Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TURISME I ESPORTS

Núm. 517329
Modificació de la convocatòria de subvencions per al foment de l’activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions esportives i millora de les existents destinades a la pràctica de l’activitat física als municipis de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 553977

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en sessió de dia 27 d'octubre de 2021, ha adoptat l'Acord següent:

“Antecedents:

1. En data 17 de març de 2021 el Consell Executiu va aprovar la convocatòria de subvencions pel foment de l'activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions esportives i millora de les existents destinades a la pràctica de l'activitat física als municipis de Mallorca (BOIB núm. 39 de 20 de març de 2021), a la qual es varen acollir 50 ajuntaments.

2. En data 21 de juliol de 2021 el Consell Executiu va acordar la concessió de les subvencions foment de l'activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions esportives i millora de les existents destinades a la pràctica de l'activitat física als municipis de Mallorca (BOIB núm. 99 de 24 de juliol de 2021).

3. De conformitat amb la convocatòria de subvencions, les actuacions subvencionades han d'estar finalitzades abans del 30 de juny de 2022 i la justificació de la subvenció s'ha de presentar com a màxim el 31 de juliol de 2022.

4. Per part de diversos Ajuntaments beneficiaris, s'ha presentat sol·licitud de pròrroga dels terminis per poder dur a terme les actuacions i de justificació de la despesa,  (Ajuntament de Llucmajor RE 31001/2021; Ajuntament de Fornalutx RE 31811/2021; Ajuntament de Mancor de la Vall RE 32633/2021 i Ajuntament de Costitx RE 37457/2021)

5. El cap d'Esport Base ha emès informe favorable a la modificació de la convocatòria en el sentit d'ampliar aquests terminis.

6. El conseller executiu de Turisme i Esports va resoldre iniciar l'expedient de modificació de la convocatòria amb l'objectiu d'ampliar els terminis de d'execució i de justificació de la subvenció.

7. La cap de Secció Jurídica de la Direcció Insular d'Esports ha informat favorablement la modificació de la present convocatòria d'ajudes.

8. Aquesta modificació no està subjecta a fiscalització prèvia, segons l'Acord del Ple del Consell de Mallorca de data 12 de desembre de 2019 d'aprovació del règim de fiscalització i intervenció limitada prèvia de requisits bàsics i presa de raó en ingressos del Consell Insular de Mallorca i de les entitats del seu sector públic subjectes a funció interventora.

Fonaments de dret:

1. L'article 70.9 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estableix com a competència pròpia dels consells, entre d'altres, l'Esport i lleure. Foment i promoció de les activitats esportives i d'oci.

2. La Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, estableix al seu article 5, que entre els objectius i les finalitats de les polítiques esportives de les administracions públiques de les Illes Balears les següents: Promoure adequadament una xarxa bàsica d'instal·lacions esportives amb els equipaments necessaris per a tot el territori de les Illes Balears.

3. La Llei 14/2006 esmentada, al seu article 11 estableix, que entre d'altres, són competències dels consells insulars:

  • Col·laborar, en el seu àmbit territorial, amb les altres administracions i amb les entitats en el bon desenvolupament de l'esport base.
  • Cooperar amb les administracions locals en la creació, la construcció, l'ampliació i la millora de les instal·lacions esportives.
 

4. L'Ordenança General de Subvencions (OGS) del Consell de Mallorca, disposa a l'article 28 que les persones beneficiàries poden sol·licitar a l'òrgan que concedeix la subvenció, abans que no conclogui el termini per a dur a terme l'activitat subvencionada, modificacions de la resolució de concessió que suposin ampliació de terminis fixats, reducció d'import concedit o alteració de les accions que s'integren en l'activitat, que s'autoritzen quan tenen la causa en circumstàncies imprevistes o són necessàries per al bon final de l'actuació, sempre que no s'alteri l'objecte o finalitat de la subvenció i no es danyi el dret de tercers.

5. L'article 36.2 de l'OGS disposa que sigui quina sigui la forma de pagament de la subvenció, el termini per presentar la justificació no pot superar els sis mesos, comptadors des de l'acabament del termini fixat per la realització de l'activitat o l'aplicació dels fons, sense perjudici de la pròrroga que es pugui concedir a sol·licitud de les persones interessades.

L'ampliació del termini establert per presentar la justificació no pot excedir de la meitat d'aquest termini ni perjudicar drets de tercers.

Les condicions i el procediment per concedir l'ampliació són els que s'estableixen a l'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP).

6. L'article 32 de la LPACAP disposa que l'Administració, llevat de precepte en contra, pot concedir d'ofici o a petició dels interessats, una ampliació dels terminis establerts, que no excedeixi de la meitat dels mateixos, si les circumstàncies ho aconsellen i no perjudiquen drets de tercers. L'acord d'ampliació ha de ser notificat als interessats.

La petició dels interessats com la decisió sobre l'ampliació s'hauran d'adoptar, en tot cas, abans del venciment del termini que què es tracti. En cap cas, podrà ser objecte d'ampliació un termini ja vençut. Els acords sobre ampliació o sobre la seva denegació no seran susceptibles de recurs, sense perjudici del procedent contra la resolució que posi fi al procediment.

7. L'òrgan competent per modificar la convocatòria de subvencions, és el Consell Executiu del Consell de Mallorca, atès  la base 23.4 de les d'execució del pressupost del Consell de Mallorca de l'exercici 2021, en relació a l'article 36 f) del Reglament Orgànic del Consell de Mallorca. La modificació de la convocatòria no és una competència que tengui delegada a favor de les persones titulars dels diferents Departaments del Consell de Mallorca.

Per tot l'exposat, el Consell Executiu del Consell de Mallorca dicta el següent

ACORD

1. Modificar la convocatòria de subvencions per al foment de l'activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions esportives i millora de les existents destinades a la pràctica de l'activitat física als municipis de Mallorca, per ampliar el termini d'execució de les actuacions fins el dia 31 d'octubre de 2022 i el termini de justificació de les subvencions concedides fins el 15 de novembre de 2022.

De tal manera que la convocatòria quedarà redactada de la següent manera:

2. Objecte i finalitat

...

2.4. Respecte a les accions subvencionables descrites al paràgraf anterior, únicament s'admetran despeses compreses entre l'1 de gener de 2020 i el 31 d'octubre de 2022. Per tant, aquestes actuacions subvencionables han d'estar finalitzades el 31 d'octubre de 2022.

12. Termini de justificació

12.1 El termini per poder presentar la documentació justificativa començarà a partir de l'1 de gener de 2022 amb independència de que l'entitat beneficiària hagi ja acabat abans les obres, i acaba el 15 de novembre de 2022.

12.2 Les actuacions han d'estar finalitzades abans del 31 d'octubre de 2022 i la justificació de la subvenció concedida s'ha de presentar com a màxim fins el 15 de novembre de 2022.

12.3. El Consell de Mallorca preveu la possibilitat  de poder prorrogar aquest termini quan  per causes excepcionals o de força major, l'acció o accions subvencionades no es puguin finalitzar abans de la data esmentada de  31 d'octubre de 2022, de conformitat amb l'establert a l'article 70 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

 

14. Obligacions de les entitats beneficiàries

...

14.1.3 Acabar les actuacions abans del dia 31 d'octubre de 2022 i justificar les despeses al Consell de Mallorca, com a màxim, fins dia 15 de novembre de 2022.

2. Publicar aquest Acord en el BOIB i en la seu electrònica del Consell de Mallorca i donar trasllat a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

 

Palma, 28 d'octubre de 2021

El conseller executiu de Turisme i Esports Andreu Serra Martínez