Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 460658
Aprovació inicial i informació pública del Pla general i dels sis Plans d’ordenació detallada del municipi de Felanitx, juntament amb la documentació de la tramitació ambiental

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient electrònic 957/2016

El Ple de l'Ajuntament de Felanitx, en sessió extraordinària celebrada el dia 27 de setembre de 2021, ha adoptat aquest Acord que transcrit literalment diu:

«Primer. Aprovar inicialment el Pla general del municipi de Felanitx, redactat per la UTE JORNET LLOP PASTOR, SLP i GABINET D'ANÀLISI AMBIENTAL I TERRITORIAL, SL, que conté les determinacions de caràcter estructural de tot el municipi.

Segon. Aprovar inicialment el Pla d'ordenació detallada de la Ciutat de Felanitx, que conté les determinacions de caràcter detallat d'aquesta localitat.

Tercer. Aprovar inicialment el Pla d'ordenació detallada dels nuclis de Cas Concos i es Carritxó, que conté les determinacions de caràcter detallat d'aquestes localitats.

Quart. Aprovar inicialment el Pla d'ordenació detallada dels nuclis de s'Horta i Vall d'Or Golf, que conté les determinacions de caràcter detallat d'aquestes localitats.

Cinquè. Aprovar inicialment el Pla d'ordenació detallada del nucli de Portocolom, que conté les determinacions de caràcter detallat d'aquesta localitat.

Sisè. Aprovar inicialment el Pla d'ordenació detallada dels nuclis de Cala Serena i Cala Ferrera, que conté les determinacions de caràcter detallat d'aquestes localitats.

Setè. Aprovar inicialment el Pla d'ordenació detallada del sòl rústic de Felanitx, que conté les determinacions de caràcter detallat del sòl rústic de tot el municipi de Felanitx.

Vuitè. Aprovar l'Estudi ambiental estratègic corresponent al Pla general i als sis Plans d'ordenació detallada del municipi de Felanitx.

Novè. D'acord amb l'article 51 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB) suspendre la tramitació i l'aprovació de plans de desenvolupament, d'instruments de gestió, així com l'atorgament de tota classe d'autoritzacions i llicències urbanístiques, i la possibilitat de presentar comunicacions prèvies, en els àmbits en què les noves determinacions suposin una modificació del règim urbanístic, això és, a la totalitat del territori del terme municipal de Felanitx. Aquesta suspensió tendrà vigència:

a) Durant dos anys o fins a l'aprovació provisional del Pla general del municipi de Felanitx. La publicació de l'acord d'aprovació provisional d'aquest Pla general determinarà, per sí sola, la pròrroga de la suspensió durant un any o fins a l'aprovació definitiva del Pla general.

b) Durant dos anys o fins a l'aprovació definitiva de cada un dels sis Plans d'ordenació detallada del municipi de Felanitx.

Mentre estigui suspesa la tramitació de procediments, l'atorgament de llicències i la presentació de comunicacions prèvies, es poden tramitar els instruments, atorgar les llicències o presentar les comunicacions prèvies que es basin en el règim vigent i siguin compatibles amb les determinacions del nou planejament inicialment o provisionalment aprovat.

L'aprovació definitiva de l'instrument de planejament en tràmit suposa per si sola l'aixecament de les suspensions que estiguin vigents.

El plànol de delimitació de l'àmbit subjecte a suspensió que, en aquest cas, afecta a tot el municipi de Felanitx, s'ha incorporat com a Annex d'aquest Acord.

Desè. D'acord amb l'article 55 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB), sotmetre a informació pública els documents del Pla general i dels sis Plans d'ordenació detallada del municipi de Felanitx, així com l'Estudi ambiental estratègic que els acompanya, a fi de que tothom que hi estigui interessat pugui formular al·legacions o suggerències, fins al dia 11 de febrer de 2022.

Aquesta informació pública s'ha d'anunciar, almenys, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major circulació de Mallorca, i a la seu electrònica de l'Ajuntament de Felanitx (ajfelanitx.eadministracio.cat) en la qual ha de constar la documentació completa per a la seva consulta.

Durant el període d'informació pública, la documentació aprovada inicialment també es podrà consultar, de manera presencial, a l'Oficina de planejament ubicada al carrer d'en Marian Aguiló número 1 de Felanitx, de dilluns a divendres, de les 9.00 h fins a les 14.00 h, excepte festius.

Onzè. Sol·licitar informe a les administracions o els ens estatals, autonòmics o insulars, les competències dels quals es puguin veure afectades pel Pla general i pels sis Plans d'ordenació detallada del municipi de Felanitx. En tot cas, s'ha de sol·licitar un informe preceptiu a l'òrgan que exerceixi les competències en matèria d'urbanisme del Consell Insular de Mallorca.

Dotzè. Sotmetre el Pla general i els sis Plans d'ordenació detallada del municipi de Felanitx a la consulta de les persones que consten com a interessades en l'informe d'abast sobre l'Estudi ambiental estratègic emès per la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears en data 1 d'octubre de 2019, d'acord amb l'article 19 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental.

Tretzè. Concedir a les administracions titulars dels béns de titularitat pública del terme municipal de Felanitx, perquè puguin formular les al·legacions o suggerències que considerin oportunes, fins al dia 11 de febrer de 2022, tal i com està previst a l'article 189 de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques.

Catorzè. Publicar aquest Acord en forma legal».

Recursos

Contra aquest acte, que és de tràmit, no escau interposar cap recurs.

No obstant això, contra el punt novè de l'Acord, que suspèn la tramitació de procediments, l'atorgament de llicències i la possibilitat de presentar comunicacions prèvies que afecta a la totalitat del territori del terme municipal de Felanitx, es pot interposar de forma potestativa recurs de reposició davant el Ple de l'Ajuntament de Felanitx, en el termini d'un mes comptador des de la data de la darrera publicació, o es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de la data de la darrera publicació, sense perjudici que es pugui exercitar qualsevol altre que s'estimi convenient.

Tot això d'acord amb el que disposen els articles 112 i 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i els articles 8.1 i 10.1 lletra a) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Informació pública

D'acord amb l'article 55 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB) se sotmet a informació pública els documents del Pla general i dels sis Plans d'ordenació detallada del municipi de Felanitx, així com l'Estudi ambiental estratègic que els acompanya, a fi de que tothom que hi estigui interessat pugui formular al·legacions o suggerències, fins al dia 11 de febrer de 2022. Aquesta informació pública s'ha anunciat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major circulació de Mallorca, i a la seu electrònica de l'Ajuntament de Felanitx (ajfelanitx.eadministracio.cat) en la qual consta la documentació completa per a la seva consulta.

En concret, l'article 12 de la LUIB expressa que durant el període d'informació pública tots els ciutadans tenen dret a:

a) Consultar la documentació escrita i gràfica, tant en paper com de forma telemàtica, que integra l'instrument o l'expedient i obtenir-ne una còpia. A aquests efectes, les administracions competents estan obligades a garantir, des del principi del període d'informació pública, la possibilitat de consultar la documentació i d'obtenir-ne còpies.

b) Presentar al·legacions, suggeriments, informes o documents que considerin oportuns en relació amb l'instrument o l'expedient sotmès a informació pública.

Consulta i informació de l'expedient

L'expedient es pot consultar:

- A la seu electrònica de l'Ajuntament de Felanitx (ajfelanitx.eadministracio.cat) en la qual consta la documentació completa per a la seva consulta, així com al portaldelpla.felanitx.org” i “plageneral.felanitx.org”.

 

- De manera presencial, a l'Oficina de planejament ubicada al carrer d'en Marian Aguiló número 1 de Felanitx, de dilluns a divendres, de les 9.00 h fins a les 14.00 h, excepte festius.

 

Felanitx, 4 d'octubre de 2021

El batle Jaume Monserrat Vaquer

Documents adjunts