Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 448374
Aprovació definitiva de l'ordenança de preus públics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord provisional de la Junta de Govern de data 10/08/2021 d'aquest Ajuntament de sa Pobla sobre l'establiment i l'Acord regulador de preus públics, el text íntegre dels quals es fa públic, en compliment de l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

“ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLICS PER A LA REALITZACIÓ DE CURSOS PER A PERSONES ADULTES

Article 1.

Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides per l'article 41 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix el preu públic per la prestació dels serveis de cursos per a persones adultes organitzats pel propi Ajuntament en col·laboració  amb el Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA)

La contraprestació econòmica per la prestació d'aquests serveis tenen la naturalesa de preu públic per ser una prestació de servei i realització d'activitats objecte de la competència d'aquesta Entitat i no concórrer cap de les circumstàncies especificades en la lletra B) de l'article 20.1 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Article 2.

Obligats al pagament.

Estan obligats al pagament  del preu públic regulat en aquesta ordenança, els que gaudeixen dels que gaudeixin dels cursos a activitats de formació organitzats, prestats o realitzats per aquest Ajuntament juntament amb el Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA)

Article 3.

Tarifes.

1.La quantia del preu públic regulat en aquesta ordenança serà la que es fixa en la taula següent:

Curs

Hores impartides

Quota matrícula

Biologia

60

70

Català A1

90

70

Català A2

90

70

Català B1

90

70

Català B2

90

70

Català C1

90

70

Anglès A0

90

20

ELE 1

90

20

Informàtica

90

20

IL

60

20

 

Article 4.

Obligació al pagament.

L'obligació de pagar el preu públic naixerà amb la inscripció en el curs organitzat, prestat o realitzat per l'Ajuntament de sa Pobla.

Amb caràcter general els preus públics es faran efectius mitjançant autoliquidació en el moment de la inscripció, sense perjudici que per raons d'interès o necessitat es pugui acordar l'exacció per liquidació.

Els preus públics s'exigiran d'acord amb el procediment previst per fer efectius el deutes de caràcter tributari, incloent-hi el procediment de constrenyiment.

La inscripció dona dret a reserva de plaça als cursos i no donarà dret a devolució del preu pagat quan, per causes no imputables a l'Ajuntament, l'obligat tributari no pugui assistir o no ho hagi comunicat amb una antelació de 48 hores de l'inici del curs.

Quan per causes no imputables a l'obligat  al pagament del preu públic, el curs no es dugui a terme, es procedirà a la devolució d'ofici de l'import corresponent.

Disposició final.

1. En tot allò que no és previst en aquest acord s'hi aplicarà el que s'estableix en la vigent llei de règim local i altres disposicions.

2. Aquest acord de regulació de preu públic entrarà en vigor el dia següent de la seva publicació en el butlletí oficial de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB). El seu període de vigència s'ha de mantenir fins que s'esdevingui la seva modificació o la seva derogació expressa.”

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, davant el Tribunal Superior de Justícia de Palma.

 

Sa Pobla, 24 de setembre de 2021

El batlle

Llorenç Gelabert Crespí