Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 405249
Resolució de la directora general de Personal Docent de 7 de setembre de 2021 per la qual es preveu el procediment d’adjudicació de places als aspirants a funcionaris interins de la borsa, per a substitucions urgents i inajornables de curta durada de tutors responsables de grup dels ensenyaments d’infantil i de primària o per respondre a necessitats urgents, extraordinàries i temporals en aquests ensenyaments, per al curs 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A causa de la crisi sanitària originada per la COVID-19, la Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de setembre de 2020 per la qual es preveu el procediment d'adjudicació de places als aspirants a funcionaris interins docents de la borsa per a substitucions inajornables i de curta durada de tutors responsables de grup dels ensenyaments d'infantil i de primària i de professors que imparteixin ensenyaments a l'educació secundària obligatòria que hagin d'estar en quarantena per causes directament relacionades amb la COVID-19 (BOIB núm. 161, de 17 de setembre) va preveure un procediment d'adjudicació de places als aspirants a funcionaris interins docents de la borsa per a substitucions inajornables i de curta durada de determinats col·lectius docents en cas de quarantena per causes relacionades amb la COVID-19.

Aquest procediment es va establir amb l'objectiu d'aconseguir que determinades substitucions en l'àmbit educatiu es realitzassin, en la mesura que fos possible, en un termini màxim de 24 a 48 hores des del moment en què es tingués coneixement de la necessitat urgent de la substitució per causes relacionades amb la COVID-19, respectant els principis d'igualtat, mèrit i capacitat.

L'experiència va ser molt satisfactòria, especialment en relació amb la substitució de tutors responsables de grup dels ensenyaments d'infantil i de primària, fins al punt que el nomenament d'un determinat nombre de funcionaris interins als quals s'havien adjudicat places d'acord amb la resolució anterior fou prorrogat mitjançant resolucions de la directora general de Personal Docent de 2 de desembre de 2020 (BOIB núm. 204, de 5 de desembre) i de 25 de març de 2021 (BOIB núm. 42, de 27 de març).

Vista l'eficàcia del procediment, es considera adient aplicar-lo amb caràcter general per a substitucions urgents i inajornables de curta durada de tutors responsables de grup dels ensenyaments d'infantil i de primària o per respondre a necessitats urgents, extraordinàries i temporals en aquests ensenyaments durant tot el curs 2021-2022.

La competència per dictar aquesta Resolució és de la directora general de Personal Docent, d'acord amb la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 19 de març de 2021 de delegació de determinades competències en matèria de gestió del personal docent en la directora general de Personal Docent (BOIB núm. 41, de 25 de març).

Per tot això, i amb l'acord de la Mesa Sectorial d'Educació, dict la següent

Resolució

1. Aprovar el procediment d'adjudicació de places als aspirants a funcionaris interins de la borsa, per a substitucions urgents i inajornables de curta durada de tutors responsables de grup dels ensenyaments d'infantil i de primària o per respondre a necessitats urgents, extraordinàries i temporals en aquests ensenyaments, per al curs 2021-2022.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 7 de setembre de 2021

La directora general de Personal Docent Rafaela Sánchez Benítez Per delegació del conseller d'Educació i Formació Professional (BOIB núm. 41, de 25/03/2021)

 

ANNEX

Procediment d'adjudicació de places als aspirants a funcionaris interins de la borsa, per a substitucions urgents i inajornables de curta durada de tutors responsables de grup dels ensenyaments d'infantil i de primària o per respondre a  necessitats urgents, extraordinàries i temporals en aquests ensenyaments, per al curs 2021-2022

1. La Direcció General de Personal Docent pot oferir, mitjançant el procediment ordinari d'adjudicació de substitucions, places d'educació infantil i primària a les diferents illes. Aquestes places tindran, com a centre de destinació, la Conselleria d'Educació i Formació Professional o les delegacions territorials corresponents.

2. Les places s'han d'adjudicar respectant l'ordre en la borsa dels aspirants que hi participin i les seleccionin.

3. No es pot renunciar, per cap causa, a la plaça adjudicada.

4. Els adjudicataris tindran un nomenament des de la presa de possessió fins al dia 30 de juny de 2022. A més, es consideraran aptes en el procés de tutorització del curs 2021-2022, excepte que hi hagi un informe desfavorable d'un director d'algun centre amb el vistiplau del Departament d'Inspecció Educativa.

5. Els mestres adjudicataris d'aquestes places seran adscrits, de forma temporal, als centres en els quals sigui necessari substituir, de manera urgent i inajornable, un mestre amb nomenament per al càrrec de tutor responsable de grup d'educació infantil o de primària. També podran ser-hi adscrits quan sigui imprescindible reforçar el personal docent del centre en aquestes etapes per respondre a necessitats urgents, extraordinàries i temporals.

6. En el moment en què el director del centre tengui coneixement de la necessitat esmentada en el punt anterior, ha de sol·licitar la substitució inajornable a la Direcció General de Personal Docent mitjançant el GESTIB, sempre que no pugui assumir-la amb els recursos ordinaris disponibles i es justifiqui la necessitat urgent i inajornable i que la no substitució pot suposar un greu perjudici en la prestació de serveis educatius essencials per al centre.

7. Una vegada la Direcció General de Personal Docent tengui coneixement de la sol·licitud ho comunicarà a l'aspirant adjudicatari disponible perquè s'incorpori al centre corresponent el primer dia lectiu següent. En cas d'haver-n'hi més d'un, s'ha d'incorporar l'aspirant amb menor puntuació en la borsa.

8. Aquest funcionari interí romandrà en aquesta substitució fins que la plaça es cobreixi, si és necessari, pels procediments d'adjudicació previstos en la convocatòria, moment en què restarà disponible per a una nova substitució.

9. En tant que no es produeixi la sol·licitud prevista en el punt 6, la Direcció General de Personal Docent adscriurà temporalment els adjudicataris d'aquestes places a un centre educatiu de l'illa corresponent en què hi hagi necessitats de personal docent, on romandran com a disponibles als efectes del punt anterior.