Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 465304
Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, a proposta de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, per la qual s'autoritza la pròrroga de la cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) de l'immoble situat en el carrer Cuareim núm. 1564, quart pis, a la ciutat de Montevideo, Uruguay (Exp. SP 153/2021)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el dia de la signatura electrònica, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. Amb data 29 d'abril de 2011 se va signar un contracte de comodat entre la Fundació Balears a l'Exterior, fundació que formava part del sector públic de les Illes Balears, i el Centro Balear del Uruguay, entitat sense ànim de lucre vàlidament constituïda amb conformitat amb la legislació d'Uruguay, mitjançant el qual la Fundació, com a comodant, donava en comodat gratuït i lliure de béns i ocupants al Centro Balear del Uruguay, com a comodatari, un immoble de la seva propietat situat en el carrer Cuareim núm. 1564, quart pis, a la ciutat de Montevideo, Uruguay.

2. Segons la clàusula segona del contracte, la vigència era de deu anys comptadors a partir de la seva signatura i establia una possible renovació del contracte en cas que se sol·licitàs de manera explícita.

3. L'Acord del Consell de Govern de 29 de juny de 2012 (BOIB núm. 96, de 5 de juliol) , pel qual es va aprovar la segona fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de les Illes Balears, va extingir la Fundació Balears a l'Exterior i establia que les seves funcions les assumia l'Agència d'Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears.

4. Posteriorment, el Decret 59/2013, de 20 de desembre (BOIB núm. 176, de 21 de desembre), va extingir l'Agència de Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears (AECIB) i va establir que els seus béns passaven a formar part del patrimoni de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la qual també se subrogava en tots els drets i obligacions de què sigui titular l'AECIB en la data de la seva extinció, així com en els actius o passius sobrevinguts a partir de la data de la seva extinció.

Article 1 Extinció

S'aprova l'extinció de l'Agència d'Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears (en endavant AECIB), entitat pública empresarial la creació de la qual va ser autoritzada per la disposició addicional tercera de la Llei 9/2005, de 21 de juny, de cooperació per al desenvolupament, actualment regulada pel Decret 50/2012, de 29 de juny, i adscrita a la conselleria competent en matèria de cooperació al desenvolupament i emigració. L'eficàcia d'aquesta extinció es produirà amb l'entrada en vigor d'aquest Decret.

Article 2 Subrogació dels drets i obligacions

Els béns de l'AECIB passaran a formar part del patrimoni de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears se subroga en tots els altres drets i obligacions de què sigui titular l'AECIB en la data de la seva extinció, i també en els actius o passius sobrevinguts a partir de la data de la seva extinció.

5. El Centro Balear del Uruguay ha comunicat a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat que el centre continua molt actiu com a seu per a la realització d'esdeveniments per als socis i familiars, assemblees i reunions de directius i informa del seu interès en prorrogar el contracte de comodat esmentat.

6. L'article 64 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, de patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 49, de 24 d'abril), estableix que, com a regla general, la cessió gratuïta d'ús no pot excedir els vint anys.

7. Aquest actiu està inscrit en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma amb núm. d'inventari: 100000012698-0 i figura adscrit a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

8. En data 7 de setembre de 2021, va tenir entrada en la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, un ofici del secretari general de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat mitjançant el qual comunica el seu interès en què el Centro Balear del Uruguay continuï exercint el dret d'ús gratuït de l'immoble esmentat i sol·licita que s'iniciï el procediment corresponent a tal efecte.

9. En data 27 de setembre de 2021, va tenir entrada en la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, un ofici del director general de de Relacions Institucionals i Cooperació Local mitjançant el qual sol·licita la renovació del comodat a favor del Centro Balear del Uruguay.

10. Amb data 29 de setembre de 2021, la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors va dictar resolució d'inici de l'expedient de pròrroga de cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) del immoble situat en el carrer Cuareim núm. 1564, quart pis, a la ciutat de Montevideo, Uruguay

11. En data 29 de setembre de 2021, el Servei de Patrimoni va emetre un informe favorable sobre l'expedient de referència.

Fonaments de dret

1. Els articles 63 i 64, per remissió dels articles 72, 87.g), i el 88.f), tots ells de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Els articles 128, 129 i 130, per remissió de l'article 142, tots ells del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, de 11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L'Acord del Consell de Govern de 29 de juny de 2012 pel qual s'aprova la segona fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de les Illes Balears (BOIB núm. 96 de 5 de juliol).

4. El Decret 59/2013, de 20 de desembre, d'extinció de l'Agència de Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears (BOIB núm. 176 de 21 de desembre)

5. El Decret 8/2021, de 13 de febrer, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 20, de 14 de febrer).

6. El Decret 9/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament i el nomenament de membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 20, de 14 de febrer).

7. El Decret 25/2021, de 8 de març, pel qual es modifica el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

8. El Decret 14/2021, de 15 de març, pel qual es disposa el cessament i el nomenament d'un alt càrrec de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (BOIB núm. 36, de 16 de març).

Proposta de resolución

Propòs a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors que dicti resolució en els termes següents:

1. Autoritzar la pròrroga de la cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) de l'immoble situat en el carrer Cuareim núm. 1564, quart pis, a la ciutat de Montevideo, Uruguay, a favor del Centro Balear del Uruguay.

2. Establir que la cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) es prorroga per un període de deu anys, comptadors des del 30 d'abril de 2021. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en qualsevol moment anterior al venciment de la cessió d'ús o de les seves pròrrogues, a instàncies de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat o de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, podrà instar la revocació amb un preavís de tres mesos.

3. Notificar aquesta Resolució a les parts interessades.

4. Anotar les característiques de la cessió d'ús en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà d'haver-se notificat i publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, en el dia de la signatura electrònica (4 d'octubre de 2021)

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau

La directora general proposant

Catalina Ana Galmés Trueba