Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 389056
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics de dia 31 d'agost de 2021 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per donar suport a projectes d’investigació d’humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears per a l’any 2021, en el context de l’actual pandèmia de COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 578307

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l' extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

En són beneficiaris:

a) Les persones físiques majors de 18 anys que desenvolupen la seva activitat professional en l'àmbit esmentat en l'apartat 1 de la base primera.

b) Els col·lectius d'investigadors, estudiosos o creadors constituïts com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la investigació i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura. Aquestes persones jurídiques, a més, han de complir les condicions següents:

1r. Estar establertes en un estat membre de la Unió Europea o de l'espai econòmic europeu.

2n. Tenir en el moment de sol·licitar l'ajuda un establiment permanent operatiu a la comunitat autònoma de les Illes Balears amb almenys dos anys d'antiguitat, o bé acreditar que el 50 % dels contractes laborals o serveis contractats els han fet en el darrer any a les Illes Balears o que desenvolupen més del 50 % de la seva activitat a les Illes Balears.

c) No en poden ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques que varen obtenir una ajuda de l'IEB pel mateix concepte en les dues convocatòries anteriors per donar suport als projectes d'investigació d'humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears, tant si l'obtingueren com a autor, coautor o en representació.

d) Les agrupacions de persones físiques o jurídiques privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, tot i no tenir personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments o estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

Si es tracta d'agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat, s'han de fer constar d'una manera explícita, tant en la sol·licitud com en la resolució de concessió, els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, així com l'import de la subvenció que ha d'aplicar cadascun d'ells, que també tindran la consideració de beneficiaris. En qualsevol cas, s'ha de nomenar un representant o apoderat únic de l'agrupació, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiària, corresponen a l'agrupació. Així mateix, l'agrupació no s'entendrà dissolta fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció prevists en la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en els articles 57 i 60 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Segon. Objecte i finalitat

2.1. Aquesta convocatòria té per objecte donar suport a la recerca, preparació i redacció de projectes d'investigació d'humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears.

Els projectes han de ser originals i inèdits i han d'estar escrits en llengua catalana o en llengua castellana.

2.2. Les ajudes tenen com a finalitat incentivar la recerca i la investigació en l'àmbit de les humanitats i de la cultura, per a la preparació i redacció de treballs d'investigació, projectes curatorials i de gestió cultural relacionats amb pràctiques artístiques, assajos històrics i literaris, entre d'altres.

2.3. El projecte d'investigació subvencionat ha de tenir una extensió mínima de 360.000 caràcters (aproximadament 120 pàgines o 60.000 paraules).

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

Quart. Import i imputació pressupostària

El crèdit assignat a aquesta convocatòria pluriennal és de 200.000 € (dos-cents mil euros), amb càrrec al capítol IV dels pressuposts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, amb les anualitats següents:

  • 2021: 16.000 euros
  • 2022: 184.000 euros

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'IEB, és de vint-i-cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 31 d'agost de 2021

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Miquel Company Pons