Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció tercera. Cursos i formació

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 477554
Acord del Consell de Direcció de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) de 30 de setembre de 2021 pel qual es modifica l’Acord del Consell de Direcció de 17 de maig de 2021 pel qual s’aprova la convocatòria de les activitats formatives per al personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al segon semestre de l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En la sessió de 17 de maig de 2021, a proposta de la vicepresidenta de l'EBAP, el Consell de Direcció, en exercici de la funció que estableix l'article 11.2.e) dels Estatuts de l'EBAP, va aprovar l'oferta formativa per al personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al segon semestre de l'any 2021, que inclou, d'una banda, les línies bàsiques i les activitats del Pla de Formació General (annex 2), l'oferta d'activitats del Pla de Formació Sectorial (annex 3), l'oferta d'activitats del Programa de Formació i

Acreditació del Personal Directiu (annex 4), els blocs en què s'estructura l'Itinerari de formació en administració electrònica (annex 5), i de l'altra, les bases per les quals es regeixen aquestes activitats (annex 1).

Aquest Acord es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 65, de 20 de maig.

2. A l'esmentat annex 4, Estructura del Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu i activitats programades per al segon semestre de l'any 2021, s'inclou la referència al desenvolupament de solucions e-learning de ludificació:

En la cerca de noves metodologies que permetin un entrenament pràctic i diferent a través de l'aprenentatge experiencial a distància, l'EBAP a més de l'oferta d'activitats formatives incloses en el quadre següent, l'any 2021 planteja el desenvolupament de solucions e-learning de ludificació que, amb l'objectiu d'adquirir i millorar les competències i habilitats directives establertes, ofereixin un entorn d'aprenentatge ludificat basat en la superació de reptes a través de simulacions de situacions reals.

Dia 24 de setembre de 2021 s'ha adjudicat a l'empresa Gamelearn SL un contracte de subministrament de llicències e-learning ludificades per a la millora de les habilitats directives dels funcionaris de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquest contracte permetrà posar en marxa les noves experiències d'aprenentatge e-learning ludificades a les quals es podrà accedir mitjançant un procediment específic de selecció entre el personal funcionari que ocupa llocs de treball de màxima responsabilitat directiva.

3. Atès aquest context, mitjançant l'informe de la cap del Departament de Formació i Selecció de 27 de setembre de 2021, es proposa modificar alguns punts de les bases que regeixen les activitats formatives de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) adreçades al personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al segon semestre de l'any 2021, en relació amb els següents aspectes: selecció en el cas concret del Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu i tipus de certificats.

4. En la sessió de 7 d'octubre de 2021, a proposta de la directora gerent, el Consell de Direcció, en exercici de la funció que estableix l'article 11.2.h) 2n dels Estatus de l'EBAP, ha emès l'informe preceptiu favorable relatiu a la modificació dels criteris de selecció.

5. D'altra banda, en exercici de la funció que estableix l'article 11.2.e) dels Estatuts de l'EBAP, el Consell de Direcció ha acordat modificar l'annex 1 de l'Acord de 17 de maig de 2021.

Fonaments de dret

1. L'article 12 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que estableix que correspon a l'EBAP la formació, la capacitació i el perfeccionament del personal al servei de l'Administració autonòmica i de les entitats que en depenen. Així mateix, aquesta norma afegeix que, en els termes que s'estableixin, correspon a l'EBAP la realització d'activitats formatives i de selecció del personal al servei de les altres administracions de l'àmbit territorial de les Illes Balears (BOIB núm. 49, de 3 d'abril de 2007).

 

2. L'Acord del Consell de Direcció de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) de 17 de maig de 2021 pel qual s'aprova la convocatòria de les activitats formatives per al personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al segon semestre de l'any 2021 (BOIB núm. 65, de 20 de maig de 2021).

Per tot això, d'acord amb les atribucions que li atorga l'article 11.2.e) dels Estatuts de l'EBAP, el Consell de Direcció, en la sessió de data 30 de setembre de 2021, adopta el següent

Acord

1. Modificar les bases que regeixen el desenvolupament de la convocatòria de les activitats formatives aprovada mitjançant l'Acord del Consell de Direcció de 17 de maig de 2021, de conformitat amb el que estableix l'annex 1.

2. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Direcció de l'EBAP en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest Acord, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 7 d'octubre de 2021

La presidenta del Consell de Direcció Mercedes Garrido Rodríguez La secretària Silvia Loriente Ducret

 

 

​​​​​​​ANNEX 1

Bases que regeixen les activitats formatives de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) adreçades al personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al segon semestre de l'any 2021

Punt 6. Selecció

6.7. En el cas concret del Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu, i tenint en compte el punt 3 d'aquestes bases, si el nombre d'admesos en una activitat supera el nombre de places previst, l'EBAP en farà la selecció corresponent. Els criteris de preferència en la selecció són els següents:

1r. Les persones destinatàries preferents, quan així ho estableix l'activitat formativa.

2n. El personal funcionari de carrera.

3r. Les persones sol·licitants que tenen un menor nombre d'hores formatives certificades per l'EBAP l'any actual en el Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu.

4t. La data de registre de la sol·licitud.

En relació al desenvolupament de les experiències d'aprenentatge e-learning de ludificació, s'estableix com a requisit per a les persones sol·licitants ocupar un lloc de treball de cap de departament, servei o assimilat i haver certificat amb aprofitament el nivell inicial del Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu. Si el nombre de sol·licituds supera el nombre de places previst, l'EBAP en farà la selecció corresponent. Els criteris de preferència en la selecció són els següents:

1r. Les persones amb major nombre de persones a càrrec, incloent els llocs base que estiguin assignats a la seva unitat.

2n. Les persones amb major nombre de mesos d'experiència en un lloc de treball de cap de departament, servei o assimilat.

3r. Les persones amb una major puntuació obtinguda al darrer informe global del sistema d'avaluació de competències professionals 360º.

4t. Les persones que hagin superat l'itinerari complet del Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu (nivells inicial, intermedi i avançat).

Les persones sol·licitants hauran d'aportar la informació necessària per a la comprovació dels criteris de preferència esmentats mitjançant correu adreçat a la bústia innovacio@ebap.caib.es, informació que podrà ser objecte de la comprovació corresponent.

Punt 19. Tipus de certificats

19.1. Les activitats objecte d'aquesta convocatòria únicament permeten obtenir certificats d'aprofitament, llevat de les activitats concebudes com a jornades, conferències o tallers que són inferiors a 10 hores de durada, de les quals es poden expedir certificats d'assistència.

Pel que fa a les experiències d'aprenentatge e-learning de ludificació esmentades al punt 6.7, i tenint en compte la seva naturalesa específica, no permetran l'obtenció de cap tipus de certificat.​​​​​​​