Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 405612
Aprovació definitiva de la suspensió de l’exigència derivada de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per ocupació de la via pública o terrenys d’ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic per al segon semestre de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent transcorregut trenta (30) dies hàbils d'exposició al públic de l'expedient relatiu a l'aprovació definitiva de mesures extraordinàries a l'àmbit d'aplicació dels tributs i altres ingressos de dret públic, a l'àmbit competencial del Consell Insular de Formentera, aprovades a la sessió plenària de 30 d'abril de 2021, l'exposició de la qual va ser publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 62 de data 13 de maig de 2021, i no constant-hi la presentació de reclamació en aquesta Entitat, una vegada donat compte al Ple del Consell de Formentera de data 27 d'agost de 2021 de l'aprovació definitiva, en compliment del que preveu l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, es fa públic que han quedat definitivament aprovades les mesures econòmiques i tributàries per fer front a l'impacte econòmic i social produït arran de la pandèmia de la covid-19. El text és el següent:

Es fa constar que el Ple del Consell Insular de Formentera, en la sessió de 30 d'abril de 2021, a propòsit de l'assumpte

3.1.10.- PRP 2021/414. PROPOSTA D'APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA. SEGON SEMESTRE ANY 2021. 

Ha adoptat el següent

ACORD

Primer.- Aprovar la suspensió de l'exigència derivada de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic, d'acord amb l'article 17 i, en el que correspongui, conforme als  principis del TRLHL, des de la producció d'efectes des de l'1 de juliol de 2021 i  fins al 31 de desembre de 2021, a propòsit de l'aplicació de la tarifa primera punts 1 i 2 i de la tarifa tercera punt 4 de l'article 6 de l'Ordenança fiscal abans esmentada, la qual fa referència a les llicències per ocupacions de terrenys amb llocs per a la venda d'artesania, ceràmica, bijuteria, velons i similars, per m2 o fracció i any. Tot això amb la condició d'obligació de prestar el servei segons les condicions que dictin les autoritats sanitàries.

Segon.- La suspensió de l'exigència derivada de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, o atraccions, industries de carrer i ambulant i rodatge cinematogràfic, a propòsit de l'aplicació de la tarifa cinquena al punt 1. de les taxes per l'adjudicació de les autoritzacions de parada del mercat pagès per l'any 2021, com a mesura econòmica i tributària per fer front a l'impacte econòmic i social produït per la pandèmia de la covid-19.

Tercer- La producció d'efectes de la suspensió, a propòsit de l'aplicació de la tarifa primera punts 1 i 2 i de la tarifa tercera punt 4 de l'article 6, de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic serà temporal, des de l'1 de juliol de 2021 i fins al 31 de desembre de 2021.

Quart.- Pel que fa a aquest assumpte, hom fa servir addicionalment l'establert a l'article 56 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, com a mesura executiva provisional, en el sentit que la suspensió siga executiva des de l'aprovació provisional, pels motius econòmics i de fons que s'assenyalen en la part expositiva d'aquest acord, tot això en relació al que significa l'estat d'alarma derivat del Reial decret 463/2020, de 14 de març i les conseqüències que comporta.

Cinquè.- Publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera, així com a un diari dels de major difusió a l'illa de Formentera, edicte relatiu a l'acord provisional present, per tal que la ciutadania i les persones legítimament interessades puguin examinar l'expedient i formular reclamacions durant el termini de 30 dies a partir de la publicació de l'edicte al BOIB.

Sisè .- Remetre còpia acarada del text present aprovat a l'Institut de la Dona de les Illes Balears en compliment del que estableix l'art. 5.3 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Setè-  Considerar que si en el termini d'informació pública no hi ha reclamacions, s'haurà d'entendre definitivament aprovat el text de la modificació de l'Ordenança  fiscal a propòsit de la seua aplicació a supòsits del seu objecte des de la producció d'efectes des de l'1 de juliol de 2021 i fins al 31 de desembre de 2021, i, per tant, aprovat l'acord provisional adoptat, sense necessitat de nou acord exprés.

Vuitè.- Considerar, pel que fa a l'informe de l'Institut de la Dona, que queda facultat el secretari de la corporació a incorporar d'ofici el contingut del corresponent informe en els textos definitius a publicar, sempre que l'informe emès no desvirtuï el fons dels acords objecte d'aprovació provisional.

Novè.- Ordenar la publicació íntegra al BOIB de l'acord corresponent, ja sigui el provisional elevat a definitiu, ja sigui el derivat de l'estudi de les reclamacions, als efectes d'entrada en vigor, tot de conformitat amb el citat Text refós de la Llei d'hisendes locals i també l'article 103.2 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears. +

La qual cosa es fa pública, per a general coneixement, i als efectes d'acomplir i executar els respectius acords adoptats.

 

Formentera, 7 de setembre de 2021

La presidenta Alejandra Ferrer Kirschbaum