Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 414829
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 30 d’agost de 2021, relatiu als ajuts COVID-19 efectes fase 4 gener (ajut directe JCS) (exp. 03140-2021-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ANTECEDENTS

1. Per Decret de Presidència núm. 45/2021, de 5 de febrer, es van aprovar les bases i la convocatòria relatives als ajuts del CIM per pal·liar els efectes econòmics del mes de gener (que comprèn del 15 de gener al 15 de febrer) en diferents sectors econòmics de Menorca com a conseqüència de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària (BOIB núm. 16 de 6 de febrer de 2021).

L'objecte d'aquesta convocatòria era la concessió d'ajudes per al mes de gener de l'any 2021 a persones físiques i jurídiques, comunitats de béns i entitats sense ànim de lucre amb activitats incloses en els epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques definits en la base 4.2 que exercien la seva activitat en el moment de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària per a la contenció de la COVID-19, acordat pel Consell de Govern de 15 de gener de 2021 de conformitat amb l'Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 27 de novembre de 2020, pel qual s'adopten mesures temporals i per raó de salut pública aplicables a l'illa de Menorca (BOIB núm. 7 de 16 de gener de 2021).

Aquestes ajudes atorgaven un import fix de 1.500 € per mes i per centre de treball o establiment i es podia demanar l'ajut per un màxim de dos centres de treball o establiments per persona beneficiària i per mes.

L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant el conveni signat el dia 4 de febrer de 2021, col·labora econòmicament amb el Consell Insular de Menorca per tal que aquest pugui realitzar les actuacions necessàries per ajudar a pal·liar les pèrdues produïdes com a conseqüència de les restriccions aprovades pel Govern per aturar l'expansió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 en els sectors econòmics de Menorca que es descriuen a les bases que regeixen aquesta convocatòria.

2. El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 3 de maig de 2021, va aprovar la quarta concessió relativa als ajuts esmentats (BOIB núm. 67 de 22 de maig de 2021). Aquest acord, entre d'altres, va informar que s'havia esgotat el crèdit destinat a la convocatòria.

3. El Ple del Consell Insular de Menorca de 19 de juliol de 2021, reunit en sessió de caràcter ordinari, va acordar, entre d'altres, la concessió d'un ajut nominatiu a favor de 96 beneficiaris que complien amb els requisits per rebre l'ajut i que per falta de crèdit pressupostari no s'havien pogut concedir (BOIB núm. 105 de 7 d'agost de 2021).

4. Un cop concedits els ajuts, es detecta un error de duplicitat d'un registre d'entrada a l'entorn web produït dia 8 de febrer de 2021. Segons informa el Responsable de projectes de SILME, aquest error es va produir per una sobrecàrrega del sistema. El nombre de registre afectat és GE/002186/2021 (09:10:26), presentat per Jonathan Cutillas de Santos. D'aquest registre no consta assentament al Llibre registre d'entrada del Consell Insular de Menorca, però sí que és té l'evidència de la presentació de forma correcta de la documentació.

5. Les restriccions obligatòries dels sectors descrits en la convocatòria ha produït un efecte econòmic molt negatiu, amb una disminució dràstica dels ingressos d'aquests negocis, la qual cosa ha implicat una caiguda de l'ocupació a Menorca sense precedents. A causa de les restriccions imposades amb la declaració de l'estat d'alarma per la situació de crisi sanitària, aquestes activitats econòmiques es troben en una situació de minva o cessament de l'activitat. El Departament d'Economia i Territori del Consell Insular de Menorca té la voluntat de donar suport a tots els sol·licitants que compleixin els requisits exigits a la convocatòria relativa als ajuts del CIM per pal·liar els efectes econòmics del mes de gener (que comprèn del 15 de gener al 15 de febrer) en diferents sectors econòmics de Menorca com a conseqüència de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària (BOIB núm. 16 de 6 de febrer de 2021).

6. L'article 22.2.c de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, diu que amb caràcter excepcional es podran concedir de forma directa les subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública. L'article 67 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, regula les subvencions de concessió directa en les quals s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades, que en dificultin la convocatòria pública.

7. S'emet informe tècnic favorable a la concessió i pagament d'un ajut al senyor Jonathan Cutillas de Santos per import de 1.500 €, atès que compleix amb les bases que regeixen els ajuts del CIM per pal·liar els efectes econòmics del mes de gener en diferents sectors econòmics de Menorca com a conseqüència de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària.

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament d'Economia i Territori,

El Consell executiu, per unanimitat dels sis membres assistents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyor Pastrana Huguet, senyor Juaneda Mercadal, senyora Gomis Luis i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Concedir i tramitar el pagament del següent ajut directe, a càrrec de la partida 5.43900.4790000 del pressupost del CIM per a l'any 2021, per pal·liar els efectes econòmics del mes de gener (que comprèn del 15 de gener al 15 de febrer) en diferents sectors econòmics de Menorca com a conseqüència de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària:

Sol·l núm

Exp.

Any

Núm. exp.

Sol·licitant

Registre d'entrada

Data

Nre. centres sol·licitats

Import sol·licitat

Nre. centres que consten en l'informe

Import que consta en l'informe

IAE epígraf

1

03140

2021

000651

CUTILLAS DE SANTOS JONATHAN

GE2021014624

09/06/2021

1

1.500 €

1

1.500 €

672.3 i 673.2

Aquests ajuts, que es regeixen per les bases d'ajuts del CIM per pal·liar els efectes econòmics del mes de gener (que comprèn del 15 de gener al 15 de febrer) en diferents sectors econòmics de Menorca com a conseqüència de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària (BOIB núm. 16 de 6 de febrer de 2021), estan cofinançats, en relació amb els epígrafs de l'IAE relacionats en la base 4.2, a excepció de la base 4.2.c, per l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant el conveni signat el dia 4 de febrer de 2021, que té per objecte col·laborar econòmicament amb el Consell Insular de Menorca per tal que aquest pugui realitzar les actuacions necessàries per ajudar a pal·liar les pèrdues produïdes com a conseqüència de les restriccions aprovades pel Govern per aturar l'expansió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 en els sectors econòmics de Menorca que es descriuen en les bases que regeixen aquesta convocatòria.

Segon. Recordar al beneficiari l'obligació de conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, en tant que puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control posterior per part de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma.

Tercer. Comunicar aquest acord a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, per tal que tengui els efectes oportuns.

Quart. Remetre a la BDNS aquest acord en compliment de l'art. 20.8 de l'LGS i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears als efectes de notificació (art. 1b de la LPACAP).

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 10 se setembre de 2021

Per delegació de la presidenta

La secretària

Rosa Salord Olèo

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)