Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 414110
Modificació de les Bases de les Ajudes extraordinàries al teixit productiu del municipi d’Andratx per minimitzar l’impacte econòmic de la crisi sociosanitària derivada de la COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Dia 26 de març de 2021 s'aprova per Junta de Govern Local les Bases de Concessió Directa de Subvencions- Subvencions per Concurrència no competitiva- Ajudes extraordinàries al teixit productiu del municipi per minimitzar l'impacte econòmic de la crisi sanitària COVID-19.

2. Dia 10 d'abril es publica al BOIB les Bases aprovades a Junta de Govern Local de Concessió Directa de Subvencions- Subvencions per Concurrència no competitiva- Ajudes extraordinàries al teixit productiu del municipi per minimitzar l'impacte econòmic de la crisi sanitària COVID-19.

3. Dia 11 d'abril comencen a registrar-se sol·licituds per l'obtenció de la subvenció.

4. Dia 6 de maig de 2021 es publica al BOIB número 59 la modificació de la convocatòria per a les ajudes extraordinàries al teixit productiu del municipi d'Andratx per minimitzar l'impacte econòmic de la crisi sociosanitària derivada de la COVID-19, publicada al BOIB el 10 d'abril de 2021 amb número 48.

5.- Dia 10 de setembre de 2021, per Junta de Govern Local s'han aprovat les modificacions següents:

1.- Article 3 de les Bases de les Ajudes extraordinàries al teixit productiu del municipi d'Andratx per minimitzar l'impacte econòmic de la crisi sociosanitària derivada de la COVID-19 (BOIB nº48, de 10 d'abril de 2021) i la posterior modificació (BOIB nº59, 6 de maig de 2021):

Afegir a la Línia 2 de Comerços els següents IAE:

Del grup 255: Fabricació d'altres productes químics destinats principalment al consum final

- 255.2 Fabricació sabons tocador i productes perfumeria

El grup 319 Tallers mecànics independents

Del grup 463 Fabricació en sèrie de peces de fusteria, parquet i estructures de fusta per a la construcció

- 463.1 Portes i finestres de fusta

Del grup 614: Comerç a l'engròs de productes farmacèutics, de perfumeria i pel manteniment i funcionament de la llar

- 614.2 Comerç a l'engròs de productes de perfumeria, drogueria, higiene i bellesa

Grup 653: Comerç al detall d'articles per a l'equipament de la llar i la construcció

- 653.3 Comerç al detall d'articles de parament, ferreteria, adorn, regal o reclam (incloent bijuteria i petits electrodomèstics).

Grup 681 Hostalatge en hotels i motels

Grup 751 Activitats annexes al transport terrestre

- 751.5 Greixatge i rentada de vehicles

El grup 839 Massatgistes, bromatólogos, dietistes i auxiliars d'infermeria

El grup 899 Altres professionals relacionats amb els serveis a què es refereix aquesta divisió

On diu:

Nombre de treballadors*

Import

Entre 2 i 5 (ambdós inclosos)

1000€

Entre 6 i 10 (ambdós inclosos)

2000€

Més de 10

3000€

Es modifica amb el següent:

Nombre de treballadors*

Import

Entre 2 i 5 (ambdós inclosos)

1000€

Entre 6 i 10 (ambdós inclosos)

2000€

Més de 11

3000€

Afegir una nova línia 6 per a treballadors autònoms sense local pels següents epígrafs:

Línia 6 Treballadors Autònoms

Figurar d'alta a l'Impost d'Activitats Econòmiques en els epígrafs específics dels següents grups:

El grup 722: Transport de mercaderies per carreteres

Del grup 855 Lloguer d'altres mitjans de transport

- 855.1 Lloguer aeronaus de totes les classes

- 855.2 Lloguer d'embarcacions

- 855.3 Lloguer de bicicletes

- 855.9 Lloguer altres mitjans de transport N.C.O.P.

Per cada persona autònoma amb domicili fiscal al municipi d'Andratx i que estigui donat d'alta en un dels epígrafs prèviament indicats de la línia 6, l'interessat rebrà una quantia de 1000€ en concepte de subvenció.

2.- Article 8 de les Bases de les Ajudes extraordinàries al teixit productiu del municipi d'Andratx per minimitzar l'impacte econòmic de la crisi sociosanitària derivada de la COVID-19 (BOIB nº48, de 10 d'abril de 2021) i la posterior modificació (BOIB nº59, 6 de maig de 2021):

Afegir el següent:

Documentació específica Línia 6 Treballadors autònoms

a. Còpia del DNI/NIE/Passaport del sol·licitant en cas de ser persona física. Còpia del CIF del sol·licitant en el cas de ser persona jurídica. En el cas que la sol·licitud la faci un representant legal haurà de presentar una autorització de representació amb els documents d'identificació d'interessat i representant. En cas sol·licituds duplicades per motius de copropietat o titularitat compartida del bé o béns immobles al·legats l'import es reduirà proporcionalment al percentatge de participació en la propietat per la qual cosa es requerirà la documentació acreditativa corresponent.

b. Sol·licitud complimentada (ANNEX I).

c. Declaració responsable (ANNEX II) amb els següents termes:

- La persona que presenta la sol·licitud té poder suficient per actuar. En cas que el sol·licitant sigui una comunitat de béns, una societat civil o una altra entitat econòmica sense personalitat jurídica, haurà de tenir contracte privat o escriptura pública de la seva constitució.

- Totes les dades contingudes en la sol·licitud i als documents que s'adjunten són certs.

- Tenir el domicili fiscal, servei o centre de treball al municipi d'Andratx.

- Figurar d'alta a l'Impost d'Activitats Econòmiques en els epígrafs específics dels grups que formen part d'aquesta línia durant un període mínim de 3 mesos durant l'any 2020 i constar així en el moment de presentar la sol·licitud amb domicili fiscal ubicat en el municipi d'Andratx durant aquests 3 mesos d'alta.

- Complir totes les obligacions previstes a l'article 14 de la Llei 38/2003 General de Subvencions, destacant la de poder acreditar que es troba al corrent del compliment de les obligacions tributàries, davant la Seguretat social, la CCAA, l'AEAT i l'Ajuntament d'Andratx, d'acord amb l'article 14.1 e) LGS i 22 i següents del Real Decret 887/2006 pel que s'aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions amb anterioritat a la proposta del pagament final de la subvenció.

- Prestar col·laboració i facilitar totes les evidències que siguin requerides en l'exercici de les funcions de control que corresponguin a l'Ajuntament d'Andratx. Els beneficiaris d'aquests ajuts, amb la presentació de la sol·licitud de l'ajut, autoritzen expressament a l'Ajuntament a facilitar informació a altres administracions amb l'objecte de dur a terme les tasques de comprovació i control de la mateixa en qualsevol de les seves fases.

- Acceptar sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer previstes per la vigent normativa en matèria de subvencions.

- No poden haver estat sancionats per incompliment de la normativa en matèria de contenció de la COVID-19.

- No haver acomiadat a treballadors o treballadores afectats pels expedients de regulació temporal de l'ocupació (En ERTO).

d. Model SEPA (ANNEX III).

- En el cas que el creditor sigui persona jurídica, mitjançant signatura i segell de l'entitat bancària corresponent.

- En el cas que el creditor sigui persona física, la signatura i el segell de l'entitat bancària poden substituir-se per certificat de titularitat bancària o per un document bancari que acrediti aquesta titularitat.

e. Certificat situació censal.

f. En cas de sol·licitar la bestreta de 80% prevista al punt 3.1 (6) i 12, l'interessat haurà d'aportar el certificat d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, davant la SS o l'Administració pública de la Comunitat Autònoma i l'AEAT per tal de comprovar que compleix el requisit que el conjunt de deutes tributaris amb la SS, amb l'administració pública de la CCAA, l'AEAT i l'Ajuntament d'Andratx de la persona beneficiària, tinguin un import inferior al de la bestreta que li correspongui per l'ajuda sol·licitada. En el cas dels deutes amb l'Ajuntament d'Andratx es comprovaran d'ofici. Pel 20% restant, s'haurà d'aportar de nou aquest certificat per a comprovar que aquesta al corrent de pagament dels deutes assenyalats i, en cas de no acreditar estar al corrent d'aquestes obligacions, haurà de retornar-se el 80% avançat.

 

Andratx, document signat electrònicament (13 de setembre de 2021)

El batle Antoni Mir Salvà