Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS

Núm. 425185
Bases reguladores i convocatòria de concessió de beques del programa “Acadèmia Simfònica”, en règim de concurrència competitiva, per a estudiants de cicles superiors de música

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

PREÀMBUL

Les presents bases tenen per objecte regular el procediment en règim de concurrència competitiva per a la concessió d'ajudes a alumnes d'estudis superiors de música (nivell de màster inclòs) per tal de participar a la Temporada Simfònica de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears 2021/2022.

La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entitat convocant d'aquests ajuts econòmics, és una organització de nacionalitat espanyola, sense ànim de lucre, de titularitat pública, de naturalesa institucional, amb personificació privada, que té afectat de manera duradora el seu patrimoni a la realització de les finalitats d'interès general que es detallen als seus Estatuts (BOIB núm. 202, de 1 de desembre de 2020).

Per tant, amb la finalitat de donar suport a la formació musical, es convoquen les beques “Acadèmia Simfònica” per participar a tres concerts de la Temporada Simfònica 2021/2022.

Aquestes ajudes econòmiques tenen la consideració d'aportacions a títol gratuït en règim de Dret Privat, excloses de l'àmbit d'aplicació del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Subvencions.

PRIMERA. OBJECTE.

Les beques tenen com a principal objectiu acostar l'alumnat d'estudis superiors de música (nivell de màster inclòs) a la pràctica del seu ofici dins una orquestra professional, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, podent assolir així una formació més completa i un perfeccionament tècnic i artístic.

Com a resultat complementari, cal destacar que, a la vegada que es duu a terme la participació dels estudiants a l'Orquestra, s'assoleix i es produeix una trobada d'experiències professionals i un intercanvi de coneixements musicals entre els estudiants, els músics de l'Orquestra i els artistes i/o directors convidats.

SEGONA. BENEFICIARIS. REQUISITS I OBLIGACIONS.

Podrà ser beneficiari d'aquestes beques l'alumnat d'estudis superiors de música (nivell màster inclòs) amb ciutadania dels Estats membres de la Unió Europea, matriculat a qualsevol centre públic o privat per al curs acadèmic 2021-2022, en la data de finalització de presentació de sol·licituds. L'instrument objecte d'estudi s'haurà de correspondre amb qualsevol dels instruments presents a l'Orquestra: violí; viola; violoncel; contrabaix; flauta i flautí; oboè i corn anglès; clarinet, clarinet baix i requint; fagot i contrafagot; trompa; trompeta/picolo; trombó tenor; trombó baix; tuba; timbals i percussió; arpa.

La matrícula acadèmica presentada per justificar el compliment de l'anterior requisit s'ha de correspondre amb l'instrument pel qual se sol·licita la beca.

Els estudiants que participin a l'Acadèmia Simfònica queden obligats a formar part de la dinàmica de treball de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears durant els programes assignats: preparar individualment la seva part, assistir als assajos i al corresponent concert de temporada.

TERCERA. SOL·LICITUDS: DOCUMENTACIÓ I TERMINI DE PRESENTACIÓ.

Les sol·licituds de les beques s'han de dirigir al Gerent de la Fundació i presentar preferentment per correu electrònic a l'adreça: informacio@simfonicadebalears.com.

També, es podran presentar al Registre de la Fundació (en horari de 9.00 h a 14.00 h, situat al carrer de Vicenç Juan i Rosselló, 22B, de Palma).

El termini de presentació de sol·licituds es fixa fins dia 10 d'octubre de 2021.

La sol·licitud s'ha d'emplenar seguint el model normalitzat que figura a  l'Annex I.

A més de la sol·licitud, s'ha de presentar la següent documentació:

  1. Còpia del document que acrediti la identitat de la persona sol·licitant (DNI per ambdues cares, NIE, passaport, etc.)
  2. Currículum dels estudis musicals.
  3. Còpia de la documentació acreditativa de la condició vigent d'estudiant d'estudis superiors de música o màster en l'instrument del qual es presenta sol·licitud de beca.
  4. Vídeo interpretant, de forma individual, una part de repertori o una composició de l'instrument del qual es presenta sol·licitud de beca (màxim 4 minuts).

La presentació del vídeo s'haurà de fer en format Standar MP4, AVI, MOV, MPEG o similar, enviat per correu electrònic (o a través del núvol si per la mida del vídeo és necessari, amb eines com WeTransfer o similars); o dins un USB o dins un CD, si la sol.licitud es registra presencialment al Registre de la Fundació. Aquests dispositius d'emmagatzament seran retornats als interessats, després d'expressa petició, un cop finalitzada l'Acadèmia Simfònica.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la Fundació requerirà als aspirants que hagin presentat la documentació incorrectament, per tal que realitzi les esmenes escaients en un termini màxim de 3 dies hàbils. En cas de no esmenar, o esmenar fora de termini, se'ls entendrà exclosos del procediment.

QUARTA. COMISSIÓ DE VALORACIÓ.

Les sol·licituds seran avaluades per una Comissió de Valoració que tindrà la següent composició:

-President: El director titular.

-Vocals: El concertino i els solistes de cada secció (solista de violí II, solista de viola, solista de violoncel, solista de contrabaix, solista de flauta, solista d'oboè, solista de clarinet, solista de fagot, solista de trompa, solista de trompeta, solista de trombó, solista de tuba, solista de percussió).

-Secretari: El cap d'administració, sense vot, que actuarà a la Comissió només realitzant les funcions de secretari d'actes.

La Comissió haurà d'actuar amb presència del president, del secretari i, almenys, amb la majoria del seus membres.

La Comissió haurà d'emetre un informe-proposta on es detallin els resultats de les avaluacions efectuades.

El gerent de la Fundació serà l'òrgan competent per a resoldre el resultat de la convocatòria de concessió de les beques, segons l'informe-proposta de la Comissió.

La Resolució del procediment es notificarà als interessats i es publicarà a la pàgina web de la Fundació (https://simfonicadebalears.com) i al BOIB.

CINQUENA. QUANTIA I PAGAMENT

L'import destinat a aquesta convocatòria de beques “Acadèmia Simfònica” és de 18.000 euros, que es finançarà amb càrrec al pressupost de la Fundació dels exercicis 2021 i 2022. Per tant, es podran concedir ajuts fins a un màxim global d'aquest import dins aquesta convocatòria segons la valoració-proposta efectuada per la Comissió.

La beca consisteix en una ajuda econòmica destinada a compensar les despeses en material relacionat amb els estudis (matrícules, material per a l'instrument, partitures, cursos, etc.), en les quanties que es relacionen a continuació:

-Beca programa 1: 200 euros.

-Beca programa 2: 200 euros.

-Beca programa 3: 200 euros.

Els becaris que acreditin la matrícula en un centre ubicat fora de l'illa de Mallorca rebran un suplement de 100 euros per programa per a les despeses de viatge.

L'abonament de l'import de la beca es realitzarà mitjançant transferència bancària al compte corrent indicat a la sol·licitud.

 

SISENA. DATES I PROGRAMES DE L'ACADÈMIA SIMFÒNICA

Programa 1: Concert de 11 i 12 de novembre de 2021 (inici dels assajos 08/11/2021)

Simfonia núm. 6 A. Bruckner

Orquestra Simfònica de les Illes Balears Leopold Hager, Director

 

Programa 2: Concert de 17 de febrer de 2022 (inici dels assajos 12/02/2022)

Simfonia núm. 6 G. Mahler

Orquestra Simfònica de les Illes Balears Pablo Mielgo, director

 

Programa 3: Concert de 10 de març de 2022 (inici dels assajos 05/03/2022)

Simfonia Alpina

Orquestra Simfònica de les Illes Balears Pablo Mielgo, director

SETENA. PUBLICACIÓ.

Aquesta convocatòria s'ha de publicar al BOIB, al tauler d'anuncis de la seu de la Fundació i a la seva pàgina web

https://simfonicadebalears.com.

 

Palma, 17 de setembre de 2021

El gerent

Pere Malondra Sánchez

Documents adjunts