Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

Núm. 425110
Extracte de l'Acord de Consell Executiu del Consell de Mallorca de 8 de setembre de 2021 pel qual s'aprova la convocatòria d'ajuts reemborsables amb un tram no reemborsable a projectes empresarials singulars que contribueixen a la transformació del model econòmic i social liderats per dones

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 583371

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index) 

Primer. Entitats i persones beneficiàries

Poden presentar-se a aquesta línia:

a) La dona treballadora autònoma, donada d'alta o que es donarà d'alta en el termini d'un mes, des de la notificació de la resolució de la concessió, com a treballadora autònoma al Règim Especial de Treball Autònom de la Seguretat Social (RETA).

b) Les organitzacions empresarials de nova creació o existents amb qualsevol forma jurídica fundats o liderades per dones, és a dir, amb presència exclusiva de dones en el Consell de direcció o al Consell d'Administració. Si l'organització empresarial té plantilla aquesta ha d'estar formada mínim en un 60% per dones.

Que compleixin els requisits següents:

- Que vulguin iniciar un nou projecte empresarial, obrint un nou establiment o agafin el traspàs de negoci d'una empresa ja existent, sempre que el traspàs s'hagi realitzat a partir de l`1 de gener de 2020.

- Amb seu social i/o centre de treball a l'illa de Mallorca.

- Estar al corrent de pagament de les obligacions tributaries davant de l'Estat, la comunitat autònoma de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, com també les obligacions de la Seguretat Social o bé disposar de la corresponent resolució de pròrroga, ajornament, moratòria o qualsevol altra condició especial dels seus deutes amb aquestes entitats.

- Acreditació de no incórrer en les prohibicions establerts en l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

- Les entitats que no hagin rebut, sumant la totalitat de les ajudes atorgades en Espanya, en concepte de Minimis, en els tres darrers exercicis fiscals (2018, 2019 i 2020), un import superior a 200.000,00 € (art. 3.1 i 3.2 del Reglament núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la U E a les ajudes de Minimis (Diari Oficial de la Comunitat Europea núm. L 352, de 24 de desembre de 2013).

- Que, de conformitat amb el que es preveu en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes (BOE núm. 202, de 22 d'agost de 2016), l'entitat no ha estat sancionada o condemnada en els tres anys darrers per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere i que no ha estat sancionada per resolució administrativa ferma o per sentència judicial ferma.

Segon. Objecte

Regular la concessió d'ajuts reemborsables amb un tram no reemborsable als projectes empresarials singulars que contribueixen a la transformació del model econòmic i social liderats per dones de l'illa de Mallorca.

Els objectius específics d'aquests ajuts son:

- Reactivació econòmica del sector productiu liderat per dones.

- Impuls de projectes empresarials transformadors del model econòmic i social, que tinguin un impacte social.

- Impuls i posada en marxa de línies de negoci mes eficaces, eficients, sostenibles i justes.

- Fomentar l'emprenedoria social mitjançant el suport a noves empreses o noves línies de negoci des de la seva etapa inicial.

- Diversificar el model econòmic més enllà dels sectors més masculinitzats.

- Que aquests projectes liderats per dones tinguin accés a un finançament impossible d'aconseguir per altres vies.

- Corregir les diferències de gènere en l'emprenedoria.

- Disminuir l'impacte de la crisi derivada de la pandèmia en el sector de la dona emprenedora amb una idea de negoci o amb un negoci acabat d'iniciar dins la mateixa anualitat.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18.02.2017) i modificada per Acord de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04.08.2018).

Quart. Quantia 

A les subvencions objecte d'aquesta convocatòria es destina la quantitat total màxima de 833.333,00 € amb la distribució següent:

- Tram reemborsable:

00.23167.83100

500.000 €

- Tram no reemborsable:

00.23167.77980

200.000 €

 

00.23167.77900

133.333 €

Quint. Termini de presentació de sol·licituds 

El termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà a l'endemà de la publicació d'aquest extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Es mantindrà obert el termini fins que s'exhaureixi el crèdit disponible, per tant, la convocatòria es mantindrà oberta fins que es dicti i es publiqui una resolució a aquest efecte. 

Sisè. Altres dades 

Els projectes han de tenir una durada mínima de 6 mesos i màxima de 2 anys. Els projectes que no estiguin iniciats en el moment de la presentació de la sol·licitud s'han d'iniciar en el termini de tres mesos a comptar des de la notificació de la resolució de la concessió de l'ajut. L'incompliment d'aquest extrem suposarà la revocació de la concessió.  

L'entitat beneficiària, en el termini màxim de 7 dies hàbils des de l'inici del projecte, ha de presentar el certificat d'inici del projecte amb el model disponible a la seu electrònica del Consell de Mallorca. 

El text complet de la convocatòria i els annexes es poden descarregar a la Seu electrònica del Consell de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net/ca/web/seu/fitxa?key=72793 

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (17 de setembre de 2021)

 La consellera executiva de Presidència ​​​​​​​M. Teresa Suárez Genovard