Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 390506
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 31 d’agost de 2021 per la qual es resol amb caràcter definitiu el concurs de trasllats voluntari per proveir places bàsiques vacants de personal estatutari de la categoria de terapeuta ocupacional

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.- A través de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 22 de juny de 2021 (BOIB núm. 84, de 26/06/2021) es va convocar un concurs de trasllats voluntari per proveir places bàsiques vacants de personal estatutari de la categoria de terapeuta ocupacional.

2.- Tal i com figura en l'Annex 3 de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 22 de juny de 2021, per a la categoria de terapeuta ocupacional es varen oferir quatre places: dues a l'Hospital Universitari Son Espases, una a l'Hospital Comarcal d'Inca i una a l'Hospital de Manacor. Així mateix, a l'Annex 1, Bases de la convocatòria, es va establir el termini d'un mes per presentar sol·licituds, comptador des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Baleares.

3.- Una vegada transcorregut el termini, el Servei de Salut de les Illes Balears ha confirmat que s'han presentat dues candidatures per a aquest concurs de trasllats i les places demandades per les persones aspirants són una per a l'Hospital Universitari Son Espases i l'altra per a l'Hospital de Manacor. En ambdós casos, les persones candidates compleixen els requisits establerts en la convocatòria.

4.- En haver-se presentat només aquestes dues candidatures per a gerències diferents, no se genera competència en la fase d'avaluació de mèrits.

5.- Per tot això, en aquest cas és convenient aplicar el principi de concentració de tràmits, amb l'objectiu d'aconseguir la simplificació administrativa prevista en la Llei 39/2015 i realitzar en un únic acte les especificacions previstes en les bases 9.3, 9.4 i 9.5 de l'Annex 1, Bases de la convocatòria, de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 22 de juny de 2021 (BOIB núm. 84, de 26/06/2021).

6.- Les dues persones interessades, una vegada consultades, han donat la seva conformitat a aquest sistema per finalitzar el procediment obert amb la convocatòria del concurs de trasllats de la categoria de terapeuta ocupacional.

Fonaments de dret

1.- Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 22 de juny de 2021 per la qual es convoca un concurs de trasllats per proveir places bàsiques vacants de personal estatutari de la categoria de terapeuta ocupacional.

2.- L'article 37 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

3.- El Reial Decret Llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places a les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social.

4.- La disposició addicional quarta de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5.- El punt 1 lletra c) de la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020 per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears, en concret la convocatòria i resolució dels concursos de trasllats de places bàsiques, l'establiment de les bases i el nomenament dels membres dels òrgans d'avaluació.

Per tot això dict la següent

Resolució

1.- Resoldre amb caràcter definitiu el concurs de trasllats voluntari per proveir places bàsiques vacants de personal estatutari de la categoria de terapeuta ocupacional dependents del Servei de Salut de les Illes Balears,  convocat a  través de la resolució a la que es refereix el punt 1 de l'apartat “Fets”.

2.- Determinar que amb aquesta resolució s'adjudiquen definitivament dues de les places ofertes a les dues úniques persones que han participat en el concurs de trasllats de la categoria de terapeuta ocupacional, segons figura en la llista de l'Annex d'aquesta resolució.

3.- Recordar que, de conformitat amb la base 9.7 de la convocatòria, les places adjudicades són irrenunciables, excepte que la renúncia estigui motivada per l'obtenció d'una plaça en virtut  de la resolució d'un  procediment de mobilitat  voluntària convocat per altra administració pública, en base a l'article 37.4 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

4.- Disposar que, d'acord amb la base 10.1 de la convocatòria, les persones concursants que hagin obtingut una plaça cessin en la plaça que estiguin ocupant  en el termini dels 3 dies hàbils següents a la data de publicació d'aquesta  resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5.- Establir que, segons la base 10.2 de la convocatòria, la presa de possessió de la nova plaça ha d'efectuar-se en aquests terminis: En els 3 dies hàbils següents a la data del cessament si la plaça està ubicada en el mateix municipi; en 15 dies hàbils si està situada en municipis diferents però en la mateixa àrea de salut; i en un mes si està localitzada en un municipi i en una àrea de salut diferents o quan impliqui un canvi de servei de salut. Tal i com estableix la base 10.4 de la convocatòria, si l'adjudicació de la plaça suposa reingressar en el servei actiu, el termini per prendre possessió és d'un mes comptador des de la data publicació de la resolució definitiva del concurs.

6.- Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut de les Illes Balears (www.ibsalut.es).

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 31 d'agost de 2021

El director general del Servei de Salut Julio Miguel Fuster Culebras Per delegació de la consellera de Salut i Consum (BOIB Núm. 191, de 7/11/2020)

 

ANNEX Adjudicació del concurs de trasllats de la categoria de terapeuta ocupacional            

Doc. Identitat

Cognoms, nom

Centre

****4802

GOMEZ MUÑOZ, MARIA CRISTINA

Hospital Universitari Son Espases (Codi 10301)

****0723

BAUÇA AMENGUAL, ESPERANÇA

Hospital de Manacor (Codi 10304)