplar complet diligenciat de la present Modificació al Consell de Mallorca i a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears Inca.»

 

Inca, en el dia de la signatura electrònica (29 d'octubre de 2021)

El batle-president Virgilio Moreno Sarrió