Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 360425
Acord del Ple ordinari del Consell Insular d'Eivissa de data 30 de juliol de 2021, pel qual es va aprovar la Proposta de la consellera executiva del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial i Cooperació Municipal en relació amb la modificació de l’adscripció de les instal·lacions de l’Hipòdrom de Sant Rafel a l’entitat mercantil Fires i Congressos i Esdeveniments d’Eivissa SAU (FECOEV), exp. TAO núm. 2021/00014779W

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple ordinari del Consell Insular d'Eivissa, en sessió ordinària de data 30 de juliol de 2021, va aprovar una proposta del tenor següent:

"Vist l'informe proposta favorable, de la cap de Secció d'Indústria, de data 19 de juliol de 2021, del tenor literal següent:

«(...)

1. El Ple del Consell Insular d'Eivissa en data 29 de juliol de 2011 va acordar dissoldre la societat Spoctur Eivissa i Formentera Oci Cultura i Turisme, SA (SPOCTUR, SA), amb CIF A- 57329005, recuperar el Consell Insular d'Eivissa la possessió i ús de les instal·lacions i béns del recinte de l'hipòdrom de Sant Rafel, gestionat fins aleshores per SPOCTUR, SA, i adscriure els mateixos, a la mercantil Ferias y Congresos de Ibiza y Formentera, SA (FECOEF, SA), amb CIF A-07837602, per tal que aquesta entitat continuï amb l'ús, gestió i administració de les instal·lacions i béns del recinte de l'hipòdrom de Sant Rafel, propietat del Consell Insular d'Eivissa (Aquest apartat primer es va publicar al BOIB núm. 120, de data 9 d'agost de 2011).

2. En data 25 de febrer de 2013, es va formalitzar l'acta d'adscripció de les Instal·lacions i béns del Recinte de l'Hipòdrom de Sant Rafel i dels bens mobles inclosos en l'annex adjunt aquest acta, propietat del consell Insular d'Eivissa a l'entitat mercantil Ferias y Congresos de Ibiza y Formentera, S.A (FECOEF, SA), per tal que aquesta en continuï amb l'ús, la gestió i l'administració amb caràcter indefinit, tot de conformitat amb l'acord plenari de data 29 de juliol de 2011.

En el paràgraf tercer de l'apartat VI de l'esmentada acta d'adscripció es va preveure que: «Així mateix, i atesa la pròpia naturalesa de l'adscripció queda prohibit expressament qualsevol acte de disposició, cessió, d'arrendament, de soterrament o qualsevol altre acte de naturalesa anàloga, restrictiva del domini i la possessió, del bé objecte de l'adscripció.».

Així mateix, en el segon paràgraf de l'esmentada acta es preveu:

«Per tot l'anterior, mitjançant l'acta present es formalitza l'adscripció de les instal·lacions i béns del recinte de l'Hipòdrom de Sant Rafel i dels béns mobles inclosos en l'annex que s'adjunta a l'acta present, propietat del Consell Insular d'Eivissa, a la mercantil «Ferias y Congresos de Ibiza y Formentera, SA», (FECOEF, SA), que ho accepta, per tal que aquesta en continuï amb l'ús, la gestió i l'administració amb caràcter indefinit, tot de conformitat amb l'acord plenari de data 29 de juliol de 2011».

3. En data 11 de març de 2020, FECOEV presenta un escrit mitjançant el qual diu que a les instal·lacions de l'Hipòdrom de Sant Rafel hi ha un restaurant cafeteria, destinant a prestar el servei públic de bar restaurant (sobre tot els dies de trote), i que FECOEV no disposa de personal ni medis pel desenvolupament d'aquesta activitats de manera efectiva, i necessita de tercers per a la prestació de dit servei, la qual cosa contradiu l'establert a l'esmentat paràgraf tercer de l'apartat VI del ‘acta d'adscripció esmentada.

4. El Decret de Presidència núm. 2020000768, de modificació del Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10-7-2019, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments, i del Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16-7-2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 153, de 5 de setembre de 2020), estableix que el Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal comprèn l'activitat competencial pròpia del Consell Insular en relació amb les actuacions relacionades amb la gestió de l'empresa pública Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (FECOEV).

En data 13 de juliol de 2021 la Consellera Executiva del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal, dicta providencia d'inici per a que s'iniciïn els tràmits per deixar sense efecte l'adscripció de les instal·lacions de l'Hipòdrom Sant Rafel a ECOEV, acordada pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en data 29 de juliol de 2011, i la tramitació d'un nou procediment d'adscripció del recinte de l'Hipòdrom de Sant Rafel a la Mercantil FECOEV SAU, per un termini de deu anys més, i que a més, permeti la gestió directa e indirecta del restaurant-cafeteria que hi ha a les instal·lacions, i posteriorment, amb la finalitat d'agilitzar tràmits, dicta providencia d'impuls per a que es mantengui l'adscripció i únicament es realitzin les modificacions per permetre la gestió indirecta de la cafeteria, fixació d'un termini d'adscripció de 10 anys, i altres modificacions adients segons normativa d'aplicació.

4. Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, SAU (FECOEV) és una societat mercantil de capital íntegrament públic del Consell Insular d'Eivissa (que ha subscrit el 100% de capital), creada a l'empara de l'article 103 de Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les Disposicions Legals vigents en matèria de règim local i articles 89 i ss. del Reglament de Serveis de les Corporacions Locals, que adopta la forma de societat anònima (l'article 1 dels seus Estatuts vigents publicats al BOIB núm. 76, de 21-05-2015, correcció de errors en BOIB núm. 174, de 26-11-2015; modificació en BOIB núm. 30, de 08-03-2018).

5. Constitueix l'objecte de FECOEV, SAU, de conformitat amb l'article 2 dels seus Estatuts:

(...)

2.- Les activitats inherents a un centre integrat de serveis relacionats amb la promoció econòmica, social i cultural mitjançant:

a)La gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció econòmica, turística, social, esportiva i cultural, tant de caire públic com privat.

b)El servei de manteniment d'instal·lacions i enjardinament públic propietat del Consell Insular d'Eivissa, sempre que aquest ho requereixi via encomanda o acord de Ple.

c) L'ús, la gestió, l'explotació i l'administració de les instal·lacions i dels béns del recinte de l'edifici anomenat Recinte Firal d'Eivissa i de l'Hipòdrom de Sant Rafel, així com d'altres que per acord del Ple del Consell Insular d'Eivissa es puguin adscriure a la societat, en alguna de les formes de gestió directa o indirecta previstes en la normativa.

6. Aquesta societat tendrà la condició de mitjà propi del Consell Insular d'Eivissa sempre que s'acompleixin les condicions establertes als articles 32 i 33 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (anterior article 24.6 TRLCSP), en virtut de l'article 1 bis dels seus Estatuts.

7. A l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa, propietat del Consell Insular d'Eivissa, en relació a les instal·lacions que formen part del recinte de l'Hipòdrom Sant Rafel, s'ha pogut comprovar que hi consten les següents dades:

- Edifici principal de 2 plantes amb grades i coberta inclinada, amb una superfície construïda de 2331,42 m2, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.01, amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT.

- Habitatge del conserge, amb una superfície construïda de 176,07 m2, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.02, amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT .

- Bar-restaurant, edifici aïllat integrat per cuina, barra, lavabos i porxo, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), amb una superfície construïda de 256,4 m2, inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.03 amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT .

- Pista d'exhibició i quadres, amb una superfície construïda de 3.241,47 m2, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.04, amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT.

8.- Respecte al procediment d'adscripció, l'article 69 de Reial decret 1373/2009, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament general de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les Administracions Públiques, que regula el procediment d'afectació i adscripció de béns i drets públics (d'aplicació d'aplicació en l'àmbit de règim jurídic patrimonial de l'Administració General de l'Estat i dels seus organismes públics de conformitat amb el que estableix la seva disposició final única), disposa:

Artículo 69. Procedimiento de afectación y adscripción

1. En los procedimientos de afectación y adscripción de bienes y derechos, corresponderá al departamento u organismo interesado identificar el bien o derecho que solicita, así como motivar las causas de su petición. La Dirección General del Patrimonio del Estado podrá recabar al efecto cuanta información y documentación se estime necesaria.

2. La resolución por la que se acuerde la afectación o adscripción recogerá las menciones señaladas en el artículo 66.1 de la Ley y la referencia catastral, cuando la naturaleza del bien o derecho lo permita, así como las condiciones o requisitos que se estime oportuno introducir sobre el uso o destino del bien o derecho. El departamento u organismo asumirá la situación física y jurídica en que se recibe el bien o derecho y la realización de las actuaciones necesarias para su regularización.

3. Podrá acordarse la afectación o adscripción de bienes o derechos por un plazo determinado o para el cumplimiento de fines concretos o de carácter temporal. Cumplido el fin o transcurrido el plazo señalado, los bienes recuperarán su situación jurídica originaria, previas las actuaciones oportunas de acuerdo con la Ley y el presente reglamento.

En data 19 de juliol de 2021, es va emetre informe tècnic favorable sobre la modificació de l'Acord adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en data 22 de febrer de 2013, i es proposen les modificacions de l'Acta d'adscripció de les instal·lacions i els béns del recinte de l'hipòdrom de Sant Rafel a FECOEV, SAU, atorgada en data 25 de febrer de 2013.

En data data 19 de juliol de 2021 s'emet informe jurídic favorable lsobre la modificació de l'Acord adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en data 22 de febrer de 2013, mitjançant el qual s'aprova l'adscripció de les instal·lacions de l'hipòdrom de Sant Rafel a l'entitat mercantil FIRES, CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS D'EIVISSA SAU (FECOEF, SA), i així mateix informa favorablement sobre les modificacions de l'Acta d'adscripció de les instal·lacions i els béns del recinte de l'hipòdrom de Sant Rafel a FECOEV, SAU, atorgada en data 25 de febrer de 2013, en els termes que proposa l'informe tècnic.

Respecte de la competència per a l'aprovació de la modificació de les condicions de l'adscripció es considera competència del Ple del Consell Insular, atès que es tracta d'una modificació de l'Acord adoptat per aquest òrgan en data 29 de juliol de 2011, i que el Ple del Consell Insular és també la junta general d'accionistes de l'empresa FECOEV SAU, (art. 11 dels seus estatuts, BOIB núm. 76, de 21 de maig de 2015).

Una vegada aprovada pel Ple la modificació de l'adscripció de les instal·lacions de l'Hipòdrom de Sant Rafel a l'entitat mercantil FIRES, CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS D'EIVISSA SAU (FECOEF, SA), haurà de formalitzar-se a través d'una acta de modificació de l'adscripció de data 25 de febrer de 2013, a signar entre l'Hble. President del Consell Insular i la Presidenta del Consell d'Administració de l'entitat FECOEV SAU. En aquesta acta es contindrà la modificació del règim d'adscripció que aprovat pel Ple, de conformitat amb l'establert a l'article l'article 66.1 de la LPAP.

Per tant, atès que a l'acta de 25 de febrer de 2013, convé incloure la referència cadastral així com el detall de dades principals dels bens immobles, la finalitat i la durada de l'adscripció, a més de l'actualització dels bens mobles que s'hi adscriuen, atès que molts poden haver excedit de la seva vida útil.

(...)»

En virtut de tot l'anterior, la consellera executiva del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal, per tal que, tot de conformitat amb l'article 72.d del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 136, de 18-9-2010, correcció en BOIB núm. 148, de 14-10-2010, modificació en BOIB núm. 48, de 16-4-2016), elev al Ple del Consell Insular d'Eivissa, la següent

PROPOSTA

Primer.- La modificació del segon paràgraf del punt VI de l'Acta d'adscripció de les instal·lacions i béns del Recinte de l'Hipòdrom de San Rafael a FECOEV, SAU, atorgada en data 25 de febrer de 2013:

On diu:

Per tot l'anterior, mitjançant l'acta present es formalitza l'adscripció de les instal·lacions i béns del recinte de l'Hipòdrom de Sant Rafel i dels béns inclosos en l'annex que s'adjunta a l'acta present, propietat del Consell Insular d'Eivissa, a la mercantil «Ferias y Congresos de Ibiza y Formentera, SA.», (FECOEF, SA) que ho accepta, per tal que aquesta en continuï amb l'ús, la gestió i l'administració amb caràcter indefinit; tot de conformitat amb l'acord plenari de data 29 de juliol de 2011.

Ha de dir:

Per tot l'anterior, mitjançant l'acta present es formalitza la modificació de les condicions l'adscripció de les instal·lacions i béns del recinte de l'Hipòdrom de Sant Rafel i dels béns que consten a l'Acta d'adscripció de les instal·lacions i béns del Recinte de l'Hipòdrom de San Rafael a FECOEV, SAU, atorgada en data 25 de febrer de 2013, que ho accepta, per tal que aquesta en continuï amb l'ús, la gestió i l'administració per un termini de 10 anys a comptar des del dia de la signatura del corresponent acta de modificació de l'Acta de data 25 de febrer de 2013.

Segon.- La modificació del quart paràgraf del punt VI de l'esmentada Acta d'adscripció:

 

On diu.

Així mateix, i atesa la pròpia naturalesa de l'adscripció queda prohibit expressament qualsevol acte de disposició, cessió, d'arrendament, de soterrament o qualsevol altre acte de naturalesa anàloga, restrictiva del domini i la possessió, del bé objecte de l'adscripció.

Ha de dir:

Atès que aquesta adscripció no alterarà la titularitat dels béns adscrits, es prohibeix expressament qualsevol acte sobre la titularitat dels mateixos béns, no obstant això, es permet la gestió directa i indirecta, l'arrendament o altre acte anàleg dels béns adscrits, sempre que es destinen al servei públic al qual estén afectats, que haurà de comunicar-se al Consell Insular.

Tercer.- Afegir un nou apartat respecte dels fins amb la següent redacció:

VII. Aquesta adscripció tindrà com a finalitat, l'ús, la gestió, l'explotació i l'administració de les instal·lacions i dels béns del recinte de l'Hipòdrom de Sant Rafel que consten com a Annex de l'Acta d'adscripció de data 25 de febrer de 2013, així com d'altres que per acord del Ple del Consell Insular d'Eivissa es puguin adscriure a la societat, en alguna de les formes de gestió directa o indirecta previstes en la normativa d'aplicació.

Quart.- Així mateix, afegir un nou apartat a l'Acta amb la següent redacció:

VIII. Es manté en la seua totalitat la resta de condicions establertes a l'Acta d'adscripció de les instal·lacions i béns del Recinte de l'Hipòdrom de San Rafael a FECOEV, SAU, de data 25 de febrer de 2013.

Cinquè.- Altrament , afegir un nou Annex a l'Acta amb la descripció del béns immobles objecte d'adscripció que integren el recinte de l'Hipòdrom de San Rafel:

- Edifici principal de 2 plantes amb grades i coberta inclinada, amb una superfície construïda de 2331,42 m2, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.01, amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT.

- Habitatge del conserge, amb una superfície construïda de 176,07 m2, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.02, amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT.

- Bar-restaurant, edifici aïllat integrat per cuina, barra, lavabos i porxo, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), amb una superfície construïda de 256,4 m2, inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.03 amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT.

- Pista d'exhibició i quadres, amb una superfície construïda de 3.241,47 m2, situat a la carretera EI-631 Sant Rafel (Sant Antoni de Portmany), inscrit a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell Insular d'Eivissa amb el número 1.1.00023.04, amb la qualificació jurídica de béns de domini públic, amb la categoria de béns de servei públic, adscrit al Departament d'Esport i Joventut. Referència cadastral número 001300900CD61E0001JT.

Sisè.- Delegar en el Consell Executiu l'aprovació de l'actualització de l'inventari dels béns mobles que figuren a l'Annex de l'Acta d'adscripció de data 25 de febrer de 2013, ja que pel temps passat des de la data d'adscripció, poden trobar-se, molts d'ells, obsolets o inservibles al estar deteriorats. L'inventari actualitzat dels béns mobles es formalitzarà mitjançant Annex de l'esmentada l'Acta d'adscripció.

Setè.- Ordenar que la present modificació de l'adscripció acordada pel Ple es reflecteixi a l'Inventari de Béns i Drets de la Corporació.

Vuitè.- Publicar al BOIB l'acord que s'adopti."

Eivissa, 10 d'agost de 2021

La cap de Secció d'Indústria del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal Olga Torres Ribas