Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 362369
Resolució de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s’aprova la convocatòria d’eleccions per a l’elecció dels membres del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

El Decret 2/2021 de 25 de gener, pel qual s'aprova el Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca–Pimentón de Mallorca i se'n regula el Consell Regulador, va crear el Consell Regulador de la denominació i en el seu annex II en regula la seva composició, l'organització i les funcions.

A la disposició transitòria tercera del Decret 2/2021, s'estableix que en un termini màxim de dotze mesos des de l'entrada en vigor d'aquest Decret s'haurà de constituir el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca, d'acord amb el Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, per la qual cosa es procedent convocar les eleccions per a l'elecció dels vocals electes que han de formar el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca.

Fonaments de dret

1. L'article 20 de principis de competència de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Els articles 2 i 3 del Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària.

3. El Decret 2/2021 de 25 de gener, pel qual s'aprova el Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca–Pimentón de Mallorca i se'n regula el Consell Regulador, regula la composició, organització i funcions del seu Consell Regulador i a la seva disposició transitòria tercera s'estableix un termini màxim de dotze mesos per a constituir-se.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Convocar eleccions, d'acord amb l'annex I, per a la elecció dels membres del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca.

2. Aprovar el calendari electoral del procés electoral, inclòs a l'annex II.

3. Facultar la Junta Electoral de la  Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca perquè desenvolupi les actuacions que resultin adients per a la tramitació del procés electoral.

4. Ordenar la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 9 d'agost de 2021

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació Maria Asunción Jacoba Pia de la Concha García-Mauriño

 

 

ANNEX I Convocatòria d'eleccions per a l'elecció dels membres del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca.

1. Convocatòria d'eleccions

D'acord amb l'article 3 del Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, es convoquen eleccions per a la elecció dels membres del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca.

2. Calendari del procés electoral

El calendari, referit a dies naturals, que ha de regir el procés electoral és el que figura en l'annex II.

En cas que algun dels dies que es fixen en el calendari electoral coincideixi amb diumenge o festiu, s'habilitarà, al mateix efecte, el dia hàbil següent.

3. Terminis

D'acord amb el que preveu la disposició addicional segona del Decret 139/2002 i amb l'objectiu de poder complir els terminis de presentació d'escrits i recursos que s'estableixen en el calendari electoral, tots els terminis acaben a les 14.00 h i l'únic lloc on es poden presentar els documents és el Registre de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, situat al carrer de la Reina Constança, 4, de Palma.

4. Junta electoral

a) Es constitueix la Junta Electoral de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca.

b) Té la seu a les dependències de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, situada al carrer de la Reina Constança, 4, de Palma.

c) Estarà composta per les persones següents:

​​​​​​​

- Un president/a, designat/da i nomenat/da per la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

- Un representant de cadascuna de les organitzacions professionals agràries, de les unions de cooperatives agràries i de les associacions empresarials amb implantació a Mallorca. Seran nomenats per la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'entre els que proposin aquestes entitats.

- Dos funcionaris designats i nomenats per la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, un dels quals ha de ser llicenciat en dret.

La presidència i cada vocalia han de disposar d'un suplent designat de la mateixa manera que el titular.

Per proposar representants, les organitzacions professionals agràries, les unions de cooperatives agràries i les associacions empresarials han d'acreditar la inscripció en els registres corresponents, i la seva proposta ha de ser subscrita per qui en tingui la representació, d'acord amb els estatuts.

En cas que una organització estigui integrada en una altra d'ordre superior, no pot presentar candidatura si la superior en presenta.

Les propostes s'han de presentar davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el termini que s'assenyala en el calendari electoral (annex II).

5. Censos electorals

D'acord amb el Títol II de l'annex II  Decret 2/2021 de 25 de gener, pel qual s'aprova el Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca–Pimentón de Mallorca i se'n regula el Consell Regulador, els censos electorals són els següents:

1.  Cens de productors i plantacions, constituït pels titulars de les explotacions agràries de Mallorca dedicades a la producció de pebreres de la varietat tap de cortí destinats a l'elaboració de Pebre Bord de Mallorca, inscrits en aquest cens.

2. Cens d'elaboradors - envasadors, constituït pels titulars d'instal·lacions per a l'elaboració i l'envasament de Pebre Bord de Mallorca, inscrits en aquest cens.

En els terminis que es preveuen en el calendari electoral,i d'acord amb la disposició  transitòria primera, com les tasques de gestió han estat assumides transitòriament per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, aquesta  presentarà els censos actualitzats, davant la Junta Electoral, la qual ha d'ordenar que s'exposin a la seu de la Junta Electoral.

6. Candidatures

Pot ser candidat a vocal del Consell Regulador qualsevol persona que, abans de la data d'entrada en vigor de la convocatòria, es trobi degudament inscrita i amb activitat en els censos definitius, en ple ús dels seus drets civils i que no hagi estat sancionada per resolució ferma amb la suspensió de la inscripció en el registre corresponent.

La sol·licitud d'inclusió com a candidat a vocal del Consell Regulador que s'ha de formalitzar en el model d'acceptació de candidatura s'ha d'acompanyar amb la documentació preceptiva que preveu l'article 16 del Decret 139/2002, pel qual es regulen els processos electorals dels consells reguladors.

Per a cada cens, s'elegiran el nombre de vocals següents:

- Tres vocals en representació del sector productor, elegits pels inscrits en el Cens de productors i plantacions i d'entre aquests.

- Tres vocals en representació del sector d'elaboradors-envasadors, elegits pels inscrits en el Cens d'elaboradors-envasadors i d'entre aquests

7. Mesa electoral

S'ha de constituir una mesa electoral per a la votació, ubicada a la seu de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i ha d'estar composta per un president i dos vocals, nomenats per resolució del president de la Junta Electoral en el termini que es preveu en el calendari electoral (annex II).

8. Documentació electoral

La documentació del procés electoral serà la següent:

- Model d'acceptació de candidatura

- Model de declaració d'elegibilitat

- Model de documentació per poder exercir el vot per correu

- Model de papereta de votació

- Model de sobre de votació

- Model d'acta de constitució de la mesa electoral

- Model d'acta de la sessió electoral

Aquesta documentació serà aprovada per la Junta Electoral.

9. Jornada de votació

La jornada de votació del procés electoral s'iniciarà a les 9.00 h del dia que figura al calendari electoral (annex II), amb la constitució de la Mesa Electoral, inclosos els interventors, si n'hi ha.

En primer lloc, s'ha d'estendre l'acta de constitució de la Mesa, segons el model aprovat per la Junta Electoral i, posteriorment, començarà la votació.

El president, després de comprovar l'existència de tots els mitjans necessaris per al desenvolupament normal de la jornada de votació, ordenarà que comenci la jornada de votació, que durarà fins a les 13.00 h.

El desenvolupament de la jornada de votació s'ha d'adequar al Decret 139/2002, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària.

Una vegada conclosa la votació i acabat l'escrutini, els membres de la Mesa Electoral redactaran l'acta de la sessió, d'acord amb el model aprovat per la Junta Electoral, i completaran la documentació electoral, que es lliurarà a la Junta Electoral.

10. Sessió constitutiva del Consell Regulador

La constitució del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca electe es durà a terme el dia que figura al calendari electoral.

En la sessió constitutiva, tal com preveu l'article 28 del Decret 139/2002, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, els nous vocals electes prendran possessió.

A la mateixa sessió, el Consell Regulador proposarà els candidats a president i vicepresident i els vocals tècnics.

 

ANNEX II Calendari electoral

Data

Període

Concepte

3/09/2021

 

 

Convocatòria d'eleccions, data d'entrada en vigor

 

3/09/2021

10/09/2021

Presentació de representants a la Junta Electoral

 

3/09/2021

13/09/2021

Presentació del cens electoral a la JED per part de la  Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària

14/09/2021

 

 

Designació de membres de la Junta Electoral

23/09/2021

 

 

Constitució de la Junta Electoral.

Aprovació del cens provisional.

Aprovació dels models de la documentació electoral.

 

23/09/2021

4/10/2021

Exposició del cens provisional a la seu de la Junta Electoral

 

23/09/2021

4/10/2021

Reclamacions sobre el cens electoral provisional

7/10/2021

 

 

Reunió de la JED

Resolució de les al·legacions al cens provisional

Aprovació del cens definitiu

 

7/10/2021

16/11/2021

Exposició del cens definitiu a la seu de la Junta Electoral

 

7/10/2021

18/10/2021

Presentació de candidatures a vocals del Consell Regulador

21/10/2021

 

 

Reunió de la  Junta Electoral

Proclamació provisional dels candidats

 

21/10/2021

26/10/2021

Exposició de la proclamació provisional dels candidats

 

21/10/2021

26/10/2021

Presentació de recursos a la proclamació provisional dels candidats

27/10/2021

 

 

Reunió de la Junta Electoral.

Resolució de recursos a la proclamació provisional dels candidats.

Proclamació definitiva dels candidats.

Nomenament dels membres de la Mesa Electoral.

 

27/10/2021

16/11/2021

Exposició de la proclamació definitiva dels candidats

 

27/10/2021

29/10/2021

Notificació del nomenament dels membres de la Mesa Electoral

 

27/10/2021

2/11/2021

Al·legacions al nomenament dels membres de la Mesa Electoral

 

27/10/2021

14/11/2021

Campanya electoral

 

7/10/2021

6/11/2021

Sol·licituds per votar per correu

 

27/10/2021

9/11/2021

Tramesa de documentació als sol·licitants del vot per correu

 

27/10/2021

13/11/2021

Nomenaments dels interventors

16/11/2021

 

 

Eleccions

18/11/2021

 

 

Reunió de la Junta Electoral.

Proclamació definitiva dels resultats electorals. Assignació i proclamació provisional dels vocals electes.

 

18/11/2021

24/11/2021

Recursos contra la proclamació dels vocals electes

25/11/2021

 

 

Reunió de la Junta Electoral.

Resolució dels recursos a la proclamació provisional dels vocals electes.

Proclamació definitiva dels vocals electes.

Tramesa de credencials dels vocals electes.

30/11/2021

 

 

Sessió constitutiva del Consell Regulador i proposta dels candidats a la Presidència i a la Vicepresidència.