Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 381401
Aprovació definitiva de la modificació de les bases d'execució del pressupost general de l'Ajuntament de Manacor per 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

APROVADA inicialment la modificació dels articles 27 i 40 de les bases d'execució del Pressupost General de l'Il·lm. Ajuntament de Manacor per a l'exercici 2021, pel Ple de la Corporació en sessió extraordinària de 28 de juliol de 2021 i publicat al B.O.I.B. nº 103 de 3 d'agost, i exposat al públic per termini de 15 dies hàbils, d'acord amb l'article 169 del R.D.L. 2/2004, durant els quals no s'han presentat reclamacions ni al·legacions.

Vist que el passat dia 24 d'agost de 2021, s'esgotava el termini per a la presentació de reclamacions, sense que s'hagi presentat cap, s'eleva a definitiu l'acord ressenyat objecte del present edicte, que queda aprovat íntegrament de la manera següent:

Base 27  Reconeixement de l'obligació

1r.- El reconeixement i liquidació de l'obligació és l'acte mitjançant el qual es declara que hi ha un crèdit exigible contra la Corporació derivat d'una despesa autoritzada i compromesa, prèvia acreditació documental, davant l'òrgan competent, de la realització de la prestació o del dret del creditor, de conformitat amb els acords que en el seu dia autoritzaren i comprometeren la  despesa.

2n.- La simple prestació d'un servei o realització d'un subministrament o obra no és títol suficient perquè l'Ajuntament es reconegui deutor per tal concepte, si aquells no han estat requerits o sol·licitats per l'autoritat o òrgan competent. Si no ha precedit la corresponent autorització, podrà produir-se l'obligació unipersonal de retornar els materials i efectes o d'indemnitzar el subministrador o executant.

3r.- Els documents justificatius del reconeixement de l'obligació hauran d'incloure com a mínim, les dades següents, que es complimentaran amb l'establert a la disposició addicional segona:

a) Identificació de l'ens.

b) Identificació de la persona o entitat contractista.

c) Nombre de factura.

d) Descripció suficient del subministrament realitzat o del servei prestat.

e) Centre gestor que va efectuar l'encàrrec.

f) Nombre d'expedient de despesa que empara l'adjudicació.

g) Import facturat, en el seu cas, amb anterioritat, en relació a aquesta despesa.

h) Signatura de la persona o entitat contractista.

i) Les certificacions d'obres hauran de justificar-se mitjançant les relacions valorades en què es fonamenten, les quals tindran la mateixa estructura que el pressupost de l'obra i expressaran, mitjançant símbols numèrics o alfabètics, la correspondència entre les aplicacions detallades en un i altre documents.

4t.- Els documents referits es rebran en el Departament d'Intervenció, als efectes del corresponent Registre. Una vegada efectuat el corresponent registre es remetrà al centre gestor de la despesa, a l'objecte que puguin ésser conformats, acreditant que el  servei o subministrament s'ha efectuat de conformitat amb les condicions contractuals, cosa que es materialitzarà mitjançant diligència expressiva d'aqueixa conformitat signada per la persona funcionari recepcionant, en el seu cas, i per la Regiduria-Delegació corresponent.

5è.- Complimentant tal requisit, es traslladarà una altra vegada al Departament d'Intervenció, amb el fi d'ésser fiscalitzades. D'existir inconvenients, es retornaran al Centre Gestor, a fi que siguin esmenats els defectes observats, si és possible, o retornades a la persona encarregada de proveïment o subministrament, amb les observacions oportunes.

6è.- Una vegada  fiscalitzades de conformitat, la competència per a acordar el reconeixement i liquidació de l'obligació correspon a la Batlia-Presidència.

7è.- L'acte administratiu de reconeixement i liquidació de l'obligació s'assentarà en comptabilitat mitjançant la comptabilització del document "O" previst en la instrucció de comptabilitat.

8è.- Correspon a la Batlia-Presidència acordar l'anul·lació del reconeixement i liquidació d'obligacions. L'anul·lació s'assentarà en comptabilitat mitjançant la comptabilització del document "O/", previst en la instrucció de comptabilitat.

9è- Es delega en la Junta de Govern Local, com a òrgan col·legiat, l'aprovació del reconeixement i liquidació d'obligacions mitjançant Decret de Batlia 2024 de 21 de juliol de 2019.

Tramitació de la Facturació Electrònica

Registre Administratiu de factures  electròniques i ús de la factura electrònica amb l'Ajuntament de Manacor i els seus organismes autònoms.

1. Obligació de presentar en el registre.

El proveïdor que haguí expedit la factura pels serveis prestats o bens entregats a qualsevol Administració Pública, tindrà la obligació, a efectes de allò disposat a la Llei 25/2013, de 27 de desembre, de impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable  de factures en el Sector Públic, de presentar-la davant un registre administratiu, en els terminis previst a l'article 16 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, en el termini de 30 dies des de la data d'entrega efectiva de les mercaderies o la prestació de serveis. En tant no es compleixen els requisits de temps i forma de presentació establerts a aquesta Llei no s'entendrà complerta aquesta obligació de presentació de factures en el registre.

2. L'ús de la factura a l'Ajuntament de Manacor i al seus organismes autònoms.

Per raó del subjecte.  Tots el proveïdors que hagin entregats bens o prestat serveis a l'Ajuntament de Manacor o als seus organismes autònoms , podran expedir i remetre factura electrònica.

En tot cas, estaran obligats a l'ús de la factura electrònica i a la  presentació a través de FACe- Punt General d'Entrada de Factures Electròniques,a qual s'ha adherit l'Ajuntament de Manacor , les entitats següents :

  1. Societats anònimes.
  2. Societats de responsabilitat limitada.
  3. Persones jurídiques i entitats sense  personalitat jurídica que no trenquin nacionalitat espanyola.
  4. Establiments permanents i sucursals d'entitats no residents en territori espanyol amb els termes de la normativa tributaria.
  5. Unions temporals d'empreses.
  6. Agrupacions d'interès econòmic , agrupacions d'interès econòmic europeu, fons de Pensions, fons de Capital Risc, fons d'inversions, fons d'utilització d'actius, fons de regularització del mercat hipotecari,  fons de titularització hipotecari o Fons de garantia d'inversions.

Fins el 31 de desembre de 2021, es permet que les factures que el seu import sigui inferior  a 5.000 euros i a les emeses pels  proveïdors dels serveis en l'exterior  de les Administracions Publiques fins que dites factures puguin  satisfer els requeriments per la seva presentació mitjan el Punt General d'entrada de factures electròniques, d'acord amb la valoració del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, i que els serveis en  l'exterior disposin dels mitjans i sistemes apropiats per a la recepció del mencionat serveis, es registren en el registre general o en el registre electrònic de l'Ajuntament de Manacor.

En la factura haurà de identificar-se els òrgans administratius als quals va dirigida, de conformitat amb la disposició addicional trigèsima segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre. A tal efecte, se declara obligatori l'ús dels següents dels camps dintre de la pròpia factura, electrònica o en el paper, per la correcta tramitació :

Per el propi Ajuntament de Manacor:

Codi  de l'Oficina Comptable : L01070337 AJUNTAMENT DE MANACOR

Codi de l'Oficina Gestora: L01070337 AJUNTAMENT DE MANACOR

Codi de d'Unitat Tramitadora:     L01070337 AJUNTAMENT DE MANACOR

Per el  Patronat Municipal d'Esports:

Codi  de l'Oficina Comptable : LA0004534  PATRONAT MUNICIPAL D'ESPORTS

Codi de l'Oficina Gestora: LA0004534  PATRONAT MUNICIPAL D'ESPORTS

Codi de d'Unitat Tramitadora:   LA0004534  PATRONAT MUNICIPAL D'ESPORTS 

Per a l'Escola Municipal de Mallorquí:

Codi  de l'Oficina Comptable : LA0004533 ESCOLA MUNICIPAL DE MALLORQUI

Codi de l'Oficina Gestora: LA0004533 ESCOLA MUNICIPAL DE MALLORQUI

Codi de d'Unitat Tramitadora:  LA0004533 ESCOLA MUNICIPAL DE MALLORQUI  

 

​​​​​​​Per d'Institut Públic del Teatre Municipal de Manacor:

Codi  de l'Oficina Comptable : LA0004532 INSTITUCIO PUBLICA TEATRE MUNICIPAL DE MANACOR

Codi de l'Oficina Gestora: LA0004532 INSTITUCIO PUBLICA TEATRE MUNICIPAL DE MANACOR

Codi de d'Unitat Tramitadora: LA0004532 INSTITUCIO PUBLICA TEATRE MUNICIPAL DE MANACOR 

Per d'Institució Pública Antoni Maria Alcover:

Codi  de l'Oficina Comptable : LA0004531 INSTITUCIO PUBLICA ANTONI MARIA ALCOVER

Codi de l'Oficina Gestora: LA0004531 INSTITUCIO PUBLICA ANTONI MARIA ALCOVER

Codi de d'Unitat Tramitadora:  LA0004531 INSTITUCIO PUBLICA ANTONI MARIA ALCOVER 

Base 40  Contractació administrativa

A) GESTIÓ DE DESPESES FINS A 3.000,00 €

La tramitació de l'expedient exigirà:

1. Informe de l'òrgan de contractació motivant la necessitat de celebrar el contracte i es justificarà que no s'està alterant l'objecte del contracte per evitar l'aplicació de les regles generals de contractació.

2. L'aprovació de la despesa mitjançant la presentació de la corresponent factura conformada per la unitat administrativa receptora del contracte a més del regidor/a responsable de la delegació a la que afecti la despesa.

Els contractes menors es publicaran en la forma prevista en l'article 63.4 de la Llei 9/2017.

B) GESTIÓ DE DESPESES DE MÉS DE 3.000,00€

La realització de despeses de més de 3.000,00€ exigirà a més dels requisits anteriors, els següents:

L'aplicació dels contractes menors  regulats en l'article 118 de la Llei 9/2017 de 9 de novembre, que aprova la Llei de Contractes del Sector Públic s'ajustarà a les següents prescripcions:

B.1.- Contracte menor  d'Obres FINS A  40.000,00€ 

  • Informe dels tècnics municipals (no plecs), que dependrà del tipus d'obra que s'executi, en el qual ha de constar la disponibilitat dels terrenys, les característiques de les obres a executar amb un petit plànol de la ubicació de les obres, el quadre de preus descompost en què es detallin els materials que es desitgen utilitzar en l'execució, i la resta de partides de l'obra. S'haurà d'adjuntar projecte d'obra i informe de supervisió quan el treball afecti a l'estabilitat, la seguretat o l'estanquitat de l'obra.
  • Es sol·licitarà la corresponent retenció de crèdit.
  • S'haurà de licitar en la web municipal habilitada a l'efecte, amb un mínim de 3 dies per presentar ofertes.
  • La tramitació de l'expedient només exigirà l'aprovació de la despesa mitjançant la presentació de la corresponent factura conformada per la unitat administrativa  que sigui competent, a més del regidor/a responsable de la delegació a la que afecti la despesa, als efectes de confirmar l'efectiva realització de les obres i que s'ha aportat pel contractista la documentació necessària per fer efectiu l'establert a la Llei 13/2012, de 26 de desembre.
  • Proposta de resolució pel TAG de referència de l'àrea.
  • Decret d'adjudicació.
  • En el cas que sigui obligatori l'informe de supervisió de projecte, serà necessari per a la aprovació de la certificació, nou informe de supervisió que determini l'execució correcta de l'obra.

B.2.- Contracte menor fins a 15.000,€ de l' INSTITUT PÚBLIC TEATRE MUNICIPAL DE MANACOR.

En els contractes, l'objecte dels quals sigui la interpretació artística, literària, o espectacles d'acord amb  l'article 25 de la Llei 9/2017, la tramitació de l'expedient requerirà :

  • Per a la tramitació de l'expedient es requerirà, a més del requisit dels contractes de menys de 3.000 €.
  • Informe del gerent de l'Institut Públic Teatre Municipal de Manacor, en el qual es determinin les característiques, objecte i valor estimat del contracte, i justifiqui la especial idoneïtat de l'artista.
  • Contracte privat signat per l'entitat adjudicatària i l'òrgan competent de l'Institut Públic del Teatre Municipal.
  • Es sol·licitarà la corresponent retenció de crèdit.
  • La tramitació de l'expedient només exigirà l'aprovació de la despesa mitjançant la presentació de la corresponent factura conformada pel gerent, a més del regidor/a responsable de la delegació, als efectes de confirmar l'efectiva realització de les treballs.

B.3.- ALTRES CONTRACTES MENORS FINS A 15.000 €.

SUBMINISTRES:

  • Per a la tramitació de l'expedient es requerirà, a més del requisit dels contractes de menys de 3.000 €.
  • S'haurà d'acompanyar informe tècnic que determini el preu del subministrament així com les característiques. Per la definició de la prestació es requerirà informe per part del tècnic responsable del àrea o de tècnic amb la qualificació necessària per definir la prestació a satisfer.
  • Es sol·licitarà la corresponent retenció de crèdit.
  • S'haurà de licitar en la web municipal habilitada a l'efecte, amb un mínim de 3 dies per presentar ofertes.
  • Proposta de resolució pel TAG de referència de l'àrea.
  • Decret d'adjudicació.
  • La tramitació de l'expedient només exigirà l'aprovació de la despesa mitjançant la presentació de la corresponent factura conformada pel tècnic responsable de l'àrea, a més del regidor/a responsable de la delegació, als efectes de confirmar l'efectiva realització de les treballs.

SERVEIS:

  • Per a la tramitació de l'expedient es requerirà, a més del requisit dels contractes de menys de 3.000 €.
  • S'haurà d'acompanyar informe tècnic que determini el preu del servei així com les característiques amb el objecte de que les empreses puguin oferir el mateixos serveis. Per la definició de la prestació es requerirà informe per part del tècnic responsable del àrea o de tècnic amb la qualificació necessària per definir la prestació a satisfer.
  • Es sol·licitarà la corresponent retenció de crèdit.
  • S'haurà de licitar en la web municipal habilitada a l'efecte, amb un mínim de 3 dies per presentar ofertes.
  • Proposta de resolució pel TAG de referència de l'àrea.
  • La tramitació de l'expedient només exigirà l'aprovació de la despesa mitjançant la presentació de la corresponent factura conformada pel tècnic responsable de l'àrea, a més del regidor/a responsable de la delegació, als efectes de confirmar l'efectiva realització de les treballs.
  • Decret d'adjudicació.
  • En els contractes de serveis professionals i de direcció de obres així com en els contractes de coordinació i direcció d'obres, s'haurà d'acompanyar l'acreditació professional a més de la següent declaració responsable que s'haurà d'acompanyar en tots el contractes de serveis de més de 3.000 €:

DECLARACIÓ RESPONSABLE DEL CONTRACTISTA

Sr./Sra. .............................................................................................................., amb DNI núm. ......................................, en representació de l'empresa .........................................................., en qualitat de ...................................................... en aplicació de l'establert a l'article 118 de la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic i a l'objecte de participar en el contracte menor de....................................................................,

Declara sota la seva responsabilitat:

a. Que ostenta la capacitat de representació de l'entitat de referència.

b. Que té capacitat d'obrar i compta amb l'habilitació professional necessària per realitzar la prestació.

c. Que no està incurs en prohibicions per contractar amb l'Administració.

d. Que compleix amb les obligacions establertes en la normativa vigent en matèria laboral, social i d'igualtat efectiva entre dones i homes.

 

Manacor 25 d'agost de 2021

La delegada especial de la gestió de l'activitat econòmica i financera municipal Cristina Capó Santandreu Per delegació del Batle (Decret 2029/2019)