Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 516662
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit al Registre de Convenis Col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d’igualtat de les Illes Balears, i la publicació de l'Acta de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears, de 13 de setembre de 2021 (codi de conveni 07100532012018)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 13 de setembre de 2021 els membres de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears es van reunir per a acordar la modificació de diverses condicions de treball del personal laboral.

2. El 25 d'octubre de 2021, la Sra. Beatriz Teresa Martínez Bosch, en representació de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió paritària Conveni col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears de 13 de setembre de 2021 en el Registre de Convenis Col·lectiu, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Publicar l'Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió catalana del text és l'original signada pels membres de la Comissió paritària i que la versió castellana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, 28 d'octubre de 2021

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

 

Acta de sessió de la Comissió Paritària per a la Interpretació, Estudi, Vigilància, Conciliació i Arbitratge del I Conveni Col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears

Identificació de la sessió

Núm.: 2/2021

Data: 13 de setembre de 2021

Hora: de les 09:30 hores a les 10:10 hores

La reunió es realitza de forma telemàtica per webex

Assistents

Per l'empresa

Alexandra Pavlovic Djurdjev

Eva Ruiz Porres

Jesús Díaz-Santos Chico

Javier Prats Boned

Beatriz Martínez Bosch

 

Pels treballadors

Marina Martínez Company (CSIF)

Filiberto Ros Barceló (TIF)

Lilia Amigo Velasco (USAE)

Luis Miguel Bergas (CCOO)

La Sra. Sira Fiz Vozmediano, membre de la Comissió Paritària en representació de l'empresa, ha delegat el seu vot en el senyor Jesús Diaz-Santos Chico.

Ordre del dia:

1. Modificació de l'annex 1 (categories professionals) del Conveni Col·lectiu en relació en relació amb el següent:

a) Requisit de titulació del lloc de treball de tècnic/a titulat/ada superior, especialitat enginyeria industrial (grup A)

b) Establiment de la categoria professional de tècnic/a titulat/ada de grau mitjà, especialitat enginyeria tècnica industrial (grup B).

c) Establiment de la categoria professional d'oficial de manteniment del grup D.

2. Delegació en la secretària de la Comissió Paritària per sol·licitar i tramitar la inscripció dels acords de la reunió de dia 27 de juliol de 2021 i d'aquesta sessió en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

3. Torn obert de paraules.

1. Modificació de l'annex 1 (categories professionals) del Conveni Col·lectiu.

a) Requisit de titulació del lloc de treball de tècnic/a titulat/superior, especialitat enginyeria industrial (grup A)

La Sra. Martínez Bosch explica que, com a conseqüència de la convocatòria pública per cobrir un lloc de treball d'enginyer/a industrial, es va rebre una reclamació de la Federació d'Associacions d'Enginyers Industrials d'Espanya perquè les titulacions que es sol·licitaven com a requisit (títol de grau en enginyeria elèctrica, grau en enginyeria electrònica industrial i automàtica, grau en enginyeria electrònica industrial, grau en enginyeria mecànica, grau en enginyeria en tecnologia industrial o enginyeries equivalents) no eren correctes, ja que corresponien a una enginyeria tècnica. Per això, el correcte seria establir com a titulació la següent:

- Trobar-se en possessió de títol universitari oficial que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a industrial, és a dir, disposar de títol d'enginyer/a industrial o de títol de grau més títol de Màster en Enginyeria Industrial, verificat de conformitat amb l'Ordre CIN/311/2009, de 9 de febrer, per la qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per a l'exercici de la professió d'enginyer/a industrial (BOE núm. 42, de 18 de febrer).

El senyor Filiberto Ros assenyala que s'hauria de deixar constància a qualque document de quines són les titulacions que habiliten per a l'exercici de la professió d'enginyer/a industrial. La Sra. Ruiz Porres contesta que aquesta informació es recollirà a la fitxa del lloc de treball i s'anirà actualitzant si es produeixen modificacions normatives.

 

​​​​​​​b) Establiment de la categoria professional de tècnic/a titulat/ada de grau mitjà, especialitat enginyeria tècnica industrial (grup B).

La Sra. Martínez Bosch explica que un dels llocs de treball d'enginyer/a industrial que hi existeixen actualment a la relació de llocs de treball s'ha passat a Eivissa, ja que es considera adient que hi hagi una persona que estigui permanentment a aquesta illa, on s'ubiquen el major nombre de centres residencials que gestiona la Fundació. Atesa la dificultat per trobar tècnics/ques titulats/ades superiors, especialitat enginyeria industrial (grup A), es proposa que aquest lloc de treball sigui A/B, per la qual cosa és necessari establir la categoria professional de tècnic titulat/ada de grau mitjà (grup B), especialitat enginyeria tècnica industrial,per a la qual es requereixen alguna de les titulacions següents:

- Títol oficial de grau que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a tècnic/a industrial, especialitat en Electricitat.

- Títol oficial de grau que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a tècnic/a industrial, especialitat en Electrònica industrial.

- Títol oficial de grau que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a tècnic/a industrial, especialitat en Mecànica.

- Títols equivalents

c) Establiment de la categoria professional d'oficial de manteniment del grup D.

Atesa la dificultat per contractar oficials de manteniment del grup C, amb la titulació de formació professional de tècnic/a superior en manteniment d'instal·lacions tèrmiques i de fluids, cicle grau superior, família instal·lació i manteniment o títols equivalents, es proposa establir una nova categoria d'oficial de manteniment dins del grup D, per a la qual es requereixen alguna de les titulacions següents:

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en instal·lacions elèctriques i automàtiques.

- Cicle: Grau mitjà

- Família: electricitat i electrònica

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en instal·lacions frigorífiques i de climatització.

- Cicle: Grau mitjà

- Família: instal·lació i manteniment

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en instal·lacions de producció de calor

- Cicle: Grau mitjà

- Família: instal·lació i manteniment

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en manteniment electromecànic

- Cicle: Grau mitjà.

- Família: instal·lació i manteniment

Acord

S'aprova per unanimitat modificar l'annex 1 (categories professionals) del Conveni Col·lectiu de la forma següent:

a) Es modifica el requisit de titulació del lloc de treball de tècnic/a titulat/superior, especialitat enginyeria industrial (grup A) que passa a ser:

- Títol universitari oficial que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a industrial: títol d'enginyer/a industrial o títol de grau més títol de Màster en Enginyeria Industrial, verificat de conformitat amb l'Ordre CIN/311/2009, de 9 de febrer, per la qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per a l'exercici de la professió d'enginyer/a industrial (BOE núm. 42, de 18 de febrer) o

- Títols equivalents

b) S'estableix de la categoria professional de tècnic/a titulat/ada de grau mitjà, especialitat enginyeria tècnica industrial (grup B), per a la qual es requereixen alguna de les titulacions següents:

- Títol oficial de grau que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a tècnic/a industrial, especialitat en Electricitat

- Títol oficial de grau que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a tècnic/a industrial, especialitat en Electrònica industrial.

- Títol oficial de grau que habiliti per a l'exercici de la professió d'enginyer/a tècnic/a industrial, especialitat en Mecànica.

- Títols equivalents

 

​​​​​​​c) S'estableix la categoria professional d'oficial de manteniment del grup D, per a la qual es requereixen alguna de les titulacions següents:

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en instal·lacions elèctriques i automàtiques.

- Cicle: Grau mitjà

- Família: electricitat i electrònica

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en instal·lacions frigorífiques i de climatització.

- Cicle: Grau mitjà

- Família: instal·lació i manteniment

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en instal·lacions de producció de calor

- Cicle: Grau mitjà

- Família: instal·lació i manteniment

  • Títol de formació professional de tècnic de grau mitjà en manteniment electromecànic

- Cicle: Grau mitjà.

- Família: instal·lació i manteniment

  • Títols equivalents

2. Delegació en la secretària de la Comissió Paritària per sol·licitar i tramitar la inscripció dels acords de la reunió de dia 27 de juliol de 2021 i d'aquesta sessió en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears

S'acorda delegar en la secretària de la Comissió Paritària, la Sra. Beatriz Martínez Bosch, per sol·licitar i tramitar la inscripció dels acords de la reunió de dia 27 de juliol de 2021 i d'aquesta sessió en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

3. Torn obert de paraules.

La Sra. Lilia Amigo planteja què passa quan a un treballador o treballadora li donen l'alta d'una baixa per incapacitat temporal a partir del dia següent a la data d'aquesta i el mateix dia té torn de nit, que comença a partir de les 22:00 hores. La Sra. Pavlovic li contesta que, per respectar la data de l'alta, el treballador o la treballadora ha de començar el torn de nit a les 00:00 hores.

Per últim, la Sra. Martínez Company plateja que va enviar una modificació relativa a l'esborrany de l'acta de la reunió de 27 de juliol passat, consistent en afegir al punt 2 que la gerent de la Fundació sempre ha reconegut que els directors sempre duen els mòbils i que està d'acord amb atorgar el complement. Després de debatre sobre la qüestió s'acorda no incloure aquesta modificació i aprovar l'esborrany de l'acta.

I sense haver-hi més temes a tractar, es dóna per finalitzada la reunió hores en el lloc i la data indicats a l'encapçalament.

 

El president                                       La secretària

Filiberto Ros Barceló                        Beatriz Martínez Bosch