Secció III. Altres disposicions i actes administratius
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ
Núm. 468970
Resolució de la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària per la qual es publica la decisió favorable de la modificació del Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca-Pimentón de Mallorca
Fets
1. El 29 de maig de 2021, l'Associació pel Foment del Pebre Bord de Mallorca va sol·licitar la modificació del Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Pebre Bord de Mallorca.
2. L'article 53 del Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris, i l'article 6.2 del Reglament Delegat (UE) 664/2014 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, pel qual es completa el Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, estableixen el procediment per a la tramitació de modificacions de menor importància de les denominacions d'origen protegides.
3. Com que es considera que les modificacions del Plec de condicions proposades —eliminació de la densitat mínima de plantació i supressió de la capacitat màxima dels envasos de transport del pebre— són de menor importància, i que la sol·licitud de modificació l'ha formulat l'agrupació (que en el seu moment va presentar la sol·licitud de registre de la DOP Pebre Bord de Mallorca-Pimentón de Mallorca), no és procedent dur a terme el procediment nacional d'oposició.
4. Es considera que la sol·licitud s'ajusta als requisits del Reglament (UE) 1151/2012, per la qual cosa és pertinent adoptar una decisió favorable, que es remetrà a la Comissió per a una decisió definitiva.
5. Atès que la zona geogràfica de la DOP Pebre Bord de Mallorca-Pimentón de Mallorca és l'illa de Mallorca, circumscrita en l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, correspon a la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària la competència dictar aquesta Resolució.
Fonaments de dret
1. L'article 53 del Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris.
2. L'article 6.2 del Reglament Delegat (UE) 664/2014 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, pel qual es completa el Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell.
3. L'article 2.10 del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Per tot això, dict la següent
Resolució
1. Emetre una decisió favorable a les modificacions del Plec de condicions de la DOP Pebre Bord de Mallorca-Pimentón de Mallorca, una vegada comprovat que es compleixen els requisits del Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris.
2. Publicar el plec de condicions que resulti d'incorporar les modificacions proposades en les quals s'ha basat aquesta decisió favorable, al portal web següent: https://www.caib.es/sites/qualitatagroalimentaria/es/pebre_bord_de_mallorca/
3. Donar trasllat d'aquesta Resolució al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a l'efecte que aquest la trameti a la Comissió Europea per prendre'n coneixement i examen.
4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Palma, 5 d'octubre de 2021
La directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària
Paula Valero Sáez