Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE COSTITX

Núm. 380613
Aprovació definitiva ajuts a estudiants del municipi de Costitx 2021-22 i s'inicia el termini de presentació sol·licituds

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist que per Decret de Batlia de 14/07/2021 s'han aprovat les bases per a la concessió d'ajuts individuals per als estudiants del municipi de Costitx pel curs 2021-2022,  i vist que han estat exposades BOIB núm. 95 de data 17/07/2021, pel periode d'un mes, durant el qual no s'han presentat reclamacions, per la qual cosa queden aprovades definitivament amb la seva publicació íntegre del text, I S'INICIA el termini de presentació de sol·licituds de dites ajudes:

“BASES PER A LA CONCESSIÓ D'AJUTS INDIVIDUALS PER ALS ESTUDIANTS DEL MUNICIPI DE COSTITX PEL CURS 2021-2022

PRIMERA.- Àmbit d'aplicació.

L'Ajuntament de Costitx concedirà ajuts individuals a l'estudi per matriculació als nivells d'educació infantil (0 a 6 anys), primària, secundària, batxillerat, cicles formatius professionals i universitat impartits en centres oficials, d'acord amb les presents Bases.

SEGONA.- Objecte i règim de la convocatòria.

La finalitat d'aquests ajuts és fomentar la formació dels estudiants del municipi tot facilitant-ne l'accés i contribuint a alleugerir els costos que pels referits estudis hagin de soportar els estudiants per el curs 2021-2022. En cas que les matrícules no siguin per cursos acadèmics complets, els imports resultants d'aplicar aquestes bases es prorratejaran en funció d'aquesta circumstància.

Aquestes bases no s'estableixen en règim de concurrència competitiva, obligant-se l'Ajuntament a tenir crèdit adequat i suficient per atendre les peticions.

TERCERA.- Requisits dels beneficiaris i sol·licitants.

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els/les alumnes empadronats/des al municipi de Costitx, abans del 15 de juliol de 2021, menors de 30 anys i que realitzin estudis als nivells d'educació infantil (0 a 6 anys), primària, secundària, batxillerat, cicles formatius professionals i universitat impartits en centres oficials, d'acord amb la consignació pressupostària prevista al punt Quart de les presents bases.

Els/les sol·licitants d'aquests ajuts han d'estar al corrent de les obligacions tributàries i contractuals amb l'Ajuntament; així com amb la Hisenda Pública i la Seguretat Social, i així ho acreditaran mitjançant declaració responsable, amb el possible dret de reintegrament en cas de no resultar cert.

QUARTA.- Consignació pressupostària i quantia màxima total.

Per atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió d'aquest ajuts d'aquesta convocatòria existeix crèdit adequat i suficient a la partida 326.481.00 de l'any 2021: a càrrec de l'aplicació pressupostària , i la quantia màxima de l'ajut convocat és de 17000 euros, atorgant una major ajuda d'acord amb l'ordre del següent, i la mateixa quantia a cada un dels nivells:

  • Primer nivell: universitat una quantia de 5000 €.
  • Segon nivell: secundària, batxillerat i cicles formatius, una quantia de 5000 €.
  • Tercer nivell: infantil (0 a 6 anys) i primària, una quantia de 7000 € .

No obstant i sempre en funció de les peticions, els crèdits assignats a cadas cun dels nivells podran ser modificats d'acord amb el nombre de peticions i les necessitats que puguin surgir de les mateixes, sense excedir la quantia màxima total de 17.000 €.

CINQUENA.- Compatibilitats.

Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre ajut d'una altra administració o organisme públic o privat rebut pel mateix concepte.

 

SISENA.- Tramitació.

Les sol·licituds individuals, segons el model de l'annex I es presentaran degudament complimentades i signades pel pare/mare, tutor/a o representant legal del menor o el propi estudiant si és major d'edat, al Registre General d'Entrada de l'Ajuntament de Costitx. Amb la sol·licitud presentada s'entendrà  que s'accepten plenament aquestes bases per part dels interessats.

Les sol·licituds aniran acompanyades de la documentació següent:

-justificant dels estudis que es realitzen (matrícula o certificat del centre acreditatiu de la matriculació al nivell corresponent).

-còpia de la llibreta bancària o certificat entitat bancària on consti el número de compte al qual s'hagi d'ingressar la subvenció que si s'escau es concedeixi a l'interessat.

Aquests models de sol·licitud es trobaran a disposició dels interessats a l'Ajuntament de Costitx o a la pàgina web.

Si en la presentació de la sol·licitud s'observa alguna deficiència o hi manca algun document es requerirà a l'interessat per tal que en el termini màxim de 10 dies naturals pugui esmenar la falta, amb advertiment que si en aquest termini no es produeix l'esmena i/o no s'aporta la documentació sol·licitada, s'entendrà que desisteix de la petició i s'arxivarà sense més tràmit.

SETENA.-  Termini de presentació de les sol·licituds.

El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes des de la seva publicació definitiva i íntegra en el BOIB. No s'acceptarà cap sol·licitud presentada fora de termini.

VUITENA.- Concessió dels ajuts.

El termini de resolució de les sol·licituds d'ajuts no excedirà dels tres mesos des de la data de finalització del termini de presentació. La manca de resolució dintre d'aquest termini produeix efectes desestimatoris.

NOVENA.- Protecció de dades de caràcter personal.

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter presonal, es posa de manifest que la informació facilitada pels peticionaris d'aquests ajuts quedarà protegida. Els interessats podran sol·licitar a l'administració municipal l'exercici dels seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Amb la presentació de la sol·licitud i la resta de la documentació requerida per participar en aquest ajut, l'interessat autoritza a l'Ajuntament de Costitx a facilitar les dades aportades a qualsevol altra adminsitració o organisme sempre que així ho requerixi expressament per al compliment de les seves obligacions específiques i garanteixi, igualment, la confidencialitat de la informació.

DESENA.- Entrada en vigor.

Les presents bases entraran en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra al BOIB, i seran d'aplicació per aquest proper curs escolar 2021-2022.

El que es fa públic per a general coneixement.

 

Costitx, 23 d'agost de 2021

El batle Antoni Salas Roca

 

ANNEX I SOL·LICITUD AJUTS INDIVIDUALS PER ALS ESTUDIANTS DEL MUNICIPI DE COSTITX.       

En/Na __________________________,veí de Costitx, amb domicili a efectes de notificacions al C/ _____________________________, núm._____ pis ____ porta ____, amb DNI núm. ___________, i telèfon ______________, acudeix i atentament.

EXPOSO:

Que en qualitat d'interessat major d'edat o en qualitat de pare/mare-tutor/a o representant legal del menor ___________________________________ està cursant estudis de __________________________ al centre _____________________________ i atenent la convocatòria de concessions d'ajuts individuals per als estudiants del municipi de Costitx per el curs 2021/2022, sol·licito l'atorgament d'ajuts per matriculació al curs ______________________________________________.

Que de conformitat a l'establert a les bases acompanyo a la present sol·licitud la documentació justificativa següent:

(  ) matrícula o certificat del centre acreditatiu de la matriculació al nivell/crèdits corresponents.

(  ) còpia de la llibreta bancària o certificat entitat bancària on consta el núm de compte( el titular del número de compte ha de ser l'interessat).

Així mateix declaro:

* trobar-me al corrent de les obligacions tributàries i contractuals amb l'Ajuntament, així con amb la Hisenda Pública i Seguretat Social.

SI (  )  NO (  )

* Que en el supòsit de no quedar acreditada l'assistència al curs per al qual s'ha obtingut el corresponent ajut, al qual efecte l'Ajuntament podrà requerir els corresponents  justificants d'ofici al Centre o directament a l'interessat, una vegada finalitzat el curs escolar/acadèmic, es desestimarà la sol·licitud amb l'obligació de reintegrar l'ajut al primer requeriment de l'Administració, en cas que aquest ja s'hagués satisfet.

* Que accepto i compleixo íntegrament el contingut de les bases.

Per tot això,

DEMANO:

Que previs els tràmits pertinents em sigui atorgat l'ajut sol·licitat mitjançant transferència bancària al meu compte especificat en la documentació adjunta.

Atentament,

Costitx,___de_______________de 2021”