Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 383776
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es modifica la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 16 de desembre de 2020 per la qual s'aprova mitjançant el procediment anticipat de despesa la convocatòria extraordinària d'ajudes per la compra i/o instal·lació de sistemes de ventilació i purificació d'aire per a reduir els contagis pel COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.En data 17 de desembre es va publicar al BOIB núm. 210 la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 16 de desembre de 2020 per la qual s'aprovà mitjançant el procediment anticipat de despesa la convocatòria extraordinària d'ajuts per la compra i/o instal·lació de sistemes de ventilació i purificació d'aire per reduir els contagis per la COVID-19.

2. El 19 de desembre de 2020 es va publicar la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es modifica la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 16 de desembre de 2020 per la qual s' aprova mitjançant el procediment anticipat de despesa la convocatòria extraordinària d'ajuts per la compra i/o instal·lació de sistemes de ventilació i purificació d'aire per reduir els contagis per la COVID-19.

3. Aquesta convocatòria acabà el passat 31 de juliol, tal com indicava aquesta (Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 16 de desembre de 2020 per la qual s'aprova mitjançant el procediment anticipat de despesa la convocatòria extraordinària d'ajuts per la compra i/o instal·lació de sistemes de ventilació i purificació d'aire per reduir els contagis per la COVID-19, BOIB núm. 210, de 17 de desembre de 2020, punt 5.- epígraf 4.). Hores d'ara, s'ha observat que els càlculs que es feren sobre l'import mitjà dels purificadors i previsió de nombre de beneficiaris ha estat clarament excessiu.

4. Això ha comportat un sobrant pressupostari important, al voltant de varis milions d'euros. Mitjançant Acord de Consell de Govern de 2 d'agost de 2021 s'ha acordat que part de l'import romanent del total de 5.000.000 euros, destinats al finançament de la «Convocatòria de subvencions a la inversió en sistemes de ventilació i purificació d'aire per reduir els contagis per la COVID-19, i mantenir l'activitat als restaurants i bars de les Illes Balears» es volen destinar a certes polítiques de reactivació econòmiques, per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, en l'àmbit competencial de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball; en concret es vol finançar parcialment la licitació de l'AETIB relativa a la pòlissa d'assegurança d'assistència a viatges per la prolongació d'estàncies per el COVID-19, pels turistes nacionals i internacionals no residents que se desplacen a les Illes Balears durant l'any 2021 i, a cobrir pressupostàriament certes errades en l'assignació de despeses amb finançament afectat relatius a l'Ordre del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 10 de juliol de 2020 per la qual s'aproven les bases reguladores i la extraordinària d'ajuts per reiniciar o continuar l'activitat per compte propi i consolidar el projecte d'autoocupació, de les persones físiques autònoms afectats directament per la COVID-19 (BOIB núm. 122, de 11 de juliol de 2020), atès que s'han imputat certes despeses a la partida pressupostària dels fons provinents dels Consells Insulars i ajuntaments (128 d'imputar a la partida dels fons provinents de la CAIB (12801/G/413G01/47000/00 FF21021) i viceversa.

Aquesta acció té per objecte garantir i protegir les nostres empreses, en especial els autònoms, les micropimes, les pimes i indirectament els treballadors i treballadores, aportant recursos econòmics a aquests per poder fer front a la difícil situació econòmica que es duu arrossegant des de principis de 2020.

5. L'esmentat Acord de Consell de Govern va decicir modificar parcialment la destinació prevista en l'Acord de Consell de Govern de 9 de desembre de 2020, pel qual es decideix que un import de 5.000.000 euros corresponents al projectes aprovats en el marc dels plans anuals d'impuls del turisme sostenible que consten relacionats a l'annex 2 de l'Acord de Consell de Govern de 10 de juliol de 2020, es destinin al finançament de la convocatòria de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball de subvencions a la inversió en sistemes de ventilació i purificació d'aire per reduir els contagis per la COVID, i mantenir l'activitat als restaurants i bars de les Illes Balears. Concretament la destinació d'1.069.234 euros dels fons prevists en l'Acord esmentat es destinarà a les mesures següents :

- Un import de 749.234,00 euros per a finançar parcialment la licitació de l'AETIB relativa a la pòlissa d'assegurança d'assistència a viatges per la prolongació d'estàncies per el Covid19, pels turistes nacionals i internacionals no residents que se desplacen a les Illes

- Un import de 320.000,00 euros per a resoldre certes errades en l'assignació de despeses amb finançament afectat relatius a l'Ordre del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 10 de juliol de 2020 per la qual s'a bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts per reiniciar o continuar l'activitat per compte propi i consolidar el projecte d'autoocupació, de les persones físiques autònoms afectats directament per la COVID

6. Per atendre les mesures previstes en l'Acord de Consell de Govern de 2 d'agost de 2021 cal modificar l'apartat 3.1 de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 16 de desembre de 2020 per la qual s'aprova mitjançant el procediment anticipat de despesa la convocatòria extraordinària d'ajuts per la compra i/o instal·lació de sistemes de ventilació i purificació d'aire per reduir els contagis per la COVID-19, per fer una disminució d' 1.069.234 euros en el seu import .

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB número 196, de 31 de desembre).

2. L'Ordre del conseller de Turisme de dia 20 de juny de 2005, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de turisme (BOIB num.96, de 25 de juny de 2005)

Per tot l'exposat, dicto la següent:

Resolució

Primer. Modificar l'apartat 3.1 primer paràgraf de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 16 de desembre de 2020 per la qual s'aprova mitjançant el procediment anticipat de despesa la convocatòria extraordinària d'ajudes per la compra i/o instal·lació de sistemes de ventilació i purificació d'aire per a reduir els contagis pel COVID-19 en els termes següents:

«1 El crèdit inicialment assignat a aquesta convocatòria és de cinc milions d'euros (5.000.000 €), amb càrrec a la partida pressupostària 12801/G/413G01/77000/00 del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears 2021.

Es fa un ajust a la baixa d'aquest import per 1.069.234 euros”.

Segon . Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller Model Econòmic, Turisme i Treball en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears,d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 124 de la Llei 39/2105, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, en data de la signatura electrònica (26 d'agost de 2021)

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vazquez