Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 525030
Elevació automàtica a definitius de l'acord provisional de modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 39 reguladora de la taxa per a la prestació de serveis d'ensenyament especial de música a l’Escola de Música Municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El BOIB núm. 128, de dia 16 de setembre de 2021, va publicar el corresponent edicte d'exposició a el públic de l'acord d'aprovació inicial de Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 14 de setembre de 2021, de la modificació de l'ordenança fiscal núm. 39 reguladora de la taxa per a la prestació de serveis d'ensenyament especial de música a l'escola de música municipal.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat reclamació, de conformitat amb el que estableix l'article 17.3 de Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts en l'article 17.4 de l'esmentat Reial decret legislatiu, amb la publicació de el text íntegre dels acords d'aprovació i dels articles modificats:

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 39 REGULADORA DE LA TAXA PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS D'ENSENYANÇA ESPECIAL DE MÚSICA A L'ESCOLA DE MÚSICA MUNICIPAL

FONAMENT I NATURALESA

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el disposat en l'article 20.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament, en aplicació de l'establert a l'article 20.4.v) del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals estableix la taxa per prestació de serveis d'ensenyament especial de música en l'Escola de Música municipal, la qual es regirà per la present Ordenança fiscal.

Article 1er. FET IMPOSABLE

Constitueixen el fet imposable d'aquesta Taxa l'assistència a les classes de música a impartir pels professors de l'Escola Municipal de Música i l'obligació de contribuir naixerà des del moment que el peticionari hagi formalitzat la corresponent matricula.

Article 2n. SUBJECTE PASSIU I SUBSTITUTS DEL CONTRIBUENT

1. Subjecte passiu. Estan obligats al pagament de la Taxa, en concepte de subjectes passius contribuents, les persones físiques i jurídiques i les Entitats que es refereix l'article 35 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributaria que sol•licitin o resultin beneficiades o afectades pels serveis o activitats locals que prestin o realitzin les Entitats locals, conforme a algun dels supòsits previstos en l'article 20.4 Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. En cas que l'alumne que assisteix a classe sigui menor d'edat, el subjecte passiu obligat al pagament serà el pare, mare o tutor que hagi formalitzat la corresponent matricula.

2.- Substitut del contribuent.- Per a determinar el substitut del contribuent serà d'aplicació a cada cas l'establert en l'article 36 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributaria.

Article 3r. QUOTA TRIBUTÀRIA

La quota tributària es determinarà per una quantitat fixa assenyalada segons la naturalesa del servei o activitat, d'acord amb les següents tarifes:

Empadronats:

  1. Drets de matrícula: 25,00 euros per alumne i curs
  2. Quotes per classes de llenguatge musical: 33,00 euros mensuals
  3. Quotes per classes de llenguatge musical per adults: 33,00 euros mensuals
  4. Quotes per assistència a les classes: 38,00 euros mensuals per cada tipus d'instrument (inclosos els instruments tradicionals com xeremies, tenores o similars)
  5. Quotes per assistència a les classes de llenguatge musical + 1 instrument: 68,00 euros mensuals.
  6. Quotes per assistència a les classes d'història de la música: 23,00 euros mensuals.
  7. Quotes per assistència a les classes de dansa-teatre: 13,00 euros mensuals (23,00 euros mensuals si no es fa altra activitat).
  8. Quotes per assistència a les classes d'iniciació a la música (nins/es de 3,4 i 5 anys): 18 euros mensuals.
  9. Quotes per assistència a les classes de ball de bot (infantil i adults): 13,00 euros mensuals (23,00 euros mensuals si no es fa altra activitat)
  10. Quotes per assistència a les classes de batucada (infantil i adults): 13,00 euros mensuals (23,00 euros mensuals si no es fa altra activitat)
  11. Quotes per assistència a les classes d'instrument per a alumnes que toquen a la Banda de Música, Big Band o Coral d'adults: 33,00 euros mensuals.
  12. Quotes per assistència a classe de percussió i bateria: 48,00 euros mensuals.
  13. Teatre musical: 40€/mes

 No empadronats:

  1. Drets de matrícula: 30,00 euros per alumne i curs
  2. Quotes per classes de llenguatge musical: 35,00 euros mensuals
  3. Quotes per classes de llenguatge musical per adults: 35,00 euros mensuals
  4. Quotes per assistència a les classes: 40,00 euros mensuals per cada tipus d'instrument (inclosos els instruments tradicionals com xeremies, tenores o similars)
  5. Quotes per assistència a les classes de llenguatge musical + 1 instrument: 70,00 euros mensuals.
  6. Quotes per assistència a les classes d'història de la música: 25,00 euros mensuals.
  7. Quotes per assistència a les classes de dansa-teatre: 15,00 euros mensuals (25,00 euros mensuals si no es fa altra activitat).
  8. Quotes per assistència a les classes d'iniciació a la música (nins/es de 3,4 i 5 anys): 20 euros mensuals.
  9. Quotes per assistència a les classes de ball de bot (infantil i adults): 15,00 euros mensuals (25,00 euros mensuals si no es fa altra activitat)
  10. Quotes per assistència a les classes de batucada (infantil i adults): 15.00 euros mensuals (25,00 euros mensuals si no es fa altra activitat)
  11. Quotes per assistència a les classes d'instrument per a alumnes que toquen a la Banda de Música, Big Band o Coral d'adults: 35,00 euros mensuals.
  12. Quotes per assistència a classe de percussió i bateria: 50,00 euros mensuals
  13. Els alumnes que només es matriculin a les corals o orquestra de percussió satisfaran una quota de 20,00 euros mensuals.
  14. Teatre musical: 40€/mes

Quan un alumne es doni de baixa o sigui expulsat perd tots els seus drets, així com les quantitats que hagués abonat en concepte de matrícula i quotes.

La quota corresponent al llenguatge musical i/o la de iniciació inclouen les classes de conjunt instrumental, orquestra de percussió i corals.

Article 4º.- EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

Els alumnes de l'escola de música que al mateix temps toquen amb la Banda de Musica, Big Band o Coral d'adults no hauran de pagar matrícula.

Per dos o més germans matriculats hi haurà una bonificació de 5,00 euros mensuals per cada un a cadascuna de les modalitats.

Article 5º.- IMPORT I FORMA DE PAGAMENT.

Es reporta la taxa i neix l'obligació de contribuir, en els casos assenyalats a l'article 2º de la present ordenança, quan es presenti la sol•licitud d'inscripció de formalització de la matricula, en aplicació de l'establert a l'art. 26.1.b) del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

El pagament de la matricula haurà de pagar-se en el moment de formular-se la mateixa. El pagament de les quotes corresponents a les classes s'abonarà per mesos avançats, mitjançant el corresponent càrrec al compte corrent designada per l'alumne o els seus pares o tutors en el moment de formular la matricula. Aquest càrrec s'efectuarà durant els dies 1 al 10 de cada mes.

Els alumnes que desitgin donar-se de baixa haurien de comunicar-la al Director de l'Escola municipal de Música o Regidor-delegat d'aquesta àrea, dintre del mes anterior al que desitgin causar la indicada baixa, en el ben entès que mentre no comuniquin aquesta baixa seguirà reportant-se i passant-se al cobrament la quota corresponent.

 

Article 6è. INFRACCIONS I SANCIONS

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al disposat en la Llei General Tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança fiscal entrarà en vigor quan s'hagin publicat íntegrament l'acord definitiu i el text d'aquestes en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.   

 

Ses Salines, a la data de la signatura electrònica (3 de novembre de 2021)

El batle Juan Rodríguez Ginard