Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 508537
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 18 d’octubre de 2021, relatiu a l’aprovació de la convocatòria i les bases per a la concessió d'ajuts per a esportistes individuals menorquins i/o residents a l'Illa de Menorca i destacats a la temporada esportiva 20-21 (setembre 2020 – agost 2021) (exp. 2710-2021-000003)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, en la seva exposició de motius, destaca que l'esport és una funció social que afavoreix el desenvolupament complet i harmònic de l'ésser humà, possibilita la seva formació integral i contribueix a la consecució, en tots els ordres, d'una major qualitat de vida.

El Pla Estratègic de Subvencions de l'exercici 2021 del Consell Insular de Menorca inclou una línia d'ajuda per a esportistes individuals destacats durant la temporada esportiva 2020-2021, amb un pressupost de 40.000 euros.

Aquesta convocatòria persegueix l'objectiu de regular la concessió d'ajudes econòmiques dirigides a esportistes destacats menorquins o residents a l'illa de Menorca mitjançant l'aplicació de criteris i barems que determinin la subvenció per a la temporada 2020-2021 (setembre 2020-agost 2021).

La finalitat de la convocatòria és donar suport als esportistes de Menorca que hagin destacat per les seves actuacions i classificacions, a fi que puguin millorar els seus mitjans d'entrenament i accedir a les competicions durant la temporada esportiva 2020-2021.

Concretament es refereix a la participació en els campionats i les copes d'Espanya, d'Europa i del món; a la posició obtinguda en els rànquings oficials d'àmbit nacional i internacional, i a haver estat seleccionats per la federació corresponent per representar Espanya en competicions internacionals.

De conformitat amb la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc del que estableixen les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració,

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports,

El Consell executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar les bases per a la concessió d'ajuts a esportistes individuals destacats en la temporada esportiva 2020-2021.

Segon. Aprovar la convocatòria d'ajuts del CIM a esportistes individuals menorquins o residents a l'illa de Menorca destacats durant la temporada 2020-2021 (setembre 2020-agost 2021) en esports individuals, que es regirà per les bases que es transcriuen més avall, amb les característiques següents:

a. Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari

  • Les ajudes concedides s'atendran amb càrrec a la partida pressupostària 34100.4890022, amb un import màxim de 40.000,00 € per a tota la convocatòria.
  • Aquest import únicament podrà ampliar-se en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria i que s'hagin concretat posteriorment a la seva aprovació.
  • L'import màxim per esportista és de 3.000,00 €.

b. El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals comptats a partir de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

c. La instrucció de l'expedient correspon al tècnic Aleix Sintes Piris.

Tercer. Comunicar aquests acords a la Base de Dades Nacional de Subvencions prèviament a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Quart. La notificació d'aquests ajuts es farà mitjançant la publicació de l'acte de resolució en el BOIB.

 

BASES QUE REGEIXEN LA CONCESSIÓ D'AJUTS DEL CONSELL INSULAR DE MENORCA PER A ESPORTISTES INDIVIDUALS MENORQUINS O RESIDENTS A MENORCA DESTACATS PELS SEUS MÈRITS ESPORTIUS

Primera. Objecte dels ajuts

Les presents bases tenen com a objecte:

a) Donar suport a la preparació i participació dels esportistes destacats menorquins o residents a Menorca, a partir de la categoria cadet i considerats esportistes destacats per les seves actuacions i classificacions en campionats i copes d'Espanya, d'Europa i del món, en competicions o rànquings oficials d'àmbit nacional i internacional, així com seleccionats per la federació corresponent per representar Espanya en competicions internacionals.

b) Donar un suport especial a esportistes que, complint el punt anterior, siguin dones, esportistes amb diversitat funcional (esport adaptat) o estudiants.

Segona. Finalitat dels ajuts

Es considera esport d'elit en l'àmbit insular la pràctica esportiva que és d'interès per a Menorca, de manera que és un factor essencial per al desenvolupament esportiu, per a l'estímul de l'esport base, en virtut de les exigències tècniques i científiques de la seva preparació, i per la funció de representar Menorca en les diferents proves i competicions de caràcter nacional i internacional.

Per tot això, el Consell Insular de Menorca, mitjançant el Departament Cultura, Educació, Joventut i Esports, vol reconèixer l'esforç i donar suport als esportistes menorquins o residents a Menorca destacats pels seus mèrits esportius.

Tercera. Finançament i import màxim

L'import màxim i les partides a les quals s'aplicaran les ajudes que s'atorguin en el marc d'aquestes bases són les que s'estableixen en la convocatòria.

Aquest import únicament podrà ampliar-se en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per a contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria i que s'hagin concretat posteriorment a la seva aprovació.

Quarta. Règim de compatibilitat amb altres ajuts

4.1. Els ajuts que s'atorguin de conformitat amb aquestes bases són compatibles amb la concessió d'altres ajuts, sens perjudici de l'obligació de les persones beneficiàries de comunicar-ho al Consell Insular de la forma establerta en aquestes bases.

4.2. L'import de les subvencions o ajuts que es concedeixin no pot superar en cap cas, de manera aïllada o en concurrència amb altres ajuts, el cost de l'activitat subvencionada.

Cinquena. Activitats subvencionables. Requisits dels beneficiaris

5.1. Poden ser objecte de subvenció les activitats següents:

- La classificació de l'esportista en el campionat/copa d'Espanya entre els cinc primers.

- La classificació de l'esportista en el campionat/copa d'Europa entre els deu primers.

- La classificació de l'esportista en el campionat/copa del món entre els quinze primers.

- Haver estat seleccionat per la federació corresponent per representar Espanya en competicions internacionals.

- Posicions en el rànquing nacional, europeu o mundial elaborat en acabar la temporada esportiva objecte de la convocatòria entre els vuit primers (nacional i europeu) o els deu primers en el cas de rànquing mundial.

5.2. El beneficiari i les activitats subvencionades han de complir els requisits següents:

- Ser esportista i quedar classificat a partir de la categoria cadet (tenir 15 anys) en la temporada esportiva objecte de la convocatòria

- Competir en un esport reconegut pel Consell Superior d'Esports, modalitat olímpica o no.

- Competir en la temporada esportiva a què es refereix la convocatòria.

- Competir en campionats oficials d'Espanya, d'Europa o del món avalats per organismes nacionals o internacionals que tenguin reconeixement oficial del Comitè Olímpic Internacional o organismes associats, Comitè Paralímpic Internacional o CSD. També en esports reconeguts pel CSD organitzats per altres entitats o associacions sempre que aquest organisme tengui una representació internacional d'un mínim de 20 delegacions o associacions vinculades totes a diferents països.

 

5.3. Poden ser beneficiàries dels ajuts les persones físiques que compleixin les condicions següents:

- Ser esportista i destacat o d'elit i tenir almanco 15 anys complerts en la temporada esportiva objecte de la convocatòria.

- Estar en possessió d'una llicència expedida o homologada per la federació balear o espanyola corresponent.

- Haver fet l'activitat objecte de la subvenció dins la temporada esportiva objecte de la convocatòria.

- Tenir un dels mèrits esportius següents:

  1. Haver estat seleccionat per la federació espanyola d'una determinada modalitat esportiva per representar Espanya en competicions internacionals durant la temporada objecte de la convocatòria
  2. Estar classificat entre els tres primers en els campionats/copes oficials d'Espanya d'una determinada modalitat esportiva.
  3. Estar classificat entre els deu primers en els campionats/copes oficials d'Europa d'una determinada modalitat esportiva durant la temporada . objecte de la convocatòria
  4. Estar classificat entre els quinze primers en els campionats/copes oficials del món d'una determinada modalitat esportiva durant la temporada esportiva objecte de la convocatòria.
  5. Estar entre els 8 primers en els rànquings nacional o europeu, o bé entre els 10 primers en el rànquing mundial, elaborats en acabar la temporada objecte de la convocatòria

5.4. Queden exclosos d'aquests ajuts els esportistes en què hagi recaigut una sanció disciplinària esportiva de caràcter greu o molt greu; una sanció administrativa en matèria esportiva de caràcter greu o molt greu, o una sanció penal.

5.5. En queden exclosos els esportistes considerats professionals.

5.6 En qualsevol cas, no poden ser-ne beneficiàries les persones o entitats en les quals concorri alguna de les prohibicions establertes en l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Sisena. Presentació de les sol·licituds

6.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat que s'adjunta a aquestes bases i que es pot descarregar a la seu electrònica del CIM (www.cime.es).

6.2. S'ha d'adjuntar a la sol·licitud:

a) Còpia del DNI del sol·licitant (si és menor, també la del pare/mare/tutor)

b) Certificat d'empadronament municipal en algun municipi de Menorca durant tota la temporada objecte de la convocatòria, en el cas de no haver nascut a Menorca..

c) Acreditació de la representació si la sol·licitud es presenta en nom d'un altre i DNI del representant.

d) Certificat en què consti que està al corrent de les obligacions tributàries davant l'Administració de l'Estat i amb la Seguretat Social. Els sol·licitants poden autoritzar el Consell Insular de Menorca a comprovar directament el compliment d'aquestes obligacions, i en aquest cas no s'han d'aportar els certificats corresponents. D'acord amb l'establert en el paràgraf segon de l'article 11 f del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, l'acreditació anterior pot substituir-se per la presentació d'una declaració responsable de la persona o entitat sol·licitant quan es tracti d'ajuts de quantia igual o inferior a 3.000 euros. Aquesta declaració es pot fer emplenant l'apartat corresponent del model de sol·licitud .

e) Declaració responsable signada pel sol·licitant o pel seu representant legal de no estar sotmès a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora de les subvencions públiques recollides en l'art.13.2 de la Llei 28/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276 de 18 de novembre de 2003), el model de la qual s'adjunta com a annex d'aquestes bases (annex 1).

f) Declaració responsable de les ajudes sol·licitades o obtingudes per a la mateixa activitat (annex 2).

g) Document de designació de compte bancari segons el model facilitat pel Consell Insular de Menorca (annex 3).

h) Memòria justificativa (annex 4).

i) Acreditació federativa dels mèrits declarats en l'annex 4.

j) Balanç d'ingressos i despeses (annex 5).

k) Relació classificada de despesa i inversió i detall d'ingressos i subvencions (annex 6)

l) Còpia de la llicència federativa per a la temporada esportiva objecte de la convocatòria.

m) En el cas dels esportistes estudiants fora de Menorca o en centres de tecnificació esportiva: certificació del centre de tecnificació o centre d'estudis que verifiqui l'estada de la persona durant la temporada objecte de la convocatòria.

n) Documentació acreditativa de la resta de circumstàncies que es tindran en compte per computar els criteris de concessió dels ajuts (base 8a), si escau.

S'eximeix de presentar la documentació a què fan referència els apartats a, c i g en el cas que aquesta consti en els arxius del Consell Insular i continuï vigent. En aquest cas s'ha de fer constar expressament a la sol·licitud.

6.3. D'acord amb l'art. 28.3 i l'art. 53 c de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP), les persones interessades no tenen l'obligació de presentar documents originals, llevat que, amb caràcter excepcional, la normativa reguladora aplicable exigeixi el contrari. En qualsevol cas, les persones interessades són responsables de la veracitat dels documents que presentin (art. 28.7 de l'LPACAP).

D'acord amb l'art. 28.5 de l'LPACAP, excepcionalment, quan la rellevància d'un document de l'expedient aportat per l'interessat així ho exigeixi, o existeixin dubtes derivats de la qualitat de la còpia, el CIM pot sol·licitar de manera motivada l'autenticació de les còpies aportades per la persona interessada, per la qual cosa pot requerir l'exhibició del document o de la informació original.

6.4. Pel fet de presentar-se a aquesta convocatòria la persona interessada presta al CIM els consentiments següents:

a) Per consultar i comprovar la veracitat de la documentació i de les dades presentades per l'interessat que tenguin en el seu poder altres administracions públiques, principalment mitjançant les plataformes d'interoperabilitat, les xarxes corporatives o altres sistemes electrònics habilitats a aquest efecte i als quals el CIM tengui accés.

b) Per consultar l'existència i veracitat de la documentació i de les dades que eventualment l'interessat hagi considerat oportú no presentar acollint-se al dret de no fer-ho pel fet que hagin estat elaborades per les administracions públiques.

Els esmentats consentiments només es consideraran atorgats quan no consti en l'expedient l'oposició expressa a l'esmentada consulta o quan la llei especial que sigui aplicable al cas en requereixi el consentiment exprés, en aquest darrer cas serà obligatori que l'Administració el requereixi i que l'interessat el presti.

6.5 Les sol·licituds i tota la documentació relacionada anteriorment s'han de presentar dins el termini establert en la convocatòria, d'acord amb les indicacions següents:

a) Per mitjans electrònics, d'acord amb allò establert en l'art. 14.1 i 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, al registre electrònic del Consell Insular de Menorca (www.cime.es) o a qualsevol altre registre o lloc dels establerts en l'article 16.4 de l'esmentada Llei 39/2015.

b) Facultativament la poden presentar presencialment, d'acord amb allò establert en l'art. 14.1 de la Llei 39/2015, les persones físiques, per tal de preservar el dret de comunicar-se amb l'Administració pública també per mitjans no electrònics, en el registre electrònic del Consell Insular de Menorca o a qualsevol altre registre i lloc dels establerts en l'article 16.4 de l'esmentada Llei 39/2015.

Si algun dels subjectes obligats als quals fa referència l'art. 14, apartats 2 i 3 de la LPACAP, presenta la sol·licitud presencialment, se'l requerirà per tal que l'esmeni mitjançant la seva presentació electrònica. A aquests efectes i d'acord amb allò establert en l'article 68.4 de la mateixa llei, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en què hagi tingut lloc l'esmena.

6.6. Si la sol·licitud o la documentació fossin incorrectes o incompletes, el Consell Insular de Menorca en requerirà la rectificació o el complement necessaris. Si en el termini de deu dies hàbils, comptats des de l'endemà del dia que es rebi el requeriment d'esmena de la sol·licitud, la persona interessada no fa la rectificació reclamada o no presenta la documentació requerida, s'entendrà que ha desistit de la seva petició de conformitat amb l'article 68 de l'LPACAP.

Setena. Criteris objectius que es tindran en compte per a la concessió d'ajuts

Es puntuarà cada una de les sol·licituds d'acord amb els criteris següents:

a) Per classificació obtinguda en campionat oficial d'Espanya (ES) (prova única o resultat global), d'Europa (EU) o del món (M), s'atorgarà la puntuació que correspongui segons la taula corresponent continguda en aquesta base.

b) Per pertinença a la selecció nacional d'un esport, 4 o 5 punts, segons es tracti d'un esport no olímpic o d'un esport olímpic, respectivament.

c) Per l'obtenció de resultats d'interès per a l'equip nacional segons la federació corresponent, 2 punts.

d) Per la posició en el rànquing nacional, europeu o mundial, s'atorgarà la puntuació que procedeixi segons la taula corresponent continguda en aquesta base.

e) Si és categoria màster se li restaran 0,3 punts.

f) En cas de ser estudiant i estar en un centre de tecnificació esportiva, es multiplicarà el total de punts per 1,2.

g) En cas de ser dona, es multiplicarà el total de punts obtinguts per 1,5.

h) En cas de ser esportista amb diversitat funcional, es multiplicarà el total de punts obtinguts per 2.

i) En cas de ser un esport no olímpic es restaran 1,5 punts als punts totals.

 

​​​​​​​PUNTUACIÓ QUE S'APLICARÀ SEGONS ELS MÈRITS ESPORTIUS

COMPETICIÓ PER EQUIPS D'UN ESPORT INDIVIDUAL

CLASSIFICACIÓ

Campionat d'Espanya

Campionat d'Europa

Campionat del món

 

Campió

4

5

6

 

Subcampió

3

4

5

 

Tercer lloc

2

3

4

 

Del 4: al 5 lloc (Espanya) al 10 lloc (Europa) i al 15 (Món)

1

1

2

 

COMPETICIÓ INDIVIDUAL D'UN ESPORT

 

Campió

8

9

10

 

Subcampió

7

8

9

 

Tercer lloc

6

7

8

 

Del 4: al 5 lloc (Espanya) al 10 lloc (Europa) i al 15 (Món)

2

2

4

 

 

POSICIÓ RÀNQUING D'UN ESPORT

 

Àmbit nacional

Àmbit europeu

Àmbit mundial

De l'1 al 5

4

6

8

Del 6 al 8

2

5

7

Del 9 al 10

 

 

4

COEFICIENTS CORRECTORS                                                             AL TOTAL DE PUNTS

Estudiants en centres de tecnificació

Multiplicar per 1,2

Dones

Multiplicar per 1,5

Diversitat funcional

Multiplicar per 2

Per classificació de categoria màster

Restar 0,3 punts

Esport no olímpic

Restar 1,5 punts als punt obtinguts

 

- El corresponent coeficient corrector es multiplicarà per la puntuació obtinguda total, o es restarà d'aquesta.

- En el cas de competir en el mateix esport en dues o més modalitats esportives, es tindrà en compte la de major èxit esportiu; la resta puntuarà al 50 %.

- En el cas de participar en dues categories per edat es tindrà en compte la de major èxit esportiu.

- En les competicions amb diverses proves o celebracions durant l'any o temporada, s'ha de considerar com a vàlid el resultat global aconseguit després de sumar el resultat de totes les proves fetes un cop finalitzat el campionat.

- No s'avaluaran els resultats en proves amb menys de quatre esportistes, equips o països participants.

- Només comptarà el rànquing en una categoria (mundial, europeu o nacional).

Vuitena. Determinació de l'import de la subvenció

8.1 El procés per a la distribució dels ajuts un cop admeses les sol·licituds és el següent:

  • Adjudicació de punts a cada una de les sol·licituds de conformitat amb l'apartat novè d'aquestes bases.

  • Suma del total dels punts que hagin obtingut totes les sol·licituds admeses.

  • Divisió de la quantitat assignada que fixi la convocatòria entre la suma de punts adjudicats aLS sol·licitants, a fi d'obtenir el valor econòmic del punt.

  • La quantitat que correspon a cada sol·licitud és la multiplicació dels punts que s'hagin adjudicat pel valor del punt, sempre que aquesta quantitat no sigui superior a la sol·licitada ni superi l'import màxim per sol·licitant.

8.2 L'import màxim individual serà el que s'indiqui en la convocatòria.

 

Novena. Procediment i òrgans competents per a la concessió dels ajuts

9.1. Els ajuts es concediran, d'acord amb els principis d'objectivitat, transparència, igualtat, no discriminació i publicitat, per mitjà del procediment de concurrència competitiva.

9.2. L'inici de l'expedient s'efectuarà per mitjà de l'aprovació de la convocatòria corresponent. El text de la convocatòria i la resta de documentació que es requereixi es comunicarà a la Base de Dades Nacional de Subvenciones (d'ara en endavant BDNS) i es publicarà l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en compliment de l'art. 20.8 de la Llei general de subvencions.

9.3. La instrucció correspondrà al tècnic que s'indiqui en la convocatòria corresponent, que ha de realitzar d'ofici totes les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de dictar resolució sobre la concessió dels ajuts.

9.4. Totes les sol·licituds presentades dins el termini establert en la convocatòria se sotmetran a l'examen de l'instructor/a de l'expedient, o de la comissió avaluadora si n'és obligatòria la constitució o s'aprova la seva constitució en la convocatòria corresponent.

9.5. Una vegada examinades les sol·licituds per l'instructor/a o la comissió avaluadora corresponent, i després que aquesta hagi emès el seu informe, el conseller executiu cap del departament n'elevarà la corresponent proposta de resolució a l'òrgan competent, que en aquest cas és el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, el qual dictarà resolució sobre la concessió o denegació dels ajuts.

9.6 La resolució de l'expedient d'atorgament de les subvencions ha de ser expressa i motivada i ha de fixar, amb caràcter definitiu, la quantia específica de cada una de les subvencions concedides.

9.7 El termini màxim per dictar i notificar la resolució expressa de concessió de subvenció serà de sis mesos comptats des del dia que acabi el termini de presentació de sol·licituds. No obstant l'anterior, aquest termini es podrà reduir si s'estableix expressament en la convocatòria dels ajuts. El silenci administratiu tindrà caràcter desestimatori.

9.8 La resolució de l'expedient de concessió o denegació dels ajuts es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en compliment de l'art. 20.8 de l'LGS i es publicarà pel CIM en el Butlletí Oficial de les Illes Balears a efectes de notificació (art. 45.1b de la LPACAP)

Desena. Comissió avaluadora

10.1. La comissió avaluadora és l'òrgan col·legiat al qual correspon, si n'és el cas, examinar les sol·licituds presentades i emetre'n l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució que ha de formular l'òrgan instructor competent.

10.2. La comissió avaluadora estarà formada pels membres següents:

President/a: el/la conseller/a executiu cap del departament

Vocals:

- El/la director/a insular corresponent

- Dos tècnics del departament

Secretari/ària: personal administratiu o tècnic del departament

10.3. La comissió avaluadora s'ha de constituir obligatòriament quan l'import global dels fons públics prevists en la convocatòria sigui superior als 50.000 euros, o bé quan l'import individual màxim de la subvenció sigui superior a 7.000 euros.

10.4. Quan no sigui preceptiva la seva constitució, l'existència de la comissió avaluadora només serà necessària si es preveu expressament en la resolució de la convocatòria corresponent, en la qual s'haurà de fixar en tot cas quin és l'òrgan que ha d'examinar les sol·licituds i ha d'emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució.

Onzena. Justificació de les despeses

11.1. La justificació de l'aplicació del fons a percebre, del compliment de la resta de condicions imposades i de la finalitat que fonamenta la concessió de la subvenció, s'ha de presentar juntament amb la sol·licitud, de forma que aquesta ha d'anar acompanyada de la documentació exigida en la base 6a.

11.2. El Consell Insular podrà comprovar els justificants que s'estimin oportuns i que permetin obtenir evidència raonable sobre l'adequada justificació de la subvenció, i a tal efecte podrà requerir al beneficiari la remissió dels justificants de despesa seleccionats. Amb la mateixa finalitat, podrà requerir la presentació de llibres, registres i documents de transcendència comptable o mercantil.

 

​​​​​​​11.3. Si es detecta que la documentació presentada és incorrecta o incompleta, en requerirà la rectificació o el complement necessaris, sens perjudici de les competències que puguin correspondre, per normativa legal o reglamentària, a altres organismes o institucions.

Dotzena. Abonament dels ajuts

12.1 L'abonament dels ajuts per part del Consell Insular es farà en un termini de 60 dies a partir de la data de la publicació de la concessió de la subvenció, sempre que la disponibilitat de tresoreria ho permeti.

12.2. En qualsevol cas, l'ajut no podrà ser abonat fins que el sol·licitant no hagi acceptat, expressament o tàcitament, la subvenció concedida d'acord amb el que preveu la lletra b de la clàusula tretzena.

12.3. Les subvencions restaran subjectes a retenció d'acord amb la normativa que regula l'impost sobre la renda de persones físiques. En el supòsit que s'hagi de tenir en compte alguna exempció, s'ha d'acreditar aquesta circumstància mitjançant declaració responsable.

Tretzena. Obligacions dels beneficiaris

Són obligacions de les persones beneficiàries dels ajuts:

a) Comunicar al CIM l'acceptació de la subvenció en els termes en què aquesta es concedeixi. En qualsevol cas la subvenció s'entendrà acceptada tàcitament un cop transcorreguts quinze dies hàbils des de la notificació de la concessió.

b) Realitzar l'activitat objecte de subvenció en el termini màxim establert.

c) Dur a terme les activitats que fonamenten la concessió dels ajuts i justificar-ne la realització en els terminis i en les condicions establerts en aquestes bases i en la resolució de concessió dels ajuts.

d) Acreditar, quan el Consell Insular els ho sol·liciti, que es troben al corrent de les obligacions tributàries i amb la seguretat social. L'acreditació d'estar al corrent de les obligacions tributàries no serà necessària en el cas que s'hagi autoritzat expressament el Consell Insular a consultar aquestes dades a través de l'Agència Tributària.

e) Proporcionar la informació sobre l'activitat subvencionada que li requereixi el Consell Insular de Menorca.

f) Sotmetre's a les actuacions de comprovació que efectuïn el Consell Insular de Menorca i la resta d'organismes competents per a la fiscalització dels comptes públics.

g) Comunicar al Consell Insular de Menorca la sol·licitud i l'obtenció de subvencions i ajudes amb la mateixa finalitat.

h) Fer constar de manera expressa el suport del Consell Insular de Menorca en la realització de les activitats subvencionades.

i) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

j) Comunicar immediatament al Consell Insular de Menorca qualsevol eventualitat que alteri o que dificulti greument el desenvolupament del projecte subvencionat, en particular si se'n poden derivar retards en l'execució o si en poden afectar el cost total, i sol·licitar l'autorització prèvia i expressa del Consell Insular per fer qualsevol modificació substancial del projecte objecte d'ajuda. Les sol·licituds de modificació han de ser motivades, s'han de formular immediatament a l'aparició de les circumstàncies que la justifiquin i han d'especificar les repercussions pressupostàries que impliquin.

k) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Catorzena. Revocació i reintegrament dels ajuts

Pel que fa a la revocació i el reintegrament de les subvencions, s'ha d'aplicar el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa que hi sigui d'aplicació. En cas d'incompliment s'ha de reintegrar la quantia rebuda mitjançant l'aplicació d'un percentatge de minoració en funció de la naturalesa de l'incompliment. Aquest percentatge s'ha de fixar amb l'informe previ de l'instructor i s'ha de notificar al beneficiari. Les causes de reintegrament i el procediment per a la seva exigència s'han de regir per l'establert en l'article 44 del DLEG 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

En cas d'incompliment, s'ha de reintegrar la quantia rebuda mitjançant l'aplicació d'un percentatge de minoració en funció de la naturalesa de l'incompliment, que haurà de valorar, en tot cas, el grau d'incompliment, si aquest és a causa d'actuacions doloses o negligents, i si hi ha bona o mala fe.

La gradació del reintegrament serà major quan l'incompliment sigui total o molt alt i hi hagin incorregut causes doloses i mala fe i, en canvi, s'anirà minorant en funció del grau de compliment del projecte subvencionat i quan hagi estat causat per actuacions negligents i amb bona fe.

En el cas que la causa del reintegrament determini la invalidesa de la resolució de concessió s'ha de revisar prèviament aquesta resolució en els termes establerts en l'article 25 del DLEG 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i en la resta de disposicions aplicables.

 

​​​​​​​En el cas que s'hagin fet uns pagaments anticipats, la persona beneficiària haurà de reintegrar les quantitats rebudes més l'interès de demora comptador des que el pagament es va fer efectiu.

Les quantitats que s'hagin de reintegrar tenen la consideració d'ingressos de dret públic i és d'aplicació la via de constrenyiment.

L'obligació de reintegrament establerta en aquest article és independent de les sancions que, si s'escau, siguin exigibles.

Quinzena. Infraccions i sancions

15.1. El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables és el que estableix el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

15.2. L'òrgan competent per imposar les sancions que es derivin d'infraccions de l'establert en aquestes bases i de la normativa aplicable en matèria de subvencions és la Presidència del Consell Insular de Menorca, d'acord amb el que estableix l'article 9 de la Llei 8/2000, de 28 d'octubre, de consells insulars.

Setzena. Altres disposicions

Recursos administratius

Els acords del Consell Executiu pels quals s'aproven les bases i les convocatòries i es concedeixen o deneguen els ajuts no exhaureixen la via administrativa i són susceptibles de rebre recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Menorca.

Normativa general aplicable

En tot el que no preveuen expressament aquestes bases regeixen les disposicions que siguin aplicables al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions, especialment les contingudes en les normes següents:

- Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions

- Decret legislatiu 2/2005, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 196 de 31 de desembre de 2005)

 

Annexos

Sol·licitud d'ajut per a esportistes menorquins i/o residents a menorca destacats en esports en la temporada esportiva objecte de la convocatòria (consta en l'expedient)

Annex I. Model de declaració responsable (consta en l'expedient)

Annex II. Declaració d'ajudes rebudes (consta en l'expedient)

Annex III. Document de veracitat de les dades bancàries (consta en l'expedient)

Annex IV. Memòria d'actuació justificativa de la temporada esportiva objecte de la convocatòria (tots els mèrits descrits s'han de corroborar mitjançant certificat) (consta en l'expedient)

Annex V. Balanç de despeses i ingressos de les activitats realitzades per aconseguir els mèrits (consta en l'expedient)

Annex VI. Relació classificada de despesa i inversió i detall d'ingressos i subvencions (consta en l'expedient)

  

Maó, 25 d'octubre de 2021

Per delegació de la presidenta

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)