Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 379510
Decret de la presidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial pel qual s’encarrega la gestió de l’expedient de contractació del servei d’inserció publicitària del Consorci Serra de Tramuntana al Consell de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La presidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en data 23 d'agost de 2021, va resoldre:

“Antecedents

1. En data 20 de juny de 2017, el president del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial va decretar encarregar la gestió de la contractació del servei d'inserció publicitària del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial al Consell de Mallorca Mallorca (BOIB núm. 94, de 1 d'agost de 2017). D'aquesta encomana de gestió, el Consorci Serra de Tramuntana va formalitzar en data 4 de maig de 2018, el contracte de servei d'inserció publicitària del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (Exp. GP 1/2017-lot 3) amb una durada de dos anys i un més de pròrroga.

2. Atesa la propera finalització del contracte a principis de l'any 2022, i atès que el Consell de Mallorca s'està tramitant un nou expedient de contractació del servei relatiu a la inserció publicitària als mitjans de comunicació pel Consell de Mallorca, que consisteix en la gestió d'anuncis publicitaris en qualsevol suport o format: premsa i altres publicacions, falques de ràdio, espots de televisió i cinema, mitjans de comunicació digitals i xarxes socials.

3. En data 20 d'agost de 2021, el cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals, va emetre un informe jurídic en el qual manifestava que és més beneficiós i eficient per a ambdues institucions contractar el servei de manera conjunta i, per tant, es considera aconsellable adherir-se al contracte que es tramitarà pel Consell de Mallorca.

Consideracions jurídiques

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial és un organisme creat pel Govern de les Illes Balears i pel Consell de Mallorca, que està adscrit a la institució insular.

El Ple del Consell de Mallorca, per acord de data 9 de setembre de 2010, va aprovar els Estatuts del Consorci Serra de Tramuntana (BOIB núm. 58, de 19 d'abril de 2011), que varen ser modificats per acord del Ple del Consell de Mallorca de data 9 de maig de 2019 (BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2019).

L'article 4 dels Estatuts disposa que el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial té com a finalitat primordial les pròpies que es deriven del règim de declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial.

L'apartat u) de l'article 9 dels Estatuts disposa que la presidència és l'òrgan competent per exercir les funcions que no estiguin atribuïdes expressament a cap altre òrgan del Consorci.

L'article 11 (Encomanes de gestió) de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, preveu que es pot encarregar la realització d'activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les entitats de dret públic a altres òrgans o entitats de la mateixa administració o d'una altra de diferent, per raons d'eficàcia.

El paràgraf 3 de l'article 11 esmentat disposa que l'encàrrec de gestió entre òrgans administratius o entitats de dret públic que pertanyen a la mateixa administració s'ha de formalitzat en els termes que estableixi la seva normativa pròpia i, si no n'hi ha, per acord exprés dels òrgans o les entitats que hi intervenen. En tot cas, l'instrument de formalització de l'encàrrec de gestió i de la resolució s'han de publicar, perquè tinguin eficàcia, en el diari oficial corresponent.

Per tot això, decret:

DECRET

1. Encarregar la gestió de la contractació del servei d'inserció publicitària del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial al Consell de Mallorca.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial adjudicarà el contracte i el formalitzarà, de conformitat amb la proposta de la Mesa de Contractació de l'expedient de referència del Consell de Mallorca.

2. Notificar aquesta resolució a la Direcció Insular de Comunicació del Departament de Presidència i a la lntervenció General del Consell de Mallorca.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les llles Balears, a l'efecte de l'article 11.3 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.”

 

Palma, 24 d'agost de 2021

El cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals (per absència de la secretària delegada, BOIB núm. 131, de 25 de juliol de 2020) Pere Josep Rosiñol Andreu