Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

Núm. 423486
Acord del Ple de l'Ajuntament de Santa Margalida pel qual s'aprova definitivament l'establiment i l'ordenació dels preus públics per a la prestació del serveis d'ensenyament Aula Mentor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari de dia 28 d'agost de 2021 en virtut del qual s'aprovava provisionalment l'Ordenança Reguladora del preu públic per a la prestació del serveis d'ensenyament Aula Mentor.

En compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març; es publica a continuació el contingut de l'Ordenança:

 

«ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D'ENSENYAMENT AULA MENTOR DE SANTA MARGALIDA

ARTICLE 1. FONAMENT LEGAL.

El preu públic del servei d'ensenyament de l'Aula Mentor quedarà regulat per la present ordenança a l'ampara de la següent normativa:

Articles 133.2 I 142 de la Constitució,

Article 106 de la llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

Articles 2,15 a 19, 20,4, 41 a 47 i 127 del R.D.L 2/2004, de 5 de març mitjançant el qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les Hisendes Locals.

Articles 24 a 27 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics.

ARTICLE 2. FET IMPOSABLE. NAIXEMENT DE L'OBLIGACIÓ

Constitueix el fet imposable d'aquest preu públic la prestació del servei de l'ensenyament de l'AULA MENTOR de Santa Margalida en qualsevol de les accions formatives que s'ofereixin al seu catàleg de formació.

L'obligació de pagar el preu públic neix des de que es sol·licita la prestació del servei de l'ensenyament de l'AULA MENTOR de Santa Margalida en qualsevol de les accions formatives que s'ofereixin al seu catàleg de formació.

Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament del preu el servei o l'activitat no es desenvolupi, procedirà la devolució de l'import corresponent

ARTICLE 3. OBLIGATS AL PAGAMENT

Estan obligats al pagament del preu públic les persones, físiques o jurídiques, que sol·licitin el servei d'ensenyaments ofert per l'Aula Mentor de Santa Margalida, així com també les que es beneficiïn, gaudeixin o aprofitin els serveis pels qual s'ha establert el present preu públic.

ARTICLE 4. RESPONSABLES

1.Pel que fa als subjectes responsables s'estarà al que estableix la LGT en els seus articles 41 a 43.

2. Respondran solidàriament les persones físiques i jurídiques a què es refereix l'article 42 de la LGT.

3. Serán responsables subsidiaris els administradors de les societats i els sindics, interventors o liquidadors de quebres o concursos, societats i entitats i, en general, en els supòsits i els afectes que senyali la LGT.

 

​​​​​​​ARTICLE 5. QUANTIA.

Les quanties a abonar per la prestació d'ensenyaments de l'Aula Mentor de Santa Margalida són els següents i va en funció de la durada dels cursos:

 

Tarifa

Mensual

24

Bimensual

48

cursos CISCO

 

5 mesos

120

4 mesos

96

​​​​​​​1. Els cursos amb certificació de 30 h tenen una durada d'un mes i un preu de 24 €.

2. La matrícula de la majoria de cursos és de dos mesos i el preu s'apuja a 48 €.

3. Transcorregut els períodes estipulats que cobreixen les matrícules esmentades al present article punt 1 i 2 es cobrarà 24 € per mes d'assistència.

4. La duració dels cursos pot ésser variable segons la dedicació i l'experiència prèvia de l'alumne.

5. Els cursos CISCO següents: CURSOS CCNAv7 i CCNA CyberOps Associate, tenen una durada concreta de 5 mesos i comporten el mateix cost mensual que la resta de cursos de l'Aula Mentor i, per tant un preu de 120 € (24.-€ x 5 mesos).

6. La resta de cursos CISCO: LINUX ESSENTIALS té una durada de 4 mesos i un preu de 96 € (24 x 4 mesos).

La matriculació romandrà oberta tot l'any exceptuant el mes d'agost i els dies de festes municipals.

ARTICLE 6. NORMES DE GESTIÓ

1. El pagament de les tarifes es farà anticipadament en el moment de sol·licitar la prestació del servei de l'Aula Mentor – matriculació a alguns dels cursos del catàleg ofert per l'Aula Mentor de Santa Margalida.

No es podrà sol·licitar el fraccionament del deute tributari amb l'excepció dels cursos CISCO. En aquest cas no s'exigirà garantia ni interès de demora si el venciment de l'últim pagament es produeixi dins l'any corrent.

En el cas dels cursos CISCO, l'import del primer pagament serà de 48.-€ (coincidint amb la resta dels cursos Mentor), i es farà una única recàrrega amb la resta del cost que comporta el curs CISCO corresponent, d'acord amb el següent:

  • CCNA v.7: Pagament inicial 48 € (2 mesos) + recàrrega de 72 € (3 mesos).
  • CyberOps Associate: Pagament inicial 48 € (2 mesos) + recàrrega de 72 € (3 mesos)
  • Linux Essentials v.2: Pagament inicial 48 € (2 mesos) + recàrrega de 48 € (2 mesos).

2. Els pagaments es faran mitjançant la domiciliació bancària a entitats designades per l'Ajuntament com a col·laboradores. A aquest efecte, les persones obligades al pagament realitzaran el mateix i la matriculació a través del tràmit telemàtic habilitat a l'efecte a la seu de l'Ajuntament de Santa Margalida.

3. Els alumnes que deixin d'assistir a l'Aula, hauràn de comunicar per escrit aquesta cirsumstància al registre general de l'Ajuntament amb la finalitat de donar-los de baixa de forma oficial. Amb aquest procediment s'evitaran pagaments indeguts.

4. Els deutes per el preu públic regulat en la present Ordenança es podran exigir pel procediment administratiu de constrenyiment.

ARTICLE 7. EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament del preu públic.

ARTICLE 8. DEVOLUCIÓ

1. Amb caràcter general, només procedirà atendre sol·licituds de devolució del preu públic satisfet, quan el servei no se presti per causes imputables a l'Ajuntament i no imputables a l'obligat al pagament.

2. La devolució del preu públic es realitzarà de la següent manera:

a) Quan l'usuari obligat presenti sol·licitud formal de devolució dintre dels 15 primers dies hàbils del primer mes del curs corresponent. Fora d'aquest termini, les sol·licituds no serán ateses en cap cas.

b) Quan canviïn les condicions de la prestació del servei o les condicions del mateix, de tal manera que dificulti o impossibiliti l'assistència de l'obligat al pagament al preu públic.

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al què es disposa als articles 77 i següents de la Llei General Tributària.

ARTICLE 9. INFRACCIONS I SANCIONS

Pel que fa a les qualificacions de les infraccions tributàries i a les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas s'estarà al que disposa als articles 183 i següents de la LGT.

DISPOSICIÓ FINAL.

L'acord d'establiment d'aquest preu públic fou adoptat i la seva Ordenança fou aprovada per l'Ajuntament Ple, i començarà a regir a partir del dia de la seva publicació en el BOIB i continuarà en vigor fins que s'acordi la seva derogació o modificació expressa per part de l'Ajuntament.» 

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la publicació del present acord, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici de que pugui interposar qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Santa Margalida, amb data de la signatura electrònica (16 de setembre de 2021)

El batle

Joan Monjo Estelrich