Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

INSTITUT MENORQUÍ D'ESTUDIS

Núm. 410704
Aprovació de las bases i la convocatòria del I premi de recerca i investigació educativa del Consell Escolar de Menorca i l'lnstitut Menorquí d’Estudis any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Que en la reunió del Consell Rector de l'Institut Menorquí d'Estudis de data 12 d'agost de 2021 es prengué, entre d'altres, l'acord següent:

Primer.- Aprovar les bases que han de regir la convocatòria del I premi de recerca i investigació educativa del CEMe i de l'IME any 2021 i els annexos adjunts.

Segon.- Convocar el I premi de recerca i investigació educativa del CEMe i de l'IME 2021.

a) S'estableix un únic premi de 5.000€ pel projecte seleccionat.

Partida

Quantia màxima

Any

4630-7800000 Ajuts per investigació

5.000,00 euros

2021

b) Les sol·licituds es podran presentar a partir de la publicació de les bases al BOIB i fins al 25 d'octubre de 2021.

Tercer.- La instrucció de l'expedient correspondrà a la coordinadora científica de l'Institut Menorquí d'Estudis, Marta Jordi Taltavull.

Quart.- D'acord amb el previst a les bases, la composició del Jurat serà la següent:

Maria Jesús Barceló Camps (Membre del Consell Escolar de Menorca)

Anselm Barber Luz (Membre del Consell Escolar de Menorca)

Pere Alzina Seguí (Membre de la Secció de Ciències Socials de l'IME)

Júlia Llompart Esbert (Membre de la Secció de Llengua i Literatura de l'IME)

BASES I PREMI RECERCA I INVESTIGACIÓ EDUCATIVA DEL CEMe I L'IME 2021

El Consell Escolar de Menorca (CEMe), en col·laboració amb l'Institut Menorquí d'Estudis, convoca un premi per a la realització de projectes de recerca i investigació educativa amb la finalitat de fomentar una educació de qualitat, comunitària, resilient i transformadora a Menorca.

Primera. Objecte i finalitat del premi

L'objecte d'aquest premi és el finançament d'un treball de recerca i/o d'investigació educativa de temàtica lliure que reverteixi en la millora de l'educació a l'illa de Menorca.

La finalitat d'aquest premi és fomentar una educació de qualitat, comunitària, resilient i transformadora a Menorca a través de la investigació i recerca científica.

Pot ser objecte del projecte de recerca i/o d'investigació qualsevol àmbit educatiu (formal, no formal i informal) i col·lectiu implicat en el procés d'ensenyament-aprenentatge.

Segona. Premi

S'estableix un únic premi de 5.000 € pel projecte seleccionat.

Tercera. Requisits de les persones participants

A. Poden participar d'aquest premi tant les persones físiques i jurídiques individualment o com agrupacions de persones físiques o jurídiques sense personalitat jurídica independent, que concorrin en forma d'equip d'investigació.

B. En qualsevol cas, no poden ser beneficiàries les persones en les quals concorri alguna de les prohibicions establertes a l'article 13 de la Llei general de subvencions 38/2003, de 17 de novembre.

Quarta. Requisits dels projectes de recerca

Els projectes que es presentin al premi han de complir els requisits següents:

1. Només es podran finançar o cofinançar projectes i/o activitats no iniciades.

2. Les propostes de recerca hauran d'incloure un apartat en el qual s'exposi de manera clara la contribució de la investigació a la millora educativa de Menorca.

3. Podrà ser objecte del projecte de recerca qualsevol àmbit educatiu (formal, no formal i informal) i col·lectiu implicat en el procés d'ensenyament- aprenentatge.

4. Es donarà prioritat a les propostes que centrin el seu interès en les següents prioritats del CEMe:

- Contribuir a una educació basada en l'equitat, la cohesió, la defensa del medi ambient, la participació, la responsabilització ciutadana i l'acollida de la diversitat.

- La relació entre el temps educatiu formal i no formal escoltant la veu dels i les joves i potenciant la seva participació.

5. Les propostes hauran de tenir una durada màxima de 18 mesos.

Cinquena. Presentació de les sol·licituds

1. Les sol·licituds es podran presentar dins el termini establert a la convocatòria.

2. Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat, que s'adjunta com a annex 1 d'aquestes bases. A la sol·licitud, s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

A) Documentació administrativa general:

a) Si la persona sol·licitant és persona física, còpia del DNI o NIE.

b) Si la persona sol·licitant és persona jurídica, còpia de l'escriptura de constitució o modificació, estatuts o reglament intern de funcionament inscrits en el registre corresponent. Si és necessari, de conformitat amb els seus estatuts, hauran d'aportar un certificat de l'acord adoptat per l'òrgan de govern de l'entitat per sol·licitar l'ajuda i designar-ne un representant. També s'ha d'aportar còpia del document d'identificació fiscal de l'entitat sol·licitant (CIF).

c) Si és una agrupació de persones físiques o jurídiques, comunitats de béns o altres agrupacions econòmiques sense personalitat jurídica, la sol·licitud ha d'estar signada per totes les persones que l'integren i acompanyada del DNI (en el cas de persones físiques) i/o la documentació acreditativa de la personalitat jurídica de cada un dels integrants. Així mateix, hauran de designar una única persona representant i un únic domicili a efectes de notificacions.

d) Si el/s sol·licitant/s és una persona o equip de recerca pertanyent a una Universitat o Centre de Recerca, o una entitat dependent o vinculada a aquestes, les sol·licituds han de ser formalitzades per la persona responsable del projecte, amb el vistiplau del vicerector /a competent per raó de la matèria o del director/a del departament, la institució universitària o centre de recerca.

e) Acreditació de la representació si la sol·licitud es presenta en nom d'un altre, acompanyada de còpia del DNI del representant.

f) Declaració responsable signada pel sol·licitant, o pel seu representant legal, de no estar sotmès a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora de les subvencions públiques recollides en l'art. 13.2 de la Llei general de subvencions 28/2003, de 17 de novembre (BOE núm. 276 de 18 de novembre de 2003), el model de la qual s'adjunta com a annex 2 d'aquestes bases.

g) Declaració responsable signada pel sol·licitant, o pel seu representant legal, relativa a les subvencions o ajudes obtingudes i/o sol·licitades a d'altres institucions públiques o privades, per realitzar la mateixa activitat.

h) Certificat en què consti que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Es pot autoritzar el Consell Insular de Menorca a comprovar el compliment de les obligacions esmentades, i en aquest cas no s'han d'aportar cap certificat.

S'eximirà de presentar la documentació a què fa referència a), b), e) i h) si ja figura als arxius de l'Institut Menorquí d'Estudis. En aquest cas, s'haurà de fer constar expressament en la sol·licitud.

D'acord amb l'art. 28.5 de la LPA, excepcionalment, quan la rellevància d'un document de l'expedient aportat per l'interessat així ho exigeixi, o existeixin dubtes derivats de la qualitat de la còpia, l'IME pot sol·licitar de manera motivada l'exhibició del document o de la informació original dels quals s'hagués presentat còpia.

B) Documentació específica requerida per a la concessió de premi.

a) Currículum de la/del responsable

 

​​​​​​​b) Exposició del projecte:

- Títol

- Objectius del projecte

- Descripció completa de les característiques del projecte

- Context i oportunitat del projecte

- Impacte previst en l'educació de Menorca

- Metodologia

- Format i extensió prevists

- Especificar l'eventual creació d'infraestructura i el seu manteniment

- Calendari de feina

- Pressupost detallat, que inclogui totes les despeses previsibles, especificant, si és el cas: remuneració del treball (responsable i col·laboradors/es), despeses corrents, despeses de viatges, material inventariable i altres conceptes significatius per al desenvolupament del projecte d'investigació.

- Import que se sol·licita, amb indicació d'altres ajuts demanats o concedits per al mateix projecte, si és el cas.

- Resum de 15 ratlles (informació per publicar a la pàgina web de l'IME i CIMe).

c) Equips: s'ha d'especificar si en el treball hi participen altres persones en qualitat de coautores, així com la intervenció d'altres entitats o institucions. En cas afirmatiu, s'ha d'afegir un breu currículum de les persones col·laboradores.

d) Qualsevol altre document acreditatiu dels mèrits al·legats, tant si figuren al CV com si no, incloses cartes de recomanació de membres de l'IME, CIMe, professors universitaris o persones amb reconeguda autoritat educativa.

e) Qualsevol altre document acreditatiu de la rellevància del projecte per a la comunitat educativa de Menorca, incloses cartes de suport i/o de compromís de membres de la comunitat educativa de Menorca.

3. Cada autor/a només podrà presentar un sol projecte en qualitat d'investigador/a principal. Tampoc no podran presentar un projecte al premi aquelles persones que hagin presentat una proposta a les beques de l'IME o que no hagin lliurat a l'IME la memòria final d'un ajut concedit en convocatòries anteriors.

4. Les sol·licituds i tota la documentació descrita a l'apartat anterior s'han de presentar, dins el termini establert en la convocatòria, d'acord amb les següents indicacions:

A) Presencialment a l'Institut Menorquí d'Estudis o als punts del Servei d'Atenció al Ciutadà del Consell Insular de Menorca, que hi ha a la seu del CIM de Maó i a les oficines administratives de Ciutadella. També es podrà fer en qualsevol altre punt de conformitat amb l'establert en l'art. 16.4 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

B) De forma electrònica en el registre electrònic de l'Institut Menorquí d'Estudis (www.ime.cat) o en qualsevol altre registre electrònic de conformitat amb allò establert a l'article 16.4 de l'esmentada Llei 39/2015 d'1 d'octubre.

5. Si la sol·licitud o la documentació fossin incorrectes o incompletes, l'Institut Menorquí d'Estudis en requerirà la rectificació o el complement necessaris. Si en el termini de deu dies hàbils, comptats des de l'endemà a la recepció del requeriment d'esmena de la sol·licitud, la persona interessada no fa la rectificació reclamada o no presenta la documentació requerida, s'entendrà que ha desistit de la seva petició, de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre ( LPA).

6. Les persones interessades són responsables de la veracitat dels documents que presenten (art. 28.7 de l'LPACAP).

7. Pel fet de presentar-se a aquesta convocatòria la persona interessada presta al CIM els consentiments següents:

a) Per consultar i comprovar la veracitat de la documentació i de les dades presentades per l'interessat, principalment mitjançant les plataformes d'interoperabilitat, les xarxes corporatives o altres sistemes electrònics habilitats a aquest efecte i als quals el CIM tengui accés.

b) Per consultar l'existència i veracitat de la documentació i de les dades que eventualment l'interessat hagi considerat oportú no presentar acollint-se al dret de no fer-ho pel fet que hagin estat elaborades per les administracions públiques.

Els esmentats consentiments només es consideraran atorgats quan no consti en l'expedient l'oposició expressa a l'esmentada consulta o quan la llei especial que sigui aplicable al cas en requereixi el consentiment exprés, en aquest darrer cas serà obligatori que l'Administració el requereixi i que l'interessat el presti.

Sisena. Criteris objectius que es tindran en compte per a la concessió del premi

1. S'atorgaran puntuacions i s'ordenaran per ordre de prioritat e major a menor valoració, segons els següents criteris per determinar-ne la valoració final.

 

​​​​​​​Proposta de recerca (80%)

- Contribució a una educació de qualitat, comunitària, resilient i transformadora (15%)

- Alineació amb les prioritats del CEMe, definides en el punt 4 de la base quarta (5%)

- Repercussió prevista en l'educació de Menorca (10%)

- Coherència i metodologia (30%)

- Versemblança i ajust del pressupost als objectius del projecte (20%)

Persona/equip/entitat presentant (20%)

- Experiència educativa i investigadora

En cas que l'estudi de la documentació no sigui suficient per determinar un ordre de prioritat entre les sol·licituds, el Jurat podrà demanar informació addicional i/o concertar entrevistes amb alguns/es dels/les sol·licitants i recórrer a l'assessorament d'experts.

2. Per ser seleccionades, les propostes de recerca hauran d'obtenir una valoració mínima de 6 sobre 10 tant en l'apartat de projecte com en l'apartat de persona sol·licitant.

Setena. Procediment i òrgans competents per a la concessió del premi

1. El premi es concedirà, d'acord amb els principis d'objectivitat, transparència, igualtat, nodiscriminació i publicitat, per mitjà del procediment de concurrència competitiva.

2. L'inici de l'expedient s'efectuarà per mitjà de l'aprovació de la convocatòria corresponent. El text de la convocatòria i la resta de documentació que es requereixi es comunicarà a la Base de Dades Nacional de Subvencions (d'ara endavant BDNS) i es publicarà l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en compliment de l'art. 20.8 de la Llei general de subvencions.

3. La instrucció correspondrà a la coordinadora científica de l'IME, que ha de realitzar d'ofici totes les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades, en virtut de les quals s'ha de resoldre la concessió dels ajuts.

4. Tots els projectes presentats dins el termini establert se sotmetran a l'examen de la instructora de l'expedient, que comprovarà el compliment dels requisits exigits i passarà les obres admeses al jurat nomenat a l'efecte.

5. El Jurat emetrà el seu dictamen d'acord amb aquestes bases i estendrà un acta on constarà el projecte guanyador i el seleccionat com a finalista/es, si escau. El premi es podrà declarar desert.

6. La resolució del Jurat tindrà lloc dins un termini que no podrà excedir dels sis mesos comptats a partir del dia que la convocatòria surti publicada en el BOIB, i es farà, preferentment dins l'any 2021. La resolució de l'expedient del jurat es notificarà mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, simultàniament es remetrà a la BDNS en compliment de l'art. 20.8 de la LGS. En cas que no hi hagi resolució expressa s'entendran per desestimades les sol·licituds.

7. En el cas que el beneficiari sigui una persona jurídica i el premi impliqui una despesa pluriennal, la resolució de concessió ha de determinar el nombre d'exercicis a què s'aplica la despesa i la quantitat màxima que s'ha d'aplicar en cada exercici. En aquest cas, s'haurà de subscriure un conveni regulador dels compromisos de l'entitat, tot d'acord amb allò establert a l'article 174.2 e) del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

Vuitena. Jurat del Premi

1. Es crea el Jurat que valorarà el guanyador del I Premi de Recerca i Investigació Educativa.

2. El jurat d'aquest premi estarà format pels membres següents:

- Maria Jesús Barceló Camps (Membre del Consell Escolar de Menorca)

- Anselm Barber Luz (Membre del Consell Escolar de Menorca)

- Pere Alzina Seguí (Membre de la Secció de Ciències Socials de l'IME)

- Júlia Llompart Esbert (Membre de la Secció de Llengua i Literatura de l'IME)

D'entre els membres del jurat, Maria Jesús Barceló Camps exercirà de secretària.

 

​​​​​​​Novena. Terminis i forma de lliurament de les investigacions

1. El termini de lliurament dels treballs s'establirà en l'acord de concessió.

Excepcionalment, si el projecte ho requereix i està justificat, el termini podrà prorrogar-se fins a un màxim de la meitat del termini inicialment previst.

2. Les pròrrogues s'hauran de sol·licitar, de forma motivada, amb una antelació mínima de trenta dies abans que es compleixi el termini acordat. En cas que s'esgoti el termini fixat sense haver-ne sol·licitat la pròrroga corresponent, i no estigui finalitzat el treball, el Consell Rector tindrà dret a revocar la concessió del premi.

3. Finalitzat el treball en el termini establert en els punts anteriors, l'autor/a té l'obligació de lliurar un exemplar de l'estudi complet al CEMe/IME en suport informàtic (compatible amb OpenOffice o MSOffice) i una còpia impresa en paper. Juntament amb el treball, també s'haurà de presentar una justificació de les despeses que hagi realitzat d'acord amb el pressupost acceptat del projecte.

Desena. Justificació i abonament dels ajuts.

1. El premi s'abonarà, per norma general, prèvia la justificació per part del beneficiari de la realització del projecte, de conformitat amb allò establert en la base desena. El beneficiari del premi haurà de presentar el document de designació de compte bancari del/de la sol·licitant, o de l'entitat si és el cas, segons model facilitat per l'Institut Menorquí d'Estudis.

2. El treball i la resta de documentació presentats per a la justificació de l'ajut seran revisats per un tutor designat pel CEMe i un tutor designat per l'IME, que hauran d'emetre un informe. Si la qualitat científica del treball no s'ajusta al projecte aprovat i/o la documentació presentada és incompleta o incorrecta, el tutor demanarà per escrit als beneficiaris que en facin la rectificació o esmena de deficiències corresponent en el termini màxim que s'estableixi a l'efecte. Transcorregut el termini per esmenar les deficiències detectades sense que es presenti cap documentació, o si, presentada la documentació requerida, es conclou que aquesta és incorrecta, s'iniciarà el corresponent expedient de revocació i, en el seu cas, el reintegrament de l'ajut concedit, de conformitat amb allò establert en la base dotzena i la normativa aplicable en matèria de subvencions.

3. El pagament de l'ajut es podrà fer efectiu en dos pagaments fraccionats en funció del ritme d'execució del projecte d'investigació. En particular, es podrà abonar el 30% de l'import total de l'ajut concedit després de la trobada de seguiment del treball prevista al punt d) de la base onzena i quan l'autor/a lliuri un informe que garanteixi que s'ha dut a terme la tercera part de la feina prevista al calendari. La resta s'abonarà un cop es rebi el treball acabat. La sol·licitud de pagament fraccionat podrà formular-la el responsable del projecte juntament amb la sol·licitud de l'ajut o en un moment posterior; en el primer cas, la seva aprovació es resoldrà en el mateix acord de concessió dels ajuts.

4. Així mateix, es podrà aprovar l'avançament d'una part de l'ajut en el moment d'inici del projecte d'investigació com a finançament necessari per dur-lo a terme. En aquest cas, el responsable del projecte haurà de sol·licitar-ho de manera motivada juntament amb la sol·licitud de l'ajut o en un moment posterior; en el primer cas, el seu atorgament es podrà resoldre en el mateix acord de concessió. L'import màxim de la bestreta no podrà superar, per regla general, el 50% de l'import de l'ajut concedit. No es considera necessària la constitució de garantia atesa la naturalesa dels projectes finançats i l'import màxim de les beques.

5. Les subvencions atorgades restaran subjectes a retenció d'acord amb la normativa que regula l'import sobre la renda de les persones físiques.

Onzena. Obligacions de les persones guanyadores

1. Són obligacions de les persones guanyadores:

a) Comunicar a l'IME l'acceptació del premi en els termes en què aquesta es concedeixi. En qualsevol cas, si, un cop transcorreguts quinze dies hàbils d'ençà la publicació al BOIB de l'acord de concessió, no s'ha produït aquesta acceptació, l'ajut s'entendrà no acceptat tàcitament.

b) Dur a terme les activitats que fonamenten la concessió del premi i justificar la seva realització, en els terminis i les condicions establertes en aquestes bases i en la resolució de concessió dels ajuts.

c) Proporcionar la informació sobre l'activitat premiada que li requereixi l'Institut Menorquí d'Estudis i el CEMe

d) Realitzar una trobada de seguiment amb l'equip de l'IME/CEMe als 6 mesos de la concessió del premi per informar dels avenços del projecte; de la qual s'estendrà acta i constarà a l'expedient.

e) Acreditar, quan l'IME ho sol·liciti, que es troba al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. L'acreditació d'estar al corrent de les obligacions tributàries no serà necessària en el cas que s'hagi autoritzat expressament el Consell Insular a consultar aquestes dades a través de l'Agència Tributària i la Seguretat Social.

f) Comunicar a l'IME la sol·licitud i l'obtenció d'ajudes per a la mateixa finalitat.

g) Fer constar, de manera expressa, el suport de l'Institut Menorquí d'Estudis i el Consell Escolar de Menorca en la realització del projecte.

h) Comunicar immediatament a l'IME i al CIMe qualsevol eventualitat que alteri o que dificulti greument el desenvolupament del projecte premiat, en particular si se'n poden derivar retards en l'execució o si poden afectar el cost total, i sol·licitar l'autorització prèvia i expressa de l'IME i el CEMe per fer qualsevol modificació substancial del projecte. Les sol·licituds de modificació han de ser motivades, s'han de formular immediatament a l'aparició de les circumstàncies que la justifiquin i s'han d'especificar les repercussions pressupostàries que impliquin.

i) La resta d'obligacions que venguin establertes en la normativa general de subvencions o la resta de normativa que els sigui d'aplicació.

2. Són obligacions específiques dels guanyadors del premi:

a) Justificar l'ajut concedit en la forma i terminis establerts en aquestes bases.

b) En el cas que es necessiti una pròrroga o una modificació de les condicions de realització del projecte, els autors hauran de justificar-ne els motius i demanar-la a l'IME.

c) El material inventariable i la bibliografia adquirits amb pressupost de l'ajut quedaran dipositats a l'IME o al CEMe un cop finalitzat l'estudi.

d) En un termini màxim d'un mes després de l'acabament de l'estudi, l'autor/a haurà de lliurar a l'IME:

- Un resum d'entre 10 i 20 línies en català, castellà i anglès per a la pàgina web de l'IME/CEMe i, si escau, per als mitjans de comunicació.

- Un article de caràcter científic, divulgatiu o acadèmic, el qual podrà ser publicat a la Revista de Menorca o a una altra revista educativa. En aquest darrer cas, n'haurà d'informar l'IME/CEMe i enviar-li al seu moment l'article publicat en què faci constar als agraïments que el treball ha comptat amb un premi del CEMe.

e) L'IME i el CEMe faran la màxima difusió del treball, per la qual cosa posarà les investigacions a l'abast dels usuaris a través de la pròpia web de l'IME i del CEMe o bé a través de plataformes de difusió científica amb les quals pugui establir convenis amb aquest objectiu. L'acceptació del premi i el lliurament de l'estudi comportaran l'autorització de l'autor/a per poder realitzar aquesta difusió.

f) Quan l'IME i el CEMe ho considerin convenient, podran demanar a l'autor/a que faci dues conferències sobre l'estudi en qüestió. Les despeses de viatge, si és el cas, aniran a càrrec de l'IME.

g) L'IME tindrà prioritat a l'hora de publicar el treball si ho considera interessant i factible. Si l'autor/a tingués possibilitat d'editar abans per altres mitjans, l'IME en podrà autoritzar la publicació. Si és una altra entitat qui publica el treball, l'autor/a es compromet a lliurar-ne cinc exemplars a l'IME. En qualsevol cas, l'autor haurà de fer constar que el treball ha rebut el suport de l'IME.

Dotzena. Revocació i reintegrament del premi. Criteris de graduació dels possibles incompliments

1. Pel que fa a la revocació i reintegrament del premi, s'ha d'aplicar el que disposa la Llei general de subvencions 38/2003, de 17 de novembre, i la resta de normativa que sigui d'aplicació.

a) Es pot revocar el premi la qualitat científica del qual no compleixi el criteri de coherència i metodologia establert al punt 6 i 11.

b) Es poden imposar reducció al premi en funció del grau d'incompliment de les previsions del projecte presentat i/o dels requisits prevists a l'apartat 11.

c) En qualsevol cas, tant la revocació total com la parcial de l'ajut rebut requeriran la instrucció d'un expedient amb informe previ de l'instructor i el tutor, audiència a l'interessat i acord exprés del Consell Rector de l'IME.

2. En el cas que la causa del reintegrament determini la invalidesa de la resolució de concessió, aquesta resolució s'haurà de revisar en els termes establerts en l'article 25 del DLEG 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i en la resta de disposicions aplicables.

3. En el cas que s'hagin fet uns pagaments anticipats, la persona beneficiària haurà de reintegrar les quantitats rebudes més l'interès de demora comptador des que el pagament es va fer efectiu.

4. Les quantitats que s'hagin de reintegrar tenen la consideració d'ingressos de dret públic i s'hi podrà aplicar la via de constrenyiment.

5. L'obligació de reintegrament establerta en aquest article és independent de les sancions que, si escau, siguin exigibles.

Tretzena. Infraccions i sancions

1. El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables és el que estableix el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. L'òrgan competent per imposar les sancions que es derivin d'infraccions del que estableixen aquestes bases i de la normativa aplicable en matèria de premis de l'Institut Menorquí d'Estudis és la Presidència del Consell Insular de Menorca, d'acord amb el que estableix l'art. 9 de la Llei 8/2000, de 28 d'octubre, de consells insulars.

Catorzena. Altres disposicions

Recursos administratius

Els acords del Consell Rector, pels quals s'aproven les bases i les convocatòries i es concedeixen o deneguen els ajuts, exhaureixen la via administrativa i són susceptibles de recurs de reposició davant el mateix Consell Rector de l'IME.

Normativa general aplicable

En tot allò no previst expressament en aquestes bases regeixen les disposicions que siguin aplicables al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions, especialment les contingudes en les normes següents:

- Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

- Decret legislatiu 2/2005, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005)

- Reglament de la Llei general de subvencions (Reial decret 887/2006, de 21 de juliol)

Annex 1: Model normalitzat de sol·licitud

Annex 2: Model de declaració responsable

 

Maó, 7 de setembre de 2021

El president ​​​​​​​Miquel Àngel Maria Ballester