Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 449805
Aprobació definitiva d'ampliació de l'ordenança general de Recaptació de tributs i altres ingresos de dret públic de l'Ajuntament d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Que en data 28 de juny de 2021 el Ple de l'Excm. Ajuntament d'Eivissa, va acordar aprovar inicialment l'ampliació de l'ordenança general de Recaptació de tributs i altres ingressos de dret públic de l'Ajuntament d'Eivissa.

Que una vegada conclòs el termini d'informació pública de la citada ampliació de l'ordenança, queda aprovada definitivament de forma automàtica per transcórrer el termini d'informació pública sense la presentació d'al·legacions contra el text aprovat inicialment.

Mitjançant el present, es publica el text íntegre de l'ordenança general de Recaptació de tributs i altres ingressos de dret públic de l'Ajuntament d'Eivissa, per al seu general coneixement, de conformitat amb l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, en relació amb l'article 113 de la mateixa Llei, a l'efecte de la seva entrada en vigor.

Contra aquest acord, que esgota la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el terme de dos mesos, a comptar des de l'endemà a la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb el que estableixen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

ANNEX. TEXT ÍNTEGRE APROVAT DEFINITIVAMENT

PROPOSTA D'AMPLIACIÓ DE L'ORDENANÇA GENERAL DE RECAPTACIÓ DE TRIBUTS .

AMPLIACIÓ DE L'ARTICLE 12 RELATIU A l'AJORNAMENT DEL PAGAMENT EN PERÍODE VOLUNTARI DE TRIBUTS DE COBRAMENT PERIÒDIC ANUAL (PADRONS FISCALS).

ARTICLE 12.1

AJORNAMENT I FRACCIONAMENT DE TRIBUTS DE COBRAMENT PERIÒDIC. SUPÒSIT D'AJORNAMENT AMB FRACCIONAMENT SUPERIOR A l'EXERCICI DE COBRAMENT .

Condicions:

Termini màxim: 4 trimestres

Import mínim: 300 €

Requisits:

Trobar-se en dificultats per atendre el pagament dels tributs que pretén ajornar

Per a persones físiques

1. Trobar-se els membres de la unitat familiar en situació d'atur o ERTO, amb una durada superior a 3 mesos .

2. Que no siguin titulars de dos o més inmobles.

3. Hauran d'acreditar la falta de recursos mitjançant una declaració jurada i document bancari del saldo mitjà del darrer trimestre de tots els comptes dels quals sigui titular o cotitular.

4. Declaració de la Renda de les Persones Físiques de l'últim exercici o document de la AEAT on especifica que no te l'obligació de presentar-la .

Per a Persones Jurídiques

1. Hauran d'aportar declaracions de l'IVA dels darrers últims 4 trimestres o 12 mesos anteriors a la petició.

2. Hauran d'aportar còpia de l'Impost de societats dels dos darrers exercicis presentats.

3. Hauran d'aportar certificació de l'Administrador de la Societat amb el Balanç de situació i el compte de Pèrdues i Guanys tancat amb un mes d'antelació a la petició, a l'efecte de justificar la necesitat de tresoreria.

4. Certificació de l'Administrador de la Societat sobre la justificació de la necessitat de tresoreria ( tancament per COVID 19, impagament clients, etc )

Termini per a sol·licitar l'ajornament/fraccionament :

Abans de la finalització del període voluntari de pagament.

Liquidació dels ajornaments:

En els ajornaments/fraccionaments es requerirà domiciliació bancària .

Els càrrecs de les domiciliacions seran trimestrals en les dates següents:

  • Primera quota …… 5 de gener de l'any següent
  • Segona quota ….. 5 d'abril de l'any següent
  • Tercera quota …… 5 de juliol de l'any següent
  • Quarta i ultima quota … 5 octubre de l'any següent

Es meritaran interessos de demora pel temps de l'ajornament / fraccionament que comenzaran a comptar a partir de l'endemà del dia que finalitzi el període de pagament en voluntària fins a la finalització del pagament .

El supòsit d'impagament d'una fracció, determinarà l'extinció de l'ajornament .

VIGÈNCIA

Les modificacions d'aquesta Ordenança, aprovades pel Ple de la Corporació en sessió celebrada el dia 28 de juny de 2021, publicada l'aprovació definitiva en el BOIB de dia de , entraran en vigor el dia següent a la publicació íntegre de l'acord d'aprovació definitiva i serà vigent fins a la seua modificació o derogació expressa.

 

Eivissa, document signat electrònicament (30 de setembre de 2021)

El secretari Acctal. Joaquim Roca Mata