Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 374749
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears per la qual s’aprova, pel procediment d’urgència, la convocatòria de subvencions amb l’objecte de finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats («SOIB Formació: CP per a desocupats»), per al període 2022-2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Administració de l'Estat va traspassar a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears les funcions i els serveis en matèria de gestió de la formació professional per a l'ocupació mitjançant el Reial decret 621/1998, de 17 d'abril (BOE núm. 102, de 29 d'abril), els quals va assumir i distribuir la Comunitat Autònoma per mitjà del Decret 51/1998, de 8 de maig (BOIB núm. 68, de 23 de maig), segons el que disposen els articles 12.15 i 15.1 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. D'acord amb aquests articles, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) la funció executiva en matèria laboral, en els termes que estableixin les lleis i les normes reglamentàries que, per desplegar la legislació, dicti l'Estat, com també el desplegament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota l'extensió, els nivells i els graus, les modalitats i les especialitats.

La Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, va introduir nombroses i importants novetats en aquest sistema i, en particular, en matèria de planificació i finançament en l'àmbit laboral, en la programació i l'execució de les accions formatives, i en el control, el seguiment i el règim sancionador, així com en el sistema d'informació, l'avaluació, la qualitat i la governança del sistema. Aquesta Llei es desplega mitjançant el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol (BOE núm. 159, de 5 de juliol).

L'article 11.2 de la Llei 30/2015 estableix que l'oferta formativa per a treballadors desocupats s'ha de desplegar mitjançant programes de les administracions competents dirigits a cobrir les necessitats formatives detectades en els itineraris personalitzats d'inserció i en les ofertes d'ocupació, programes específics per a la formació de persones amb necessitats formatives especials o amb dificultats per a la inserció o la requalificació professional, i programes formatius que incloguin compromisos de contractació. Les administracions competents poden dur a terme accions adreçades a obtenir certificats de professionalitat, en els termes que estableix l'article 10.1.

D'altra banda, la Resolució de la Secretaria General de Formació Professional de 8 de juliol de 2021 concedeix a la CAIB la quantitat de 13.264.669,72 euros, consignada en l'aplicació pressupostària 18.05.241B.458.01 dels pressuposts generals de l'Estat de l'exercici econòmic 2021, per desenvolupar accions formatives en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació vinculada al Catàleg nacional de qualificacions professionals.

El Reial decret 1032/2017, de 15 de desembre (BOE núm. 305, de 16 de desembre), va aprovar l'Estratègia Espanyola d'Activació per a l'Ocupació (EEAO) 2017-2020, la qual es configura com a marc normatiu per coordinar i executar les polítiques actives d'ocupació i d'intermediació laboral en el conjunt de l'Estat. L'EEAO 2017-2020 incorpora com a objectiu estratègic la necessitat de desenvolupar una oferta formativa adreçada a un mercat laboral canviant, que n'ajusti millor les competències i en faciliti les transicions laborals. Per una altra banda, també inclou en l'eix 2 («Formació») diversos objectius instrumentals, com ara: 2.1, «Ajustar l'oferta formativa a les necessitats del mercat de treball»; 2.3, «Promoure la formació modular acreditable», i 2.6, «Oferir als demandants formació ajustada als seus itineraris personals d'ocupació».

El Pla d'Ocupació de Qualitat de les Illes Balears (POQIB) 2017-2020 incorpora en la prioritat 4 («Desplegament de l'Estratègia Balear de Formació Professional per a l'Ocupació») la línia d'actuació 4.3, «per a l'establiment del marc de col·laboració pública i privada en el subsistema de formació professional per a l'ocupació», i concretament, l'acció 4.3.1, per «alinear l'oferta formativa dels centres col·laboradors de la formació professional per a l'ocupació de les Illes Balears». Conté també la línia d'actuació 4.4, «per a l'orientació dels recursos formatius d'acord els objectius estratègics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de millora del model productiu», i en la línia d'actuació 4.9, «per fomentar els elements clau que afecten la qualitat de la formació professional per a l'ocupació», inclou l'acció 4.9.2, de «prioritzar les accions formatives basades en certificats de professionalitat».

El Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears 2018-2021 configura la formació professional per a l'ocupació com la que va adreçada prioritàriament a persones en atur, ja que l'objectiu es qualificar-les perquè s'incorporin al mercat de treball. És un model de gestió descentralitzat, la qual cosa implica que, per dur a terme qualsevol tipus de formació professional per a l'ocupació, és necessari adreçar-se a l'organisme autònom de cada comunitat autònoma responsable d'executar-la. A les Illes Balears és el SOIB. La formació professional per a l'ocupació es basa en accions formatives vinculades al Catàleg nacional de qualificacions professionals (certificats de professionalitat), que tenen vigència en tot el territori estatal.

La convocatòria de subvencions està inclosa en el Pla Anual de Política d'Ocupació de 2021, com a programa comú, PC00004, d'oferta formativa per a treballadors desocupats amb programes de formació dels serveis públics d'ocupació, i es dona resposta, així, als objectius estratègics de l'EEAO i a la prioritat, les línies d'actuació i les accions del POQIB assenyalades.

En l'àmbit intern, s'ha duit a terme un treball d'identificació i d'anàlisi fruit del qual s'ha establert una relació d'especialitats formatives amb capacitat d'incidir positivament a curt, a mitjà i a llarg termini en l'ocupabilitat dels treballadors desocupats, amb la finalitat de cobrir les necessitats del mercat laboral prioritzant els sectors productius més afectats per la crisi ocasionada per la pandèmia de COVID-19 i les persones en situació d'expedient de regulació d'ocupació (ERTO).

D'acord amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, la formació que es desenvolupi en el marc d'aquest convocatòria té com un dels objectius prioritaris augmentar la participació de les dones en el mercat de treball i avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes. Per això, les dones són un del col·lectius prioritaris per tal de millorar-ne l'ocupabilitat i la permanència en l'ocupació, així com potenciar-ne el nivell formatiu i l'adaptabilitat als requeriments del mercat laboral.

D'altra banda, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social va publicar l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març (BOE núm. 78, d'1 d'abril), que desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, amb l'establiment de les bases reguladores per concedir subvencions públiques destinades a finançar la formació professional per a la ocupació en l'àmbit laboral. L'article 5.1 de l'Ordre TMS/368/2019 determina que la concessió de subvencions s'ha de dur a terme en règim de concurrència competitiva, de conformitat amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, o per qualsevol altre procediment de concessió de subvencions previstes en la normativa de les administracions competents que permeti la concurrència entre entitats beneficiàries, llevat dels supòsits de concessió directa o altres procediments de concessió de subvenció prevists en la Llei esmentada; en l'article 6.5 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre; en la normativa de les administracions competents, i en aquesta Ordre.

En data 27 de novembre de 2020, es va publicar en el BOE l'Ordre TES/1109/2020, de 25 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març. S'hi inclou una nova disposició addicional setena, relativa a la participació de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació en accions de formació professional per a l'ocupació. En concret, el punt 1.c) es disposa que les persones treballadores afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació no computen com ocupades a l'efecte del límit que estableix l'article 18.4 de l'Ordre TMS/368/2019.

L'article 3 de l'Ordre TMS/368/2019 preveu que es poden establir com a mòduls específics els determinats per les administracions competents en aplicació de la normativa reguladora del Fons Social Europeu en matèria de costs simplificats, com ara els barems estàndard de costs unitaris. Quan s'estableixin aquests mòduls específics i així es prevegi en les convocatòries o en els instruments de concessió, s'han de concedir i justificar a través d'aquests mòduls específics d'acord amb el que s'especifica en els articles del 76 a 79 del Reglament general de subvencions.

El Reglament Europeu 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre, relatiu al Fons Social Europeu, modificat pel Reglament UE 2018/1046, en l'article 68 ter disposa que «es pot utilitzar un tipus fix de fins un 40 % de les despeses directes de personal subvencionat per poder cobrir la resta de cost subvencionables d'una operació sense que l'Estat membre estigui obligat a efectuar el càlcul per determinar el tipus aplicable».

Per un altre costat, d'acord amb l'article 3.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, les subvencions establertes per la Unió Europea, per l'Estat o per un altre ens públic la gestió de les quals correspongui, totalment o parcialment, a l'Administració de la Comunitat Autònoma, com també els complements eventuals de les subvencions esmentades que pugui atorgar aquesta Administració, s'han de regir pel règim jurídic aplicable a l'ens que les estableixi, sens perjudici de les especialitats organitzatives i procedimentals de l'administració gestora. En tot cas, aquesta Llei s'ha d'aplicar amb caràcter supletori respecte de la normativa reguladora de les subvencions finançades per la Unió Europea.

Són aplicables a aquesta convocatòria el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat; els reials decrets pels quals s'estableixen els certificats de professionalitats dictats en aplicació seva, i l'ordre de desplegament ESS/1897/2013, de 10 d'octubre. Així mateix, hi són aplicables l'Ordre TMS/369/2019, de 28 de març, per la qual es regula el Registre estatal d'entitats de formació del sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, així com els processos comuns d'acreditació i inscripció de les entitats de formació per impartir especialitats formatives incloses en el Catàleg d'especialitats formatives, i l'Ordre TMS/283/2019, de 12 de març, per la qual es regula el Catàleg d'especialitats formatives en el marc de el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral. Dins aquest Catàleg s'inclou el repertori de certificats de professionalitat, que són les especialitats formatives que es poden sol·licitar dins el marc d'aquesta convocatòria

 

Les subvencions concedides dins el marc d'aquesta convocatòria no es consideren ajuts d'Estat, d'acord amb l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, atès que les actuacions subvencionables són activitats educatives, compreses en la Llei 30/2015, de 9 de setembre.

Aquesta convocatòria està inclosa en la línia II.2.16 del Pla Estratègic de Subvencions de la CAIB per al període 2018-2020, aprovat per Consell de Govern el 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març), prorrogat mitjançat l'Acord de Consell de Govern de 25 de gener de 2021 (BOIB núm. 13, de 30 de gener). S'ha duit a terme una modificació del Pla Estratègic de Subvencions mitjançant la resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 26 de juliol de 2021 (BOIB núm. 101, de 29 de juliol) per tal d'incloure la present convocatòria en el Pla esmentat.

La Comissió Permanent del Consell de Formació Professional, integrada per les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, va informar d'aquesta convocatòria en la sessió de 9 de març de 2021.

Mitjançant la Resolució de la directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de 12 de març de 2021, s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, així com el percentatge que s'ha d'aplicar per altres despeses, a l'efecte de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats.

La Resolució de la Secretaria General de Formació Professional de 8 de juliol

de 2021, esmentada anteriorment, que concedeix a la CAIB la quantitat de 13.264.669,72 euros per desenvolupar accions formatives en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació vinculada al Catàleg nacional de qualificacions professionals, estableix que és necessari trametre abans del 31 de desembre de 2021 els plans, els programes o les estratègies aprovats per executar els fons transferits, que han de contenir, almenys, els objectius estratègics, el disseny de les accions, els sectors productius establerts com a prioritaris i els destinataris als quals s'adrecen.

Per poder complir aquesta obligació, es fa necessari escurçar els terminis de tramitació. En conseqüència, i atès que concorren raons evidents d'interès públic, s'aplica a aquesta convocatòria de subvencions la tramitació d'urgència prevista en l'article 33 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que permet reduir a la meitat els terminis establerts per al procediment ordinari, tret dels relatius a la presentació de les sol•licituds i dels recursos.

Per això, tenint en compte el Reial decret 694/2017, de 23 de març; l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre), i el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), així com la Llei 7/2000, de 15 de juny, i havent-ne estat informats el Consell de Formació Professional de les Illes Balears i el Consell de Direcció del SOIB, dict la següent

Resolució

1. Aprovar, pel procediment d'urgència, la convocatòria de subvencions amb l'objecte de finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats («SOIB Formació: CP per a desocupats»), per al període 2022-2024, distribuïda en dues línies: línia 1, dirigida a finançar especialitats formatives adreçades a treballadors preferentment desocupats, i línia 2, que té per objecte finançar especialitats formatives adreçades exclusivament a obtenir certificats de professionalitat dels quals actualment no hi ha centres acreditats.

2. Aplicar d'ofici la tramitació d'urgència en el procediment d'aquesta convocatòria, en el procediment de concessió o denegació, i, per això, reduir a la meitat els terminis relatius a la instrucció del procediment, amb excepció dels relatius a la presentació de les sol·licituds i de recursos.

3. Ordenar comunicar a la Base de dades nacional de subvencions i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta Resolució, la qual comença a tenir efecte l'endemà d'haver-s'hi publicat.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic Turisme i Treball de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, 19 d'agost de 2021

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears Iago Negueruela Vázquez El vicepresident del SOIB Jaume Colom AdroverPer suplència (BOIB núm. 104, de 30 de juliol de 2019)

 

 

ANNEX 1

Convocatòria de subvencions amb l'objecte de finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats («SOIB Formació CP per a desocupats»), per al període 2022-2024, i distribuïda en dues línies: línia 1, dirigida a finançar especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat, i línia 2, dirigida a finançar especialitats formatives adreçades exclusivament a obtenir certificats de professionalitat dels quals actualment no hi ha centres acreditats

1. Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la concessió de subvencions per finançar l'oferta formativa adreçada a treballadors preferentment desocupats, d'acord amb el que disposen la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació dins l'àmbit laboral, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, per la qual es desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, que regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, en relació amb l'oferta formativa de les administracions competents i el seu finançament, i s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions públiques destinades a finançar-les per els exercicis pressupostaris 2022 i 2024. La convocatòria es distribueix en dues línies:

  • Línia 1: dirigida a finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats.

L'oferta formativa de certificats de professionalitat que s'ha de sol·licitar ha de ser d'acord amb el punt 5.2.a) d'aquesta Resolució i se'n presenta la llista en l'annex 2.

  • Línia 2: dirigida a finançar especialitats formatives adreçades exclusivament a obtenir certificats de professionalitat dels quals actualment no hi ha centres acreditats.

L'oferta formativa de certificats de professionalitat que ha nascut de la necessitat d'incentivar la impartició de formació conduent a un certificat de professionalitat, que es considera necessària i que fins ara no s'ha pogut impartir per manca de centres acreditats és la que es determina en l'annex 4 d'aquesta Resolució.

Totes les especialitats formatives que es financin en el marc d'aquesta convocatòria han d'estar incloses en el repertori de certificats de professionalitat inclòs dins el Catàleg d'especialitats formatives regulat en l'Ordre TMS/283/2019, de 12 de març.

L'oferta formativa s'ha d'impartir en la modalitat presencial. No obstant això, l'activitat formativa que es desenvolupi pot combinar l'activitat presencial amb l'activitat a distància d'acord amb l'evolució de la situació sanitària. El centre de formació ha de posar a disposició dels alumnes que ho necessitin els mitjans tecnològics necessaris i el suport per dur a terme l'activitat a distància, si escau.

2. Finalitat

Respecte a la línia 1: les subvencions que es concedeixin a l'empara d'aquesta línia de la convocatòria tenen com a finalitat finançar especialitats formatives del Catàleg adreçades a obtenir certificats de professionalitat dirigides als treballadors desocupats amb baix nivell de qualificació. La finalitat és oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball, que atengui als requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses. Les especialitats formatives objecte de finançament són les que s'especifiquen en l'annex 2 d'aquesta Resolució.

Respecte a la línia 2: les subvencions que es concedeixin a l'empara d'aquesta convocatòria tenen com a finalitat finançar les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat especificades en l'annex 4 d'aquesta Resolució.

A l'efecte d'aquesta convocatòria, es defineixen els conceptes següents:

  • Especialitat formativa: és una especialitat conduent a un certificat de professionalitat, inclosa dins el Catàleg.
  • Acció formativa: és el mòdul d'una especialitat formativa conduent a un certificat de professionalitat.
  • Programació: és el conjunt total d'accions formatives que el SOIB subvenciona a una entitat.

Les subvencions es concedeixen en règim de concurrència competitiva d'acord amb els principis d'objectivitat, igualtat, transparència i publicitat.

3. Règim jurídic

Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria es regeixen per la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació dins l'àmbit laboral; pel Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, que desplega la Llei anterior; per l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març (modificada per l'Ordre TES/1109/2020, de 25 de novembre), que desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega alhora la Llei 30/2015, de 9 de setembre (BOE núm. 78, d'1 d'abril de 2019); per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i pel Reglament en la part bàsica i pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

Així mateix, s'hi aplica el Reglament Europeu 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre, relatiu al Fons Social Europeu, modificat pel Reglament UE 2018/1046.

4. Import màxim i crèdits pressupostaris als quals s'imputa

El crèdit total assignat a aquesta convocatòria és de set milions nou-cents noranta mil euros (7.990.000,00 €), distribuïts de la manera següent:

  • Per a l'any 2021: 4.794.000,00 €, que s'han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D16, capítol 4, FF 21020, de l'exercici de l'any 2021.
  • Per a l'any 2024: 3.196.000,00 €, que s'han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D16, capítol 4, FF 24020, de l'exercici 2024, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient.

Les partides del pressupost de despeses corresponents a cada una de les anualitats a les quals s'imputa aquesta convocatòria es financen mitjançant els fons del Ministeri d'Educació i Formació Professional que anualment distribueix per territoris la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l'Ocupació, per a cada un dels exercicis als quals afecti. No obstant això, també es poden cofinançar amb el Fons Social Europeu o amb qualsevol altre fons comunitari o supranacional.

En el cas que alguna de les anualitats previstes en aquesta convocatòria excedeixi el finançament, s'ha d'imputar amb càrrec a altres crèdits disponibles del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) corresponents a l'exercici del qual es tracti.

En aplicació de l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 15.2.c) del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, quan l'import de les peticions efectuades sigui superior a la quantia que fixa aquesta convocatòria, les sol·licitud d'accions formatives incloses en els annexos 2 i 4 s'han de resoldre en règim de concurrència competitiva per ordre de puntuació i d'acord amb el procediment que s'estableix en els apartats corresponents d'aquests annexos.

Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin, es pot augmentar l'import d'aquesta convocatòria sense obrir un nou termini de presentació de sol·licituds.

5. Distribució del crèdit per línies, especialitats, illes i zones a Mallorca

5.1. Distribució del crèdit per línies

  • Línia 1: el crèdit total assignat a aquesta línia és de 7.290.000 €, per concedir subvencions per executar especialitats formatives de certificats de professionalitat.
  • Línia 2: el crèdit total assignat a aquesta línia és de 700.000,00 €, per concedir subvencions per executar certificats de professionalitat, especificats en l'annex 4, distribuïts d'acord amb el punt 5.2.b).

5.2. Distribució del crèdit per especialitats, illes i zones

a) Per a certificats de professionalitat de la línia 1

El crèdit assignat inicialment a la convocatòria a la línia 1 és de 7.290.000 €, per concedir subvencions per executar especialitats formatives dirigides a obtenir certificats de professionalitat, i s'ha de distribuir per illes d'una manera percentual, d'acord amb la mitjana de persones demandants d'ocupació durant l'any 2019, de la manera següent:

ILLA

%

PRESSUPOST

Mallorca

80,4

5.861.160 €

Menorca

7,4

539.460 €

Eivissa/Formentera

12,2

889.380 €

El crèdit assignat a Formentera ha de ser el suficient per poder adjudicar-hi dos certificats de professionalitat.

El crèdit assignat a Mallorca per a certificats de professionalitat és de 5.861.160 € i s'ha de distribuir d'una manera percentual entre les zones establertes en l'annex 3, a l'efecte d'aconseguir més cobertura del territori, d'acord amb la mitjana de persones demandants d'ocupació durant l'any 2019, de la manera següent:

ZONA

%

PRESSUPOST

Zona 1

53

3.106.414,80 €

Zona 2

22

1.289.455,20 €

Zona 3

25

1.465.290 €

A més, tenint en compte el pes específic de cada família professional dins el mercat de treball de les Illes Balears, el crèdit de cada illa/zona s'ha de distribuir per famílies professionals.

La relació de famílies professionals s'ha agrupat en dos blocs: grup A i grup B. Les famílies professionals que conformen el grup A són les que tenen més pes en el mercat de treball de les Illes Balears i les que representen sectors emergents, i són aquestes vuit: Hoteleria i Turisme, Indústries Alimentàries, Transport i Manteniment de Vehicles, Comerç i Màrqueting, Electricitat i Electrònica, Instal·lació i Manteniment, Seguretat i Medi Ambient, i Energia i Aigua. La resta conforma el grup B.

El pressupost reservat al grup A és de 4.446.900,00 € i es reparteix de la manera següent:

  • A Mallorca: 3.575.307,60 €, que s'han de distribuir de la manera següent:

Zona 1

Zona 2

Zona 3

1.894.913,03 €

786.567,67 €

893.826,90€

  • A Eivissa i Formentera: 542.521,80 €.
  • A Menorca: 329.070,60 €.

El grup B està format per la resta de famílies professionals i el pressupost d'aquest grup és de 2.843.100,00 € i es reparteix de la manera següent:

  • A Mallorca: 2.285.852,40 €, que s'han de distribuir de la manera següent:

Zona 1

Zona 2

Zona 3

1.211.501,77 €

502.887,53 €

571.463,10 €

  • A Eivissa i Formentera: 346.858,20 €.
  • A Menorca: 210.389,40 €.

Del pressupost establert per a cada grup de famílies professionals en cada illa/zona, se n'ha de reservar el 50 % per a certificats de professionalitat de nivell 1.

L'Observatori del Treball de les Illes Balears ha establert els certificats de professionalitat amb una major ocupabilitat. D'acord amb això, i tenint en compte altres elements del context estructural del nostre mercat de feina, s'ha fixat una llista de certificats en què s'estableixen tres nivells de prioritat i una puntuació inicial, que s'ha de tenir en compte a l'hora de valorar les sol·licituds presentades. La relació dels certificats es determina en l'annex 2.

El municipis corresponents a cada una de les zones de Mallorca estan establerts en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

b) Per a certificats de professionalitat de la línia 2

El crèdit assignat inicialment a aquesta línia, 700.000 €, s'ha de distribuir per illes d'una manera percentual, d'acord amb la mitjana de persones demandants d'ocupació durant l'any 2019, de la manera següent:

ILLA

%

PRESSUPOST

Mallorca

80,4

562.800 €

Menorca

7,4

51.800 €

Eivissa/Formentera

12,2

85.400 €

El crèdit assignat a Formentera ha de ser el suficient per poder adjudicar-hi dos certificats de professionalitat.

El crèdit assignat a Mallorca és de 562.800 € i s'ha de distribuir d'una manera percentual per zones, a l'efecte d'aconseguir més cobertura del territori, d'acord amb la mitjana de persones demandants d'ocupació durant l'any 2019, de la manera següent:

ZONA

%

PRESSUPOST

Zona 1

53

298.284 €

Zona 2

22

123.816 €

Zona 3

25

140.700 €

Els certificats que es poden sol·licitar en cada zona/illa són els establerts en l'annex 4 d'aquesta convocatòria.

5.3. Romanents

a) Romanents de la línia 1. El crèdit romanent d'especialitats formatives per manca de sol·licituds que compleixin els requisits establerts passa a adjudicar-se segons els criteris establerts en aquest annex per a cada illa/zona.

Els romanents del grup A, nivell 1, passen a la resta de nivells del mateix grup.

Els romanents del grup A passen al grup B de cada illa/zona.

Els romanents del grup B, nivell 1, passen a la resta de nivells del mateix grup.

El crèdit romanent de les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat de cada zona/illa, tenint en compte el repartiment per grups i nivells, s'ha de distribuir de la manera següent:

  • El pressupost assignat a Eivissa i Formentera, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquestes illes, passarà a Menorca.
  • El pressupost assignat a Menorca, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquesta illa, passarà a Eivissa.
  • Els romanents d'Eivissa-Formentera i Menorca, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquestes illes, passaran a Mallorca, distribuït d'una manera percentual per a cada zona i per grups de família professional.
  • La distribució comença per la zona 2 de Mallorca. Els romanents de la zona 2 que hi pugui haver per falta de sol·licituds o en el cas que no es pugui adjudicar una especialitat formativa completa passaran a la zona 3, atès el major nombre de persones beneficiàries potencials. I el romanent de la zona 3 passarà a la zona 1, atenent al mateix criteri.

Els romanents parcials s'han d'aplicar amb els mateixos criteris que estableix la convocatòria.

Una vegada fetes totes les propostes d'adjudicació, s'han de sumar els romanents finals de totes les illes i zones i s'han d'adjudicar prenent com a base el criteri de puntuació, sense tenir en compte els grups, els nivells les illes i les zones, fins a exhaurir el pressupost.

b) Romanents de la línia 2. El crèdit romanent de les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat de la línia 2 s'ha de distribuir de la manera següent:

  • El pressupost assignat a Eivissa i Formentera, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquesta illa, passarà a Menorca.
  • El pressupost assignat a Menorca, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquesta illa, passarà a Eivissa.
  • Els romanents de les illes d'Eivissa-Formentera i Menorca, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquestes illes, passarà a Mallorca, distribuït d'una manera percentual per a cada zona i per grups de família professional.
  • La distribució comença per la zona 2 de Mallorca. Els romanents de la zona 2 que hi pugui haver per falta de sol·licituds o en el cas que no es pugui adjudicar una especialitat formativa completa passaran a la zona 3, atès el major nombre de persones beneficiàries potencials. I el romanent de la zona 3 passarà a la zona 1, atenent al mateix criteri.

Els romanents parcials s'han d'aplicar amb els mateixos criteris que estableix la convocatòria.

Els romanents finals s'han d'aplicar prenent com a base el criteri de puntuació.

6. Persones beneficiàries

Es poden beneficiar de les subvencions que preveu aquesta convocatòria les entitats amb centres de formació acreditats ubicats en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Els centres han de tenir les especialitats formatives acreditades per a un nombre d'alumnes igual o superior al que sol·licitin abans de la data en què es publica la convocatòria.

Les persones beneficiàries no poden incórrer en cap de les circumstàncies que es preveuen en l'article 13, apartats 2 i 3, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que impedeixen obtenir la condició de persona beneficiària, així com en l'article 10, apartats 1 i 2, del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

A més, els centres de les entitats que sol·licitin impartir les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat que donin dret a obtenir títols i carnets professionals han d'estar homologats o autoritzats per les administracions o entitats competents.

6. Persones destinatàries de la formació

Les especialitats formatives que s'incloguin en la programació s'han d'adreçar a treballadors desocupats inscrits com a demandants d'ocupació. A més, hi poden participar persones ocupades, en un percentatge no superior al 30 % del total de participants programats, i aquestes persones han d'estar registrades com a demandants d'ocupació, per contribuir a millorar la qualitat i el manteniment de l'ocupació.

La consideració de persona treballadora «desocupada» o «ocupada», la determina la situació laboral en què es troba en el moment d'iniciar la formació. Les persones que tenguin un contracte laboral, independentment del nombre d'hores, es consideren treballadors ocupats.

Pel que fa als treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), no computen com a ocupats a l'efecte del límit de participació establert en les accions formatives corresponents.

Els treballadors fixos discontinus i, si escau, altres col·lectius computen d'acord amb el que estableixi la normativa corresponent en el moment d'aplicació, i sempre abans de l'inici de l'especialitat formativa.

No és objecte de minoració econòmica el canvi de situació laboral que es produeixi a partir de la tramitació en el SOIB de la participació de l'alumne en l'acció formativa, sempre que no se superin els límits percentuals assenyalats anteriorment.

7.1. Requisits d'accés de l'alumnat

Per participar en les accions formatives, els alumnes han de constar d'alta com a persona treballadora desocupada en el SOIB i han de complir els requisits que s'estableixen en l'article 20.2 del Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat (BOE núm. 27, de 31 de gener).

Per accedir a la formació de mòduls formatius de certificats de professionalitat de nivell 2 i de nivell 3 els alumnes han de complir els requisits que s'especifiquen en l'enllaç següent:

<http://soib.es/proves-acces-certificat-professionalitat>.

Les persones que no compleixin els requisits d'accés a la formació de certificats de professionalitat han de superar les proves de competències que preveu l'article 20 del Reial decret 34/2008, de 18 de gener. Aquestes persones es poden inscriure directament a les proves, o bé als cursos de competències clau, que poden fer els centres d'educació per a persones adultes (CEPA) en coordinació amb el SOIB. Els alumnes que hagin superat les competències obtenen un certificat expedit per la Direcció del SOIB amb validesa permanent.

Els alumnes dels certificats de professionalitat als quals es pugui reconèixer la formació cursada per rebre certificats o targetes professionals, per poder ser seleccionats, han d'acreditar que compleixen els requisits que s'estableixen per a cada habilitació professional.

7.2. Selecció de les persones participants en les accions formatives

El SOIB ha de preseleccionar les persones participants entre les candidates a participar en cada curs.

Les persones candidates poden actuar per les vies següents:

  • Sol·licitants de l'acció formativa que hagin fet la sol·licitud presencialment en el centre de formació o bé a través de preinscripció telemàtica en el web o l'aplicació del SOIB.
  • Persones demandants d'ocupació a qui els serveis d'orientació, tant propis del SOIB com de serveis d'orientació finançats pel SOIB, hagin prescrit el curs en el marc del seu itinerari personalitzat d'inserció. La proposta de l'acció formativa s'ha de derivar del diagnòstic d'ocupabilitat, ha de ser una de les accions que estableix l'acord personal d'ocupació, i ha d'estar planificada dins de les accions de l'itinerari personalitzat d'inserció. Aquestes accions prèvies a la derivació a l'acció formativa s'han d'haver fet dins un termini adequat i suficient i, en cap cas, no es poden dur a terme dins la immediatesa de l'inici de l'acció formativa objecte de la derivació.

Els participants inscrits en cada acció formativa els ha de validar el SOIB, amb la verificació dels requisits establerts en la convocatòria. En el cas de les inscripcions formalitzades presencialment en el centre, les entitats de formació han de lliurar al SOIB el full de sol·licitud, amb la documentació adjunta de compliment de requisits.

El centres de formació han de sol·licitar la validació dels alumnes al SOIB amb un mínim de tres dies hàbils d'antelació a l'inici de l'acció formativa. El SOIB no validarà en cap cas participants que es presentin fora d'aquest termini.

El centre impartidor ha de fer la selecció definitiva d'alumnes d'entre les persones validades pel SOIB, per a la qual cosa el centre ha d'accedir a l'aplicació de gestió del SOIB, i ha de fer el procés de selecció amb antelació suficient a l'inici de les accions formatives.

D'entre les persones inscrites i validades, el centre de formació té l'obligació de seleccionar els candidats derivats de serveis d'orientació amb un itinerari personalitzat d'inserció (IPI) i, si escau, les persones candidates proposades pel SOIB en el marc de la intervenció que el SOIB hi hagi duit a terme, com a demandants d'ocupació, amb especial atenció al col·lectiu de dones víctimes de violència masclista.

Així mateix, té l'obligació de seleccionar els candidats tenint en compte els col·lectius prioritaris següents:

— Treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació.

— Joves desocupats d'entre 16 i 29 anys.

— Persones desocupades majors de 45 anys.

— Persones desocupades de llarga durada (dotze mesos ininterromputs dins un període de devuit mesos).

— Dones desocupades, en les qualificacions en què tenguin poca presència.

— Persones desocupades amb discapacitat.

— Treballadors desocupats inscrits com a demandants d'ocupació que tenguin unitats de competència assolides del certificat que s'ha de completar.

S'ha d'incloure en el procés de selecció de les accions formatives que ho necessitin una prova de selecció consensuada prèviament amb el personal tècnic del SOIB.

D'acord amb la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació dins l'àmbit laboral, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, no poden participar en les accions formatives objecte de finançament en el marc d'aquesta convocatòria:

1. Les persones en situació de privació de llibertat ni els militars de tropa i marineria que mantenen una relació de caràcter temporal amb les forces armades.

2. Els empleats públics.

8. Presentació de sol·licituds i terminis

La tràmit de sol·licitud de subvenció s'ha de formalitzar mitjançant l'aplicació web de gestió de formació del SOIB ACCFOR,

<http://soib.es>.

Dins el termini de quinze dies hàbils comptadors a partir de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, les persones interessades poden presentar les sol·licituds en qualsevol de les formes que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Es pot presentar la sol·licitud d'una manera electrònica mitjançant el Registre electrònic comú (REC), i s'hi ha d'adjuntar el document generat per l'aplicació ACCFOR. Les persones físiques també poden presentar les sol·licituds d'una manera presencial en qualsevol de les oficines de registre de l'Administració autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració local.

No obstant això, els subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques de conformitat amb el que disposa l'article 14, apartats 2 i 3, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, únicament poden presentar les sol·licituds en la forma esmentada, mitjançant el REC. En el cas que algun d'aquests subjectes presenti la sol·licitud d'una manera presencial, l'Administració li ha de requerir que la faci d'una manera electrònica, d'acord amb el que s'estableix en l'article 68.4 de la Llei 39/2015.

En el marc d'aquesta convocatòria, s'han de sol·licitar les especialitats formatives que es determinen en els annexos 2 i 4 d'aquesta convocatòria.

En el cas que el centre de formació sol·liciti especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat que en el marc d'aquesta convocatòria s'ofereixin en les dues línies, el SOIB ha d'assignar d'ofici la sol·licitud, en primer lloc, a la línia 2.

Les entitats poden sol·licitar cada especialitat formativa per al nombre d'alumnes que tenguin acreditat i, en qualsevol cas, mai per a un nombre inferior al següent:

  • A Mallorca: un mínim de 14 alumnes.
  • A Eivissa i a Menorca: un mínim de 12 alumnes.
  • A Formentera: un mínim de 10 alumnes.

No obstant això, els alumnes subvencionables són, com a màxim, 15.

En qualsevol cas, el nombre d'alumnes que se sol·liciti no pot suposar que el cost per hora i alumne de l'especialitat formativa sigui superior a 8 euros.

L'import de les especialitats formatives objecte d'aquesta convocatòria s'ha de determinar d'acord amb el que s'estableix en l'apartat 17 d'aquest annex.

De les especialitats formatives conduents a certificat de professionalitat, obligatòriament l'entitat ha de sol·licitar la totalitat dels mòduls que conformen cada certificat de professionalitat, inclòs el mòdul de pràctiques no laborals en centres de treball.

La impartició ha de ser modular i cada mòdul que l'entitat presenta en la sol·licitud de programació ha de ser una acció formativa.

Només es poden presentar sol·licituds per impartir especialitats formatives en la modalitat presencial.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits legals que exigeix aquesta convocatòria, en aplicació de l'article 23.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, s'ha de requerir a la persona interessada que en el termini improrrogable de cinc dies hàbils, en aplicació del procediment d'urgència, esmeni l'errada o presenti els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva petició, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes de l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les notificacions que es derivin d'aquest procediment s'han de fer preferentment per mitjans electrònics i, en tot cas, quan la persona interessada resulti obligada a rebre les notificacions per aquesta via, amb les excepcions indicades en l'article 41.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. Les notificacions a través de mitjans electrònics s'han de practicar en la forma establerta en l'article 43 d'aquesta Llei.

Quan l'entitat de formació sol·licitant inclogui en la sol·licitud l'adreça de correu electrònic, s'entén que l'aporta a l'efecte de les notificacions dels actes de tràmit, d'acord amb el que es regula en l'article 41 de la Llei de 39/2015, d'1 d'octubre.

9. Documentació de la sol·licitud

a) Sol·licitud de la subvenció, que inclou les declaracions responsables següents:

  • No estar sotmès a cap de les circumstàncies que s'indiquen en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en l'article 10.1 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i no tenir causa d'incompatibilitat per rebre la subvenció.
  • Fer constar tots els ajuts i les subvencions per a la mateixa finalitat sol·licitats i concedits per qualsevol institució, pública o privada.
  • Complir les obligacions que estableix la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals (BOE núm. 269, de 10 de novembre).
  • No tenir sancions fermes pendents de pagament per infraccions de la normativa en matèria de prevenció de riscs laborals.
  • No haver estat sancionat, en virtut de resolució administrativa o sentència judicial ferma, en els tres darrers anys per faltes molt greus en matèria de prevenció de riscs laborals, de conformitat amb l'article 13 del Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social.
  • Compromís verificable de qualitat en la gestió, la transparència i l'eficiència en la utilització de recursos públics.
  • En el cas de les entitats que sol·licitin personal especialitzat en col·lectius vulnerables, declaració responsable que acrediti l'experiència d'un mínim de dos anys en l'atenció d'aquests col·lectius, d'acord amb el model establert pel SOIB.

En tot cas, el SOIB pot sol·licitar la documentació que acrediti aquestes circumstàncies.

b) D'acord amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 61 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, el SOIB pot obtenir els certificats acreditatius que la persona interessada està al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària estatal i amb la Seguretat Social, així com verificar les dades d'identitat (DNI), excepte en el cas d'oposició expressa de la persona interessada, que s'ha de fer constar en el model de sol·licitud. En el cas que no s'autoritzin aquestes consultes, juntament amb la sol·licitud d'ajuts, ha d'aportar la documentació acreditativa d'estar al corrent de les obligacions anteriors, així com una còpia del document d'identitat, si escau.

c) Acreditació de la representació amb què actua la persona que signa la sol·licitud.

No cal presentar la documentació del punt c), en el cas que s'hagi presentat anteriorment i no hagi sofert canvis, i s'identifiqui l'expedient en el qual es va presentar.

10. Termini d'execució de les activitats subvencionades

La programació formativa adjudicada s'ha d'iniciar abans del dia 1 de novembre de 2022.

Tota la programació formativa ha de finalitzar abans del dia 1 d'abril de 2024.

S'entén que la programació formativa de l'entitat està iniciada quan ha començat una de les accions formatives concedides a l'entitat.

Només es financen accions formatives iniciades a partir de la resolució de concessió.

11. Criteris de valoració tècnica per concedir les subvencions

11.1. Per concedir les subvencions objecte de la línia 1 d'aquesta convocatòria, s'han de tenir en compte els criteris objectius que s'indiquen a continuació:

Les valoracions s'han de fer per a cada una de les especialitats formatives sol·licitades. El màxim de puntuació és de 1.000 punts.

La puntuació que s'hi ha d'aplicar és la següent:

— Cada certificat de professionalitat parteix amb la puntuació inicial que s'estableix en l'annex 2 d'aquesta convocatòria (màxima puntuació: 634 punts).

 

— Bloc 1. Programació de formació segons les necessitats detectades (màxim: 250 punts):

a. Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat amb prioritat 1: 200 punts.

b. Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat amb prioritat 2: 50 punts.

c. Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat de nivell 2: 50 punts.

 

— Bloc 2. Capacitat acreditada (21 punts):

Per a cada entitat que hagi finalitzat la programació formativa corresponent a la convocatòria de subvencions dirigida a treballadors desocupats 2017-2019 (BOIB núm. 74, de 17 de juny de 2017) amb un mínim del 80 % dels alumnes adjudicats: 21 punts.

 

 

​​​​​​​— Bloc 3. Col·lectius (màxim: 60 punts):

a. Per a cada entitat que hagi tingut un percentatge mínim del 7 % d'alumnes amb discapacitat en la programació formativa corresponents a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2017-2019: 20 punts.

b. Per a cada entitat que hagi tingut un percentatge mínim de 50 % d'alumnes desocupats amb més de tres mesos d'inscripció com a demandants d'ocupació a l'inici de les accions formatives en què han participat corresponents a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2017-2019: 20 punts.

c. Per a cada entitat que hagi tingut un percentatge mínim de 20 % d'alumnes desocupats de llarga durada a l'inici de les accions formatives en què han participat corresponents a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2017-2019: 20 punts.

El SOIB ha de revisar d'ofici que es compleixen aquests criteris.

 

— Bloc 4. Eficiència de la formació professional per a l'ocupació (35 punts):

a) Per a cada especialitat formativa sol·licitada per l'entitat que hagi obtingut una taxa d'inserció laboral de règim general d'un mínim del 60 % dels participants en la seva programació corresponent a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2017-2019, en els 6 mesos posteriors a la finalització de la formació: 35 punts.

b) Minoració per expedients de reintegrament.

En el cas que l'entitat, així com aquelles entitats o persones que hi estiguin vinculades en els termes prevists en l'article 18 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'impost de societats, en els vint-i-quatre mesos anteriors a la data de publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB tengui un expedient de reintegrament resolt per alguna de les causes que s'estableixen en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que comporti un informe de liquidació del qual es derivi un import executat incorrectament superior al 50 % de l'import de la subvenció concedida en el marc de qualsevol convocatòria aprovada pel SOIB: hi haurà una minoració de 250 punts. Queden excloses d'aquesta minoració si la quantia que s'ha de reintegrar s'ha abonat en el període voluntari.

c) Minoració per sancions.

Les entitats, així com aquelles entitats o persones que hi estiguin vinculades en els termes de l'article 18 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'impost de societats, que en la data de publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB hagin estat sancionades en els darrers 36 mesos per resolució ferma, sempre que aquesta sanció no sigui la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions o no sigui una sanció molt greu en matèria de salut d'acord amb l'article 42.1.b) de la Llei 7/2018, de 31 de juliol, per qualsevol infracció en matèria de relacions laborals, formació professional per a l'ocupació o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost (BOE núm. 189, de 8 d'agost): hi haurà una minoració de 250 punts.

d) Revocació de subvencions per renúncia i inexecució.

En el cas que el SOIB hagi revocat la subvenció d'una entitat de formació, per renúncia, corresponent a una adjudicació per fer especialitats formatives en el marc de la convocatòria del SOIB desocupats 2018 -2020.

  • Si la revocació és parcial: minoració de 50 punts.
  • Si la revocació és total: minoració de 100 punts.

La Comissió Avaluadora pot establir els procediments necessaris per aplicar els criteris que estableix la convocatòria.

El SOIB ha de revisar d'ofici que es compleixen aquests criteris.

No es pot adjudicar cap especialitat formativa que tengui una puntuació inferior a 52 punts.

11.2. Per concedir les subvencions objecte de la línia 2 d'aquesta convocatòria, s'han de tenir en compte els criteris objectius que s'indiquen a continuació:

Les valoracions s'han de fer per a cada una de les especialitats formatives sol·licitades. El màxim de puntuació és de 150 punts.

La puntuació que s'hi ha d'aplicar és la següent:

a. Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat de nivell 1: 100 punts.

b. Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat de nivell 2: 50 punts.

La Comissió Avaluadora pot establir els procediments necessaris per aplicar els criteris que estableix la convocatòria.

No es pot adjudicar cap especialitat formativa que tengui una puntuació inferior a 50 punts.

 

​​​​​​​12. Criteris per concedir la subvenció

a) Respecte a la línia 1:

Després de fer la valoració tècnica de tots els projectes d'aquesta línia, s'han d'adjudicar per a cada illa en aquest ordre: Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca i, en aquesta darrera, per zones i per aquest ordre: zona 2, zona 3 i zona 1.

1. L'adjudicació de certificats de professionalitat a Formentera, a Eivissa i a Menorca s'ha de fer en l'ordre i de la manera següents:

a. S'adjudiquen a Formentera dues especialitats conduents a certificats de professionalitat diferents, per ordre de puntuació. En cas d'empat, es prioritzen els certificats de nivell 1 del grup A de famílies professionals.

b. S'adjudiquen a Eivissa, per ordre de puntuació:

  • En primer lloc, les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat de nivell 1 del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En segon lloc, la resta de certificats del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En tercer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup B, fins a exhaurir el pressupost.
  • En quart lloc, la resta de certificats del grup B, fins a exhaurir el pressupost.

c. S'adjudiquen a Menorca, per ordre de puntuació:

  • En primer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En segon lloc, la resta de certificats del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En tercer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup B, fins a exhaurir el pressupost.
  • En quart lloc, la resta de certificats del grup B, fins a exhaurir el pressupost.

No es pot adjudicar el mateix certificat de professionalitat dues vegades.

2. L'adjudicació de certificats a l'illa de Mallorca s'ha de fer en l'ordre i de la manera següents:

a) S'adjudiquen a la zona 2 de Mallorca, per ordre de puntuació:

  • En primer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En segon lloc, la resta de certificats del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En tercer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup B, fins a exhaurir el pressupost.
  • En quart lloc, la resta de certificats del grup B, fins a exhaurir el pressupost.

b) S'adjudiquen a la zona 3 de Mallorca, per ordre de puntuació:

  • En primer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En segon lloc, la resta de certificats del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En tercer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup B, fins a exhaurir el pressupost.
  • En quart lloc, la resta de certificats del grup B, fins a exhaurir el pressupost.

c) S'adjudiquen a la zona 1 de Mallorca, per ordre de puntuació:

  • En primer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup A, fins a exhaurir el pressupost.
  • En segon lloc, la resta de certificats del grup A fins exhaurir el pressupost.
  • En tercer lloc, els certificats de professionalitat de nivell 1 del grup B, fins a exhaurir el pressupost.
  • En quart lloc, la resta de certificats del grup B, fins a exhaurir el pressupost.

3. L'adjudicació és per ordre de puntuació. En cas d'empat:

  • En primer lloc, s'aplica el criteri de diversificació de centre (amb una puntuació igual, l'especialitat formativa s'adjudica al centre que fins aquell moment tengui menys especialitats concedides), per garantir que hi hagi prou espais formatius per desenvolupar la programació.
  • En segon lloc, s'ha de tenir en compte si la documentació que es va presentar és correcta (és prioritari) o si se'n va fer una requeriment d'esmena.
  • En tercer lloc, s'aplica l'ordre de registre d'entrada.
  • Respecte a Eivissa i a Menorca, el primer criteri que s'ha d'aplicar en cas d'empat és el de diversificació de municipi; després s'ha d'aplicar la resta de criteris.

Només s'ha d'adjudicar una vegada el mateix certificat de professionalitat en cada illa i/o zona, a excepció de les especialitats següents, que s'hi poden adjudicar un màxim de dues vegades:

SSCE0110: Docència de la formació professional per a l'ocupació

IMPQ0108: Serveis auxiliars de perruqueria

IMPQ0208: Perruqueria

IMPQ0109: Perruqueria tecnicoartística

IMPP 0108: Cures estètiques de mans i peus

SEAD01112: Vigilància, seguretat privada i protecció de persones

SEAD0212: Vigilància, seguretat privada i protecció d'explosius

SEAG0110: Serveis per al control de plagues

ELES0208: Operacions auxiliars de muntatge d'Instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis

HOTR0208: Operacions bàsiques de restaurant i bar

SSCB0209: Dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil

b) Respecte de la línia 2:

Després de fer la valoració tècnica de tots els projectes d'aquesta línia, s'han d'adjudicar per a cada illa en aquest ordre: Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca i, en aquesta darrera, per zones i per aquest ordre: zona 2, zona 3 i zona 1.

L'adjudicació de certificats de professionalitat es fa per l'ordre de puntuació, fins a exhaurir el pressupost.

A Formentera s'adjudiquen un màxim de dues especialitats formatives.

En cada illa o zona es pot concedir un màxim de dues vegades el mateix certificat de professionalitat.

En cas d'empat:

  • 1. En primer lloc, s'aplica el criteri de diversificació de centre (amb una puntuació igual, l'especialitat formativa s'adjudica al centre que fins aquell moment tengui menys especialitats concedides), per garantir que hi hagi prou espais formatius per desenvolupar la programació.
  • 2. En segon lloc, s'ha de tenir en compte si la documentació que es va presentar és correcta (és prioritari) o si se'n va fer un requeriment d'esmena.
  • 3. En tercer lloc, s'aplica l'ordre de registre d'entrada.
  • 4. Respecte a Eivissa i a Menorca, el primer criteri que s'ha d'aplicar en cas d'empat és el de diversificació de municipi; després s'ha d'aplicar la resta de criteris.

13. Procediment d'adjudicació

El procediment per concedir les subvencions que estableix aquesta Resolució s'ha d'iniciar sempre d'ofici, d'acord amb els tràmits següents:

a. L'òrgan competent per instruir el procediment és la Direcció del SOIB, que ha de dur a terme d'ofici totes les actuacions que consideri necessàries per determinar, conèixer i comprovar les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la proposta de resolució.

b. Després d'haver revisat les sol·licituds presentades i d'haver-hi fet les esmenes pertinents, s'ha de reunir la Comissió Avaluadora per valorar les sol·licituds d'acord amb els criteris que s'estableix en l'apartat 12 d'aquest annex. Aquesta Comissió, que pot sol·licitar tots els aclariments que consideri oportuns, ha de redactar una acta en la qual es concreti el resultat de l'avaluació efectuada i que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució provisional.

c. Aquesta Comissió Avaluadora està formada pels membres següents:

  • Presidenta: cap del Servei de Planificació, Acreditacions i Certificats de Professionalitat.

Suplent: cap de la Secció VIII.

  • Secretari: cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5.

Suplent: tècnic del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5.

  • Vocals:

Vocal primera: cap del Servei de Seguiment 2.

Vocal segon: cap de la Secció XIII.

Vocal tercer: cap de la Secció VIII.

En els casos d'absència, vacant o malaltia d'alguna d'aquestes persones, els pot substituir un tècnic del SOIB.

En el cas de dubte o necessitat d'assessorament jurídic, la Comissió Avaluadora ha de sol·licitar als serveis jurídics del SOIB el informes o aclariments que pertoquin.

d. La Direcció del SOIB, en vista dels expedients i de l'acta estesa per la Comissió Avaluadora, ha de formular proposta de resolució provisional, motivada degudament, que s'ha de notificar a les persones interessades, a qui s'ha de concedir un termini de cinc dies comptadors des de l'endemà d'haver-la rebut per presentar-hi al·legacions. Durant aquest termini, les entitats poden renunciar-hi sense cap tipus de penalització, d'acord amb l'apartat 15 d'aquest annex.

Un cop finalitzat el tràmit d'audiència i examinades totes les al·legacions de les persones interessades, l'òrgan instructor (Direcció del SOIB), amb l'elaboració prèvia, si escau, d'una nova acta de la Comissió Avaluadora, ha de formular proposta de resolució de concessió o denegació definitiva.

Si com a conseqüència de les al·legacions estimades i les renúncies presentades hi ha un romanent no adjudicat, s'ha d'adjudicar dins cada illa/zona per ordre de puntuació.

e. Finalment, un cop instruït l'expedient, la Presidència del SOIB, un cop informat el Consell de Formació Professional, ha de dictar una resolució motivada d'aprovació o de denegació, la qual s'ha de notificar individualment a les persones interessades.

Contra les resolucions de concessió o de denegació de la subvenció, que exhaureixen la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

f. El termini per resoldre les sol·licituds i per notificar les resolucions és de tres mesos, comptadors des de la publicació de la convocatòria. Si transcorre aquest termini sense dictar-se una resolució expressa, la petició s'entén desestimada, d'acord amb l'article 25.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

14. Modificació de la resolució de concessió

La persona beneficiària pot sol·licitar que es modifiqui la resolució definitiva. Aquesta modificació s'ha de fonamentar en circumstàncies sobrevingudes (catàstrofes naturals, incendis, defunció de la persona beneficiària, etc.). S'ha de sol·licitar sempre després de la resolució definitiva de concessió i durant el termini d'execució de l'activitat subvencionada. S'ha de formalitzar amb caràcter immediat després que s'esdevingui la circumstància i, en tot cas, abans d'acabar el termini d'execució.

A les modificacions que afectin exclusivament el nombre de participants en les accions formatives, no els és aplicable el que es disposa en aquest apartat, sempre que no suposi minorar la valoració tècnica obtinguda en la sol·licitud de subvenció.

L'òrgan competent ha de dictar una resolució en què accepta o denega la modificació proposada en el termini d'un mes comptador des de la data en què la sol·licitud hagi tingut entrada en el registre de l'òrgan competent per tramitar-la. Un cop transcorregut aquest termini sense haver-se notificat resolució expressa, la sol·licitud es pot entendre desestimada. Les resolucions poden retrotreure'n els efectes, com a màxim, al moment de presentar la sol·licitud de modificació.

14. Desistiment o renúncia

De conformitat amb l'article 94 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb l'objecte de contribuir a millorar la utilització eficient dels recursos públics destinats a aquesta convocatòria, s'estableix la possibilitat que l'entitat sol·licitant desisteixi o renunciï a algunes o a totes les especialitats formatives que li corresponguin, en el termini d'al·legacions contra la resolució provisional.

En el cas que l'entitat no hi hagi desistit o renunciat dins el termini establert i presenti una renúncia en un termini posterior o no executi les accions que li han estat concedides, es considerarà que s'ha produït un incompliment de les obligacions que estableix la convocatòria, que pot donar lloc a la revocació i/o al reintegrament de l'ajut, si escau, d'acord amb l'apartat 20, així com a la resta de responsabilitats previstes en la Llei 38/2003, de 17 de novembre. A més, aquest fet pot afectar negativament la puntuació de l'entitat en les properes convocatòries.

Tant en el cas que s'ampliï el crèdit previst inicialment com si alguna de les persones beneficiàries desisteixi d'alguna o de totes les especialitats formatives o hi renunciï dins el termini establert en el primer paràgraf d'aquest punt, el SOIB pot acordar concedir la subvenció al sol·licitant o als sol·licitants a qui correspongui per ordre de puntuació, d'acord amb els criteris establerts.

En el cas de desistiment o renúncia d'alguna de les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat, no es pot concedir una nova especialitat formativa dins la mateixa família professional.

16. Obligacions específiques de les entitats beneficiàries que executen accions de formació

Són obligacions de les entitats beneficiàries que executen accions de formació les que estableixen l'article 16 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral; l'article 9 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març; l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Entre d'altres, les obligacions de l'entitat beneficiària de la subvenció són les següents:

1. Una vegada notificada l'adjudicació de la subvenció i abans d'iniciar cap acció formativa, presentar una declaració responsable d'acord amb el model que estableix el SOIB sobre el fet que compleix els requisits fixats per l'administració sanitària en relació amb els espais comuns i d'impartició de la formació i la utilització dels equipaments i de les eines necessaris per desenvolupar l'acció formativa.

2. Aportar, en el termini escaient, la informació i la documentació que es requereixi durant la fase d'instrucció del procediment, l'execució de la formació i la justificació de la subvenció.

3. Per a les entitats beneficiàries que imparteixin certificats de professionalitat, complir les obligacions que estableixen el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i la normativa de desplegament.

4. Seguir les prescripcions de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, de protegir dades de caràcter personal i guardar el secret professional respecte a les dades contingudes en els fitxers.

5. Complir la impartició de les accions formatives i seguir les prescripcions que els siguin aplicables en virtut de disposició legal o reglamentària, inclosa l'obligació d'impartir la formació en els espais i amb els mitjans formatius acreditats o inscrits per a aquesta finalitat.

6. Garantir la gratuïtat de les accions formatives per als participants en la formació subvencionada.

7. Facilitar-los i corresponsabilitzar-se en el seguiment de la participació dels alumnes, de l'aprenentatge i l'avaluació, així com en la investigació de metodologies i d'eines necessàries per actualitzar el sistema.

8. Mantenir les exigències tecnicopedagògiques, d'instal·lacions, d'equipaments i de mitjans humans tingudes en compte per acreditar o inscriure l'acció, i adaptar-se als requisits mínims que en cada moment s'exigeixin per a cada especialitat acreditada.

9. A l'efecte de mantenir la inscripció com a entitat de formació, comunicar a l'administració pública competent qualsevol canvi de titularitat o de forma jurídica.

10. En el moment de començar les actuacions, tenir els locals i els recursos humans, materials i didàctics necessaris per desenvolupar les accions d'acord amb la normativa vigent.

11. Respectar les directrius i els protocols que pugui establir el SOIB relatius al desenvolupament de les accions formatives, sens perjudici que les entitats beneficiàries usin metodologies pròpies, supervisades i aprovades pel SOIB.

12. En les accions presencials, dur un control d'assistència diari segons el model i el procediment que estableixi el SOIB. En el moment que el SOIB disposi de mitjans tecnològics adients per fer el control d'assistència geolocalitzada, els centres de formació, per a cada especialitat formativa en impartició, han de disposar d'un dispositiu mòbil amb llapis digital i amb connexió a Internet. L'aplicació desarà les dades biomètriques i la geolocalització de cada signatura, per tal de poder comprovar-ne l'autenticitat.

13. Trametre al SOIB una comunicació d'inici de la formació que ha de desenvolupar, inclosa qualsevol modificació posterior, i, si escau, la comunicació de finalització, d'acord amb el contingut, els terminis i el procediment que estableixin les convocatòries a aquest efecte. La manca de comunicació en els terminis establerts implica que l'acció formativa o el grup de participants corresponent es considera «no realitzat» a efectes de justificar la subvenció, llevat que la no comunicació en el termini escaient es degui a causes imprevistes, justificades degudament i comunicades en el moment en què es produeixin.

14. Fer constar el caràcter públic del finançament de l'activitat subvencionada i, si escau, el cofinançament del Fons Social Europeu o de qualsevol altre fons comunitari o supranacional. En aquest últim supòsit, l'entitat beneficiària ha d'incloure en les activitats d'informació de les accions formatives, les publicacions, el material didàctic i les acreditacions de l'execució de la formació que s'ha de lliurar als participants l'emblema del Fons Social Europeu o del fons comunitari o supranacional que correspongui, així com complir les altres obligacions de publicitat que estableix la normativa comunitària o supranacional aplicable.

15. Informar els alumnes de l'abast de la formació i de si aquesta és conduent o no a l'obtenció d'un certificat de professionalitat complet o a l'acreditació parcial, a més d'informar-los dels ajuts i beques que poden sol·licitar.

16. Col·laborar amb el SOIB en els processos d'informació i orientació dels participants en la formació sobre la cartera de serveis del SOIB. Quan ho consideri adient, el SOIB contactarà amb els centres de formació per convocar els alumnes de cada especialitat formativa per tal que el SOIB pugui fer una sessió informativa d'un màxim dues hores de durada en el centre, amb la finalitat de promoure les polítiques actives d'ocupació i presentar la cartera de serveis del SOIB. Aquestes hores s'han de programar d'una manera addicional a les hores lectives de l'especialitat formativa seleccionada.

17. Disposar de la pòlissa d'assegurança, d'acord amb el que s'estableix en l'apartat 23 d'aquest annex.

18. Haver fet o, si escau, garantit les devolucions de quantitats concedides i pagades en convocatòries anteriors i sempre que la devolució li hagi estat exigida mitjançant reclamació prèvia a la via executiva o mitjançant resolució de procedència de reintegrament, sempre que hi hagi resolució ferma, llevat que s'hagués suspès l'acte.

19. Comunicar al SOIB l'obtenció d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos que financin les activitats subvencionades, abans de justificar l'aplicació donada als fons percebuts. Aquests ingressos són incompatibles amb la subvenció destinada a la mateixa finalitat, per la qual cosa aquesta s'ha de minorar en la quantitat ja percebuda.

20. Acreditar, abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió de la subvenció i de fer-ne el pagament, que es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que es determini en les convocatòries, sens perjudici del que preveu l'article 22.4 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

21. Tenir una comptabilitat separada o un codi comptable adequat respecte a totes les transaccions relacionades amb l'activitat subvencionada i disposar d'un sistema informatitzat de registre i d'emmagatzematge de dades comptables.

22. Les entitats beneficiàries han d'adoptar una conducta èticament exemplar; abstenir-se de fer, fomentar, proposar o promoure qualsevol mena de pràctica corrupta, i posar en coneixement dels òrgans competents qualsevol manifestació d'aquestes pràctiques que, a parer seu, sigui present en el procediment o pugui afectar-lo. Particularment, s'han d'abstenir de fer qualsevol acció que pugui vulnerar els principis d'igualtat d'oportunitats i de lliure concurrència.

23. Utilitzar l'aplicació informàtica de gestió de la formació del SOIB (ACCFOR).

24. En tot cas, d'acord amb les instruccions donades pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, es pot sol·licitar altra informació necessària per fer el seguiment, l'avaluació i la justificació de les accions formatives.

Qualsevol document tramitat a través de l'aplicació de gestió, que s'annexi a un curs, o qualsevol comunicació quedarà registrat dins l'aplicació amb les dades de la persona que ha fet l'operació.

Les entitats han de custodiar els originals dels documents que pengin a l'aplicació, els quals el SOIB pot requerir en qualsevol moment.

En el cas que el document requerit s'hagi de signar electrònicament, el SOIB ha de determinar i posar a disposició de les entitats el sistema que han d'utilitzar per signar els documents electrònicament.

A l'aplicació, s'hi accedeix per via web i no requereix cap instal·lació específica a l'ordinador de l'entitat més que un navegador estàndard del tipus Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, etc., sempre que sigui compatible amb el certificat del DNI electrònic.

S'ha d'accedir a l'aplicació mitjançant el DNI electrònic o qualsevol altre certificat reconegut com a vàlid pel Govern de les Illes Balears. Les entitats han de notificar al SOIB les persones que poden accedir-hi en nom seu.

Els ordinadors han de disposar de lector de DNI electrònic i tenir els requisits necessaris per utilitzar-lo (<http://www.dnielectronico.es/PortalDNIe>).

L'incompliment de les obligacions establertes en aquesta convocatòria i en la normativa que la regula dona lloc a les responsabilitats que preveuen la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social; l'article 16 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, d'acord amb l'apartat 34 d'aquest annex.

17. Import de la subvenció

Per determinar l'import que s'ha de concedir, s'aplica la Resolució de la directora del SOIB de 12 de març de 2021 per la qual s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, així com el percentatge que cal aplicar per altres despeses, a l'efecte de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han d'aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats, la qual està publicada en el web del SOIB (<http://soib.es>).

D'acord amb el que s'ha exposat, l'import que s'ha de concedir s'ha de calcular, per a cada especialitat formativa, mitjançant la suma dels components següents:

  • Bloc A. És l'import resultant de multiplicar el mòdul A previst en la Resolució de la directora del SOIB de 12 de març de 2021 de cada especialitat per les hores de formació (sense incloure-hi les hores corresponents a les pràctiques professionals no laborals) i per 15 alumnes. Aquest import és fix, independentment del nombre d'alumnes que se sol·liciti i sempre que es respecti el mínim que estableix en l'apartat 8 d'aquest annex.
  • Bloc B. És l'import resultant d'aplicar el 40 % al bloc A, multiplicat pels alumnes sol·licitats (amb un màxim de 15) i dividit per 15 alumnes.
  • Bloc C. És l'import corresponent al mòdul de pràctiques professionals no laborals, que s'ha de calcular mitjançant el producte de 3 euros per alumne sol·licitat i hora.
  • Bloc D. És l'import corresponent a la despesa prevista per a personal especialitzat en col·lectius vulnerables previst en el punt 27.3. Es calcula multiplicant l'import de 38,22 euros per, com a màxim, el nombre d'hores d'impartició dels mòduls formatius, d'acord amb les necessitats específiques del col·lectiu que s'ha d'atendre.
 

​​​​​​​En qualsevol cas, la suma dels imports dels blocs A, B i, si escau, D, dividit entre els alumnes finalment computables i les hores d'impartició, no pot ser superior a 8 euros.

Una vegada s'hagi executat la formació i se n'hagi presentat la justificació, s'ha de fer la liquidació i s'ha de determinar l'import subvencionable finalment, d'acord amb el que estableix l'apartat 19.

18. Forma de pagament

D'acord amb el que estableixen el segon paràgraf de l'article 6.6 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre; el Reial decret 694/17, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, la proposta de pagament s'ha de tramitar de la manera següent:

a) Un 60 %: una vegada concedida la subvenció i acreditat l'inici de l'activitat formativa (programació) adjudicada a cada centre de l'entitat.

L'inici s'acredita presentant, per registre d'entrada, el dia de l'inici o com a màxim l'endemà el comunicat d'inici (D11) de la primera acció formativa començada de la programació adjudicada a cada entitat, acompanyada del full de signatures dels alumnes del primer dia.

L'entitat beneficiària queda eximida de garantia o aval, d'acord amb l'article 25.3.a) del Decret 75/2004.

En el cas que la persona beneficiària no estigui donada d'alta com a tercer en el sistema comptable SAP, ha de presentar el model de document «Declaració responsable de veracitat de les dades bancàries aportades» que es troba a disposició de les entitats interessades en el web <http://soib.es>.

En el supòsit de cessió de crèdit, la persona beneficiària ho ha de sol·licitar després d'haver rebut la notificació de la concessió, mitjançant la presentació del contracte de cessió de crèdit amb l'entitat bancària, el comunicat de cessió de crèdit (segons els models que estableix el SOIB), així com l'acreditació de la representació del cedent que justifiqui un poder suficient per fer la cessió esmentada. No és necessari acreditar la representació i el poder suficient per dur a terme la cessió en el cas de trobar-se acreditat dins l'expedient o en el cas que el contracte de cessió estigui signat davant fedatari públic.

b) El percentatge restant: en l'exercici 2024, una vegada l'entitat beneficiària hagi presentat la documentació fixada en l'apartat següent d'aquest annex i sempre que el SOIB l'hagi revisat.

En el supòsit que l'import justificat sigui inferior a l'import pagat, i no hi hagi hagut un ingrés voluntari, s'ha de tramitar un expedient de reintegrament de la quantitat que la persona beneficiària hagi rebut indegudament.

19. Justificació i liquidació de la subvenció

19.1. Justificació

La justificació econòmica per part de la persona beneficiària del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius prevists en l'acte de concessió revesteix la modalitat d'acreditació per compte justificativa del bloc A, d'acord amb el que preveu l'article 72 Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

L'article 3.1 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, disposa que, quan s'hagin establert mòduls específics per aplicació de la normativa reguladora del Fons Social Europeu o altres fons europeus en matèria de costs simplificats, la justificació s'ha de fer d'acord amb el que estableixen els articles del 76 a 79 del Reglament de la Llei general de subvencions.

En aplicació del que es disposa en els articles 67, 68, 68 bis i 68 ter del Reglament (UE) núm. 2013/1303, modificat pel Reglament (UE) 2018/1046, es va dictar en data 12 de març de 2021 la Resolució de la directora del SOIB per la qual s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, així com el percentatge que cal aplicar per altres despeses, a l'efecte de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats.

D'acord amb aquestes normes, es pot utilitzar un import fix de fins al 40 % dels costs directes de personal subvencionables per finançar la resta dels costs subvencionables de l'operació, sense estar obligat l'Estat membre a fer cap altre càlcul per determinar-ne la taxa aplicable.

La persona beneficiària ha de justificar l'execució de l'activitat subvencionada mitjançant l'aportació al SOIB de la documentació següent:

  • En el termini de deu dies comptadors des que acabi cada acció formativa, la persona beneficiària n'ha de presentar una memòria justificativa de resultats, segons el protocol de gestió que és a disposició de les persones interessades en el web <http://soib.es>.
  • En el termini de dos mesos comptadors des que acabi cada especialitat formativa, la persona beneficiària n'ha de justificar l'execució aportant al SOIB, en format digital, a través de l'aplicació informàtica de gestió de la formació ACCFOR, una memòria econòmica. El document generat mitjançant ACCFOR s'ha de presentar de conformitat amb l'apartat 8 d'aquest l'annex 1. Aquesta memòria ha d'incloure els documents següents:

a. Declaració de despeses de personal (formadors i tutors) i liquidació corresponent de cada especialitat formativa en el model normalitzat.

b. Relació classificada de despeses relatives als costs de personal (formadors i tutors). Aquesta relació classificada de despeses ha d'incloure la indicació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la de pagament.

c. Factures o altres documents de valor probatori o equivalent en el tràfic jurídic mercantil, en format original o mitjançant còpies autèntiques, de les despeses que es preveuen en el punt b), juntament amb els justificants dels pagaments efectuats. Totes les factures han de dur un segell en què s'indiqui que estan subvencionades pel SOIB, segons el model que es troba a disposició en el web <http://soib.es>. El pagament s'ha d'acreditar mitjançant extractes bancaris o altres documents probatoris de l'efectivitat dels pagaments.

d. Justificant d'haver ingressat l'import corresponent a la diferència entre la quantitat rebuda en concepte de bestreta i la quantitat justificada, si escau.

Quan no es presenti la documentació justificativa a què fa referència aquest apartat, l'òrgan competent ha de requerir a la persona beneficiària que l'aporti en un termini improrrogable de quinze dies. Transcorregut aquest termini, el fet de no presentar la justificació té com a conseqüència la pèrdua del dret a cobrar la subvenció i l'inici d'un procediment de reintegrament, de conformitat amb el que estableixen l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 44 i 45 del Text refós de la Llei de subvencions. També comporta les responsabilitats establertes en la Llei general de subvencions. Presentar la justificació en el termini addicional que estableix aquest apartat no eximeix la persona beneficiària de les sancions que li corresponguin d'acord amb la legislació.

Si la documentació presentada és insuficient, per tal que es consideri justificada correctament la subvenció concedida, l'òrgan competent ha de posar en coneixement de les persones beneficiàries les mancances observades perquè les puguin esmenar en un termini de deu dies.

19.2. Liquidació

L'import subvencionable finalment per a cada especialitat formativa és el següent:

  • Per als blocs A i D (despeses de personal formador i tutor, i despeses de personal especialitzat en col·lectius vulnerables, respectivament), l'import liquidat corresponent a les despeses realment suportades i justificades, sense poder superar l'import concedit.
  • Per al bloc B (la resta de despeses, excepte les despeses derivades de les pràctiques professionals no laborals), ha de ser el resultat d'aplicar el 40 % a l'import liquidat del bloc A, multiplicat pel nombre d'alumnes computables (d'acord amb el punt 19.4, amb un màxim de 15) i dividit per 15.
  • Per al bloc C (pràctiques professionals no laborals), l'import subvencionable finalment ha de ser l'import de les despeses realment suportades en concepte de retribució al tutor de pràctiques professionals no laborals, sense poder superar l'import concedit per aquest concepte.

En el cas que l'import resultant de la suma dels imports dels blocs A, B i D, dividit entre els alumnes finalment computables i les hores d'impartició, resulti superior a 8 euros, es reduirà aquest import de tal manera que l'import subvencionat finalment no sigui un cost per hora i alumne superior.

19.3. Despeses subvencionables i forma de justificació de les despeses corresponents als blocs A i D

Segons el personal implicat en l'activitat subvencionada, cal distingir els supòsits següents:

a. Personal contractat per compte aliè:

— S'han de presentar una fotocòpia del contracte, del qual es derivi clarament l'objecte; fotocòpies autèntiques de les nòmines del període imputat, i els models TC1 i TC2 corresponents, així com la declaració responsable en què es faci constar el nombre d'hores dedicades a l'especialitat formativa i el cost. El cost de l'hora imputable a cada especialitat formativa s'ha de calcular mitjançant la fórmula següent:

Retribució total bruta (inclosa la prorrata de pagues extres) +

quota de la Seguretat Social de l'empresa +

aportacions a plans de pensions

Nre. d'hores dedicades

— Per al personal que presta els serveis a l'entitat beneficiària d'una manera habitual, s'han de presentar fotocòpies autèntiques de les nòmines del període imputat i els TC1 i TC2 corresponents, així com la declaració responsable en la qual es faci constar la imputació realitzada, per a cadascun dels mesos, i per a cadascun dels treballadors, conformement al mètode de càlcul següent:

Retribució total bruta (inclosa la prorrata de pagues extres) +

quota de la Seguretat Social de l'empresa +

aportacions a plans de pensions

Nre. d'hores mensuals dedicades a l'acció

Nre. d'hores treballades segons conveni en el període

 

En el cas que el contracte que s'ha d'imputar sigui a jornada parcial, el divisor ha de ser el nombre d'hores mensuals pactades en aquest contracte.

 

— En cap cas, la remuneració mensual percebuda habitualment pel treballador no es pot incrementar durant el període d'execució de l'acció, tret que ho estableixi així una norma o una modificació del conveni col·lectiu.

 

— S'hi poden incloure els costs de dietes i despeses de locomoció dels formadors i tutors sempre que es justifiqui la realitat i la necessitat del desplaçament i quedi reflectit en la nòmina. No s'accepten com a subvencionables les quanties que excedeixin els límits que fixa el Reial decret 439/2007, de 30 març, pel qual s'aprova el Reglament de l'IRPF.

b. Personal extern: s'entén per «personal extern» el contractat exclusivament amb professionals, persones físiques, que siguin treballadors per compte propi.

Els costs de personal extern s'han de justificar mitjançant una fotocòpia autèntica de les factures i el justificant de pagament corresponent. En qualsevol cas, en la factura s'ha de descriure la denominació de l'acció formativa, el número d'expedient, l'activitat que s'ha duit a terme, el nombre d'hores realitzades, el cost per hora i l'import total, així com la retenció efectuada en concepte d'IRPF.

c. Quan la persona beneficiària de la subvenció sigui una persona jurídica i un soci sense relació laboral hi imputi costs, s'ha d'atenir al que es disposa per al personal contractat per compte propi, atès que la persona física actua com a professional davant la societat. A més, n'ha de presentar el rebut de cotització del règim especial d'autònoms i el model 036 (declaració censal d'alta, modificació i baixa en el cens d'empresaris, professionals i retenidors).

d. Quan la persona beneficiària de la subvenció sigui una persona jurídica i un soci amb relació laboral hi imputi costs, s'ha d'atenir al que es disposa per al personal contractat per compte aliè, amb l'excepció, si escau, de l'afiliació a la Seguretat Social en el règim d'autònoms, en comptes del règim general.

e. En el cas que la persona beneficiària de la subvenció sigui una persona física o una entitat sense personalitat jurídica en règim d'atribució de rendes que imputa costs a l'acció formativa, el cost s'ha de justificar mitjançant la memòria de l'activitat duita a terme, els rebuts de cotització en el règim especial de treballadors autònoms i la declaració jurada de la persona titular del centre en què figuri el nombre d'hores realitzades, el cost per hora i l'import que s'ha de percebre.

A tots els efectes, qualsevol persona que presti els serveis en qualsevol acció formativa només pot mantenir simultàniament una única relació respecte a l'entitat beneficiària, bé de caràcter laboral o bé de caràcter mercantil.

En el cas que el cost per hora de la retribució del formador o tutor, així com la del personal especialitzat en col·lectius vulnerables (si n'hi ha), sigui inferior a 38,22 €/hora, d'acord amb el que s'estableix en l'apartat 26, a l'hora de liquidar les despeses suportades de personal s'hi ha d'aplicar una minoració del 15 %, calculat sobre la diferència entre la despesa per aquest concepte realitzada i la que s'hauria realitzat si s'hagués fet una despesa per l'import mínim establert. En aquest cas, el cost que s'ha de liquidar és, per tant, l'import de la despesa real justificada, menys l'import corresponent a la penalització mencionada.

19.4. Despeses subvencionables i liquidació del bloc B

Per a la resta de despeses que es defineixen en l'article 13 de l'Ordre TMS/368/2019 (bloc B), s'ha optat per determinar-ne un import fix, que consisteix a aplicar un percentatge màxim d'un 40 % a l'import liquidat del bloc A, multiplicat pel nombre d'alumnes computables i dividit per 15. Aquestes despeses s'hi han d'imputar d'una manera automàtica, sense necessitat que es presentin els justificants de la despesa, d'acord amb l'article 3 de l'Ordre TMS/368/2019 i els articles els articles 67, 68, 68 bis i 68 ter del Reglament (UE) núm. 2013/1303, modificat pel Reglament (UE) 2018/1046.

Són costs subvencionables dins el bloc B, sempre que tenguin relació amb el projecte subvencionat i siguin necessaris per executar-lo, els següents:

1. Despeses de lloguer i d'arrendament financer: lloguers, lísing i rènting, tant dels equips com de les aules, tallers i altres superfícies utilitzades.

2. Despeses d'amortització d'instal·lacions i equips, aules, tallers i altres superfícies utilitzades en el desenvolupament de la formació.

3. Despeses de mitjans i materials didàctics i béns consumibles: despeses de texts i materials didàctics d'un sol ús per a l'alumne, així com els materials de treball fungibles utilitzats durant el desenvolupament de les actuacions.

4. Despeses d'assegurança d'accidents dels participants.

5. Despeses d'assegurances de responsabilitat civil dels equips, aules, tallers i altres superfícies utilitzades per executar l'actuació.

6. Despeses d'avaluació de la qualitat de la formació.

7. Despeses de publicitat derivades de la difusió i promoció de les actuacions subvencionades.

8. Despeses derivades de l'avaluació i de l'expedició de certificats oficials d'idiomes.

9. Costs de personal de suport administratiu i altres despeses necessàries per a la gestió administrativa: costs derivats de l'administració i la direcció, així com de les activitats de coordinació, seguiment i control de l'activitat docent, que siguin estrictament necessaris per preparar i gestionar les accions formatives.

10. Despeses financeres.

11. Altres despeses indirectes: llum, aigua, calefacció, telefonia, connexió telemàtica, missatgeria, correu, neteja i vigilància, i altres costs, sempre que estiguin associats a l'execució de l'activitat formativa.

A l'efecte de determinar l'import elegible de la subvenció, en la part corresponent al bloc B, un cop executada la formació, s'ha de considerar que un alumne és computable quan ha assistit, almenys, al 75 % de la durada de l'acció formativa. Així mateix, es computen els alumnes desocupats que hagin abandonat per haver trobat feina, així com els participants que hagin causat baixa en el curs per malaltia o accident acreditat, sempre que, en ambdós supòsits, hagin fet un 25 % de l'activitat formativa. Les baixes dels treballadors en ERTO s'assimilen a baixes per col·locació sempre que es reincorporin al seu lloc de feina.

En tot cas, si es produïssin abandonaments amb posterioritat a la impartició del 25 % de les hores de formació, s'admetran desviacions per acció formativa de fins al 15 % del nombre de participants que les hagin iniciat, arrodonit a l'alça.

En els casos en què s'autoritzi un augment del nombre d'alumnes inicials, el pressupost de l'acció formativa no s'ha d'incrementar en cap cas. Si hi ha penalització per baixes d'alumnes, s'ha de calcular d'acord amb el nou nombre d'alumnes autoritzats.

Es consideren despeses subvencionables els costs de l'activitat formativa que es generin amb la impartició de les especialitats formatives que preveuen el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, que desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació a l'àmbit laboral, en relació amb l'oferta formativa de les administracions competents i el seu finançament, i s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions públiques destinades a finançar-les.

19.5. Mòdul de formació pràctica en centres de treball

1. En les accions formatives en les quals s'hagi programat el mòdul de formació pràctica en centres de treball o s'hagi concedit la subvenció corresponent per finançar l'activitat del tutor, els costs subvencionables són els derivats de l'activitat del tutor designat pel centre de formació. S'hi poden incloure com a despeses d'aquest apartat les retribucions dels tutors.

2. Només són subvencionables els costs imputables als tutors la participació dels quals en el programa formatiu hagi estat comunicada al SOIB prèviament.

3. A l'efecte de determinar el cost del tutor del mòdul de pràctiques en centres de treball, s'ha de tenir en compte el que s'estableix per a les retribucions dels formadors en el punt 19.3. La despesa elegible corresponent al tutor del mòdul de pràctiques únicament s'ha de tenir en compte per justificar la despesa corresponent al mòdul de pràctiques no laborals fins a l'import màxim de la subvenció concedida per a aquest concepte, 3 euros per participant i hora, i no ha de formar part dels costs directes de personal subvencionables a l'efecte de calcular la resta de costs subvencionables calculats al tipus fix màxim del 40 %, definits en el punt 19.4.

19.6. Període subvencionable

El període subvencionable és des del moment que es concedeix la subvenció fins a la data que acaba el termini per presentar la documentació justificativa.

​​​​​​​20. Revocació i reintegrament de les subvencions

1. L'alteració, intencionada o no, de les condicions que s'han tingut en compte per concedir la subvenció; l'incompliment total o parcial de les obligacions o dels compromisos que ha de complir l'entitat beneficiària, o qualsevol altre incompliment del règim jurídic de les subvencions i, en tot cas, l'obtenció de subvencions incompatibles, prèviament o posteriorment a la resolució de concessió, són causes de revocació, total o parcial, de la subvenció atorgada i, si escau, de reintegrament de les quantitats que ha percebut l'entitat, d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 2/2005.

2. És causa específica de revocació total executar les accions formatives sense disposar dels requisits que la normativa reguladora exigeix per impartir l'especialitat, amb el reintegrament corresponent i els interessos de demora, si escauen.

3. Incomplir parcial dels requisits o les obligacions de les entitats beneficiàries, l'execució incorrecta de les accions que es posi de manifest en la verificació administrativa o en el seguiment in situ de les accions subvencionades, així com la justificació d'una quantia inferior a la quantia atorgada inicialment, impliquen iniciar un procediment de revocació parcial de les subvencions concedides, que pot comportar minorar l'import pendent de pagament o que l'entitat beneficiària hagi de reintegrar parcialment les quantitats pagades, amb els interessos de demora, si corresponen.

4. A aquest efecte, s'ha de tenir en compte el principi general de proporcionalitat, com també la resta de criteris de gradació que consten en les bases, aprovades mitjançant l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març (article 15), d'acord amb el Decret legislatiu 2/2005.

21. Difusió pública de les actuacions

Les actuacions de comunicació, convocatòria, publicitat, resolució i notificació derivades de l'aportació de l'Estat a aquest programa han de complir els requisits de publicitat, segons els quals en totes les actuacions que es derivin dels instruments contractuals o convencionals realitzats amb qualsevol persona física o jurídica, pública o privada, s'ha d'inserir la imatge institucional, que ha d'incloure sempre l'escut d'Espanya i la denominació del ministeri, tal com es disposa en el Reial Decret 1465/1999, de 17 de setembre, pel qual s'estableixen criteris d'imatge institucional i es regula la producció documental i el material imprès de l'Administració General de l'Estat, i en la Resolució de 28 de febrer de 2020 per la qual s'actualitza el Manual d'imatge institucional, que s'adapta a la nova estructura de departaments ministerials de l'Administració General de l'Estat.

Tota la publicitat, la documentació escrita o els anuncis, la senyalització exterior, així com qualsevol tipus d'informació en suport electrònic, informàtic o telemàtic que es derivi d'aquesta activitat ha d'estar com a mínim en català, d'acord amb el Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (i s'hi ha d'utilitzar un llenguatge inclusiu d'homes i dones).

Si escau, totes aquestes circumstàncies han de constar també en la pàgina web de les entitats beneficiàries de la subvenció.

Tota la publicitat i la difusió en qualsevol mitjà s'ha de presentar al SOIB, per verificar-la, amb una antelació mínima de set dies hàbils abans de publicar-la; s'hi han d'assenyalar el text i el disseny de la publicitat que es vol fer. En el cas de detectar-hi irregularitats, en aquest mateix termini el SOIB ho ha de comunicar a l'entitat beneficiària perquè les esmeni.

L'incompliment d'aquestes obligacions suposa iniciar el procediment regulat en l'article 31.1 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

22. Condicions d'execució de la formació

1. No es pot iniciar cap acció formativa amb menys del 50 % dels alumnes adjudicats, i el còmput resultant s'ha d'arrodonir a l'alça, sens perjudici del que s'estableix en el darrer paràgraf del punt 19.2.

2. Les accions formatives s'han d'impartir entre el dilluns i el divendres, amb un màxim de vuit hores diàries. Les accions formatives s'han de programar amb horaris racionals que permetin conciliar la formació amb la vida personal de l'alumnat.

3. Una vegada iniciada l'acció formativa, s'ha d'impartir d'una forma regular, i no pot ajornar-se temporalment, llevat de causa major justificada i acceptada degudament per la Direcció del SOIB.

4. Cada mòdul formatiu del certificat de professionalitat el poden impartir, com a màxim i no d'una manera simultània, dues persones formadores. No obstant això, el SOIB, amb caràcter previ, pot autoritzar que hi participi, en el mateix horari i per a la mateixa acció formativa, una persona especialitzada per atendre les necessitats d'alumnes amb discapacitat o pertanyent a col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió. En aquest cas, els formadors han de complir els requisits establerts en l'especialitat formativa corresponent i s'han d'encarregar d'impartir els continguts professionals; la persona especialitzada en l'atenció dels alumnes ha d'acreditar titulació acadèmica i experiència professional relacionada amb l'atenció dels col·lectius esmentats, i ha de dur a terme funcions de suport pedagògic als alumnes amb la finalitat de millorar-ne l'aprofitament.

5. L'acció formativa s'ha d'impartir d'acord amb el protocol de gestió que es troba en el fons documental de l'aplicació informàtica de gestió.

 

​​​​​​​6. L'entitat beneficiària de la subvenció està obligada a executar la totalitat de l'especialitat formativa concedida. No obstant això, tal com s'estableix en l'article 15.2.b) de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, en el cas que una especialitat formativa no es dugui a terme en la totalitat i sempre que se n'hagi executat, com a mínim, el 25 % dels objectius, mesurats amb l'indicador de nombre de hores de formació multiplicat pel nombre d'alumnes finalitzats, dona lloc al reintegrament parcial corresponent, en la forma que es determina en el punt 19.2. A aquests efectes, s'hi han d'incloure les hores d'absència que resulten computables per falta justificada o per col·locació. En el cas que en una especialitat formativa no s'arribi a executar un mínim del 25 %, és procedent reintegrar totalment l'import concedit per a aquesta especialitat.

7. Per a cada acció formativa, tots els espais que estiguin acreditats per a cada especialitat han d'estar disponibles d'una manera simultània d'acord amb el que estableix cada programa formatiu. En el cas que siguin necessaris espais i equipaments singulars, només han d'estar a disposició dels alumnes quan així ho estableixi el programa i per a l'ús efectiu que se'n faci.

Excepcionalment i amb la sol·licitud motivada prèvia, el SOIB pot autoritzar l'ús d'un espai formatiu (aula o taller) d'una manera simultània per a dues accions formatives distintes.

8. Es pot autoritzar un augment del nombre d'alumnes aprovat inicialment sempre que aquest fet no vagi en detriment de la qualitat de la impartició de la docència ni suposi augmentar el pressupost aprovat, i sempre que la inscripció o acreditació del centre sigui, com a mínim, per al mateix nombre sol·licitat.

23. Assegurança d'accidents i de responsabilitat civil

D'acord amb el que s'estableix en l'article 6 del Reial decret 694/2017, les entitats beneficiàries que executen la formació han de contractar una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i d'accidents personals per protegir els participants davant qualsevol risc derivat de l'execució de l'acció formativa per al període de formació teoricopràctic, incloent-hi el mòdul de pràctiques, així com els desplaçaments dels participants al lloc d'impartició de les classes i a altres empreses o establiments que s'organitzin en suport de l'execució de les accions formatives.

Ha de cobrir, com a mínim, un capital per a cadascun dels alumnes de 20.000,00 €, el risc de mort; un capital de 40.000,00 €, el risc d'invalidesa, i un capital de 3.000,00 €, per assistència mèdica, causades per accident durant el desplaçament per qualsevol mitjà i durant l'assistència a les accions formatives, inclòs el període de pràctiques. En qualsevol cas, la durada de les assegurances s'ha de limitar a la durada del període d'execució de l'especialitat formativa. En la pòlissa d'assegurança, hi ha de figurar la denominació de l'acció formativa, el número de l'expedient i el nombre d'alumnes. I, per al mòdul de pràctiques no laborals, s'hi ha de fer constar expressament la cobertura dels riscs derivats de l'execució a les empreses on es duguin a terme les pràctiques.

24. Drets, obligacions i assistència de l'alumnat

1. La formació subvencionada pel SOIB és gratuïta per a l'alumnat.

2. Els alumnes participants en les accions formatives poden sol·licitar les beques i els ajuts prevists en la convocatòria corresponent.

3. L'alumnat té cobert els riscs d'accidents i de responsabilitat civil derivats de l'assistència als cursos i al desplaçament mitjançant una pòlissa subscrita per l'entitat de formació.

4. Les persones participants han de rebre el primer dia de classe el calendari del curs, el document de drets i obligacions de l'alumnat, i el material d'escriptori necessari per dur a terme l'acció formativa d'una manera correcta.

5. L'alumnat també ha de rebre un manual, editat o en suport informàtic, de tots els continguts de l'especialitat formativa.

6. El centre ha de subministrar als alumnes els equipaments (uniformes, eines, equips de protecció individual...) necessaris per desenvolupar l'especialitat formativa d'acord amb el programa formatiu.

7. L'alumne ha d'acreditar documentalment els requisits per poder assistir a l'acció formativa i ha d'aportar la documentació que sol·liciti l'entitat que duu a terme l'acció formativa.

8. L'alumne té l'obligació d'assistir a l'acció formativa i seguir-la amb aprofitament. Si un alumne acumula més de tres faltes sense justificar en un mes, és causa d'exclusió de l'acció formativa. El còmput d'aquestes faltes es fa per mes natural. Quan l'absència es produeixi per causa justificada, aquesta persona ha d'avisar-ne el centre el primer dia d'absència, i ha de presentar al personal formador o tutor de l'acció formativa el justificant corresponent en un termini inferior a cinc dies hàbils després de reincorporar-se a l'acció formativa. En cas de no fer-ho, causa baixa en l'acció formativa.

Té la consideració de «falta justificada» la motivada per les circumstàncies següents:

  • ​​​​Malaltia o accident.
  • Malaltia greu o defunció d'un familiar de fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.
  • Deure inexcusable de caràcter públic o personal.

D'una manera excepcional, té la consideració de falta justificada l'assistència a un procés de selecció de personal i la causada per força major (catàstrofes, vagues de transport, etc.). En cap cas, no es considera falta justificada la no assistència per motius de feina.

També es consideren causes d'exclusió de l'alumne de l'acció formativa les següents:

  • La falta d'aprofitament, el comportament indegut o obstaculitzar el desenvolupament normal del curs.
  • Incomplir d'una manera continuada la normativa en seguretat i prevenció de riscs laborals, segons el contingut de l'especialitat formativa que s'imparteixi, durant el desenvolupament de l'acció formativa.

Per comprovar els termes indicats en els dos paràgrafs anteriors, la persona responsable del centre de formació, amb l'informe motivat previ del personal formador, ha d'advertir l'alumne que incorri en algun d'aquests supòsits i ha de deixar constància per escrit de tal fet, en un document en què s'ha d'indicar el nom de la persona, la data en la qual es produeix aquest fet i la descripció de la causa que ha motivat la prevenció. En el cas que una mateixa persona sigui advertida en més de dues ocasions, se l'ha d'excloure automàticament de l'acció formativa. Aquestes informacions s'han de comunicar al personal tècnic de seguiment.

9. Procediment de baixa de l'alumne. Quan tengui lloc alguna de les causes d'exclusió indicades, el centre ha d'emetre un informe motivat de les circumstàncies que justifiquen l'expulsió de l'alumne i l'ha de traslladar al SOIB.

La persona responsable del centre de formació ha de notificar a l'alumne la baixa del curs.

10. Gestió de places vacants. Si hi ha places vacants, les poden cobrir aspirants que hagin quedat en reserva, sempre que no s'hagi superat el percentatge del 25 % de la durada de l'acció formativa i, com a màxim, durant els primers cinc dies lectius des de l'inici de l'acció formativa.

11. Els alumnes ha de complir la normativa en seguretat i prevenció de riscs laborals, segons el contingut del certificat de professionalitat que s'imparteixi, durant el desenvolupament de l'acció formativa, així com emplenar el qüestionari per avaluar la qualitat de les accions formatives en el marc del sistema de formació per a l'ocupació, facilitat per l'entitat o el centre.

12. Els alumnes han d'autoritzar el SOIB perquè pugui fer les comprovacions necessàries, especialment a l'efecte d'obtenir els resultats d'inserció laboral, i consultar-ne la vida laboral. Igualment, han de prestar l'autorització al centre de formació perquè pugui cedir les dades personals al SOIB, com a competent en matèria de formació professional per a l'ocupació, en el desenvolupament, el seguiment, l'avaluació i el control de les accions formatives autoritzades.

13. Es considera que un alumne ha finalitzat la formació quan ha assistit almenys al 75 % de la durada de l'acció formativa, incloses les faltes justificades. Tan sols l'alumnat que ha finalitzat la formació pot ser avaluat.

14. Durant el període de pràctiques no laborals, l'assistència i la participació adequada dels alumnes és obligatòria. Per avaluar-ne el mòdul, l'assistència ha de ser del 100 %, llevat dels casos en què hi hagi faltes que es justifiquin oportunament, sempre que no superin el 25 % de la durada total del mòdul de pràctiques no laborals.

15. Una persona no pot fer dues especialitats formatives simultàniament si hi ha sol·licituds d'altres persones que compleixin els requisits d'accés al curs. Si hi ha places vacants, pot cursar dues accions formatives a la vegada, sempre que no superin les vuit hores diàries d'ensenyament i l'horari sigui compatible. Una persona no pot abandonar un curs per iniciar-ne un altre.

25. Pràctiques professionals no laborals en empreses

1. La formació pràctica en centres de treball s'ha d'ajustar al que s'estableix en l'article 5 bis del Reial decret 34/2008, de 18 de gener. El mòdul de formació pràctica en centres de treball constitueix l'oferta obligatòria dels centres de formació o entitats autoritzades pel SOIB per impartir accions formatives associades a certificats de professionalitat del Catàleg nacional de qualificacions professionals.

2. La formació pràctica s'ha de fer, preferentment, una vegada cursada la resta de mòduls formatius i sempre que s'hagin superat amb avaluació positiva. Ha de començar en el termini màxim de quatre mesos una vegada finalitzat el darrer mòdul formatiu; excepcionalment, es pot iniciar més tard amb la justificació i l'autorització prèvies del SOIB.

​​​​​​​​​​​​​​3. Els centres o entitats de formació han de cercar els centres de treball necessaris perquè els alumnes puguin fer-hi el mòdul de pràctiques no laborals. En aquest sentit, l'empresa determinada ha de possibilitar desenvolupar d'una manera òptima el programa formatiu. El mòdul es pot executar un màxim de vuit hores al dia.

 

​​​​​​​4. Atesa la finalitat d'inserció, s'ha de procurar que els alumnes desenvolupin el mòdul de pràctiques en empreses on sigui possible una contractació posterior.

5. Abans de començar les pràctiques, l'empresa on es duen a terme ha de comunicar als representants legals dels treballadors l'acord de pràctiques i la relació dels alumnes que hi participen. S'ha de signar un conveni entre el centre de formació i l'empresa, i els alumnes en pràctiques s'hi han d'identificar mitjançant el carnet corresponent.

6. El tutor del mòdul de formació pràctica en centres de treball (que ha de ser una persona formadora designada d'entre els formadors que hagin d'impartir els mòduls formatius del certificat) és el responsable d'acordar amb el tutor designat per l'empresa el programa formatiu d'aquest mòdul.

7. Les pràctiques s'han d'executar d'acord amb el que estableix el protocol de gestió que es troba en el web <http://soib.es>.

8. Quan no sigui possible la realització efectiva del mòdul de pràctiques professionals no laborals en un àmbit empresarial, el SOIB, d'acord amb el Reial decret llei 31/2020, de 29 de setembre, pel qual s'adopten mesures urgents en l'àmbit de l'educació no universitària, i amb la sol·licitud prèvia de l'entitat de formació, pot autoritzar el centre a adoptar alguna de les mesures següents, d'acord amb l'ordre de prioritat amb el qual figuren enunciades:

a) Substituir el mòdul de pràctiques en centres de treball per l'exercici d'un lloc de treball vinculat a les ocupacions especificades en la normativa reguladora del certificat de professionalitat a què s'adscriu aquest mòdul.

b) Ampliar el període per dur a terme el mòdul de formació pràctica en centres de treball.

c) Fer el mòdul de pràctiques en el mateix centre de formació.

d) Excepcionalment, substituir el mòdul de pràctiques en centres de treball per la realització d'un projecte vinculat a les activitats que, en el marc del mòdul esmentat, s'havien de desenvolupar en l'entorn laboral.

L'avaluació i el seguiment del mòdul de formació pràctica en centres de treball que es dugui a terme d'acord amb les lletres a), c) o d) anteriors no requereix la col·laboració del tutor designat per l'empresa, i ha de quedar recollit documentalment mitjançant la qualificació d'«apte» o «no apte» del tutor d'aquest mòdul.

Aquest apartat és aplicable mentre el Reial decret llei 31/2020 estigui vigent.

9. Els alumnes que acreditin una experiència laboral que es correspon amb l'entorn professional del certificat de professionalitat poden quedar exempts del mòdul de formació pràctica en centres de treball. Les persones interessades han de presentar una sol·licitud davant del SOIB, acompanyada de la documentació que acrediti que compleixen les condicions d'exempció que determinen la normativa reguladora dels certificats de professionalitat i la Instrucció 1/2020 de la directora del SOIB, relativa a les pautes d'actuació i als criteris per expedir el certificat d'exempció del mòdul de pràctiques professionals no laborals dels certificats de professionalitat (MPPNL).

10. La formació pràctica no suposa, en cap cas, substituir els treballs propis del personal en plantilla.

11. Es pot destinar a les empreses la quantitat de 3 euros per alumne i hora de pràctiques per compensar-ne l'execució. Aquesta compensació s'ha d'atorgar en règim de concessió directa, d'acord amb el Reial decret 357/2006, de 24 de març. A aquest efecte, l'empresa ha de presentar una sol·licitud de subvenció i pagament de les pràctiques, segons el model normalitzat, en el termini d'un mes des que hagin acabat les pràctiques tots els alumnes assignats a la mateixa empresa, juntament amb la documentació següent, d'acord amb els models que es troben en el web <http://soib.es>:

— Declaració responsable, d'acord amb els models establerts en el web del SOIB, segons si l'import de l'ajut sol·licitat és superior o inferior o igual a 3.000 euros.

De conformitat amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 61 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, en el cas que l'ajut sol·licitat superi els 3.000 euros el SOIB pot obtenir els certificats acreditatius que la persona interessada està al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària estatal i amb la Seguretat Social, així com la verificació de les dades d'identitat (DNI), excepte en el cas d'oposició expressa de la persona interessada, que s'ha de fer constar en el model de sol·licitud. En el cas que no s'autoritzin aquestes consultes, juntament amb la sol·licitud d'ajuts ha d'aportar la documentació acreditativa d'estar al corrent de les obligacions anteriors, així com una còpia del document d'identitat, si escau.

— Només en el cas de no haver-la presentat mai o en el cas que hi hagi hagut algun canvi respecte als documents presentats anteriorment al SOIB, s'ha de presentar la documentació següent:

a. Còpia autèntica de la targeta d'identificació fiscal de l'entitat.

b. Declaració responsable de veracitat de les dades bancàries.

c. Còpia autèntica del poder de representació de la persona que signa la sol·licitud.

26. Requisits, funcions i despeses del personal implicat en el bloc A

26.1. Formadors

El personal formador ha d'impartir els continguts de les especialitats formatives i ha de dur a terme les funcions i aportar el material descrit a continuació:

  • Preparació. Es tracta de la planificació i l'organització prèvies a la impartició, quan el docent ha de planificar l'acció formativa i fer-ne la programació didàctica, a més de planificar l'avaluació de l'aprenentatge. En el cas que sigui necessari fer una prova prèvia als alumnes, l'ha de preparar i corregir el docent. Per això, s'ha d'elaborar la documentació relativa a aquests aspectes.
  • Impartició. Es tracta de desenvolupar i controlar l'activitat en l'aula. El docent és qui ha de dirigir i guiar l'aprenentatge, així com el compliment normatiu i el funcionament a l'aula, el control d'assistència, els ajusts i les actualitzacions en la programació didàctica i la temporització, etc.
  • Avaluació. A més de dissenyar les proves d'avaluació, el docent ha d'assegurar unes condicions adequades per dur-les a terme: ha de garantir una avaluació de l'aprenentatge objectiva, fiable i vàlida.

Per a la preparació i l'avaluació, cada formador ha de dedicar un 20 % de les hores teòriques de formació, les quals ha d'imputar al mateix preu que la impartició.

No hi pot haver més de dues persones formadores per mòdul.

Per poder impartir la formació, els formadors dels centres de formació de l'entitat beneficiària han de reunir els requisits específics que estableixen els reials decrets que regulen cada certificat de professionalitat; el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i l'Ordre ESS/1897/2013, de 10 d'octubre, per la qual es desplega el Reial decret 34/2008, pel qual es regulen els certificats de professionalitat. Per acreditar aquest requisit, abans de l'inici de l'acció formativa ha d'estar inscrit en el Registre públic de persones formadores per impartir accions formatives dirigides a obtenir certificats de professionalitat de les Illes balears (REFOIB), que regula el Decret 18/2019, de 15 de març (BOIB núm. 35, de 16 de març), modificat per la Llei 19/2019, de 30 de desembre.

Excepcionalment, en el cas que no hi hagi inscrit en el REFOIB cap formador disponible o interessat a impartir l'acció formativa, es pot aplicar el que estableix la disposició addicional segona de la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la formació professional. En aquest cas, el director del centre ha de presentar una oferta d'ocupació per aconseguir el perfil del formador que més s'aproximi als requisits.

El SOIB ha d'expedir un certificat d'insuficiència de candidats quan no es trobi cap persona que compleixi la totalitat dels requisits del certificat de professionalitat o de l'oferta.

En aquest cas, d'acord amb la disposició addicional segona de la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i la formació professional, el centre pot seleccionar una persona qualificada que no compleixi tots els requisits.

La sol·licitud d'inscripció en el REFOIB s'ha de fer d'una manera telemàtica, amb el DNI electrònic o amb un certificat digital vàlid, a través del formulari inclòs en el web del SOIB, a l'enllaç: <http://www.caib.es/seucaib/ca/200/persones/tramites/tramite/3635565>.

26.2. Tutor

El tutor de l'acció formativa ha de ser una persona que compleixi els requisits necessaris per ser un formador de l'especialitat. Les seves funcions han d'estar relacionades directament amb el reforç del procés d'aprenentatge dels alumnes.

Només hi pot haver un tutor per a cada acció formativa i hi ha de dedicar un 15 % de les hores teòriques de formació. El cost per hora és el mateix que el del formador que imparteix l'acció formativa.

El cost per hora que s'ha d'imputar en concepte de retribució del formador o del tutor no pot superar el que estableix la Resolució de la directora del SOIB de 12 de març de 2021 per la qual s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, així com el percentatge que s'ha d'aplicar per altres despeses, a l'efecte de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats.

Per una altra part, amb l'objecte de garantir una qualitat adequada en la impartició de la formació, el cost per hora, per a qualsevol acció formativa, no pot ser inferior a l'import de 38,22 euros per hora.

En el cas de treballadors contractats per compte aliè, aquest import ha de comprendre les despeses que es preveuen en el punt 19.3.a).

 

​​​​​​​27. Requisits, funcions i despeses d'altre personal implicat

27.1. Director i coordinador

Hi ha d'haver un director i un coordinador. Les funcions són de suport tècnic, relacionades directament amb el seguiment del procés d'aprenentatge, l'assessorament i l'orientació dels alumnes, i s'han de dur a terme amb personal propi.

27.2. Personal de suport administratiu

Les funcions són les relacionades amb les tasques administratives de l'acció formativa.

27.3. Personal especialitzat en l'atenció de persones amb discapacitat o pertanyents a col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió

Les entitats amb experiència amb aquests col·lectius poden disposar de personal especialitzat per atendre'ls. Per acreditar aquesta experiència, juntament amb la sol·licitud de subvenció l'entitat ha de presentar una declaració responsable. El personal especialitzat ha de tenir titulació acadèmica o experiència professional relacionades amb l'atenció dels col·lectius esmentats.

Les funcions que s'han de dur a terme són les necessàries per donar-hi suport pedagògic, per adaptar-hi els mitjans didàctics i per avaluar-los, amb la finalitat de millorar les condicions en què aquests alumnes reben la formació.

27.4. Tutor del mòdul de pràctiques professionals no laborals

Ha de ser un dels formadors de l'especialitat formativa. Les seves funcions han d'estar relacionades directament amb el seguiment, el procés d'aprenentatge, l'assessorament i l'avaluació dels alumnes del mòdul de pràctiques professionals no laborals. El cost que s'ha de subvencionar és de 3 euros per hora i alumne.

28. Seguiment i control de la formació

El SOIB ha de fer actuacions de seguiment, avaluació i control de les accions formatives, mitjançant actuacions in situ i ex post.

Les actuacions que es facin durant les accions formatives han de comprendre el seguiment de l'activitat formativa en el lloc en què s'imparteix, a l'inici i mentre es dugui a terme. Es pot fer a través d'evidències físiques i testimonis recollits mitjançant entrevistes als responsables de formació, als alumnes i als formadors, a fi de comprovar la posada en marxa i l'execució de l'activitat formativa, i també sobre els continguts, el nombre real de participants, les instal·lacions i els mitjans pedagògics. Per això, es pot elaborar prèviament un qüestionari o una llista de comprovació. En el marc d'aquestes actuacions, es poden fer requeriments per esmenar les incidències detectades.

A fi de poder fer efectiu el seguiment i el control, els centres col·laboradors estan obligats a facilitar les tasques de seguiment, control i avaluació de l'acció formativa; permetre al personal del SOIB accedir a les instal·lacions, així com facilitar els documents i altra informació que els requereixin. Els tècnics del SOIB han d'estendre una acta de seguiment de cadascuna de les visites que facin. Aquesta acta s'ha d'aixecar el mateix dia de la visita i se n'ha de lliurar una còpia al centre, el representant del qual l'ha de subscriure. En el cas que es detectin deficiències o irregularitats, s'han de fer constar en l'acta i el centre disposarà d'un termini, el qual s'ha d'especificar en l'acta, per fer les al·legacions que estimi pertinents i, si escau, per esmenar les deficiències. Si les deficiències o irregularitats detectades no afecten substancialment el contingut bàsic de l'actuació encomanada, s'ha de requerir al centre o entitat de formació que els esmeni i s'ha d'assenyalar un termini de deu dies per fer-ho.

El SOIB pot suspendre d'una manera cautelar una acció formativa quan s'observin anomalies que repercuteixin en el desenvolupament normal de la impartició de la formació, tal com estableix l'article 17.6 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març.

Una vegada esmenades les deficiències detectades, en un termini no superior a dos dies el centre ha d'informar el SOIB de les mesures que s'han pres per fer-ne efectiva la correcció.

En el cas que les deficiències o irregularitats detectades afectin substancialment el contingut bàsic de l'actuació o facin impossible continuar el curs, i també en el cas de no ser esmenades en el termini concedit, s'ha d'iniciar un procediment de reintegrament, de conformitat amb l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 44 i 45 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre. Així mateix, si escau, pot ser causa d'inici d'un procediment de suspensió temporal o definitiva de la condició de centre inscrit o acreditat.

Les infraccions que es detectin durant les actuacions de seguiment i control s'han de fer constar en els informes que emetin les persones que duguin a terme aquestes funcions, amb aportació de les proves que, si escau, les documentin. Aquestes actuacions poden donar lloc al trasllat a la unitat de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social competent, a l'efecte d'obrir el procediment sancionador corresponent.

Els resultats dels qüestionaris per avaluar la qualitat de les accions formatives en el marc del sistema de la formació per a l'ocupació i els resultats de l'avaluació de la formació impartida pel centre o l'entitat de formació que duu a terme el tècnic de seguiment corresponent es poden tenir en compte en convocatòries futures com a criteri de valoració per concedir les subvencions.

29. Gestió de la formació

1. Per gestionar i executar la formació, els centres de formació han de complir les instruccions que estableix el SOIB en la guia de gestió d'accions formatives i els terminis que es preveuen en el cronograma corresponent, els quals es troben en el fons documental de l'aplicació ACCFOR.

2. Els centres de formació estan obligats a comunicar amb antelació al SOIB tots els canvis que es produeixin en la planificació i la programació de les accions formatives (calendari impartició, horaris, formadors, avaluació, etc.), tal com estableix la guia de gestió.

3. Els centres de formació han de presentar al SOIB, en els terminis establerts, les dades o documents següents:

  • Publicitat o difusió de l'acció formativa, si escau, un mínim de set dies abans de publicar-se.
  • Oferta de formació, fitxa del projecte formatiu, calendari, planificació de l'avaluació de l'aprenentatge, declaració responsable del compliment de requisits per treballar amb menors d'edat i, si escau, sol·licitud d'autorització de formadors, un mínim de quinze dies abans de la data d'inici de la formació.
  • Inscripció de l'alumnat, un mínim de set dies abans de l'inici de l'acció formativa.
  • Sol·licitud de validació de l'alumnat, un mínim de tres dies abans de l'inici de l'acció formativa.
  • Comunicat d'inici de l'acció formativa i assegurança dels participants, el mateix dia de l'inici o com a màxim l'endemà.
  • Altes d'alumnes, el mateix dia que es produeixi l'alta o com a màxim l'endemà.
  • Baixes d'alumnes, com a màxim tres dies després que s'hagi produït la baixa.
  • Control de signatures de l'alumnat, com a màxim dos dies després que hagi acabat l'acció formativa. En el cas que l'acció formativa duri més de trenta dies, com a màxim dos dies després de l'acabament de cada mes.
  • Qüestionaris de qualitat de l'acció formativa. S'ha de sol·licitar al SOIB el localitzador per poder fer els qüestionaris, dins el termini dels tres dies abans d'acabar el curs.
  • Informe d'avaluació individualitzat, acta d'avaluació i memòria final de seguiment, en el termini màxim de deu dies després que hagi acabat l'acció formativa. En el cas de les especialitats d'idiomes del Marc comú europeu de referència per a les llengües, el termini és de dos mesos.

A més, per al mòdul de pràctiques professionals no laborals:

  • Justificant d'haver informat la representació legal del treballadors de l'acord de pràctiques entre el centre de formació i l'empresa, programa formatiu i carnets dels alumnes en pràctiques, un mínim de quinze dies abans de la data d'inici del mòdul.

4. En qualsevol moment durant l'execució del curs, el SOIB pot requerir a la persona beneficiària que aporti la documentació econòmica justificativa de la despesa dels formadors, per comprovar que es compleix el que s'estableix en el penúltim paràgraf de l'apartat 26 d'aquest annex.

30. Avaluació i acreditació de la formació

La formació per a l'ocupació que s'executi en virtut d'aquesta convocatòria s'ha d'avaluar segons les directrius que estableix el SOIB en el document que es troba en el web i d'acord amb l'article 14 del Reial decret 34/2008. En qualsevol cas, els centres i entitats de formació no estan autoritzats a expedir-ne els certificats i els diplomes.

La formació adreçada a obtenir certificats de professionalitat s'ha d'acreditar d'acord amb el que disposen la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i la formació professional; el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i l'Ordre ESS/1897/2013, de 10 d'octubre, per la qual es desplega el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i els reials decrets pels quals s'estableixen els certificats de professionalitat que s'hi dicten.

L'avaluació de l'aprenentatge dels alumnes dels ensenyaments de formació professional per a l'ocupació dirigida a obtenir els certificats de professionalitat es fa per mòduls formatius. Es prenen com a referència els objectius expressats en resultats d'aprenentatge i els criteris d'avaluació de cadascun dels mòduls. L'avaluació es basa en una planificació prèvia que inclou l'avaluació durant el procés d'aprenentatge i l'avaluació al final de cada mòdul. La qualificació és numèrica, entre 1 i 10, sense decimals. Per superar un mòdul formatiu és necessari obtenir una puntuació mínima de 5 en la prova d'avaluació final i, si escau, en cadascuna de les unitats formatives que la configuren.

Pel que fa al mòdul de formació pràctica en empreses, el tutor de l'empresa que hagi designat el centre de treball ha de col·laborar amb el tutor del centre o entitat de formació per a l'avaluació, que s'ha de fer en termes d'«apte» o «no apte».

De cada mòdul del certificat de professionalitat, se n'ha de lliurar als participants un certificat, que ha de recollir els resultats de l'avaluació.

31. Altres acreditacions

Els alumnes que hagin obtingut l'acreditació de certificats de professionalitat poden aconseguir diferents habilitacions professionals necessàries per desenvolupar un lloc de feina. Aquestes habilitacions les expedeixen altres conselleries del Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, altres administracions públiques o altres tipus d'entitats. Aquestes habilitacions es poden consultar en l'enllaç següent del web del SOIB:

<http://soib.es/habilitacions-professionals-si-teniu-un-cp>.

32. Compatibilitat amb altres ajuts

En el supòsit d'obtenir altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos destinats a finançar aquestes accions, són incompatibles amb la subvenció destinada a la mateixa finalitat, per la qual cosa s'ha de minorar en la quantitat ja percebuda.

33. Protecció de les dades de caràcter personal

La informació continguda en les sol·licituds de subvenció presentades a l'empara d'aquesta convocatòria queda sotmesa a la normativa vigent en matèria de protecció de dades.

Les dades personals amb què els participants emplenin el model de sol·licitud per participar en aquesta convocatòria s'han d'integrar en arxius automatitzats, a l'efecte de contactar-hi, i les persones interessades poden exercir els drets reconeguts amb caràcter general en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades de personals i garantia dels drets digitals, i en altra normativa de desplegament.

En la mesura que les dades personals esmentades resultin necessàries per a la sol·licitud, la gestió, el control, el seguiment i l'avaluació de les accions formatives i de les subvencions corresponents, no cal el consentiment de la persona afectada, directament o a través de les comunicacions que hagin fet les persones beneficiàries de les subvencions, ni per ser tractades per part del SOIB.

34. Règim sancionador

El règim d'infraccions i sancions aplicable en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació és el que es regula en el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, i en l'article 16 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març.

Tot el que no preveu el règim d'infraccions i sancions establert en el paràgraf anterior, hi ha d'estar en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

 

ANNEX 2 Certificats de professionalitat de la línia 1

 

Codi d'especialitat

Nom

Nivell de qualificació

Prioritat

(alta: 1;

mitjana: 2;

baixa: 3)

Puntuació inicial

HOTR0208

OPERACIONS BÀSIQUES DE RESTAURANT I BAR

1

1

634

HOTR0409

GESTIÓ DE PROCESSOS DE SERVEI EN RESTAURACIÓ

3

1

632

HOTR0508

SERVEIS DE BAR I CAFETERIA

2

1

630

HOTR0608

SERVEIS DE RESTAURANT

2

1

628

HOTR0209

SOMMELIERIA

3

1

626

INAI0108

CARNISSERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES CARNIS

2

1

624

EOCB0109

OPERACIONS AUXILIARS DE REVESTIMENTS CONTINUS EN CONSTRUCCIÓ

1

1

622

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

1

620

COMT0110

ATENCIÓ AL CLIENT, CONSUMIDOR O USUARI

3

1

618

ADGD0308

ACTIVITATS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

2

1

616

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS EQUIPS I EINES

2

1

614

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

1

612

TMVG0209

MANTENIMENT DELS SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS DE VEHICLES

2

1

610

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

1

608

ARGI0309

REPROGRAFIA

1

1

606

HOTR0108

OPERACIONS BÀSIQUES DE CUINA

1

1

604

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

1

602

EOCB0108

FÀBRIQUES D'OBRA DE PICAPEDRER

2

1

600

ADGG0208

ACTIVITATS ADMINISTRATIVES EN LA RELACIÓ AMB EL CLIENT

2

1

598

HOTR0109

OPERACIONS BÀSIQUES DE PASTISSERIA

1

1

596

INAF0110

INDÚSTRIES DE DERIVATS DE CEREALS I DOLÇOS

3

1

594

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

1

592

COMT0211

ACTIVITATS AUXILIARS DE COMERÇ

1

1

590

COMV0108

ACTIVITATS DE VENDA

2

1

588

HOTR0408

CUINA

2

1

586

HOTR0210

DIRECCIÓ I PRODUCCIÓ EN PASTISSERIA

3

1

584

HOTR0309

DIRECCIÓ EN RESTAURACIÓ

3

1

582

HOTR0308

OPERACIONS BÀSIQUES DE CÀTERING

1

1

580

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

1

578

ARTR0112

RESTAURACIÓ I REPARACIÓ DE RELLOTGES D'ÈPOCA, HISTÒRICS I AUTÒMATS

3

1

576

EOCB0208

OPERACIONS AUXILIARS D'OBRA DE PICAPEDRER DE FÀBRIQUES I COBERTES

1

1

574

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

1

572

EOCH0108

OPERACIONS DE FORMIGÓ

1

1

570

EOCB0209

OPERACIONS AUXILIARS D'ACABATS RÍGIDS I URBANITZACIÓ

1

1

568

EOCJ0311

OPERACIONS BÀSIQUES DE REVESTIMENTS LLEUGERS I TÈCNICS EN CONSTRUCCIÓ

1

1

566

AGAJ0208

ART FLORAL I GESTIÓ DE LES ACTIVITATS DE FLORISTERIA

3

1

564

AFDP0109

SOCORRISME EN INSTAL·LACIONS AQUÀTIQUES

2

1

562

AFDP0209

SOCORRISME EN ESPAIS AQUÀTICS NATURALS

2

1

560

AFDP0211

COORDINACIÓ DE SERVEIS DE SOCORRISME EN INSTAL·LACIONS I ESPAIS NATURALS AQUÀTICS

3

1

558

TMVG0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT D'ELECTROMECÀNICA DE VEHICLES

1

1

556

AGAJ0108

ACTIVITATS AUXILIARS EN FLORISTERIA

1

1

554

SSCB0110

DINAMITZACIÓ, PROGRAMACIÓ I DESENVOLUPAMENT D'ACCIONS CULTURALS

3

1

552

SSCI0109

TREBALL DOMÈSTIC

1

1

550

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

1

548

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

1

546

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

1

544

SSCB0209

DINAMITZACIÓ D'ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL

2

1

542

SSCB0211

DIRECCIÓ I COORDINACIÓ D'ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL

3

1

540

HOTG0108

CREACIÓ I GESTIÓ DE VIATGES COMBINATS I ESDEVENIMENTS

3

1

538

HOTG0208

VENDA DE PRODUCTES I SERVEIS TURÍSTICS

3

1

536

HOTU0109

ALLOTJAMENT RURAL

2

1

534

ELEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE DE XARXES ELÈCTRIQUES

1

1

532

HOTA0308

RECEPCIÓ EN ALLOTJAMENTS

3

1

530

TMVG0409

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES AUXILIARS

2

1

528

TMVG0309

MANTENIMENT DE SISTEMES DE TRANSMISSIÓ DE FORÇA I TRENS DE RODATGE DE VEHICLES AUTOMÒBILS

2

1

526

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

1

524

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

1

522

AGAX0208

ACTIVITATS AUXILIARS D'AGRICULTURA

1

1

520

SSCI0412

OPERACIONS EN SERVEIS FUNERARIS

2

1

518

QUIE0408

OPERACIONS DE MOVIMENTS I LLIURAMENT DE PRODUCTES EN LA INDÚSTRIA QUÍMICA

2

1

516

ARGT0111

OPERACIONS DE MANIPULACIÓ I FINALITZACIÓ DE PRODUCTES GRÀFICS

1

1

514

SSCM0108

NETEJA DE SUPERFÍCIES I MOBILIARI EN EDIFICIS I LOCALS

1

1

512

TMVB0111

MANTENIMENT DE SISTEMES MECÀNICS DE MATERIAL RODANT FEEROVIARI

2

1

510

TMVI0108

CONDUCCIÓ D'AUTOBUSOS

2

1

508

MAMA0210

FABRICACIÓ DE TAULERS DE PARTÍCULES I FIBRES DE FUSTA

2

1

506

COMT0411

GESTIÓ COMERCIAL DE VENDES

3

1

504

ARGT0211

OPERACIONS AUXILIARS EN INDÚSTRIES GRÀFIQUES

1

1

502

SSCB0109

DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA

3

1

500

HOTR0110

DIRECCIÓ I PRODUCCIÓ EN CUINA

3

1

498

SSCE0111

PROMOCIÓ I INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB PERSONES AMB DISCAPACITATS

3

1

496

TCPN0112

BLANQUEIG I TINTURA DE MATERIALS TÈXTILS

2

1

494

TMVO0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT AERONÀUTIC

1

1

492

INAD0108

OPERACIONS AUXILIARS D'ELABORACIÓ EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

1

1

490

INAF0108

FORN I BRIOXERIA

2

1

488

TMVL0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT DE CARROSSERIES DE VEHICLES

1

1

486

FMEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE FABRICACIÓ MECÀNICA

1

1

484

IMAI0108

OPERACIONS DE FONTANERIA I CALEFACCIÓ-CLIMATITZACIÓ DOMÈSTICA

1

1

482

COML0109

TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

3

1

480

COML0111

TRANSPORT DE VIATGERS PER CARRETERA

3

1

478

COML0209

ORGANITZACIÓ DEL TRANSPORT I LA DISTRIBUCIÓ

3

1

476

COML0211

GESTIÓ COMERCIAL I FINANCERA DEL TRANSPORT PER CARRETERA

3

1

474

INAQ0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT I TRANSPORT INTERN EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

1

1

472

ELEE0109

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ

2

1

470

ELEM0311

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL

2

1

468

AGAJ0110

ACTIVITATS DE FLORISTERIA

2

1

466

EOCJ0110

INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES DE GUIX LAMINAT I FALS SOSTRE

2

1

464

COML0110

ACTIVITATS AUXILIARS DE MAGATZEM

1

1

462

HOTA0108

OPERACIONS BÀSIQUES DE PISOS EN ALLOTJAMENTS

1

1

460

ELES0208

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS ELECTROTÈCNIQUES I DE TELECOMUNICACIONS EN EDIFICIS

1

1

458

TCPP0110

OPERACIONS AUXILIARS DE PROCESSOS TÈXTILS

1

1

456

MAMD0109

APLICACIÓ DE VERNISSOS I LAQUES EN ELEMENTS DE FUSTERIA I MOBLE

1

2

454

IFCD0210

DESENVOLUPAMENT D'APLICACIONS AMB TECNOLOGIES WEB

3

2

452

TCPN0212

APRESTOS I ACABAMENTS DE MATÈRIES I ARTICLES TÈXTILS

2

2

450

MAMD0209

TREBALLS DE FUSTERIA I MOBLE

1

2

448

FMEA0111

MUNTATGE D'ESTRUCTURES I INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES I EQUIPS D'AERONAUS

2

2

446

HOTT0112

ATENCIÓ A PASSATGERS EN TRANSPORT FERROVIARI

2

1

444

HOTA0208

GESTIÓ DE PISOS I NETEJA EN ALLOTJAMENTS

3

1

442

ELEE0310

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES EN L'ENTORN D'EDIFICIS

3

1

440

ELEE0610

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMIENT DE XARXES ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ I ENLLUMENAT EXTERIOR

3

1

438

IFCT0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES MICROINFORMÀTICS

1

2

436

FMEC0109

PRODUCCIÓ EN CONSTRUCCIONS METÀL·LIQUES

3

2

434

IMPP0208

SERVEIS ESTÈTICS D'HIGIENE, DEPILACIÓ I MAQUILLATGE

2

2

432

IFCT0609

PROGRAMACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS

3

2

430

FMEC0309

DISSENY EN LA INDÚSTRIA NAVAL

3

2

428

IFCD0112

PROGRAMACIÓ AMB LLENGUATGES ORIENTATS A OBJECTES I BASES DE DADES RELACIONALS

3

2

426

SEAD0311

GESTIÓ I COORDINACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL I EMERGÈNCIES

3

1

424

SEAD0312

TELEOPERACIONS D'ATENCIÓ, GESTIÓ I COORDINACIÓ D'EMERGÈNCIES

3

1

422

AFDA0111

FITNESS AQUÀTIC I HIDROCINÈSIA

3

2

420

AFDA0310

ACTIVITATS DE NATACIÓ

3

2

418

IFCD0111

PROGRAMACIÓ EN LLENGUATGES ESTRUCTURATS D'APLICACIONS DE GESTIÓ

3

2

416

IMSE0111

ANIMACIÓ MUSICAL I VISUAL EN VIU I EN DIRECTE

2

2

414

AFDA0109

GUIA PER ITINERARIS AMB BICICLETA

2

2

412

AFDA0110

CONDICIONAMENT FÍSIC EN GRUP AMB SUPORT MUSICAL

3

2

410

AFDA0112

GUIA PER BARRANCS SECS O AQUÀTICS

2

2

408

AFDA0209

GUIA PER ITINERARIS EQÜESTRES EN MEDI NATURAL

2

2

406

AFDA0210

CONDICIONAMENT FÍSIC EN SALA D'ENTRENAMENT POLIVALENT

3

2

404

AFDA0211

ANIMACIÓ FISICOESPORTIVA I RECREATIVA

3

2

402

AFDA0212

GUIA D'ESPELEOLOGIA

2

2

400

AFDA0311

INSTRUCCIÓ EN IOGA

3

2

398

AFDA0411

ANIMACIÓ FISICOESPORTIVA I RECREATIVA PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT

3

2

396

AFDA0611

GUIA PER ITINERARIS DE BAIXA I MITJANA MUNTANYA

2

2

394

IMPE0209

MAQUILLATGE INTEGRAL

3

2

392

TMVO0112

OPERACIONS AUXILIARS D'ASSISTÈNCIA A PASSATGERS, EQUIPATGES, MERCADERIES I AERONAUS EN AEROPORTS

1

1

390

SEAG0209

NETEJA D'ESPAIS OBERTS I INSTAL·LACIONS INDUSTRIALS

1

1

388

INAJ0110

INDÚSTRIES DE PRODUCTES DE LA PESCA I DE L'AQÜICULTURA

3

1

386

IMPE0111

ASSESSORIA INTEGRAL D'IMATGE PERSONAL

3

2

384

SANT0208

TRASLLAT SANITARI

2

2

382

FMEE0308

DISSENY DE PRODUCTES DE FABRICACIÓ MECÀNICA

3

2

380

MAMA0109

FABRICACIÓ DE TAPS DE SURO

1

2

378

ADGD0108

GESTIÓ COMPTABLE I GESTIÓ ADMINISTRATIVA PER A AUDITORIA

3

2

376

MAMA0209

SERRADURA DE FUSTA

2

2

374

INAF0109

PASTISSERIA I CONFITERIA

2

1

372

SEAG0108

GESTIÓ DE RESIDUS URBANS I INDUSTRIALS

2

1

370

IMPE0108

SERVEIS AUXILIARS D'ESTÈTICA

1

2

368

IMPE0109

BRONZEJAT, MAQUILLATGE I DEPILACIÓ AVANÇADA

3

2

366

IMPE0110

MASSATGES ESTÈTICS I TÈCNIQUES SENSORIALS ASSOCIADES

3

2

364

IMPE0210

TRACTAMENTS ESTÈTICS

3

2

362

IMPE0211

CARACTERITZACIÓ DE PERSONATGES

3

2

360

IMPP0108

CURES ESTÈTIQUES DE MANS I PEUS

2

2

358

IMPP0308

HIDROTERMAL

3

2

356

SSCG0209

MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

3

2

354

TMVO0111

TRIPULACIÓ DE CABINA DE PASSATGERS

3

1

352

FMEM0409

DISSENY DE MOTLLES I MODELS PER A FOSA O FORJA

3

2

350

IFCD0110

CONFECCIÓ I PUBLICACIÓ DE PÀGINES WEB

2

2

348

FMEM0311

FABRICACIÓ D'ENCUNYS PER A LA PRODUCCIÓ DE PECES DE XAPA METÀL·LICA

3

2

346

FMEM0411

FABRICACIÓ DE MOTLLES PER A LA PRODUCCIÓ DE PECES POLIMÈRIQUES I D'ALIATGES LLEUGERS

3

2

344

EOCJ0109

MUNTATGE DE BASTIDES TUBULARS

2

2

342

HOTJ0110

ACTIVITATS PER AL JOC EN TAULES DE CASINOS

2

1

340

HOTJ0111

OPERACIONS PER AL JOC EN ESTABLIMENTS DE BINGO

1

1

338

IFCM0410

GESTIÓ I SUPERVISIÓ D'ALARMES EN XARXES DE COMUNICACIONS

3

2

336

IFCM0310

GESTIÓ DE XARXES DE VEU I DADES

3

2

334

ARTA0112

ELABORACIÓ D'OBRES DE FORJA ARTESANAL

2

2

332

ENAS0208

GESTIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES DE GAS

3

1

330

MAMA0310

PREPARACIÓ DE LA FUSTA

2

2

328

ENAC0108

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D'EDIFICIS

3

1

326

ENAS0108

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES DE GAS

2

1

324

IFCT0109

SEGURETAT INFORMÀTICA

3

2

322

FMEC0209

DISSENY DE CANONADA INDUSTRIAL

3

2

320

FMEC0208

DISSENY DE CALDERERIA I ESTRUCTURES METÀL·LIQUES

3

2

318

FMEM0309

DISSENY D'EINES DE PROCESSAMENT DE XAPA

3

2

316

INAD0210

ELABORACIÓ DE PRODUCTES PER A L'ALIMENTACIÓ ANIMAL

2

1

314

SSCG0111

GESTIÓ DE TELEFONADES DE TELEASSISTÈNCIA

2

2

312

SSCI0212

ACTIVITATS FUNERÀRIES I DE MANTENIMENT EN CEMENTIRIS

1

2

310

AGAN0210

FERRAT D'EQUINS

3

2

308

SEAD0112

VIGILÀNCIA, SEGURETAT PRIVADA I PROTECCIÓ DE PERSONES

2

1

306

SEAD0212

VIGILÀNCIA, SEGURETAT PRIVADA I PROTECCIÓ D'EXPLOSIUS

2

1

304

IFCM0210

MANTENIMENT DE PRIMER NIVELL EN SISTEMES DE RADIOCOMUNICACIONS

2

2

302

INAE0209

ELABORACIÓ DE LLETS DE CONSUM I PRODUCTES LÀCTIS

2

1

300

IMAR0208

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS DE CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ-EXTRACCIÓ

2

1

298

SSCE0112

ATENCIÓ A L'ALUMNAT AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS (ACNEE) EN CENTRES EDUCATIUS

3

2

296

MAMA0309

FABRICACIÓ D'OBJECTES DE SURO

1

2

294

TMVL0209

MANTENIMENT D'ELEMENTS NO ESTRUCTURALS DE CARROSSERIES DE VEHICLES

2

1

292

FMEM0111

FABRICACIÓ PER DEGOLLATGE

3

2

290

IMAI0208

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE DE XARXES I SISTEMES DE DISTRIBUCIÓ DE FLUIDS

3

1

288

COML0309

ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DE MAGATZEMS

3

1

286

TMVL0309

MANTENIMENT D'ESTRUCTURES DE CARROSSERIES DE VEHICLES

2

1

284

IMPQ0108

SERVEIS AUXILIARS DE PERRUQUERIA

1

2

282

IMPQ0109

PERRUQUERIA TECNICOARTÍSTICA

3

2

280

IMPQ0208

PERRUQUERIA

2

2

278

IMPQ0308

TRACTAMENTS CAPIL·LARS ESTÈTICS

3

2

276

COMM0112

GESTIÓ DE MÀRQUETING I COMUNICACIÓ

3

1

274

TMVU0312

ORGANITZACIÓ I SUPERVISIÓ DEL MANTENIMENT DELS SISTEMES I EQUIPS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

3

1

272

ENAA0109

ORGANITZACIÓ I CONTROL DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES I INSTAL·LACIONS D'AIGUA I SANEJAMENT

3

1

270

ENAA0112

GESTIÓ DE L'ÚS EFICIENT DE L'AIGUA

3

1

268

ENAT0108

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES D'AIGUA

2

1

266

INAI0208

SACRIFICI, PREPARACIÓ DE LA CANAL I ESPECEJAMENT D'ANIMALS

2

1

264

SSCE0212

PROMOCIÓ PER A LA IGUALTAT EFECTIVA DE DONES I HOMES

3

3

262

IFCM0111

MANTENIMENT DE SEGON NIVELL EN SISTEMES DE RADIOCOMUNICACIONS

3

3

260

HOTR0509

REBOSTERIA

2

1

258

INAE0109

FORMATGERIA

2

1

256

EOCO0112

CONTROL D'EXECUCIÓ D'OBRES D'EDIFICACIÓ

3

3

254

EOCO0212

CONTROL D'EXECUCIÓ D'OBRES CIVILS

3

3

252

INAV0110

INDÚSTRIES DE CONSERVES I SUCS VEGETALS

3

1

250

ELES0209

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DE TELEFONIA I INFRAESTRUCTURES DE XARXES LOCALS DE DADES

2

1

248

IMAI0210

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I EL MANTENIMENT DE SISTEMES D'AÏLLAMENT TÈRMIC, ACÚSTIC I CONTRA EL FOC

3

1

246

INAH0109

ELABORACIÓ DE VINS I LICORS

2

1

244

INAE0110

INDÚSTRIES LÀCTIES

3

1

242

IMAR0408

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS CALORÍFIQUES

2

1

240

ELEQ0311

MANTENIMENTS D'EQUIPS ELECTRÒNICS

3

1

238

ELES0108

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INFRAESTRUCTURES DE TELECOMUNICACIONS EN EDIFICIS

2

1

236

ELES0110

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INFRAESTRUCTURES DE TELECOMUNICACIÓ I DE XARXES DE VEU I DADES EN L'ENTORN D'EDIFICIS

3

1

234

ELES0210

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE LES INFRAESTRUCTURES DE TELECOMUNICACIÓ I DE XARXES DE VEU I DADES EN L'ENTORN D'EDIFICIS

3

1

232

MAMR0308

MECANITZACIÓ DE FUSTA I DERIVATS

2

3

230

INAH0210

ELABORACIÓ DE CERVESA

2

1

228

EOCB0210

REVESTIMENT AMB PASTES I MORTERS EN CONSTRUCCIÓ

2

3

226

VICF0110

OPERACIONS DE FABRICACIÓ DE FRITES, ESMALTS I PIGMENTS CERÀMICS

2

3

224

EOCO0108

REPRESENTACIÓ DE PROJECTES D'EDIFICACIÓ

3

3

222

EOCO0208

REPRESENTACIÓ DE PROJECTES D'OBRA CIVIL

3

3

220

MAMB0110

PROJECTES D'INSTAL·LACIÓ I MOBLAMENT

3

3

218

MAMD0309

PROJECTES DE FUSTERIA I MOBLE

3

3

216

IFCT0409

IMPLANTACIÓ I GESTIÓ D'ELEMENTS INFORMÀTICS EN SISTEMES DOMÒTICS/IMMÒTICS, DE CONTROL D'ACCESSOS I PRESÈNCIA I DE VIDEOVIGILÀNCIA

3

3

214

SEAG0210

OPERACIÓ D'ESTACIONS DE TRACTAMENT D'AIGÜES

2

1

212

ARGI0210

IMPRESSIÓ EN GRAVAT EN RELLEU

2

3

210

ARGI0310

IMPRESSIÓ EN SERIGRAFIA I TAMPOGRAFIA

2

3

208

ARTA0111

TALLA D'ELEMENTS DECORATIUS EN FUSTA

2

3

206

VICF0111

ORGANITZACIÓ DE LA FABRICACIÓ DE FRITES, ESMALTS I PIGMENTS CERÀMICS

3

3

204

VICF0109

OPERACIONS BÀSIQUES AMB EQUIPS AUTOMÀTICS EN PLANTA CERÀMICA

1

3

202

MAPN0512

ACTIVITATS AUXILIARS DE MANTENIMENT DE MÀQUINES, EQUIPS I INSTAL·LACIONS DEL VAIXELL

1

3

200

INAK0209

OBTENCIÓ D'OLIS DE LLAVORS I GREIXOS

2

1

198

QUIM0109

ELABORACIÓ DE PRODUCTES FARMACÈUTICS I AFINS

2

3

196

VICF0411

CONTROL DE MATERIALS, PROCESSOS I PRODUCTES EN LABORATORI CERÀMIC

2

3

194

FMEC0108

FABRICACIÓ I MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS DE CANONADA INDUSTRIAL

2

3

192

ARGA0111

LITOGRAFIA

2

3

190

ARGI0110

IMPRESSIÓ EN FLEXOGRAFIA

2

3

188

FMEH0109

MECANITZACIÓ PER ARRENCADA DE FERRITJA

2

3

186

FMEH0409

MECANITZACIÓ PER ABRASIÓ, ELECTROEROSIÓ I PROCEDIMENTS ESPECIALS

2

3

184

SANT0108

ATENCIÓ SANITÀRIA A MÚLTIPLES VÍCTIMES I CATÀSTROFES

2

3

182

MAPN0410

OPERACIONS EN TRANSPORT MARÍTIM I PESCA LITORAL

2

3

180

TMVU0211

OPERACIONS DE MANTENIMENT DE ELEMENTS DE FUSTA DE EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

1

178

TMVU0512

ORGANITZACIÓ I SUPERVISIÓ DEL MANTENIMENT D'ELEMENTS ESTRUCTURALS I DE RECOBRIMENT DE SUPERFÍCIES D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

3

1

176

ELEM0111

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DOMÒTICS I IMMÒTICS

2

1

174

IFCT0509

ADMINISTRACIÓ DE SERVEIS D'INTERNET

3

2

172

ELEE0209

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES ELÈCTRIQUES D'ALTA TENSIÓ DE SEGONA I TERCERA CATEGORIA I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ

2

1

170

SEAG0110

SERVEIS PER AL CONTROL DE PLAGUES

2

1

168

SEAG0212

MANTENIMENT HIGIÈNICOSANITARI D'INSTAL·LACIONS SUSCEPTIBLES DE PROLIFERACIÓ DE MICROORGANISMES NOCIUS I DISSEMINACIÓ PER AEROSOLITZACIÓ

2

1

166

MAPB0112

ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES PER A INSTAL·LACIONS AQÜÍCOLES I RECOL·LECCIÓ DE RECURSOS

1

3

164

AGAU0111

MANEIG I MANTENIMENT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA

2

3

162

TMVU0210

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT D'ELEMENTS ESTRUCTURALS I DE RECOBRIMENT DE SUPERFÍCIES D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

1

1

160

ENAS0110

MUNTATGE, POSADA EN SERVEI, MANTENIMENT, INSPECCIÓ I REVISIÓ D'INSTAL·LACIONS RECEPTORES I APARELLS DE GAS

2

1

158

MAPN0209

ORGANITZACIÓ DE LLOTGES

3

3

156

TMVB0211

MANTENIMENT DE SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS DE MATERIAL RODANT FERROVIARI

2

1

154

TMVU0311

MANTENIMENT D'APARELLS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

1

152

TMVU0412

ORGANITZACIÓ I SUPERVISIÓ DEL MANTENIMENT DE L'APARELL D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

3

1

150

ENAL0108

GESTIÓ DE L'OPERACIÓ EN CENTRALS TERMOELÈCTRIQUES

3

1

148

ENAL0110

GESTIÓ DE L'OPERACIÓ EN CENTRALS HIDROELÈCTRIQUES

3

1

146

ENAL0210

GESTIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE SUBESTACIONS ELÈCTRIQUES

3

1

144

AGAC0108

CULTIUS HERBACIS

2

3

142

AGAF0108

FRUCTICULTURA

2

3

140

MAPN0110

ACTIVITATS EN PESCA AMB ARTS DE FONS I PESCA DE MARISC, I EN TRANSPORT MARÍTIM

1

3

138

MAPN0212

GOVERN D'EMBARCACIONS I MOTOS NÀUTIQUES DESTINADES AL SOCORRISME AQUÀTIC

2

3

136

MAPN0412

OPERACIONS DE BOMBAMENT PER A CÀRREGA I DESCÀRREGA DEL VAIXELL

2

3

134

MAPN0111

PESCA LOCAL

2

3

132

MAPN0112

ACTIVITATS D'EXTRACCIÓ I RECOLLIDA DE CRUSTACIS ADHERITS A LES ROQUES

1

3

130

AGAN0110

DOMA BÀSICA DEL CAVALL

2

3

128

MAPN0510

NAVEGACIÓ EN AIGÜES INTERIORS I PRÒXIMES A LA COSTA

2

3

126

AGAN0109

CURES I MANEIG DEL CAVALL

2

1

124

TMVL0409

EMBELLIMENT I DECORACIÓ DE SUPERFÍCIES DE VEHICLES

2

1

122

TMVL0509

PINTURA DE VEHICLES

2

1

120

TMVU0111

PINTURA, REPARACIÓ I CONSTRUCCIÓ DE ELEMENTS DE PLÀSTICS REFORÇAT AMB FIBRA DE EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

1

118

SSCS0208

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES DEPENDENTS EN INSTITUCIONS SOCIALS

2

3

116

AGAU0108

AGRICULTURA ECOLÒGICA

2

3

114

SEAG0311

GESTIÓ DE SERVEIS PER AL CONTROL D'ORGANISMES NOCIUS

1

112

IMST0110

OPERACIONS DE PRODUCCIÓ DE LABORATORI D'IMATGE

2

3

110

ENAE0111

OPERACIONS BÀSIQUES EN EL MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIES RENOVABLES

1

1

108

ENAE0208

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS SOLARS TÈRMIQUES

2

1

106

ENAE0308

ORGANITZACIÓ I PROJECTES D'INSTAL·LACIONS SOLARS TÈRMIQUES

3

1

104

TMVG0110

PLANIFICACIÓ I CONTROL DE L'ÀREA D'ELECTROMECÀNICA

3

1

102

HOTI0108

PROMOCIÓ TURÍSTICA LOCAL I INFORMACIÓ AL VISITANT

3

1

100

SSCE0110

DOCÈNCIA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A L'OCUPACIÓ

3

1

98

MAPN0312

MANIPULACIÓ I CONSERVACIÓ EN PESCA I AQÜICULTURA

2

3

96

MAPN0710

OBSERVACIÓ DE L'ACTIVITAT I CONTROL DE LES CAPTURES D'UN VAIXELL PESQUER

3

3

94

IMSV0308

CÀMERA DE CINEMA, VÍDEO I TELEVISIÓ

3

3

92

MAPN0108

CONFECCIÓ I MANTENIMENT D'ARTS I APARELLS

2

3

90

MAPN0211

OPERACIONS DE COORDINACIÓ EN COBERTA I PARC DE PESCA

2

3

88

IMSV0108

ASSISTÈNCIA A LA PRODUCCIÓ CINEMATOGRÀFICA I D'OBRES AUDIOVISUALS

3

3

86

IMSV0408

ASSISTÈNCIA A LA DIRECCIÓ CINEMATOGRÀFICA I D'OBRES AUDIOVISUALS

3

3

84

COML0210

GESTIÓ I CONTROL DE L'APROVISIONAMENT

3

1

82

IMSV0109

MUNTATGE I POSTPRODUCCIÓ D'AUDIOVISUALS

3

3

80

SEAG0211

GESTIÓ AMBIENTAL

3

1

78

MAPN0712

OPERACIONS PORTUÀRIES DE CÀRREGA, ESTIBA, DESCÀRREGA, DESESTIBA I TRANSBORDAMENT

2

3

76

IMST0210

PRODUCCIÓ EN LABORATORI D'IMATGE

3

3

74

IFCT0309

MUNTATGE I REPARACIÓ DE SISTEMES MICROINFORMÀTICS

2

3

72

IMSD0108

ASSISTÈNCIA A LA REALITZACIÓ EN TELEVISIÓ

3

1

70

IMSV0208

ASSISTÈNCIA A LA PRODUCCIÓ EN TELEVISIÓ

3

1

68

IMST0109

PRODUCCIÓ FOTOGRÀFICA

3

3

66

IMAR0108

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES

2

1

64

IMAR0309

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES

3

1

62

IFCT0209

SISTEMES MICROINFORMÀTICS

2

3

60

IFCT0210

OPERACIÓ DE SISTEMES MICROINFORMÀTICS

2

3

58

ENAE0408

GESTIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE PARCS EÒLICS

3

1

56

TMVU0212

MANTENIMENT I INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

1

54

ENAE0508

ORGANITZACIÓ I PROJECTES D'INSTAL·LACIONS SOLARS FOTOVOLTÀIQUES

3

1

52

IMSV0209

DESENVOLUPAMENT DE PRODUCTES AUDIOVISUALS MULTIMÈDIA INTERACTIUS

3

3

50

IMAQ0110

INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT D'ASCENSORS I ALTRES EQUIPS FIXOS D'ELEVACIÓ I TRANSPORT

2

1

48

AGAR0208

REPOBLACIONS FORESTALS I TRACTAMENTS SILVÍCOLES

2

3

46

ENAE0108

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS SOLARS FOTOVOLTÀIQUES

2

1

44

SSCS0108

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES AL DOMICILI

2

3

42

ELEE0410

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES ELÈCTRIQUES AÈRIES D'ALTA TENSIÓ DE SEGONA I TERCERA CATEGORIA I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ D'INTEMPÈRIE

3

1

40

ELEE0510

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES ELÈCTRIQUES SUBTERRÀNIES D'ALTA TENSIÓ DE SEGONA I TERCERA CATEGORIA I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ D'INTERIOR

3

1

38

TMVU0110

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT DE SISTEMES I EQUIPS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

1

1

36

AGAR0109

GESTIÓ DE REPOBLACIONS FORESTALS I DE TRACTAMENTS SILVÍCOLES

3

3

34

IMAR0409

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS DE CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ-EXTRACCIÓ

3

1

32

IMSE0109

LUMINOTÈCNIA PER A ESPECTACLES EN VIU

3

3

30

MAPN0109

ACTIVITATS AUXILIARS I DE SUPORT AL VAIXELL EN PORT

1

3

28

TMVO0212

ASSISTÈNCIA A PASSATGERS, TRIPULACIONS, AERONAUS I MERCADERIES EN AEROPORTS

2

1

26

MAPN0610

DOCUMENTACIÓ PESQUERA

3

3

24

ADGG0508

OPERACIONS DE GRAVACIÓ I TRACTAMENT DE DADES I DOCUMENTS

1

3

22

MAPN0612

MANTENIMENT DELS EQUIPS D'UN PARC DE PESCA I DE LA INSTAL·LACIÓ FRIGORÍFICA

2

3

20

AGAO0108

ACTIVITATS AUXILIARS A VIVERS, JARDINS I CENTRES DE JARDINERIA

1

3

18

AGAR0309

ACTIVITATS AUXILIARS DE CONSERVACIÓ I MILLORA DE FORESTS

1

3

16

TMVL0609

PLANIFICACIÓ I CONTROL DE L'ÀREA DE CARROSSERIA

3

1

14

MAPN0310

AMARRATGE DE PORT I MONOBOIES

1

3

12

MAPN0210

ACTIVITATS EN PESCA DE PALANGRE, ARROSSEGAMENT I ENCERCLAMENT, I EN TRANSPORT MARÍTIM

1

3

10

AGAO0208

INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT DE JARDINS I ZONES VERDES

2

3

8

AGAU0112

PRODUCCIÓ I RECOL·LECCIÓ DE BOLETS I TÒFONES

2

3

6

AGAH0108

HORTICULTURA I FLORICULTURA

2

3

4

ADGG0408

OPERACIONS AUXILIARS DE SERVEIS ADMINISTRATIUS I GENERALS

1

3

2

 

 

ANNEX 3 Municipis corresponents a cadascuna de les zones de Mallorca

Zona 1

Municipi

Palma

 

Zona 2

Zona 3

Municipis

Municipis

Alaró

Alcúdia

Andratx

Algaida

Banyalbufar

Ariany

Binissalem

Artà

Búger

Campos

Bunyola

Capdepera

Calvià

Costitx

Campanet

Felanitx

Consell

Lloret de Vistalegre

Deià

Llubí

Escorca

Llucmajor

Esporles

Manacor

Estellencs

Maria de la Salut

Fornalutx

Montuïri

Inca

Muro

Lloseta

Petra

Mancor de la Vall

Pobla, sa

Marratxí

Porreres

Pollença

Salines, ses

Puigpunyent

Sant Joan

Santa Maria del Camí

Sant Llorenç des Cardassar

Selva

Santa Eugènia

Sóller

Santa Margalida

Valldemossa

Santanyí

Sencelles

 

Sineu

 

Son Servera

 

 

 

​​​​​​​ANNEX 4 Especialitats formatives de la línia 2 dirigides a obtenir un certificat de professionalitat

MALLORCA: ZONA 1

CODI D'ESPECIALITAT

ESPECIALITAT

Nivell de qualificació

AGAJ0108

ACTIVITATS AUXILIARS EN FLORISTERIA

1

AGAJ0110

ACTIVITATS DE FLORISTERIA

2

ARGT0211

OPERACIONS AUXILIARS EN INDÚSTRIES GRÀFIQUES

1

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

ELEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE DE XARXES ELÈCTRIQUES

1

ELEM0311

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL

2

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

FMEA0111

MUNTATGE D'ESTRUCTURES I INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES I EQUIPS D'AERONAUS

2

HOTT0112

ATENCIÓ A PASSATGERS EN TRANSPORT FERROVIARI

2

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

INAD0108

OPERACIONS AUXILIARS D'ELABORACIÓ EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

1

INAI0108

CARNISSERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES CARNIS

2

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

INAQ0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT I TRANSPORT INTERN EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

1

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

MAMA0210

FABRICACIÓ DE TAULERS DE PARTÍCULES I FIBRES DE FUSTA

2

MAMD0109

APLICACIÓ DE VERNISSOS I LAQUES EN ELEMENTS DE FUSTERIA I MOBLE

1

MAMD0209

TREBALLS DE FUSTERIA I MOBLE

1

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

TCPN0112

BLANQUEIG I TINTURA DE MATERIALS TÈXTILS

2

TCPN0212

APRESTOS I ACABAMENTS DE MATÈRIES I ARTICLES TÈXTILS

2

TCPP0110

OPERACIONS AUXILIARS DE PROCESSOS TÈXTILS

1

TMVB0111

MANTENIMENT DE SISTEMES MECÀNICS DE MATERIAL RODANT FERROVIARI

2

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS SEUS EQUIPS I EINES

2

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

TMVI0108

CONDUCCIÓ D'AUTOBUSOS

2

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

TMVO0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT AERONÀUTIC

1

 

MALLORCA: ZONA 2

CODI D'ESPECIALITAT

ESPECIALITAT

Nivell de qualificació

AGAJ0108

ACTIVITATS AUXILIARS EN FLORISTERIA

1

ARGI0309

REPROGRAFIA

1

ARGT0111

OPERACIONS DE MANIPULACIÓ I FINALITZACIÓ DE PRODUCTES GRÀFICS

1

ARGT0211

OPERACIONS AUXILIARS EN INDÚSTRIES GRÀFIQUES

1

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

ELEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE DE XARXES ELÈCTRIQUES

1

EOCB0108

FÀBRIQUES D'OBRA DE PICAPEDRER

2

EOCB0208

OPERACIONS AUXILIARS D'OBRA DE PICAPEDRER DE FÀBRIQUES I COBERTES

1

EOCB0209

OPERACIONS AUXILIARS D'ACABATS RÍGIDS I URBANITZACIÓ

1

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

EOCH0108

OPERACIONS DE FORMIGÓ

1

EOCJ0311

OPERACIONS BÀSIQUES DE REVESTIMENTS LLEUGERS I TÈCNICS EN CONSTRUCCIÓ

1

HOTU0109

ALLOTJAMENT RURAL

2

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

INAI0108

CARNISSERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES CARNIS

2

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

MAMA0210

FABRICACIÓ DE TAULERS DE PARTÍCULES I FIBRES DE FUSTA

2

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

QUIE0408

OPERACIONS DE MOVIMENTS I LLIURAMENT DE PRODUCTES EN LA INDÚSTRIA QUÍMICA

2

TMVB0111

MANTENIMENT DE SISTEMES MECÀNICS DE MATERIAL RODANT FERROVIARI

2

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS SEUS EQUIPS I EINES

2

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

TMVG0409

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES AUXILIARS

2

TMVI0108

CONDUCCIÓ D'AUTOBUSOS

2

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

 

MALLORCA: ZONA 3

CODI D'ESPECIALITAT

ESPECIALITAT

Nivell de qualificació

ARGI0309

REPROGRAFIA

1

ARGT0111

OPERACIONS DE MANIPULACIÓ I FINALITZACIÓ DE PRODUCTES GRÀFICS

1

ARGT0211

OPERACIONS AUXILIARS EN INDÚSTRIES GRÀFIQUES

1

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

EOCB0108

FÀBRIQUES D'OBRA DE PICAPEDRER

2

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

EOCH0108

OPERACIONS DE FORMIGÓ

1

HOTR0308

OPERACIONS BÀSIQUES DE CÀTERING

1

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

MAMA0210

FABRICACIÓ DE TAULERS DE PARTÍCULES I FIBRES DE FUSTA

2

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

QUIE0408

OPERACIONS DE MOVIMENTS I LLIURAMENT DE PRODUCTES EN LA INDÚSTRIA QUÍMICA

2

SSCI0109

TREBALL DOMÈSTIC

1

TMVB0111

MANTENIMENT DE SISTEMES MECÀNICS DE MATERIAL RODANT FERROVIARI

2

TMVG0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT D'ELECTROMECÀNICA DE VEHICLES

1

TMVG0209

MANTENIMENT DELS SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS DE VEHICLES

2

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS EQUIPS I EINES

2

TMVG0309

MANTENIMENT DE SISTEMES DE TRANSMISSIÓ DE FORÇA I TRENS DE RODATGE DE VEHICLES AUTOMÒBILS

2

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

TMVI0108

CONDUCCIÓ D'AUTOBUSOS

2

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

 

MENORCA

CODI D'ESPECIALITAT

ESPECIALITAT

Nivell de qualificació

AGAJ0108

ACTIVITATS AUXILIARS EN FLORISTERIA

1

ARGI0309

REPROGRAFIA

1

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

COMT0211

ACTIVITATS AUXILIARS DE COMERÇ

1

COMV0108

ACTIVITATS DE VENDA

2

ELEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE DE XARXES ELÈCTRIQUES

1

EOCB0208

OPERACIONS AUXILIARS D'OBRA DE PICAPEDRER DE FÀBRIQUES I COBERTES

1

EOCB0209

OPERACIONS AUXILIARS D'ACABATS RÍGIDS I URBANITZACIÓ

1

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

EOCH0108

OPERACIONS DE FORMIGÓ

1

EOCJ0311

OPERACIONS BÀSIQUES DE REVESTIMENTS LLEUGERS I TÈCNICS EN CONSTRUCCIÓ

1

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

INAI0108

CARNISSERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES CARNIS

2

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

QUIE0408

OPERACIONS DE MOVIMENTS I LLIURAMENT DE PRODUCTES EN LA INDÚSTRIA QUÍMICA

2

SSCI0412

OPERACIONS EN SERVEIS FUNERARIS

2

TMVG0209

MANTENIMENT DELS SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS DE VEHICLES

2

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS EQUIPS I EINES

2

TMVG0309

MANTENIMENT DE SISTEMES DE TRANSMISSIÓ DE FORÇA I TRENS DE RODATGE DE VEHICLES AUTOMÒBILS

2

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

 

EIVISSA I FORMENTERA

CODI D'ESPECIALITAT

ESPECIALITAT

Nivell de qualificació

AFDP0109

SOCORRISME EN INSTAL·LACIONS AQUÀTIQUES

2

AGAX0208

ACTIVITATS AUXILIARS D'AGRICULTURA

1

ARGI0309

REPROGRAFIA

1

ARGT0111

OPERACIONS DE MANIPULACIÓ I FINALITZACIÓ DE PRODUCTES GRÀFICS

1

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

ELEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE DE XARXES ELÈCTRIQUES

1

EOCB0108

FÀBRIQUES D'OBRA DE PICAPEDRER

2

EOCB0209

OPERACIONS AUXILIARS D'ACABATS RÍGIDS I URBANITZACIÓ

1

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

EOCH0108

OPERACIONS DE FORMIGÓ

1

EOCJ0311

OPERACIONS BÀSIQUES DE REVESTIMENTS LLEUGERS I TÈCNICS EN CONSTRUCCIÓ

1

HOTU0109

ALLOTJAMENT RURAL

2

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

QUIE0408

OPERACIONS DE MOVIMENTS I LLIURAMENT DE PRODUCTES EN LA INDÚSTRIA QUÍMICA

2

SSCI0109

TREBALL DOMÈSTIC

1

SSCI0412

OPERACIONS EN SERVEIS FUNERARIS

2

TMVG0209

MANTENIMENT DELS SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS DE VEHICLES

2

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS EQUIPS I EINES

2

TMVG0309

MANTENIMENT DE SISTEMES DE TRANSMISSIÓ DE FORÇA I TRENS DE RODATGE DE VEHICLES AUTOMÒBILS

2

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

TMVG0409

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SEUS SISTEMES AUXILIARS

2

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2