Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 504119
Extracte de les bases y convocatòria per a la concessió d'una subvenció derivada de l'acceptació dels bons de compra destinats a la promoció i reactivació del comerç local del municipi de Marratxí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Ref. BDNS 591309

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text íntegre de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/591309):

Primer. Beneficiaris.

Podran adquirir la condició de beneficiaris les persones físiques o jurídiques, independentment de la seva forma de constitució, que realitzin una activitat empresarial o professional al terme municipal de Marratxí, i compleixin els requisits següents:

a) Tenir un local obert al públic o la seva activitat econòmica al municipi de Marratxí, independent del seu domicili fiscal. 

b) Han de tenir la consideració d'autònom/a o, en cas d'empreses, estar donades d'alta en el cens empresarial com a microempresa i/o petita i mitjana empresa (segons la definició que fa el Reglament UE núm. 651/2014 de la Comissió Europea).

En tot cas s'exclouen les filials de grans firmes, franquícies o empreses d'implantació nacional i/o internacional, llevat que siguin franquícies i la seva matriu tingui el seu domicili fiscal a Marratxí.

c) Comptar amb el corresponent títol habilitant municipal per a exercir l'activitat, o haver-lo sol·licitat abans d'inscriure's a la campanya.

d) Haver presentat declaració censal d'alta en l'Impost d'activitats Econòmiques i en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors per Compte Propi (treballadors autònoms). Les persones jurídiques, a més, hauran d'estar adequadament constituïdes i inscrites en els registres públics pertinents.

e) Que l'activitat econòmica que desenvolupi la persona sol·licitant estigui inclosa en algun dels epígrafs de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) que s'enumeren en l'Annex 1.

f) El/a representant legal de l'entitat no ha de trobar-se inhabilitat/a per a contractar amb les administracions públiques, o per a obtenir subvenció d'aquestes, i ha d'estar facultat/a per a actuar en el seu nom. 

g) Estar al corrent del pagament de les obligacions tributàries locals, autonòmiques i estatals, així com amb la Seguretat Social, tant en el moment de la sol·licitud com en el moment del pagament de l'ajuda.

No obstant l'anterior, podran ser beneficiaris d'una subvenció aquells/es sol·licitants que comptin únicament amb deutes tributaris o amb la Seguretat Social derivades de les mesures per a evitar la propagació de la COVID-19, sempre que la destinin íntegrament a saldar aquests deutes.

 h) Haver justificat qualsevol subvenció que els hagi estat concedida amb anterioritat per l'Ajuntament de Marratxí, sempre que hagi finalitzat el corresponent termini de justificació.

També podran ser beneficiaris/es, sempre que compleixin els requisits anteriors, les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, tinguin establert en el seu document constitutiu, associatiu o similar la seva finalitat d'intervenir en el tràfic mercantil.

Queden excloses de la possibilitat de rebre subvencions els/es autònoms col·laboradors i les administracions públiques (així com els seus ens dependents). També les fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre (sempre que no exerceixin cap activitat inclosa enl'Annex 1).

En la plataforma web específica per aquestes subvencions que habilitarà l'Ajuntament de Marratxí es publicarà aquesta convocatòria, així com un llistat dels establiments adherits a la campanya, que s'hagin compromès a canviar els bons. 

Segon. Objecte.

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment i condicions per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva d'un sistema de bons adreçat al petit i mitjà comerç del municipi de Marratxí.

 

En aquest sentit es considera com a activitat subvencionable l'acceptació dels bons que emeti l'Ajuntament de Marratxí com a forma de pagament que s'hi facin.

Les finalitats d'aquesta subvenció són, entre d'altres, incentivar la compra en el petit i mitjà comerç del municipi de Marratxí, per impulsar el desenvolupament econòmic d'aquest sector (especialment afectat per la crisi sanitària de la COVID-19), així com també mostrar la oferta comercial del municipi per impulsar l'economia urbana.

Per aquest motiu, es posa a disposició de totes les persones empadronades al municipi de Marratxí majors de 16 anys bons de 10 €, 15 € i 25 € que es podran adquirir, mitjançant la plataforma web específica esmentada anteriorment durant el període de vigència de la campanya. L'Ajuntament de Marratxí podrà modificar l'import facial dels bons (si n'és el cas podran coexistir bons d'un únic valor, o de varis d'ells) en cas de que circumstàncies d'oportunitat o conveniència ho fessin aconsellable.

Cada persona podrà adquirir i canviar un màxim de 3 bons (màxim 50 € per persona). Aquests bons tindran una validesa de 15 dies naturals, i s'anul·laran automàticament transcorregut aquest termini sense haver-los canviat. La caducitat dels bons implicarà que no es puguin adquirir nous bons dins la mateixa remesa.

Per canviar els bons el/a adquirent podrà dirigir-se a qualsevol dels comerços que, en aquell moment, figurin inscrits a la plataforma.

Tercer. Bases reguladores.

Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Marratxí.

Quart. Quantía.

El crèdit pressupostari total màxim per a la subvenció és de 300.000,00 euros, que es reparteixen de la següent manera:

a) 100.000,00 euros s'aportaran per l'Ajuntament de Marratxí, mitjançant consignació en la partida de despesa 433.00 - 47900 del pressupost de l'Ajuntament de Marratxí per a 2021.

b) 100.000,00 euros s'aportaran pel Govern balear, mitjançant consignació en la seva partida de despesa 14201 413G01 46000 10 dels Pressupostos de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2021.

c) 100.000,00 euros s'aportaran pel Consell Insular de Mallorca, mitjançant consignació en la seva partida de despesa 65.23199.46205 dels Pressupostos del Consell Insular de Mallorca per a 2021.

Aquest import es podrà augmentar fins al límit del crèdit pressupostari disponible, sense que impliqui l'obertura d'un nou termini per a presentar les sol·licituds ni l'inici de nou còmput de termini per a resoldre.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds.La vigència d'aquestes subvencions serà des de la seva publicació a la pàgina web municipal fins que s'exhaureixi el crèdit disponible, o fins el dia 31 de desembre de 2021 (allò que ocorri primer).

Si en data 31 de desembre de 2021 no s'ha exhaurit tot el pressupost, es prorrogarà automàticament la convocatòria cada dia 1 de mes, i fins a exhaurir el crèdit disponible o fins que es dicti Decret de Batlia declarant terminada la campanya.

Durant la vigència de la campanya l'Ajuntament de Marratxí pot decidir lliurement si treu una o més remeses de bons, el número de bons de cada remesa i el seu import facial.

 

Marratxí, 22 d'octubre de 2021

El batle Miquel Cabot Rodríguez